Skocz do zawartości

witam | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Nie, przyjaciel weterynarz 🙂 A przy okazji wegetarianin i wielki fanatyk eko. Ale ja mu już nie odbieram przyjemności z bycia eko i nie mówię mu całej prawdy o tych uprawach i jabłuszku z niepryskanego ogrodu 🙂 Niech chłopak żyje w niewiedzy, bo przestanie wogóle jeść 🙂

• Mamusia
henimedes napisał(a):
Nie, przyjaciel weterynarz 🙂 A przy okazji wegetarianin i wielki fanatyk eko. Ale ja mu już nie odbieram przyjemności z bycia eko i nie mówię mu całej prawdy o tych uprawach i jabłuszku z niepryskanego ogrodu 🙂 Niech chłopak żyje w niewiedzy, bo przestanie wogóle jeść 🙂

he he no ale cos w tym jest henimedes , że weterynarze częśto są wega 🙂 też znam kilka. Wiadomo, że jak będziemy wszystkim sie przejmować byśmy nic nie jedli. Na szczęście co do jedzenia mamy normalne patrzenie na świat 🙂 bo tak to masakra.

• Mamusia
hej kochane ja nadala zakichana i moja mala tez wiedze ze lapie jakiegos wirusa ja wlasnie wzielam sie za porzadki posprzatalam cala kuchnie a wieczorkiem biore sie za przedpokoj maz mi zrobil wczoraj niespodzianke tzn nie mi a corci wziol ja zesoba na spacerek a wrocilm z nia i bialaym krolikiem moja reakcja byla dziwna 😲bo ja niechcialam zadnego zwoerzata ale coz teraz krolik kica po pokoju heh a mala w siodmym niebie wiec niebede jej psuc atrakcji i jakos przelkne jego widok 🤢 asia super ze dziewczyna ja mam wizyte we wtorek i mam nadzieje ze poznam juz plec bo bardzo jestem ciekawa 🙂

• Mamusia
A tak zerknęłam do tabelki i Asia intuicyjnie podała, że dziewczynka i będzie dziewczynka. Może z tą naszą intuicją coś jest 🙂 Zobaczymy dalej.
U mnie też dzisiaj wielkie sprzątanie i pranie. 🙂 Króliczki fajne puchate zwierzaczki, przynajmniej mała będzie miała dużo radości 🙂

• Mamusia
Według mnie też będzie chłopak, mój mąż twierdzi, ze na usg widział 21 "paluszka" he ale zobaczymy za miesiąc.
To widzę dzisiaj dzień sprzątania. Chcę posprzątac pokój, w którym wszystko składowaliśmy i przygotowac dla dziecka. Powyciągałam wszystko z szafek i stwierdzam, że jest tam teraz większy bałagan niż był 😞

• Mamusia
Henimedes wszystko ładnie schodzi Kini... 🙂 Juz prawie sladu nie ma tylko jeszcze rączka...
Ja w 1 chciałam dziewczynke i w 13 tyg dr powiedział że chłopczyk a w 19 powiedział że dziewczynka już na 100% teraz tez bym chciała dziewczynkę a co bedzie to się ukarze...

• Mamusia
Henimedes wszystko ładnie schodzi Kini... 🙂 Juz prawie sladu nie ma tylko jeszcze rączka...
Ja w 1 chciałam dziewczynke i w 13 tyg dr powiedział że chłopczyk a w 19 powiedział że dziewczynka już na 100% teraz tez bym chciała dziewczynkę a co bedzie to się ukarze...

