Skocz do zawartości

Witajcie majóweczki | Forum o ciąży

martam83

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witajcie przyszłe mamusie!
Już w 4 tyg. na teście wyszły mi dwie kreseczki(przy pierwszej ciąży dopiero w 8tyg). Teraz jestem w 6 tyg. Na razie nie dokuczają mi żadne objawy, jedynie piersi mam nabrzmiałe i ospała jestem. Ale to dobrze, bo przy pierwszej ciąży to się namęczyłam.
Termin mam na 1 MAJA. Czekam na kolejne majóweczki!!!

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Gratuluję !!!
Tak czekałam aż pojawi się jakaś pierwsza majóweczka i proszę, w końcu 🙂
Kurcze ja pamiętam jakbym wczoraj zobaczyła te dwie kreski....Jak ten czas leci.
Trzymaj się dzielnie i czekaj na kolejne majowe koleżanki, na pewno niedługo zawita ich tu więcej 🙂

• Mamusia
Dziękuję Pestka24!
Śliczne imię macie wybrane dla córeczki!
Jak będziemy mieć drugą dziewczynkę, to też prawdopodobnie będzie Nikola. A jak chłopiec, to będzie ciężko, bo mi podoba się Bartosz, a mężowi nie...
Pozdrawiam i życzę szczęśliwego rozwiązania, które tuż tuż jak widzę

• Mamusia
Dziękuję 🙂
Co do imienia to nie wszystkim się podoba, ale cóż, wszystkim dogodzić się nie da, ważne,że nam się podoba, innym nie musi 🙂
Jeśli jakimś cudem byłby chłopak, oj byłby problem. Mi się podoba Dawid, mężowi nie. Mam nadzieję, że nie będzie pomyłki i urodzi się zdrowiutka Nikola 🙂
Rozwiązanie tuż tuż, w naszym wątku piszą mi, że czują, że w ten weekend urodzę. Ja jednak myślę że gdzieś koło środy ginka skieruje mnie na szpital i będę miała kroplówę na wywołanie. Zobaczymy co to będzie 🙂

• Mamusia
Pestka jeśli nie rozpakujesz się do wyznaczonego terminu, to może "trochę przyjemności" z partnerem 😉 Ja miałam mieć wywoływany poród, bo nie mogłam przenosić ciąży (wykryto u mnie przeciwciała, które im bliżej terminu wzrastały i zagrażały naszej córci). Lekarz mi jednak powiedział, że najlepiej abym sama zaczęła rodzić przed. Tak więc po kilku radach moich koleżanek, pokochaliśmy się z mężem i po 15 min mi wody odeszły. I urodziłam sama w tym samym dniu co miałam mieć wywoływany poród zdrową córcię 🙂

A co do imienia, wszystkim nie dogodzisz. My daliśmy córci Olivia i też dużo osób mówiło, że tyle już Olivii jest itp, ale nam się podobało i koniec 🙂

• Mamusia
Alez ten czas pedzi... 🙂
Przylaczam sie do zyczen dla wszystkich Majoweczek 2013, ktore juz dwie kreski zobaczyly i dla tych, ktore dopiero je zobacza 😁
Bezproblemowych 9 miesiecy, duzo zdrowka, wytrwalosci i na koniec nagrody w postaci malego cudownego bobaska 😁
Wrzesniowka 2012 (na finiszu 😜)

• Mamusia
martam83 napisał(a):
Hej brzusie! Mam nadzieję, że szybko dołączy do mnie jakaś majóweczka, bo póki co samotna tu jestem 🙂
Dzięki brzusie za życzenia. Ja również Wam życzę spokojnych dalszych tygodni i bezbolesnego rozwiązania!!!! Pozdrawiam!!!!!

Ktoś mnie wołał? 😜
Póki co przywitam się ostrożnie i przyczaję do pierwszej wizyty u lekarza ale dwie kreski na teście sugerują że będę miała drugiego dzidziusia 🙂

• Mamusia
gratulacje dziewczyny!!! też się dołączam 🙂 dziś rano w 35 dniu cyklu zrobiłam test i wyszły dwie kreseczki. W następny piątek mam wizytę u ginekologa, a do tego czasu mam tylko łykać kwas foliowy. A jak u was? Na kiedy planujecie wizyty? Wasi meżczyźni już wiedzą? Mój jeszcze nie i nie wiem jak mu powiedzieć, chciałabym, żeby była to niezapomniana chwila 🙂

• Mamusia
Nareszcie majóweczki!!!!!! Ale się cieszę!!!! I GRATULUJĘ OCZYWIŚCIE!!!!
Ja mężowi zostawiłam test pod poduszką w opakowaniu jak po zegarku, przewiązany kokardką.
Jak się czujecie? Ja ciągle senna, a mdli mnie cały czas. A jak przejdę koło jakiejś restauracji czy perfumerii to masakra! Nawet musiałam kupić żel pod prysznic bezzapachowy.... 🤔

