Skocz do zawartości

witam | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Jamargaretka napisał(a):
marinka napisał(a):
karolina211188 napisał(a):
wiecie co a ja juz czuje dzidzie , normalnie dzis lezalam na plecach i czulam jak sie rusza.... i to chyba juz nie wyobraznia

Witajcie!
wiem, że sie wtrącam ale ja cc bedę miec na pewno juz w sierpniu . To już wiem. Hmmm to jest niesamowiet, że czujesz ruchy,ale pierwsze słysze , że mozna tak wcześnie czuć. Ja jestem mama juz 3 raz ale wszystko czułam bliżej 20 tygodnia. z drugim tez wczesniej poczułam ale tez ponad 16 tygodniu własnie przeczytałn .

Będę was podczytywać 🙂
termin mam na 7.09 ale to jest termin wg @ a cc będzie gdzieś, 22.08 chyba , że sie jeszcze pospieszy 🙂 🙂

Pozdrawiam mama 2009, 2011 i teraz 2013 🙂

czesc Marinko 🙂))))

Gosiu :*

• Odpowiedzi 2,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
podejrzewam że rewolucja nerwowa. Gosiu, sama wiesz jak to jest czuć ruchy. Na pewno będziesz wiedziała.
Moje się nie powtarzają codziennie. Mają stałą porę. albo ok 8 rano albo późnym wieczorem- 23-1. oprócz tego są rewolucje brzuchowe ale one są zupełnie inne

Marinka witamy 🙂 Jeżeli chcesz możemy cię dopisać do naszej tabelki- w końcu sierpnióweczka też jesteś 😉

• Mamusia
Gosia734 napisał(a):
Wiem że chyba za szybko na ruchy.... No ale co to było?? To na pewno rewolucja brzuchowa nie była 🙂

No ale ruchy też nie. Aż dziś do mojego profesora zadzwoniłam i się spytałam. Jest przekonany , że ruchy na pewno nie , nie w tym tygodniu 🙂

• Mamusia
już Cię dopisuję 😉

Właśnie robię rewolucję u braci na Mokotowie :P Jak można tak lodówkę zapuścić... Normalnie mnie odrzuca jak ją otwieram, zamiast robić mi smaka. Jestem tu co 2 tyg ale mam już dosyć tych zapachów;/ Jakby w wiadomościach coś mówili że czadzi albo jakieś dziwne opary się wydostają z jednego z bloków to spokojnie- to tylko ja, żyję 😉

• Mamusia
Posprzątane 😁 Przy okazji cała kuchnia ogarnięta i obiad 😁 I wreszcie nie śmierdzi!!! A teraz standardowo po sprzątaniu- dopiero nauka :P Ach sesjo miej litość...

Moja dzidzia dzisiaj bardzo spokojna, teraz pewnie obiadek wcina 😉 I wymyśliłam pierwsze imię 😁 Jeżeli będzie dziewczynka to nazwę ją Malwinka 🙂 Nawet mąż nie protestował i stwierdził że ładnie 🙂 Potencjalnym chrzestnym też się spodobało 😁

• Mamusia
Jak mija weekend przyszłym mamusią? 🙂
Mnie dopadło straszne lenistwo... najchętniej tylko bym leżała i spała 😉

W piątek się troszkę wystraszyłam o "nasze" zdrowie, a to dlatego, że pobolewała mnie prawa nerka... ale na szczęście ból minął... czytałam w internecie, że taki ból mógł być spowodowany powiększaniem się macicy lub dzidziusiem, który uciska na ten narząd ... też tak macie lub miałyście?

• Mamusia
Hej 🙂 Ja też się dzisiaj lenię, odbijam sobie za wczoraj, bo byłam w pracy do 17:00 😉

Co do bólu nerki, to jeszcze mi się nie zdarzyło nic takiego, ale wierzę, że ciąża może wywoływać przedziwne i przeróżne bóle. Moja koleżanka i jej siostra cierpiały w ciąży na... uwaga uwaga... ból kciuka prawej ręki! I podobno lekarz stwierdził, że to też jest spowodowane ciążą 😁 śmiechu warte po prostu, ale już chyba nic mnie nie zdziwi 😉
A przeszedł Ci już ten ból nerki?

