Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2013 | Forum o ciąży

Gosia734

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Witaj witaj. no u nas wesoło jest wiec na pewno Ci sie spodoba co prawda juz sie rozpakowywujemy ale bedziemy kontynuować dyskusje 🤪
Ja dzis na wesoło z kolezankami z podstawowki z nimi zawsze jest smiesznie potem kapiel i ciekawe jak minie mi ostatnia noc z brzuszkiem 🤪
Jeny ja juz jutro bede miała mojego syneczka

• Mamusia
Nic tylko pozazdroscic 😉 Szkoda że nie można zaplanować porodu, tylko to czekanie i obserwacja czy ciało nie daje jakis znakow ze to juz niedlugo.. Swiadomosc ze dzidziuś może wyjsc zarowno 2 tyg przed terminem jak może mnie przetrzymac do 2 tyg po.. Gdybym znala dzien i godzine wszystko byloby duzo latwiejsze 🙂

• Mamusia
Jestem tego samego zdania co ty Ewelina chciala bym wiedziec dokladnie kiedy i o ktorej. Nienawidze niepewnosci.
Asiu bedziemy trzymac kciuki zeby to wywolywanie szlo sprawnie 🙂 bo to roznie bywa ale mysl pozytywnie 🙂 bedziemy cie wspierac na odleglosc i czekac na wiesci

• Mamusia
Moim zdaniem te oczekiwanie jest czymś takim magicznym co pozwala nam bardziej skupić się na sobie i dziecku pod naszym serduszkiem. Ja podczas 1 porodu w 41 tc cały czas sobie tłumaczyłam że każdy skurcz to jest schodek który musimy wspólnie z dzieciątkiem pokonać aby móc wtulić się w swoje ramiona.

• Mamusia
dziewczyny, ja się tak ogarnęłam w czas i w porę 😜 ale jeśli ktoraś z Was ma ochotę trzymac dalej kontakt to tu są namiary na mnie na facebooku https://www.facebook.com/ania.baginska.754

poza tym u nas nic nowego, Kacperek mial wczoraj podcięty język i strasznie niespokojny jest od tego, ciągle chce na cyca i tylko na rękach by siedział, co go odłożę do kojca to zaczyna plakać... niby taka kruszynka, a juz mnie ręce bolą... mam nadzieję, że szybko mu to przejdzie

no jutro tak od 14 bede na łaczach z netem 😁 bede na bierzaco informowac normalnie juz mnie stres bierze a podejrzewam ze jutro bedzie gorzej mały tez dzisiaj taki ruchliwy ze szok

• Mamusia
Oj dziewczyny bez paniki. Koleżanka urodziła chłopca 3657g bez problemu w godzinkę a w dodatku nie nacinali jej krocza. TEŻ TAK CHCE pamiętajcie poród pójdzie raz dwa lepiej zbierać siły na po porodzie
. HEHE ja dojadłam dzisiaj rodzynek w czekoladzie a co potem nie bedzie można.
BUZIAKI DZIEWCZYNY 😘

• Mamusia
cześć kochane 🙂 ja właśnie wróciłam do świata żywych ... niestety jeszcze bez maluszka.
Po paru dniach serii badań Wypisali mnie do domu bo wszystko jest dobrze i narazie nie mam skurczy więc kazali czekać. Jestem wykończona tym szpitalem, a niestety jeszcze tam wróce....
A jak tam u was ? myślałam, że już Asia urodziła 🙂
WITAM NOWĄ PRZYSZŁĄ MAMUSIE 🙂

• Mamusia
Ewa zazdroszczę Ci tego podejścia spokojnego 🙂
Moje oczekiwanie to jedna wielka irytacja ... Rodzina mnie eksmituje jak tak dalej pójdzie .
Może i byłabym spokojniejsza tylko, że ból doprowadza mnie do szału... Nocy nie przesypiam bo nie ma pozycji, w której pospałabym dłużej niż godzinę. W ciągu dnia dupa - bo nawet nie mam siły na zakupach połazić aby się odstresować, samochodem jak jadę i trzęsie to boli...
Chyba bardziej to mnie irytuje niż samo oczekiwanie.
Ciąża po 30 -stce ... ech

Ja juz jutro Kochana sie tam wybieram i zrobie wszystko zeby był bede chodzic skakac na piłce i co trzeba bedzie zrobic 🤪 i mam nadzieje ze będą dwa bąki i będzie NIUNKA MOJA 😘

• Mamusia
Wróciłam od lekarza 😆 Mówi, że wg niego to jeszcze pochodzę z brzuszkiem 😮 Dzisiejsza wizyta była gratis 😆 więc 60 zł mam w kieszeni
Agata nie przesadzaj też jestem po 30 do tego mały szkrab w domu i ciąża od 28 tygodnia zagrożona 😆
Fakt bywają dni, że bym głową w ścianę waliła ale staram się szukać pozytywów 😆
Już teraz z mężem rozmawiamy o 3 dziecku 😁 😁 😁 Oczywiście nie tak szybko jak teraz ale może na 35 urodziny 😜

Kami własnie te włosy ja mam co dziennie do mycia 🥴 tragedia na koniec mi wyszły pryszczole nawet na powiece mam dwa 🤢 no cała ciaze byłam mozna powiedziec sliczniutka wszyscy mowili ze na chłopca ładniejsza niz przed ciaza ale teraz spuchnieta Lodzia 🥴 ale juz nie dlugo... 🤪

• Mamusia
Chcialabym zeby to oczekiwanie bylo dla mnie magiczne.. moze bylo w 2 trymestrze ciąży czy na początku trzeciego. Ale teraz samopoczucie i wielka chęć zobaczenia mojego maluszka nie pozwala mi sie az tak cieszyc z tego czekania, bo po prostu nie moge sie juz doczekac 🙂.