Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2013 | Forum o ciąży

Gosia734

Rekomendowane odpowiedzi

co do zusu nic sie nie orientuje bo kazdy mowi co innego w innych sprawach oni zawsze zrobia tak zeby im było wygodnie dzis tam byłam zawiesc zwolnienie chyba ostatnie 🙂
dziś byłam w sklepie dzieciecym po chusteczki mokre w pudełku 17zł bo nigdzie nie było i widziałam taki piękny granatowy rozek w białe groszki sliczny mam juz rozek nawet dwa ale ten jest tak piekny i 29zł ale namowie męża on tez jest taki zaraz by wszystko kupował 🙂 mam awizo do odbioru chyba jakies probki przyszły 😁
No te nasze myszeczki co raz wieksze.... 🤪

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Odnośnie macierzyńskiego moja księgowa powiedziała, ze mam jej napisać pismo na dwa tygodnie przed porodem i tyle.
Zobaczymy więc czy wystarczy.

Jeśli chodzi o moje najdroższe 3 kilo w brzuszku to owszem jest co nosić, brzuchol mam wieeeeelki a i na myśl o porodzie trochę drżę 😁 będzie co cisnąć 😁

Przyplątał mi się na sam koniec początek infekcji , za maść i globulki w aptece dałam 60 zł ! 😮
Oni powariowali z tymi cenami !

A jutro u nas ma podobno padać cały dzień, więc postanawiam spakować wszystko do końca, zamknąć torby i czekać 🙂

Kiedy planujecie ubrac pościel do łóżeczka ? Przed czy po porodzie ?

• Mamusia
Gigus rzeczywiscie hehe nie no ja troche jeszcze pochodze obym nie urodzila wczesniej bo tego sie boje ..
Moj "malenki" tez bedzie duzy prawdopodobnie boje sie ze do 4 kg dojdzie 🙂
Mysle ze posciel ubierze moja mama przed naszym przyjazdem do domku

• Mamusia
Gigus rzeczywiscie hehe nie no ja troche jeszcze pochodze obym nie urodzila wczesniej bo tego sie boje ..
Moj "malenki" tez bedzie duzy prawdopodobnie boje sie ze do 4 kg dojdzie 🙂
Mysle ze posciel ubierze moja mama przed naszym przyjazdem do domku

• Mamusia
Kami mi się też wydaje, że to Dzidziuś się może rozpychać. Ja mam cały czas tak, że mi się wypina Maluch po prawej stronie brzucha i przyznam szczerze, że to po prostu boli i czasem właśnie czuję coś podobnego o czym piszesz. Co więcej z lewej strony rozstępów prawie nie mam, a po prawej, tu gdzie się pręży, zaczynają powstawać.

• Mamusia
Po tym wczorajszym badaniu ułożenia dziecka tak mnie boli brzuch w coniektórych miejscach jakbym mi tam ktoś z pięści przyłożył. Już się zastanawiałam czy Nospa by mi nie ulżyła.
A koleżanka namawiała mnie dziś, żebym poprosiła lekarza o próbę obrócenia Małej przez powłoki brzuszne. Po tym to bym dopiero zwijała się z bólu 😞 Wolę mieć tą cesarkę.

• Mamusia
Ja rozmawiałam z lekarzem na temat obracania dziecka w brzusiu i on troszkę kręcił nosem. On osobiście odradza takie rozwiązanie. Moje dzieciątko na szczęście obróciło się tak jak trzeba i mama nadzieję, ze już tak zostanie.
U nas w nocy dziś 3 burze jedna taka, że się kurka flaczek bałam a mały zaczął tak szaleć, że brzusio mnie bolał. Hania też wstała i pytała co to mąż powiedział burza a ona "acha" i dalej spać 🤪

• Mamusia
dzień dobry.a ja czytam co to jest za badanie GBS-posiew bo takie mam zrobić i wyobraźcie sobie ze u mnie w przychodni tego się nie wykonuje,muszę jechac specjalnie z tym do szpitala.

