Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2013 | Forum o ciąży

Gosia734

Rekomendowane odpowiedzi

No to czekamy dalej 😁 ale spokojnie już coś sie zaczyna dziać tyle wytrzymałysmy to wytrzymamy jeszcze 🙂 ja miałam dziś az dwa skurcze 😜 chyba faktycznie pojade za tydzien dopiero poki co będe chodzić z moim brzuszkiem bo nie wiadomo kiedy bede miała taki znów może jeszcze troche przytyje ten mój synek 🙂
dziś trochę płakałam chyba hormony buzuja już sie czepiałam wszystkiego 🥴

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ale u was się dzieje dziewczyny .... aż boję się czasem odejść od komputera bo już myślę, że któraś z was rodzi i przegapie to ...
ja dziś po badaniu szyjka rozwarta na 2 cm główka przyparta, Pani doktor powiedziała, że wszystko przygotowane ale trzeba czekać ....
wstyd się przyznać ale z obżarstwa właśnie robie placki ziemniaczane i nie zdąże zdjąć z patelni a już nic nie ma 😁

• Mamusia
no pięknie kajka i gusia i sandra już na finiszu 🤪 zaraz wszystkie się posypią 😆 wychodzi na to że ja będę chyba ostatnia rodzić 😜 bo ani skurczy ani szyjka ani brzuch nisko ani nic innego przepowiadającego, zero do kwadratu 🤔 mam tylko nadzieje że nie przechodze długo po terminie bo szwagier ślub bierze pod koniec września a chciałabym pójść choć na chwilkę. pewnie mały wie że w domu wieczny remont i nie widzi mu się wychodzić 🙃 ale dziś moge się pochwalić że w szafie do zabudowy wiszą już półki i pałąki więc mogę powoli przekładać rzeczy z pudeł 😎

• Mamusia
Po 41h od odejścia wód dziś koło 17 przyszła na świat nasza kochana córeczka :-) waży 2.8kg, więc nie tak mało jak na wcześniaka ponad 3 tygodniowego :-) resztę info napiszę w późniejszym czasie.
Jedno jest pewne - dla tych cudownych oczu, buzki, noska, delikatnych dłoni, jezyczka chcącego ssac cycuszka warto cierpieć w czasie ciąży i porodu.

Dużo zdrówka Dla Ciebie i Malutkiej 🤪
GRATKI WIELKIE 🤪

Aniu ja chyba dołacze do Ciebie 😜 bo już tydzien po terminie i nadal nic dwa skurcze na krzyz 😜 ale jest światełko w tunelu bo już jestem umowiona na 4 września na balonik tylko czy za dziala? albo po ilu godzinach zadziała? 🤢

• Mamusia
GRATULUJĘ CÓRECZKI 🙂
mi też łezki pociekły jak czytałam twój post 🙂
dziewczyny 27 o 18 byłam na wizycie u lekarza i to krwawienie nie ustąpiło ,to znaczy nie leci taka czysta krew,tylko takie brązowo czerwone plamienie o tak to ujmę i nie jest tego duzo...no ale myślalam ze to przejdzie na drugi dzień po badaniu a to jeszcze dziś się pojawiło.....

• Mamusia
dziewczyny poruszajcie się trochę,umyjcie okna 🙂 powieście firaneczki 🙂 podłogę wypastujcie 🙂
ja malowalam ściany wałkiem pare dni temu cały pokój tylko sufit zostawilam chopakowi,cały czas jestem w ruchu można powiedzieć że nie oszczędzałam się w czasie ciąży i pewnie to spowodowało ze juz mam rozwarcie i brak szyjki.
😉
ale fajnie ze juz powoli kazda z nas sie rozpakowuje 🙂 mi jak przejdzie gardełko to też biorę się intensywnie za przyspieszenie akcji porodowej 🙂
niby 2 wrzesnia mam na KTG w szpitalu u mojego doktorka wezmę ze sobą w razie czego juz torby zeby nie musieli mi wieść 2 razy bo kawałek drogi jest...

• Mamusia
Gratulacje dla Karoliny, kolejnej naszej mamuśki 🤪 🤪
Nie sądziłam że taką radochę będą mi czyjeś porody robić 🙃 a ja za każdym razem ryczę jak bóbr 😁

Spoko Ewelina nie będę niczego na siłę przyspieszać, miał być wrześniowy to będzie wrześniowy 😆 Widzę że jeszcze Gosia też spokojnie czeka do terminu 😜 więc jest nas więcej 🙂

• Mamusia
No ja akurat się nie oszczędzam nic a nic 😉 praktycznie robie wszystko co przed ciążą a jak się już ma dziecko to oszczędzanie nie jest łatwe 🙂
Tylko ja pierwszą ciążę przenosiłam i podejrzewam,że tym razem bedzie tak samo i że bedę przeterminowana musiała zgłosić się do szpitala 🙂
Z rozwarciem tez miałam problemy w pierwszej ciąży i skończyło się cięciem i teraz też jest prawdopodobne,że może się to powtórzyć ale nigdy nic nie wiadomo 🙂
Póki co też czekam do wrzesnia niech Laurka siedzi ile chce bo gdzie lepiej jak nie u mamusi w brzusiu,ale z drugiej strony też bym chciała miec to już za soba 🙂

• Mamusia
Tez nie myslalam ze beda mnie tak cieszyc narodziny waszych dzieci, a teraz jak nawiedzona sprawdzam czy ktoras nie urodzila 🙂
Dobrze ze sie Ciebie uspokoilo Agata.
Mnie w nocy co chwile lapal taki bol jak na okres. To sa te skurcze przepowiadajace? I jak one beda regularne to tez trzeba jechac do szpitala? Bo juz sie pogubilam..
My dzis mamy 5 rocznice ,niestety nie swietujemy jej dopiero w weekend jak Adasko wroci z delegacji