Mąż się bierze za pichcenie swojej specjalności - spaghetti 🙂 mniam...

• Mamusia
Tak ból przeszedł... a pobolewało mnie wtedy cały wieczór... więc przed snem wypiłam szklankę soku (wieczorem mężuś poszedł specjalnie do sklepu i kupił mi sok z aronii, gdyż wyczytałam wcześniej, że aronia pomaga w dolegliwościach z nerkami) i poszłam spać. Rano obudziłam się z wielką ulgą 🙂 - ból minął...

• Mamusia
Został mi projekt do skończenia. Mam ochotę odpicować go na tip top 😁 Wczoraj zdychałam z bólu a dzisiaj pełan wigoru... heh, ach te hormony... :P
Jutro na 16:45 mam wizytę u gin. Idzie ze mną mąż 😁 Może dowiemy się czy będzie Malwinka czy chłopczyk 😁

• Mamusia
Witam mamuśki 🙂 Dzisiaj wizyta u mojej gin i pewnie będzie USG... 🙂 Nie mogę się doczekać 🙂
Miałam wam zdać relację ze spania w kojcu... Więc wyobraźcie sobie że przesypiam całą noc bez budzenia się 😁 i to w jednej pozycji!!! moje ulubione ułożenie wygląda tak:

(Ja się nawet jeszcze bardziej kładę na tą poduszkę plecami). Na razie nie muszę nic podkładać pod brzuch więc dół mam bardziej między kolanami. Moja poduszka to ta firmowa z motherhood ale koleżanka używa tańszą w kształcie C z allegro i też jest zadowolona. Używam ją cały czas, nawet teraz zwinięta leży na oparciu i opieram o nią plecy.

• Mamusia
A więc czekamy na relacje po wizytach Gosiu i Martyno 🙂
Do wieczora proszę napiszcie jak się miewają wasze maleństwa, ile warzą, ile mierzą 🙂 i czy wszystko w porządku.
Ale najbardziej jestem ciekawa co do płci Twojej dzidzi Martyna 😉

• Mamusia
henimedes napisał(a):
Gosiu będzie dobrze, głowa do góry- zobaczymy dzisiaj swoje maleństwo 🙂 Też się boję ale sama zobaczysz że te nerwy są niepotrzebne 😉 Daj znać jak po badaniach. JA się właśnie zbieram. Będę wieczorem. Pa :*

nie wiem czy wogole pojade bo córka ma 39 gorączki, a tatus okazuje sie bardziej lojalny wobec pracodawcy 🙂

• Mamusia
Hej Dziewczyny.

Przeczytałam wszystkie strony i postanowiłam napisac. Też jestem w ciąży i termin z @ mam na 10 sierpnia, natomiast drugi na 14 sierpnia 2013. To moja druga ciąża - pierwszą niestety poroniłam. Ale jestem dobrej myśli. 🙂
Mam do Was pytanie, czy Wy na każdej wizycie u gin macie/będziecie miały usg?

Pozdrawiam
Ewka

• Mamusia
Henimedes czekamy na wieści co po wizycie i co tam na USG słychać 🙂 Gosiu moze uda ci się przełożyć na troche późniejszą godzine??

ewka super że do nas dołączysz 🙂 Cieszymy się każdą kolejną dzidzią... 🙂 Oby ta ciąża przebiegała pomyślnie.... 🙂 Jak się czujesz??
Co do USG to na NFZ nie ma usg na każdej wizycie... Nie wiem jak prywatnie....

Ostatnio nie moge spać w nocy wczoraj obudziłam się z silnym bólem brzucha i nie mogłam zasnąć... A śpię na boku i pod brzuch podkładam poduszkę bo inaczej nie zasnę.... Troszke mniej nosze córkę na rękach i kręgosłup mniej boli...
A i dziś byłąm 1 dzień na praktykach i nawet nie było źle... Jutro idę znowu...