Skocz do zawartości

Witajcie majóweczki | Forum o ciąży

martam83

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witam, po weekendzie!!!
Wczoraj odebraliśmy łóżeczko turystyczne i złożymy je jak popiorę wszystkie elementy. Tylko powiedzcie mi dziewczyny czy prać ochraniacz, poduszeczkę i kołderkę, chodzi mi o te wypełnienie. Wszystko się ściąga i można uprasować, tylko zastanawiają mnie te wypełnienia. Nie chciałabym, żeby to się w pralce zrolowało i nie dało się tego roztrzepać.

Dzisiaj nie będę wiedzieć co to za pieczenie pod skórą. Dzwonili z poradni doktora że przenoszą wizytę na jutro, nic takiego nie dzieje się więc się zgodziłam 🙂 Więc jutro podpytam co i jak. A do tego od kilku dni mam zgagę, że ledwo żyję. Pali mnie w gardle, i chyba od tego drapie mnie gardło jakby miała się rozpocząć jakaś infekcja gardła.

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
malina101 napisał(a):
Witam, po weekendzie!!!
Wczoraj odebraliśmy łóżeczko turystyczne i złożymy je jak popiorę wszystkie elementy. Tylko powiedzcie mi dziewczyny czy prać ochraniacz, poduszeczkę i kołderkę, chodzi mi o te wypełnienie. Wszystko się ściąga i można uprasować, tylko zastanawiają mnie te wypełnienia. Nie chciałabym, żeby to się w pralce zrolowało i nie dało się tego roztrzepać.

Dzisiaj nie będę wiedzieć co to za pieczenie pod skórą. Dzwonili z poradni doktora że przenoszą wizytę na jutro, nic takiego nie dzieje się więc się zgodziłam 🙂 Więc jutro podpytam co i jak. A do tego od kilku dni mam zgagę, że ledwo żyję. Pali mnie w gardle, i chyba od tego drapie mnie gardło jakby miała się rozpocząć jakaś infekcja gardła.

ja oddaje zawsze do pralni chemicznej sama nie piore bo nie wiem jak 😉

• Mamusia
ewela21 napisał(a):
Hej dziewczyny!
Nie było mnie tu chyba od połowy stycznia, nie miałam czasu bo 26 stycznia wyszłam za mąż i po ślubie przeprowadzaliśmy sie do nowego domu i nie mam jeszcze u siebie internetu a tak żałuję że nie mogłam śledzić na bieżąco waszych wpisów!
Dzisiaj byłam na usg, wszystko jest ok, nic sie nie zmienilo-dalej dziewczynka 😁 nogi ma dlugie i podobno bedzie duza...grrr juz sie boje porodu :P
Brzuch mam strasznie duży jeszcze większy od Angeli bo widziałam na zdjeciach ze ona rządzi :P przytylam juz 12kg 😞 nie wiem co to dallej bedzie jeszcze 9 tyg zostalo a mi idzie ponad kilogram na tydzien... co do wyprawki to wy naprawde juz prawie wszystko macie? moj maz twierdzi ze mamy jeszcze czas i nie mam nic oprocz paru ciuszkow... ale dam mu dzis popalic powiem ze dziewczyny z brzuszka juz maja prawie wszystko to i ja nie bede gorsza! hehe 🙂 sorki ze tak sie rozpisalam ale stesknilam sie za wami moglabym pisac i pisac tak dlugo mnie tu nie bylo i szoda bo juz raczej nie dam rady nadrobic tego czego nie przeczytalam bo za duzo tego jest... mam nadzieje ze za niedlugo bede miala internet i bede z wami w stalym kontakcie. Rośnijcie zdrowo wy i wasze bąbelki za niedlugo mam nadzieje znow zawitam! buziaki :*

Gratuluje slubu i zycze duuuuzo duzo milosci i wytrwalosci na nowej drodze zycia :*

Co do zakupow to nie martw sie nie jestes sama bo oprocz ubran ja tez nie mam jeszcze praktycznie nic :/ Moj Maz ma podobne zdanie do Twojego ze jeszcze jest czas ale juz chyba trzeba sie powoli zabrac za porzadne zakupy dla Maluszka 🙂 Super ze jestescie zdrowe i wszystko jest ok 🙂 oby tak dalej 🙂 no to teraz czekam na fotke brzunia 😉 porownamy nasze dyniaczki 🙂 wszystkie brzunie sa cudowne czy to duzy czy maly bo w nich siedza nasze szczescia 🙂 pozdrawiam serdecznie 🙂

• Mamusia
moja sis wziela z orange internet i tylko go przeklinala ze wolny itd :/ wiec ja tam nie wiem...
no to z checia zobacze Twoj brzunio bede czekac na fotke 🙂 ja dwa tygodnie temu mialam 18 kg na plusie teraz nie wiem ile waze bo waga mi sie spierdzielila i musze czekac do czwartku do wizyty u gina to wtedy sie zwaze 🙂 kg przybralam ladnie nie powiem ale ja bylam baaardzo szczupla przed ciaza 😉

