Skocz do zawartości

listopadóweczki 2013 | Forum o ciąży

existence

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
witam Was dziewczyny.
tak wewsałam z ciekawości na to forum ponieważ mam synka z sierpnia 2009. Gratuluje Goshe i pozdrawiam 🙂 kope lat...
weszłam z ciekawości zobaczyc co slychac w listopadóweczkach pionieważ staramy się z mężem o drugie malenstwo i termin (jeżeli poszlo dobrze) to wypadnie na grudzień ale tam jeszcze nie ma wpisow. Trzymajcie kciuki

Hej 😉agniesia tez trzymam kciuki 🙂udalo mi sie zalatwic ten duphaston 🙂tesciowa juz mi go dzis wyslala 🙂oby szybko doszedl... 🤨boze jaki mi sie brzuch duzy zrobil czuje takie rozciaganie....pewnie macica rosnie 😲19kwietnia ide do ginekologa...nie wiem jak ja do tego czasu wytrzymam...z niepewnosci pewnie zwariuje... 🤨pozdrwiam cieplo 😘

• Mamusia
Malinka... i tak trzymaj, rozsądne zachowanie 🙂

Dziewczyny, czy Wy też się tak źle czujecie?
Ja mam straszne mdłości, przez cały dzień jest mi niedobrze i zasypiam w każdym możliwym miejscu.
Dziś sobie kupiłam witaminki dla kobiet w ciąży, może poczuję się lepiej bo męczę się strasznie 😞

• Mamusia
widzę że nas troszkę przybyło...
u mnie dolegliwości (tzn mdłości) nasiliły się po duphastonie-malinka nastaw się na nie. Mój gin twierdzi, że to dobrze. Ja biorę 2 x dziennie po 1 tabletce.
witaminkami też się wspomagam, bo jeszcze ten mój mały ssak na razie nie chce się oduczyć więc żeby coś dla dwóch dzieciaczków i dla mnie z witamin zostało muszę się wspomagać.
Pojawiają mi się też pomału zachcianki. W ostatniej ciąży odrzuciło mnie od mięsa za to wcinałam słodycze, teraz jestem przeraźliwie mięso i śledziożerna a na słodkie na razie nie mogę patrzeć.
Brzuch też jakby się powiększał... ale poprzednim razem też trudno było mi go z początku ukryć.
A sen? chodzę zmęczona cały dzień, ale jak mi mój mały diabełek pozwoli usnąć (sama zasypia o 22) to śpię 2-3 godziny i się budzę. Nie śpię kolejne 2-3 godziny i jak już w końcu usnę, muszę wstawać do pracy.

hej 🙂existence....w poprzedniej ciazy tez bralam duphaston...i napisze szczerze ....rzygalam jak kot...po cztery razy dziennie...wtedy siedzialam w domu to jakos przetrwalam...a teraz pracuje,mam nadzieje ze nie bedzie tak zle... 🤨ja narazie biore tylko kwas foliowy...mysle jeszcze o asparginie...zapytam sie ginekolozki na ten temat,i musze pomyslec o jakichs witaminkach... 🙂ostatni dzien do pracy... 😁 😁 😁pozdrowionka 😘

• Mamusia
Hej Dziewczyny 🙂 Postanowiłam dołączyć do waszego grona szczęśliwych listopadówek 2013 🙂 Mam termin na 6 listopada. Jestem już po dówch wizytach u mojego lekarza. Widziałam już mojego małego fasolka i słyszałam bicie serduszka-niesamowite. To moja pierwsza ciąża więć pewnie dlatego jestem wyczulona na wszytsko co się ze mną dzieje. Niestety mdłości i wymioty nie nie ominęły wiec jestem na zwolnieniu bo jest mi ciągle słabo i niedobrze. Pozdrawiam was wszystkie sredecznie 🙂

• Mamusia
malinka24 napisał(a):
hej 🙂existence....w poprzedniej ciazy tez bralam duphaston...i napisze szczerze ....rzygalam jak kot...po cztery razy dziennie...

to moze dlatego mi tak niedobrze.....!!!!!
chcoaz teraz biore tylko 2 x1
w poprzedniej ciazy 3x2 i az tak to mnie nie mdlilo...