• Mamusia
Uśmiechnięta witamy w majowym gronie 🙂 Oczywiście gratulacje!!
Przyznam sie szczerze że trochę dziwnie się tu czuję, całkiem niedawno urzędowałam jeszcze na grudniowym wątku 😉 Moja córeczka ma skończone 9 m-cy ale chyba czuję się już gotowa na kolejne dziecko. Powtórzyłam dziś test bo oprócz senności nie mam objawów, strach o ciąże uświadomił mi że bardzo chcę tego dzidziusia i martwię się tak jak za pierwszym razem ☺️ Wizytę planuję na koniec września bo mam niemiłe doświadczenia z pierwszej ciązy kiedy poszłam szybko i było widać tylko pęcherzyk. W dodatku usłyszałam że jest za mały jak na wiek ciąży wg OM... Teraz wiem że mam późno owulację więc mimo że data OM to 1 sierpnia to szacuję datę porodu na okolice 12go maja.Zobaczymy co powie lekarz 🙂
Pozdrawiam 🙂
ps. dla mam które chciałyby do nas dołączyć - w niektórych przeglądarkach nie działa opcja "odpowiedz" i nic sie nie da napisać. Mi koleżanka podpowiedziała że na chromie forum śmiga 😉

• Mamusia
martam83 napisał(a):
Nareszcie majóweczki!!!!!! Ale się cieszę!!!! I GRATULUJĘ OCZYWIŚCIE!!!!
Ja mężowi zostawiłam test pod poduszką w opakowaniu jak po zegarku, przewiązany kokardką.
Jak się czujecie? Ja ciągle senna, a mdli mnie cały czas. A jak przejdę koło jakiejś restauracji czy perfumerii to masakra! Nawet musiałam kupić żel pod prysznic bezzapachowy.... 🤔

u mnie podobnie - przedtem prawie nie posiadałam węchu, a teraz wszystko pachnie 100-krotnie silniej: perfum męża, zaczynia leżące godzinę w zlewie, pranie suszone na balkonie, wszystko!
ale powoli się do tego przyzwyczajam. Z tym żelem bezzapachowym to strzał w dziesiątkę 🙂
mdłości jako takich nie mam ale zgaga - od rana do nocy!

• Mamusia
wanilia napisał(a):
Uśmiechnięta witamy w majowym gronie 🙂 Oczywiście gratulacje!!
Przyznam sie szczerze że trochę dziwnie się tu czuję, całkiem niedawno urzędowałam jeszcze na grudniowym wątku 😉 Moja córeczka ma skończone 9 m-cy ale chyba czuję się już gotowa na kolejne dziecko. Powtórzyłam dziś test bo oprócz senności nie mam objawów, strach o ciąże uświadomił mi że bardzo chcę tego dzidziusia i martwię się tak jak za pierwszym razem ☺️ Wizytę planuję na koniec września bo mam niemiłe doświadczenia z pierwszej ciązy kiedy poszłam szybko i było widać tylko pęcherzyk. W dodatku usłyszałam że jest za mały jak na wiek ciąży wg OM... Teraz wiem że mam późno owulację więc mimo że data OM to 1 sierpnia to szacuję datę porodu na okolice 12go maja.Zobaczymy co powie lekarz 🙂
Pozdrawiam 🙂
ps. dla mam które chciałyby do nas dołączyć - w niektórych przeglądarkach nie działa opcja "odpowiedz" i nic sie nie da napisać. Mi koleżanka podpowiedziała że na chromie forum śmiga 😉

bardzo się cieszę, że moglam do was dołączyć - w końcu w grupie raźniej, szczególnie, że oprócz męż nikt nie wie, a nie chcemy narazie nikomu mówić przynajmniej do końca 3 miesiąca.
też bym chciała drugie szybko po urodzeniu pierwszego, ale zobaczę jak damy radę.
mi ginekolog nie kazał przychodzić wcześniej niż w 8 tygoniu.

Oj spać, spać, spać - tylko o tym ostatnio myślę 🙂

• Mamusia
No i powiedziałam wczoraj mężowi - uszykowałam kolację, nalalam soku z czarnej porzeczki do kieliszków, ubrałam się w sukienkę. Mąż jak wrócił do domu z pracy oniemiał, po zjedzonej kolacji dałam mu małą paczuszkę w której wnetrzu były malusieńkie skarpeteczki w pueełeczku a za nimi schowany test - biedny w pierwszej chwili nie wiedział o co chodzi z tym skarpetkami 😁 bałam się że będzie chciał przymierzyć 😉 ale jak zobaczył test, to już wszystko bylo jasne 😁

• Mamusia
Hej dziewczyny 😉

GRATULUJE WSZYSTKIM PRZYSZŁYM MAMUSIOM ! 😘 😘

Chciałabym się dołączyć do Waszego grona 😉 dwie kreseczki na teście mówią same za siebie 😁 do lekarza wybieram się dopiero w piątek ale chyba nie ma innej możliwości jak kolejne dzieciątko 🙂
Moja pierwsza córeczka ma już 14 miesięcy 😁

Pozdrawiam

• Mamusia
Ja przy pierwszej ciąży też nie miałam wyostrzonego węchu, ale za to bardzo wymiotowałam, a teraz ciągle mnie mdli. Oj, to prawda że każda ciąża inna...
A strach zawsze będzie chyba nam towarzyszył, dopóki nie skończy się ten trzeci miesiąc.
Głowa do góry i pozytywne myślenie. Ani się obejrzymy, a będziemy na porodówkę się szykować 😁