Skocz do zawartości

witam | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dzien doberek 🙂 jak tam dzisiaj samopoczucie babeczki? 🙂

U mnie jakos bardziej leniwo, byc moze dlatego, ze zadeklarowałam sie pojsc do pracy na 12.00 😉 i samo słowo "praca" zaczelo wywoływac u mnie lenistwo 🙃 pogoda marna, ale przynajmniej nie sypie (jak na razie).

A, wiecie co dzisiaj do mnie dotarło? Że od ostatniej wizyty u gin (w piatek) biore magnez i to chyba dzieki niemu praktycznie przestał mnie brzuch boleć tak dołem, jak na okres. Wreszcie! Bo to na prawde bywało bardzo uciążliwe. Mam nadzieje, ze tj. zasługa magnezu, a nie tego że nie chodzę do pracy, bo w domu też się jakoś specjalnie nie oszczedzałam ostatnimi dniami 😉 no chyba, że to po prostu zasługa 4 miesiąca... w kazdym razie co by nie bylo - działa! 🙃

Miłego dnia :*

• Mamusia
Cześc dziewczyny 🙂
U mnie przez dwa dni power, sprzątałam, gotowałam i dobrze się czułam. No ale dzisiaj już nic mi się nie chce, cały czas w łóżku leże i chyba przeleże cały dzień - brak siły 😞
Monia to dobrze, że przestał Cie brzuch polec 🙂
Ja też musze kabel znelezc do aparatu bo gdzieś mi się zagubił i dopiero wstawię zdjęcie brzucha i usg.

Pozdrawiam

• Mamusia
Hej dziewuchy! 😁
A dziś przyszła na mnie kolej z przypływem mocy i energii do działania!!! 😁 Wysprzątałam całe mieszkanko łącznie z balkonem. Teraz kawka i biorę się za obiad. A wy dzisiaj odpoczywajcie i leniuchujcie sobie, należy wam się 🙂
ewka25 kabla nie udało mi się znaleźć i już raczej go nie będzie, więc kupiliśmy sobie uniwersalny czytnik kart pamięci USB, taki do różnych modeli za 14,99 zł w netto oferta trwa do 24 lutego 🙂

• Mamusia
Fajnie Ci Gosiu 🙂 Jednak sexy mamy modelki istnieją 😉 Pocieszające jest to że pisałaś o wielkości swojego brzuszka i że jest mniej więcej taki jak mój 😉 Może nie pójdę po mojej mamie tylko po Tobie... 😉

U mnie też dzisiaj pracowicie 🙂 Przyszły zdjęcia z wesela i musiałam je poukładać, porozdzielać do 5 albumów i powklejać... 5 h roboty ale koniec widać 😉 Tak to jest jak się człowiek mobilizuje 7 miesięcy po ślubie 😜 Jednak zdjęcia na papierze mają swój urok 🙂 Rozochociłam się i zakładam album dla mojego Maluszka 🙂

• Mamusia
Asia19877 a przesłałabyś mi link aukcji bo to na allegro?
Mnie to chyba jakaś choroba rozbiera, cały dzień przeleżałam, głowa mnie boli i tak się słabo czuje.
A co do brzuszka to ja też już mam z rana mniejszy, wieczorem większy 🙂 Zrobie sobie jutro zdjęcie a wstawie jak przyjdzie ten czytnik.
Henimedes gdzieś kiedyś w sklepie widziałam taki album specjalny dla maluszka, tam zdjęcia z usg się wkleja, zdjęcia brzucha z opisami.

• Mamusia
ja i modelka .... 🙂 oj Ty Henimedes 🙂 wielkość brzusia zalezy w duzej mierze od ilosci wod plodowych. ja Maja w 20 tyg mialam niewiele i kazali usg kontrolowac

ja chodzilam do gin i narzekalam ze mam na kazdej wizycie najmniejszy brzuch w poczekalni 🙂

teraz jest zdecydowanie wiekszy... aczkolwiek chyba jednak dosc maly jak patrze na Wasze brzusie

z tej ciazy nie mam wogole zdjec... ale jak bede miala to pokaze

• Mamusia
A co do wielkości brzucha, to u mnie jest tak, że jak ktoś nie wie, że jestem w ciąży to nie widzi, albo nie zwraca uwagi może, a jak powiem że jestem, to sie zaczyna, że "faktycznie się zaokrąglasz jak tak teraz patrzę" 🙂 No i zdecydowanie też tak mam, że wieczorem się bardziej "zaokrąglam" 🙃

• Mamusia
karolina211188 napisał(a):
dziś samopoczucie do dupy boli mnie ząb obawiam sie ze bez dentysty nie przejdzie a tak sie boje 🥴 😞 😞

Karolina nie bój się! Bezpieczniej jest pójść i sprawdzić co się tam z nim dzieje. Najwyżej uciekniesz z fotela 🙂

• Mamusia
Na allegro widziałam takie Albumy jak szukałam dla chrzestnych na ślubne zdjęcia. Teraz tylko czekam na płeć bo przeważnie są niebieskie lub różowe. Kuzynce która urodziła teraz w lutym wysyłamy z mamą paczkę z prezentami dla Julki i tam między innymi jest książeczka- pierwsze 3 latka dziewczynki. Jest tam między innymi miejsce na zdjęcia USG, koperta na płytę z usg, miejsce na ten paseczek z ręki dziecka, na artykuł z gazety z dnia narodzin itp. Fajna sprawa z tym i taką książeczkę też na pewno założę swojemu dziecku. Sama mam taką ze swojego dzieciństwa 🙂 Ach super pamiątka- teraz będę miała porównanie czy moje poszło po mnie 😉

Mam kontakt telefoniczny z Gosią, jak tylko się odezwie to dam wam znać. Na pewno będzie ok. Musi być.

• Mamusia
jak juz pisalam z Mają miałam takie bóle jak opowiadała Gosia. z łóżka wstac nie mogłam. pamietam chodził ksiądz a ja zgięta w pół go przyjmowałam. i po jakiś 3-4 dniach pojechałam na szpital. a oni że to wiązadła macicy się rozciągają. fakt faktem ja wtedy nakupiłam sporo owoców i dwie dość ciężkie torby przyniosła. a Gosia ma dziecko więc może też się nadwyrężyła 😞

• Mamusia
Trafiła na niemiłego lekarza to po pierwsze, ona sama za bardzo nie wie co jej jest, bo nikt jej nie powiedział a sama była zbytnio przejęta żeby zapytać. Dostała luteinę i w czwartek idzie do swojego gina. Położyła się spać teraz, jutro ma wolne od szkoły, odpocznie, bardziej się będzie oszczędzać i powinno być dobrze.