oglądam pościel na allegro bo chcę zamowić do łóżeczka bo przydało by się taką mieć 🙂

• Mamusia
cześć 🙂 u mnie wczoraj była od 19 taka burza, że prądu nie mieliśmy do rana
;/ masakra całą noc trzaskało!!
ja pościel już mam założoną ale żeby się nie kurzyła przykryłam ją folią od materaca i kocem i niech czeka na malutką 🙂

ten posiew to ważna rzecz ... moja koleżanka jak rodziła swoją córe 6 lat temu to też nie miała robione a dziecko po porodzie złapało zapalenie płuc i dopiero po paru miesiącach wykryto u niej tą bakterię ale skutki nie wyleczenia tego przed porodem są do dziś bo jej Majka cały czas choruje :/ także dziewczyny upominajcie się o to badanie bo jest ono obowiązkowe !

hejo. dziewczyna ale spuchłam masakra nogami krecic nie moge takie sa grube, obrączke juz musiałam zdjac no ale stop mam masakryczne 😞 nawet u gory trzymanie nie pomaga śluz mam juz tez taki biały i gesty...
dzis jade odebrac wynik na posiew mm nadzieje ze bedzie ok
a co do poscieli dopiero wczoraj zamowiłam ale łóżeczko i pościel maja zoorganizowac jak bede w szpitalu i maluszek juz bedzie na swiecie 😁 bo postanowiłam przestawic w pokoju jeszcze 😜

a ja sobie dziś ugotowałam potrawke ale pyyyycha 🤪

• Mamusia
Dziewczyny nie wiem czy pozniej po porodzie bede miala jak sie z wami kontaktowac i wchodzic na forum a na fejsa zawsze jakos na chwile wskocze wiec prosze pozapraszajcie mnie do znajomych jesli nie macie nic przeciwko 🙂
https://www.facebook.com/#!/profile.php?id=100002258030956
Ja dzis juz wysprzatalam cale mieszkanie i stwierdzam bunt nie gotuje obiadu kupilam pierogi i starczy 🙂

• Mamusia
kurcze dziewczyny mam problem...wydaję mi się, że zszedł mi kamień z nerki dziś zresztą nie wiem czy to to... bardzo często sikam i ostatnie pare dni cisnął mnie strasznie pęcherz i ostatnie te skurcze co byłam w szpitalu to może był objaw tego kamienia ... bo dziś dwa razy nie mogłam usiąść bo tak mnie jakoś kuło w kroczu poszłam zrobić siku i na papierze miałam takie ziarenko okolo 6 mm muszę powiedzieć o tym lekarzowi byle by to nie jakaś poważna infekcja bo i śluz mam taki jakiś żółtawy śliski...

• Mamusia
Widzę, że odpoczywacie od upałów i od forum 😆
U nas dziś już słoneczko zaraz się pakujemy i ruszamy do moich dziadków nad Śniardwy 😆
Mam nadzieję, że uda nam się łódką popływać 😆
Wczoraj już poukładałam ciuszki dzieciaków i popłakałam sobie przy tym jakoś mnie to rozczuliło, że moja córcia tak szybko urosła a tu zaraz będzie Staś i chlipałam tak sobie z godzinkę 😆 Łóżeczko też już stoi we właściwym miejscu i czeka 😆

• Mamusia
Hej,
Ewus miłego wypoczynku 🙂
Ja wczoraj tez zajelam się lozeczkiem. Wyciagnelam materac z folii bo wyczytałam, ze po zakupie trzeba od razu pozbyć się folii ponieważ rozwijają się bakterie. To samo z poscielka. Ulozylam wszystko w łóżeczku ii nakrylam dużym kocem, A nowe poszewki wrzuciłam do prania i ubiorę dopiero jak zaczną mi się skurcze 😁
Dzisiaj ładnie zaczyna się robić to poodpoczywamy na ogródku 🙂