Skocz do zawartości

Majóweczki 2014:) | Forum dla mam

KarolinaMotyl

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Czesc dziewczyny 🙂 nie odniose sie do kazdej z Was, bo po przeczytaniu wszystkiego juz zapomnialam co bylo na poczatku 🙂 ostatnio niestety dokucza mi jeszcze wiekszy bol plecow niz dotad i nie wiem jak dlugo wytrzymam w pracy 😞 strasznie sie mecze. Dzisiaj bylam u lekarza medycyny pracy, bo musialam "przeglad" zrobic i sie pytam do jakiego lekarza z tymi plecami, a on mi na to, ze w moim stanie to i tak bez sensu, bo nie bedzie jak zrobic badan, aby cokolwiek zdiagnozowac i zebym sie nastawila, bo bedzie duzo gorzej. No to swietnie 😉
Wiec jak ktos ma podobny problem, to niech moc bedzie z nami 😉

• Odpowiedzi 4,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Boziuuu głowa mi dzisiaj odpadnie,az mi się niedobrze robi. Już tydzien jadę zrobic badanie krwi i nie moge sie zmobilizować, ale do przyszłego tygodnia chyba jakoś zdążę 🙃
Dzis mam ochotę na sałatkę jarzynową, ale jeszcze na chwile się położę ,moze prześpie i mi przejdzie, to pojadę na zakupy. Miłego dnia.

• Mamusia
Cześć, za mną całonocny ból głowy, kiepski sen i jeszcze gorszy poranek...
Byłam sprawdzić wyniki badań i tsh, ft4 mam w normie, hbs ujemne. Skoro hormony tarczycy w normie to skąd wrażenie że coś stoi mi w gardle? Eh obstawiam że to na tle nerwowym...
Jutro o 15 powtórka USG.

Biedne dziewczynki z tym bolem glowy. Moze to na zmiane pogody, podobno zima idzie!
Ja z kolei mam dzis ochote na danie z Woka. Mega porcja warzywek + filet z kurczaka, mniam... Lubicie dania z woka?

• Mamusia
Rany dziewczyny, znów mi się chce płakac...jutro to USG i ja chyba nie chcę znać wyników.. 😞 najgorsze że będę wtedy sama, bo M w pracy, teściowa z dziećmi w domu zostanie.......najchętniej zabrałabym swoją mamę na to badanie ale jak skoro ona nic nie wie ;(

Ale tu dzis cichutko, co tam u was dziewczynki? Jak nastroje?
Ja mam jutro wizyte i juz nie moge sie doczekac zeby zobaczyc mojego malego babelka 🙂 Niestety dopiero o 21 wiec caly dzien bede pewnie chodzila jak na szpilkach

• Mamusia
Przespałam się trochę i już mi lepiej. Byłam w Tesco i sa duże obniżki ubranek dla dzieci. Sweter taki gruby 0-3 za 13zl, ale nie kupiłam głupia ja 😮 i sie zastanawiam czy moze jutro jeszcze raz nie pojechać. Czekam na tatę, bo kochany wiezie mi jabłka od babci-Ona ma je takie słodkie i pyszne ze mogłabym je jesc i jesc i wiezie jeszcze kompoty od mamy 😆 I zaraz szykuje obiad i robię tą sałatkę.

Kangoor daj znać jutro,sama jestem ciekawa Ciebie i Ani co tam macie w brzuszkach. Liczę ,ze chociaż jedna z Was bedzie miała dziewczynkę 🙂
A Ty sie hoondi nie denerwuj!mam nadzieje, ze te wszystkie złe dolegliwości zaraz Ci mina. Ja w 2trym.. Poczułam sie o niebo lepiej i bardzo rzadko mam jakis bol głowy czy jakaś inna dolegliwość, no i powoli moge jesc wszystko,ale pierogów ruskich nadal nie tkne,a przed ciaza uwielbiałam.
Doti Ty tez daj znać , bo zastanawiam się czy niektóre z nas Cię moze trochę nie nastrzaszyly swoimi obawami, bo zawsze mówiłas ,ze jesteś optymistka i musi byc dobrze, wiec nadal tak myśl, bo na pewno wszystko bedzie ok. 3mam kciuki , daj znać.
Miłego dnia dziewczynki!

Cześć Brzuszki 🙂
Doti napisałam Ci krótką wiadomość w przerwie pracy. Marta ma racje jesteś optymistką, ja Ci już kiedyś pisałam że masz bardzo zdrowe podejście do ciąży, szkoda tylko że nikt nie wie, byłoby Ci łatwiej jakbyś mogła z kimś pogadać i jakby Cię ktoś czasem odciążył.
Ja mam dziś gorszy dzień, powiem Wam że bardzo się już męcze, a dziś pół Krakowa zjezdzilam by jutro mieć większy luz przed wizytą no i oczywiście się stresuje, ale to już norma.
Marta te ciuszki z f&f są fajne gatunkowo, tzn ja byłam zazwyczaj zadowolona. Sama bym się przejechała jak piszesz, że przeceny ale ja jeszcze nie wiem kto w brzuchu mieszka więc muszę się wstrzymać.
Hoondi będzie dobrze, trzymam kciuki by szybko Ci mdłości minęły, a potem niech Cię Twój mężolińki zabiera na jakąś pyszną kolacje a nie.
Trzymajcie się Brzucholki ciepło.

• Mamusia
O tym samym Monia pomyślałam ,ale sweter w sumie na wieczór czy chłodniejsze dni...myśle ,ze sie przyda, jeszcze za cenę 13zl...?
Słuchajcie, od paru dni mimo najedzienia mam dziwne burczenie i bulgotanie w brzuchu, czy to mała moze sie powoli odzywać czy raczej jelita???

Marta i Monia ja zawsze kupuje na zaś już dwa razy kupiłam tak we wakacje Kubie kurtkę zimową za bardzo fajną cenę i wiele innych rzeczy. Sporo w ten sposób przyoszczędzam, a mając opiekunkę do Kuby muszę się bardzo liczyć z kasą.. Obliczam jaki Mały będzie miał rozmiar w danym okresie i jazda z zakupami.
Marta to tak łatwo na tak wczesnym etapie pomylić że ciężko powiedzieć. Wsłuchuj się w swój organizm a Kaja się odezwie wyraźnie już wkrótce 🙂 opisują to jako bąbelki, pękające bańki. Ja nie umiałam tego określić bardziej kojarzyło mi się to z jakimś przeciaganiem delikatnym szczypaniem na początku. To takie moje subiektywne określenia z pierwszej ciąży ale wtedy mialam to łożysko inaczej. Pamiętam ze przykładalam też rękę po 20- którymś tyg ja albo M i bardzo często Kuba w tym miejscu podnosił brzuch dupinką albo inną częścią ciała 🙂