Skocz do zawartości

czerwcowe Maleństwa 2013:) | Forum o ciąży

MartaMartaMarta

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ekoladka napisał(a):
Byłam dziś na wizycie kontrolnej, wszystko jest w porządku.
No i niespodzianka, byłam przekonana, że będziemy mieć córeczkę a tu synek 🙂

Lekarz wróżył wcześniej córkę czy po prostu mieliście takie przeczucie? Gratuluję synusia!! 😘

• Mamusia
Anita0707 napisał(a):
Ja mam jutro wizytę i oczywiście już mnie troszkę stresik pobiera ale mniejszy niż poprzednio..fajnie zobaczyć maluszka, ciekawe czy nadal jest chłopczykiem czy coś się pozmieniało... 😁

To nie jesteś sama, też mam jutro wizytę 🙂

• Mamusia
Dziewczyny ale super mąż przywiózł nam dzisiaj kołyskę 🙂 którą zrobił dla niego jego tata...jest śliczna myśleliśmy że będzie wymagała malowania ale jest w stanie idealnym i jestem zachwycona...synuś będzie spał w kołysce po tatusiu 🙂 🙂 🙂a szczerze bałam się że będzie jakaś starodawna albo brzydka a jest zupełnie inaczej 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
magdad86 napisał(a):
Do lasek na zwolnieniu:

Przez ile dni płaci pracodawca od dostarczenia zwolnienia?
Przez 30 czy 33?

Ja tez nadal czuję bulgotki,ale nie takie mocne... niedługo USG 🙂

Pozdrawiam.

Mnie w pracy kadrowa powiedziała, że pracodawca płaci przez 30dni a potem płatnikiem staje się ZUS.

• Mamusia
Również zaciskam kciuki za mamusie szykujące się na badania. Dziś u mnie straszna pogoda, pada cały dzień, jest pochmurno, ciemno... Wzięłam się za sprzątanie swojej szafy. Jutro musowo idę już kupić jeansy ciążowe, bo w swoje już się nie mieszcze. Zaniosę też mocz na badnia i krew oddam. I pozostanie mi cierpliwie czekać do 15 stycznia na USG w Wawie.

• Mamusia
hej dziewczyny
wczoraj miałam wizytę i myślałam, że może poznam już płeć dzidzi a ty suprise i lekarz wcale nie robił USG brzucha, miałam tylko USG piersi bo ostatnio bolała mnie prawa tak jakby była naderwana i miałam bardzo wrażliwą brodawkę, okazało się, że są w niej małe torbielki (druga jest czysta). Mam nadzieje, że to przez ciążę i nie groźne.
Za to już za 3 tyg mam drugie długie USG na które idę z mężem. Wtedy już muszę poznać płeć bo już mnie ciekawość zżera.
Ciekawe czy się sprawdzi z wróżbami i kalkulatorem płci (http://www.ciazowy.pl/kalkulator,plci-dziecka.html) 😎
Mi wyszła dziewczynka 😁 mam nadzieję, że się sprawdzi 😁
spróbujcie co wam wyjdzie i napiszcie czy się sprawdziło np z poprzednimi dziećmi 😁

• Mamusia
agapit napisał(a):
hej dziewczyny
wczoraj miałam wizytę i myślałam, że może poznam już płeć dzidzi a ty suprise i lekarz wcale nie robił USG brzucha, miałam tylko USG piersi bo ostatnio bolała mnie prawa tak jakby była naderwana i miałam bardzo wrażliwą brodawkę, okazało się, że są w niej małe torbielki (druga jest czysta). Mam nadzieje, że to przez ciążę i nie groźne.
Za to już za 3 tyg mam drugie długie USG na które idę z mężem. Wtedy już muszę poznać płeć bo już mnie ciekawość zżera.
Ciekawe czy się sprawdzi z wróżbami i kalkulatorem płci (http://www.ciazowy.pl/kalkulator,plci-dziecka.html) 😎
spróbujcie co wam wyjdzie i napiszcie czy się sprawdziło np z poprzednimi dziećmi 😁

Agapit co do pierwszej ciąży to faktycznie się sprawdziło i na podstawie tej stronki i wyliczeń mamy w domu łobuza 🙃 no a jeśli chodzi o obecną ciążę to też wylicza nam chłopca,a z usg lekarz obstawia dziewczynkę i nie sądzi,aby pani która ma nam 21 stycznia robić prenatalne stwierdziła inną płeć 🤢.Hmmm...nie ukrywam,że w tym wypadku wolałabym wersję z usg 😆

• Mamusia
agapit napisał(a):
hej dziewczyny

😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁
To mamy taką samą niespodziankę 🤪 myślałam, że będę mieć usg, a tu tylko posłuchałam sobie serca malucha 🙃 zbadała brzuch, zważyła mnie, zmierzyła ciśnienie, wpisała wyniki badań, zapisała nowe i spadaj człowieku do domu, już nie będę mówić jaka jestem zła 🙃

• Mamusia
Blue napisał(a):
Ekoladka napisał(a):
Byłam dziś na wizycie kontrolnej, wszystko jest w porządku.
No i niespodzianka, byłam przekonana, że będziemy mieć córeczkę a tu synek 🙂

Lekarz wróżył wcześniej córkę czy po prostu mieliście takie przeczucie? Gratuluję synusia!! 😘

To tylko mi się wydawało, że będzie dziewczynka, no cóż kobieca intuicja czasem zawodzi 🙂