• Mamusia
Tak intuicyjnie z początku byłam pewna, że dziewczynka, ale później zaczęłam wątpić bo wszyscy mi w mawiali, że chłopczyk. A mój Michał to szczególnie, a nawet na 100% był przekonany, że chłopak i koniec! A tu taka niespodzianka 😁 Ale cieszy się tak samo jak ja 🙂 Zaraz dodaje fotki 😁

• Mamusia
Hej!

a u mnie i dzis goście będą 🙂 Wczoraj moja mama przyjechała a dziś właśnie powiedzieli, że teście przyjeżdżają 🙂 chcieli na sniadanie nas zaskoczyc ale teściu szukał dla mnie storczyka polskiego 🙂 no no 🙂

Strasznie sie cieszę , bo nie ma nudy takiej w domu. Teściowa pomoże a ja z teściem będę się uczyć jeździć 🙂 Bo niedługo mam egzamin na prawko 🙂

Mój mąż sie zarzekał, że kwiatków nie kupi a dziś ze storczykiem juz o 8 rano stał 🙂

pokażcie dziewczyny swoje dzieciątka 🙂 jeju jak ja bym chciała zobaczyć swoje maleństwo 🙂

wszystkiego dobrego dziewczynki! 😘 😘

• Mamusia
witam w piatek u mnie ciag dalszy sprzatania ale coz niesprzatnelam w grudniu z powodu mdlosci to teraz juz muss i trzeba to zrobic ale codziennie po 2 miejsca i dam rade mnie masz tez zrana saskoczyl jak jeszcze spalam wszedl do domu i polozyl mi ruze kolo zlozka i sniadanko czego sie niespodziewalam milego dnia wam zycze 🙂

• Mamusia
hej dziewczynki! wczoraj byłam na usg i wyszlo, ze bedzie dziewucha 🙂 pierwsza w familii bo moj brat ma 4chlopcow. jednak nie potrafie w 100procentach cieszyc sie z tej wiadomosci...lekarka zobaczyla na serduszku biala plamke, powiedziala ze to zlogi wapnia sie odkladaja, ale zeby sie nie martwic, ze to u 10%dzieci sie zdarza a u 50% wchlania sie przed porodem. Glupia ja oczywiscie poczytalam w necie o tym, to ponoc jest to jedenk z markerow zespolu downa, ja innych przeslanek na ten temat nie mam, przeziernosc byla ok, test Pappa tez, ale bardzo sie martwie, za2tyg mam usg polowkowe...czy ktoras z Was wie cos na temat tych bialych plamek w serduszku?

• Mamusia
Nie ma co szukac informacji w necie. Ja też swoje wyniki wklepywałam w google i później siedziałam i się zamartwiałam do wizyty bo coś niby jest nie tak.
Badanie usg genetyczne może nam powiedziec o wadach czy zespole Downa w 80 % a test Pappa wydaje mi sie że wykryłby w 100%.
Trzeba poczekac do usg połówkowego i się okaże, jeżeli lekarz powiedział żeby się nie martwic to będzie dobrze. I oczywiście gratuluje dziewczynki i czekamy na zdjęcie 🙂

A u mnie za oknem śnieg. Mąż zrobił mi śniadanko i kupił piękne róże 🙂

• Mamusia
Po pierwsze nie ryzykujcie i nie wchodźcie na ten rzekomy blog- na 100% to jakaś ściema jest.

Madziu spokojnie, inne wyniki były dobre więc tutaj też będzie dobrze, wchłonie się, zobaczysz 😘 Z resztą na połówkowym zobaczysz- będzie dokładnie lekarz spr i jeszcze się okaże że to jakiś szum na usg był tylko.

Asiu, już dopisuję 🙂 Koleżanki mąż do ostatniego dnia liczył że jednak siusiak wyrośnie 😉 Oni jednak pierwszego przeważnie chcą mieć potomka- dziedzica 🙂 Tylko sprawy sobie chyba nie zdają że to dla córek tracą głowy 😉

Gosiu, super, że z Małą już dobrze, mówiłam że to czerwone zejdzie bez śladu 😉 Młoda skóra to i na rączce gdzie był bąbel też śladu nie będzie 😉

Wizytę mam w środę o 16- usg połówkowe mnie czeka- zaczynam się denerwować... Standardowo. Choć Dzidź się rusza bardzo często i go czuję to lęk, obawa jest. No ale powtarzam sobie że musi być dobrze!!!
Dzisiaj dzień zmian... Zobaczymy z jakim fryzem i kolorem wyjdę 😜 Bo ze mną to nigdy nic nie wiadomo... 🤪