Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2013 | Forum o ciąży

Gosia734

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Owszem, tego uczucia nie da się porównać z żadnym innym na świecie 🙂
Ja wczoraj zanęłam już o 19 jakimś snem zimowym i obudziłam się dzisiaj o 8:00 😁
Chyba podświadomie chciałabym ten czas do ruchów jakoś przeskoczyć heh,
odważyłam się dzisiaj właśnie wejść na wagę 😁
4 kg na plusie, ups 🙂

• Mamusia
Owszem, tego uczucia nie da się porównać z żadnym innym na świecie 🙂
Ja wczoraj zasnęłam już o 19 jakimś snem zimowym i obudziłam się dzisiaj o 8:00 😁
Chyba podświadomie chciałabym ten czas do ruchów jakoś przeskoczyć heh,
odważyłam się dzisiaj właśnie wejść na wagę 😁
4 kg na plusie, ups 🙂

• Mamusia
mnie również czeka przeprowadzka i mały remont mieszkania 🤢
i tak się zastanawiam na jakie kolory pomalować pokoik dla mojego słoneczka
a macie już upatrzony wózek dla dzidzi ? ja sie zastanawiam czy już nie kupić, tak mi sie podoba i chciałabym już go mieć w domciu bo wiem ze innego nie kupię :P

• Mamusia
No właśnie! Zakupy dla dziecka. Kiedy zacząć kupować coś? Tzn łóżeczko, wózek? Ja na razie 20 maja lecę na miesiąc do Polski, w tym czasie mój mąż zamierza odmalować całe mieszkanie i wynająć firmę do wyprania wykladzin, więc w sumie im mniej 'gratów' w mieszkaniu tym lepiej. Ale przez to mam takie poczucie, że coś za późno wezmę się za zakupy :-/

• Mamusia
A co do wózka to online widziałam Coletto Matteo bądź Coletto Marco Polo. One mają mechanizmy obrotowe o 360 stopni, więc nie trzeba spacerówki odpinać i przekładać, żeby dziecko siedziało tyłem bądź przodem do jazdy. Fajny bajer, ale dopiero w Polsce mogę go zobaczyć na żywo. A te wszystkie wózki w Uk to mi się w ogóle nie podobaja, każdy ma coś nie tak.

• Mamusia
Przed chwilką rozejrzałam się za wózkami na allegro... Wybór jest niesamowity.
Spodobał mi się Quinny buzz. Ale cena ... och 🙂
Hmm ... Dobrze, że jeszcze trochę czasu jest, może trafi się jakiś zadbany, używany w rozsądnej cenie. Planowałam na wózek wydać ok 1500 zł.

• Mamusia
Ja też chciałam captive ale w ostatniej chwili zdecydowaliśmy się na tutek grander to polski wózek kosztował ok 1500 zł co prawda to prezent od moich rodziców 😉 Teraz po czasie stwierdzam, że szkoda kasy na nowy wózek chyba, że ktoś w szybkim czasie planuje 2 dziecko. Bo ludzie często sprzedają wózki jeszcze na gwarancji w bardzo dobrej cenie 😆 Ja planuję w tym miesiącu przerzucić się już na spacerówkę 😆

• Mamusia
Powracajac do wozkow.
Wozek firmy Tako ma moja kolezanka i zachwala go pod niebiosa, jechala autem do Polski specjalnie, zeby go przywiezc do UK. Gdyby nie to, ze nie mam jak go kupic w UK, a boje sie, ze jak paczka przesle, to moze mi sie zepsuc, to pewnie bym sie na niego zdecydowala.
Co do Quinny - nie wiem czy ten akurat model, ale miala go dla pierwszego dziecka inna moja kolezanka, kupila go uzywanego, w bardzo dobrym stanie i bardzo chwalila. Jednak mnie nie przekonuje ta kolebkowa spacerowka. Wydaje mi sie, ze dziecko drzemiace na spacerze ma niewygodnie, bo czy siedzi czy spi to w tej samej pozycji. Ale to tylko moje odczucia.
A tutek grander - jakos sie z nim nigdy wczesniej nie spotkalam i nawet mnie zainteresowal, tylko ze wzgledu na miejsce zamieszkania jestem w innej sytuacji niz Wy. Ja musze szukac czegos co moge kupic w UK w jakims sklepie internetowym.

• Mamusia
A co do uzywany czy nowy. Uwazam, ze jak sie nie planuje dziecka jednego po drugim, to madrzej jest kupic w dobrym stanie uzywke. Natomiast ja osobiscie po tym dziecku chcialabym miec w miare szybko kolejne, wiec wydaje mi sie, ze nowy wozek jest idealnym rozwiazaniem.

hej hej dziewczynki 😁
jak weekendzik?? u mnie bardzo fajnie. na zakupy będe musiala sie udać do poznania. ceny superowe lepsze niż na allegro. co przykuło moją uwage to spacerówka bardzo ładna z daszkiem składana itp za 47zł no w ogóle super ceny są 🤪
no i mamy początek nowego tygodnia jeszcze troszke i połowa za nami 😁

• Mamusia
U nas za to pogoda śliczna 🙂. Od rana świeci słonko, aż chce się żyć.
W weekend byłam na zakupach... w końcu. Kupiłam sobie spodnie ciążowe. Muszę się jeszcze wybrać za bluzkami i butami.
A co do wózkach. My mamy X-Lander'a 3 w 1. Suuuper się sprawdził przy Pawełku, dlatego trzymaliśy go na drugie maleństwo. Szczerze polecam ten wózek.

a jeśli chodzi o wózek to ja będę miała po mojej bratanicy jest czerwony wiec bedzie pasował dla dziewczynki i dla chłopca. mała duzo w nim nie przebywała więc bedzie ok.