Skocz do zawartości

listopadóweczki 2013 | Forum o ciąży

existence

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja sama jestem sobie też winna bo zamiast odpoczywać sprzątałam po malowaniu 😉 ale lekkie rzeczy no ale jednak.. 🙂 masz rację Niunieczka zaczyna się taki okres, ze każdą z nas coś będzie uwierało 🙂 moja Mała/mój Mały waży już 552g 🙂 🙂

• Mamusia
Racja to normalne ze kregosłup czy pachwiny nas bolą, przeciez tam wszystko sie rozciąga i uciska 🙂 mnie tez kregosłup na dole boli i lewa noga w biodrze 🤨nie cały czas ale sa momenty...
U nas tez upał dzisiaj niesamowity i jutro tez 🙂
Kupiłam dzisiaj wszystkie kosmetyki dla Fabulka, z HiPPa kupowałam, żel do kapieli i do włosków, oliwkę, krem na odparzenia, krem od mrozu i wiatru i puder Penaten Baby bo z Hippa nie było a i 5-pak chusteczek nawilzających tez z HiPP 🙂 no i ubranko body+spodenki+czapeczka takie w paseczki zielone z sówką w H&M plus skarpeteczki z sówką dokupiłam i mam komplecik a takie to słodziutkie ze szok!!! 😁 😁 😁 😁
Dzisiaj wogole moj Oliwierek ma urodzinki 4 latka skonczył 😁 ale robimy impreze w niedziele 🙂 🙂 moj kochany ale juz jest duzy 🙂

• Mamusia
no właśnie miałam już pisać co tu taka cisza tyle czasu...?
U mnie tez średnio..wczoraj katar i ból gardla już chciał mnie atakować-naszczęscie przeszło..
leżałam prawie cały dzień. Zasnełam przed 24 i pobudka po 1 i koniec spania..chyba az do po 4 😞..nerwy na najwyższych obrotach 😞( pistolet i odstrzał;p
wstałam z jakims bólem pod lewa piersią i znowu boli mnie lewa ręka..

• Mamusia
no właśnie miałam już pisać co tu taka cisza tyle czasu...?
U mnie tez średnio..wczoraj katar i ból gardla już chciał mnie atakować-naszczęscie przeszło..
leżałam prawie cały dzień. Zasnełam przed 24 i pobudka po 1 i koniec spania..chyba az do po 4 😞..nerwy na najwyższych obrotach 😞( pistolet i odstrzał;p
wstałam z jakims bólem pod lewa piersią i znowu boli mnie lewa ręka..

• Mamusia
No to widzę, że nie jestem sama. Od wczoraj mam takiego doła i nerwa, że bez kija nie podchodź. Po prostu bym non stop ryczała albo na wszystkich krzyczała. Dziś kupiłam sobie herbatę z melisy, podobno uspakaja, mam nadzieję, że pomoże. Wczoraj poszłam sobie nad rzekę (mam bardzo blisko, wystarczy przejść przez ulicę) usiadłam w cieniu pod drzewkiem na ławeczce i się wypłakałam. Na moment pomogło 🙂 Dziś też idę hehe. Ze spaniem na szczęście problemu nie mam. Ale jak idę do sklepu to wszystkie ławeczki po drodze moje hehe. Co 5 minut przerwa. Pozdrawiam Was dziewczynki, damy radę chociaż pogoda nam nie sprzyja 😉

• Mamusia
hej Dziewczynki!! Widzę, że wczoraj nas wszystkie wzięło na smutki... Ja też wczoraj popłakałam i się pożaliłam do męża. Mieszkanie z teściami i szwagierką robi swoje... 🤢 A wyprowadzić się nie ma gdzie i za co... 😠 szkoda gadać. Dziś jestem strasznie słaba i nawet nie mam siły podnieść się z łóżka 🤨 Nienawidzę takiego skwaru... Mała dziś się rozkopała i szaleje od 10...chociaż ona poprawia mi humor 🙂

• Mamusia
hej dziewuszki 🙂 ale Was jakies doły łapią 🤨 🤨 co sie dzieje?pewnie hormony tez maja w tym swój udział...
U mnie wszystko ok na szczęście nie mam humorków i dołków 🙂 moja mama jest u nas od wtorku i jest super 🙂 😁 nie mam czasu na komputer 🙂 od kilku dni wieczorami twardnieje mi brzuch a to pewnie dlatego ze bardzo duzo chodzie a ze mieszkamy w górzystym terenie to dosc ciezko mi wchodzi sie pod te górki 🙂 no i te upały 😲 🙂
Jutro ide do lekarza, tylko ze do innego bo moja lekarka jest na urlopie, zobacze maluszka w koncu 😁