• Mamusia
Rudzielec napisał(a):
totylkoja8 napisał(a):
Dzień dobry "D
https://www.facebook.com/grazyna.matkowska.9 - tadam!! - to ja! 😜

nie widze zadnego Twojego zdjecia 😞

Bo nie lubię swoich zdjęć... ☺️ Ale, że ciężaróweczkom się nie odmawia, to jedno wrzuciłam 🙂

• Mamusia
ewela21 napisał(a):
kurcze 18! a tak zgrabnie na fotkach wygladasz! 🙂 ja przed ciaza wazyłam 56kg teraz 68 nie wiem czy to duzo czy malo... tylko ze ja tylko siedze i wcinam to na co mam ochote hehe caly czas przeżuwam coś. ale w wakacje bedziemy zgrabne laski ja jestem dobrej mysli hehe 🙂

a dziekuje bardzo 🙂 ja tez tylko siedze na dupie i palaszuje cos non stop 😉 no ja przed ciaza wazylam 43 a teraz 61 🤪 i to jeszcze nie koniec tycia 😁 taaa w wakacje to juz napewno bedziemy zgrabne szprychy 😉 hehe 🙂 kurde ale mam dzis dobry humorek no u mnie sloneczko swieci i jest tak cieplutko ze az chce sie zyc 🙂 chyba musze na cos wykorzystac ta energie 🙂

• Mamusia
totylkoja8 napisał(a):
No coś Ty, Angela... ☺️ ☺️ ☺️ To zdjęcie miło mi się kojarzy, bo na tych wakacjach pojawił się jeden mały człowieczek z dwóch dużych człowieczków 😉

no naprawde mowie 🙂 no to nie dziwie sie ze milo sie kojarzy 🙂 jest powod 🙂 ja juz sie nie moge doczekac jak nasze malenstwa beda z nami i bedziemy podziwiac nasze male cudenka 🙂

• Mamusia
wpadałam na chwile wruciłam własnie od doktorki mam mało wód płodowych AFI 6 cm dała mi skierowanie do szpitala na badania jak to ona powiedział żeby ""czegość nie przeoczyć """ w srode pojade dopiero bo niemam z kim dzieci zostawić 🥴

• Mamusia
martam83 napisał(a):
Rany co za dzień 😠 dalej leje, nawet na chwilę nie przestaje! Zwariuję chyba!!! Noc okropna, zasnęłam dopiero przed 4:00 rano!!!! A przed 8:00 Oli już wstała.

a u nas pogoda calkiem ..calkiem .. mi sie nic nie chce ..mialam wyjsc na spacer ale zachcialo mi sie spac...chyba cisnienie spada..leze i ziewam 😞 mialam sie wziac za jakies drobne porzadki ale nie idzie mi to jakos...jestem dzis nie do zycia 🤢

• Mamusia
martam83 napisał(a):
To tak jak ja jestem do niczego dzisiaj! Zrobiłam sobie listę rzeczy do szpitala i idę właśnie dopakować torbę. Może chociaż szybciej ten dzień zleci 😠

Martus juz sie pakujesz? czas biegnie nieublaganie.. sama .zaczynam sie zastanawiac jak to bedzie ☺️ ja z zakupami dla siebie jestem jeszcze w polu...
A czujesz ze to juz niedlugo??

• Mamusia
ojj nie narzekajcie dziewczyny, chociaż możecie coś robić..a co ja mam powiedzieć? Cały dzień w łóżku.. 😠 coś okropnego.. 😠

Wczoraj mężuś złożył już łóżeczko dla młodego 🙃 torba do szpitala calkiem spakowana no więc pozostaje mi czekać na rozwój wydarzeń 😮

• Mamusia
no czas leci nie ubłagalnie szybko. Ja właśnie wczoraj mówię do męża że to już 34 tydzień i do końca ok 6ty. A nie wiadomo jak będzie plus minus 2tyg to czas się skraca do 4tyg 🙂 chyba trzeba si eostro brać za pranie. Kilka prań już zrobiłam 🙂 ale kilka jeszcze zostało 🙂

• Mamusia
No pakuję, pakuję. W środę zaczynam 35 tydzień. Dziwnie coś mnie ciągnie też brzuch czasem, a jeszcze dzisiaj wpadła do mnie na chwilę koleżanka i mówi, że brzuch mam niżej i faktycznie cała dłoń mi wchodzi między cyckami a brzuchem 😮 Wolę być już spakowana, niż potem pozapominać wszystkiego. Jeszcze tylko muszę sobie dokupić bezzapachowe kosmetyki. Jeszcze w ciąży z Olivią wyczytałam, że lepiej takich używać, bo maluszek rozpoznaje nasz zapach.

• Mamusia
A tak w ogóle to ile bym dała żeby wybrać się do polskiego ginekologa na badanie. A najbliższy w Manchester 😠 Chciałabym wiedzieć czy szyjka zamknięta itd a tak nawet nie wiem czy możemy się z M. poseksić 😠 pewnie dlatego też humorku nie mam 😉