Witaj Maniaaaa 🙂

• Mamusia
Maniaaaa gratuluję fasolki 🙂

Ja w poprzedniej ciąży, gdyby nie brzuch, to pewnie bym zapomnieła, że w ciąży jestem, a teraz... cały czas mnie mdli, słabo mi i w głowie się kręci... na szczęście jeszcze na wychowawczym jestem to mogę trochę poleniuchować 🙂
Trzymajcie się kobietki, damy radę 🙂 A jaka nagroda nas za to czeka 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny!
Widze ze samopoczucie nie najlepsze 🙂
Jezu ja tylko sie modle zebym nie rzygała, w poprzedniej ciązy tak samo jak natalia nie mialam zadnych objawow, gdyby nie brzuch i brak okresu to nie czulabym ze jestem w ciazy 🙂 a teraz zaczynam byc strasznie zmeczona i senna, ciagle ziewam i nic mi sie nie chce tylko spac! ciagle chc mi sie pic i jest mi strasznie gorąco nie mowiac o strasznych hustawkach nastroju...
Jeszcze jutro rano jedziemy do Polski z 14h bedziemy jechac masakra 😲

• Mamusia
solenizantka napisał(a):
natalia_149 napisał(a):

no, nagroda... 2 lobuzy w domu, hahaha 😉)) juz chyba nigdy sie nie wyspie 😉

spoko za 3-4 lata sie wyspimy 😁

Dokladnie tak za 3-4lata 🙂eh chyba sie pochwalilam ze nie mam mdlosci...ale cos pomalu jest na rzeczy,czuje jak mi nie dobrze sie robi na widok pewnych rzeczy... 🤨ja przed chwila wstalam z drzemki...normalnie spac mi sie ciagle chce... 😜zaraz synka spac poloze i chyba pojde spac dalej... 😁

solenizantka napisał(a):
natalia_149 napisał(a):

no, nagroda... 2 lobuzy w domu, hahaha 😉)) juz chyba nigdy sie nie wyspie 😉

😜 😜 😜 😜 😜 😜 😜 😜

• Mamusia
Witam i ja 🙂
Jestem mamą 21- miesięcznego Miłoszka - czerwiec 2011 i znów spodziewam się dzidzi 🙂 termin z okresu to 14.11 🙂 usg jeszcze nie miałam. Mieszkam w Irlandii tu wszystko zupełnie inaczej wygląda, pierwsze usg będę miała dopiero 7 maja.
Co do samopoczucia to czuję się zupełnie inaczej niż w pierwszej ciąży.. z Miłoszkiem nie czułam, że w ogóle w ciąży jestem, full energii, zero złego samopoczucia, tylko brzuszek rosnący, a teraz jest zupełnie inaczej.. mdłości i senność cały dzień, brak energii.. oby do drugiego trymestru, powinno się poprawić 🙂 oby! 🙂
Pozdrawiam Was wszystkie 🙂
aha któraś pytała o treningi, przepraszam ale zapomniałam imienia.. ja też ponad rok biegam po 15km, jeżdżę na orbitreku i nawet gdy dowiedziałam się o ciąży ćwiczyłam, ale przerwałam bo niepokojąco w czasie ćwiczeń bolał mnie brzuch, mimo że krócej trenowałam bo tylko godzinę, a trenuję na orbitreku po 90 minut.. także chwilowo odpuszczam dopóki nie polepszy się samopoczucie i nie przestanie pobolewać brzuch, boję się, że fasolka poleci.. więc zaczekam chwilę i spróbuję znowu.

• Mamusia
Cześć dziewczyny, witaj Agato_j 🙂
Ja pytałam o treningi. Mimo, że bardzo mi tego brakuje, nie jestem w stanie się ruszać bo czuję sie okropnie źle. Bez przerwy mam mdłości i kręci mi się w głowie, wiec muszę odczekać.
Uciekam bo właśnie jedziemy do teściów z nowiną, ciekawi mnie ich reakcja 😉
Wesołych Świąt Brzuszki!

• Mamusia
Witaj Agata 🙂
oj ja widze ze ta ciaza bedzie naprawde zupłnie inna ta poprzednia:/ kurcze tez caly czas jestem senna i taka "rozbita", źle sie czuje ...
wczoraj po 16H !!! w koncu dotarlismy do moich rodzicow masakra tyle jazdy ale Oliwier złote dziecko super zniósł całą podróż 🙂

• Mamusia
Brzuszki życzę Wam zdrowych, wesołych Świąt Wielkanocnych spędzonych w gronie najbliższych! 🙂 Smacznego JAJA! 🙂

się dzisiaj orobiłam 🙂 w kuchni rzecz jasna 🙂 mąż będzie miał radość ogromną, bo ja przez te moje mdłości nie wiele pojem... 🙂

• Mamusia
Ilia napisał(a):
Cześć dziewczyny, witaj Agato_j 🙂
Ja pytałam o treningi. Mimo, że bardzo mi tego brakuje, nie jestem w stanie się ruszać bo czuję sie okropnie źle. Bez przerwy mam mdłości i kręci mi się w głowie, wiec muszę odczekać.
Uciekam bo właśnie jedziemy do teściów z nowiną, ciekawi mnie ich reakcja 😉
Wesołych Świąt Brzuszki!

i jaka reakcja na takie nowiny?? 🙂