• Mamusia
ooo ruszyło się coś 🙂
ja nie mam humorów ale upał zaczyna mi też dokuczać... aż się chwilami w głowie kołuje 😞
jutro do lekarza idę i się zastanawiam jak ja to upocone dupsko na fotel posadzę.
a jak wasze brzuszki dziewczynki? bo u mnie jakoś słabo przybywa

• Mamusia
ooo ruszyło coś w końcu 🙂 ja humorów nie mam 🙂 gorąco też mi nie przeszkadza bo lubię taką pogodę, unikam tylko przebywania na ostrym słońcu. Zgaga mnie ostatnio trochę męczyła ale znalazłam swój zbawienny sposób na nią i już mam spokój: 😉

• Mamusia
Ze spaniem tez mam problem...budze sie w nocy i nie spie po 2-3godziny... 😞ja juz chce listopad...mam dosyc siebie w tej ciazy...jestem klebkiem nerwow i wszystko mnie boli... 🙂ciesza mnie tylko kopniaki synka,są coraz silniejsze 🙂jutro wracam do UK..
😞 😞 😞pociesza mnie chociaz fakt ze tam chłodniej jest bo mam dosyć tych upalow.
. 😞

• Mamusia
Ze spaniem tez mam problem...budze sie w nocy i nie spie po 2-3godziny... 😞ja juz chce listopad...mam dosyc siebie w tej ciazy...jestem klebkiem nerwow i wszystko mnie boli... 🙂ciesza mnie tylko kopniaki synka,są coraz silniejsze 🙂jutro wracam do UK..
😞 😞 😞pociesza mnie chociaz fakt ze tam chłodniej jest bo mam dosyć tych upalow.
. 😞

• Mamusia
jejku ale u nas burza ok 18 była 😲 az gdzies awaria prądu sie zrobiła bo do 20 nie mielismy prądu 🙂 a bez pradu czlowiek to jak bez ręki 😉 teraz fajne powietrze jest i od jutra troszke chlodniej ma byc 🙂
ja tez nie mialam jeszcze glukozy ale ide dopiero 2 wrzesnia wiec jeszcze niecaly miesiac..a na to badanie musze isc z synkiem bo mąż w pracy bedzie i nie zdarze odebrac go z przedszkola, wiec jak tam padne to nie bedzie ciekawie 🤨 ...

• Mamusia
Hej, do tej pory próbowałam pisać z grudnióweczkami, ale tam ciągle cicho jest, a to już połowa ciąży. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego forum. Mam już jednego synka, który ma 2,5 roku i w pierwszej ciąży również pisałam na brzuszku i takie posty i wsparcie wiele mi dało. Zresztą do tej pory utrzymujemy kontakty z marcówkami 2011r. W brzuchu mam drugiego chłopaka ;-) Póki co dobrze się czuję i często zapominam, że w ciąży jestem, bo nic minie jest. Czasami bobas się potłucze w brzuszku i plecy bolą ;-( Macie jakieś sposoby na ból pleców w okolicach krzyżowych? Jeśli mogę to od tej pory podłącze się do Was ;-)

• Mamusia
Zeberko my chyba na tym samym etapie jesteśmy 🙂? i nawet mniej więcej w tym samym czasie wybieramy się na glukozę.. 😉
Jeśli chodzi o skurcze to zalecam magne B6 max dwa razy po jednej tabletce, albo asparagin.
Bardzo pomagają, ale w momęcie kiedy stosujesz regularnie. POza tym ja tak marze o burzy, a tu nic tylko skwar!!!

• Mamusia
Niunia26 pewnie, że tak 🙂 Witamy kochana.
Na bóle pleców specjalne ćwiczenia, a czasem ja to sama się masuje, albo delikatnie rozciągam na piłce;p
Ja dzisiaj druga noc z rzędu nie spałam prawie.., ale dziś starałam się nie denerwować..choć pobudka była po 1 , a potem do po 4 lezenie...

• Mamusia
Jejku... kiedy te upały się skończą... 🤢 Bez wiatraka u mnie ani rusz... temp.na dziś 34st.w cieniu...coś strasznego! W nocy jest najgorzej, spać nie można 😞 Muszę sobie czymś poprawić humorek...hmm.. może naleśniki na obiadek...? 😁 Z dżemikiem z kabaczka 😁 mniam! 😁