Skocz do zawartości

Majóweczki 2014:) | Forum dla mam

KarolinaMotyl

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Karos a ja Ci już kiedyś wysyłałam zaproszenie do grupy na fb, nie zadziałało? Dziwne... fb czasem też wariuje...

Aga Tobie to ja się wcale nie dziwię... Życzę Ci tego z całego serca 😉 Choć czy do szpitala przyjmą z samym rozwarciem bez skurczy?

Ja mam dzisiaj dzień dziecka. Naprawdę. M był w domu więc zajął się więcej dziećmi, ja trochę poodpoczywałam, choć nerwów też miałam bo inaczej być nie mogło 😜 Ale teraz już dzieci śpią od 15 minut a ja mam luuuuuuz. Jestem w szoku, bo od przebrania się w piżamy do zaśnięcia minęło ledwo 20 minut i to każde w swoim łóżku zasnęło. Cud jakiś albo co? 😮 Zadowolona jestem bardzo 🤪 🤪 🤪

• Odpowiedzi 4,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Aga za chwile juz bedziesz miala to za soba 🙂
Ja tez juz odliczam pomalu dni do terminu i chociaz dopadlo mnie teraz znowu jakies przeziebenie to ogolnie czuje sie bardzo dobrze 🙂 Do tego mam mnostwo energii i wcale jakos nie mam powodow do narzekania , bo nic mi nie dolega z takich typowych ciazowych dolegliwosci 🙂 Gdyby nie to ze juz strasznie bym chciala malutka miec na rekach moglabym ja nosic w brzuchu jeszcze dobrych kilka tygodni 🙂

• Mamusia
http://www.srokao.pl/2013/04/analiza-proszki-i-pyny-do-prania.html
Poczytajcie sobie 🙂

A kupiłam dzis piękny roek-śpiworek- becik..nie wiem jak go nazwać:0 taki niebieski mięciutki w TK-maxie 🙂 mniam mniam 🙂 już się suszy i czeka na mojego MAlutka 🙂

Mam nadzieję, że jeszcze nie urodzzę prze bieganie po galerii przez 3h 🙂 chcę poczekać jeszcze tydzień 🙂 bo 30mmam iść do szpitala na ktg i poznać panią dr i polożne.
Dobrej nocy 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny życzę Wam bezproblemowych porodów, żebyście mogłby już tulić wasze maleństwa! 🙂 Ja równo rok temu o tej porze pisałam majóweczkom 2013, że odeszły mi wody i wieczorem powitałam mojego Mateuszka na świecie..to już rok czas pędzie nieubłaganie!! Pozdrawiam Was serdecznie! 😉

• Mamusia
Ale się dzieje 🙂 Aga urodziła 30 min temu synka, szczegóły później. Jestem podekscytowana bo jak narazie wszystkie rozpakowujemy się tydzień przed terminem 🙂
I JA TEŻ CHCĘ ŻEBY NATKA BYŁA JESZCZE W ZNAKU BYCZKA JAK MÓJ M 🙂

Doti co u Ciebie? Jak te skurcze? Będziesz następna? 🙂

• Mamusia
ledwno zdążyłam córke do przedszkola odprowadzić a aga zdążyła urodzić. ekspresowa dziewczyna. jestem w szoku bo byłam pewna ze porod to conajmniej 10 h;p.ja na bank ide 5 maja na planowana cesarke, ale po cichaczu licze na 30 - w moje 26 urodzinki.. ale same wiecie ze tego nie da sie zaplanować. ciekawe jak doti... dobrze by było jakby mały jeszcze troszke posiedział chociaz do 38 tyg 🙂. byłam odprowadzic córke do przedszkola. ostatnimi czasy tego nie lubie bo zanim zajde do domu zaczepi mnie z 10 osob z pytaniem: tooo Pani jeszcze w ciązy?? ;o
ps. wszystko mnie boli ;/

• Mamusia
Jestem w dwupaku choć skurcze ciągle trzymają. Strasznie drażniące się robią, bo czasem jak chodzę to muszę się zatrzymać w czasie skurczu. Mimo wszystko jeszcze posiedzę w domu. Może akurat zrobi się rozwarcie, wody odejdą i dopiero pojadę? Nie boli na tyle żeby było nie do wytrzymania...

• Mamusia
Jestem po wizycie na IP. Mały nie ruszał się większość dnia a jak już to baaaardzo słabo więc pojechałam sprawdzić. Okazało się, że ułożył się jakoś tak dziwnie... Po 10 minutach pod ktg dostał czkawki i cały brzuch mi skakał... wtedy to już wiedziałam że jest ok 😉 No ale skurcze mam coraz mocniejsze i nie wiem jak to sie skończy. Lekarka która mnie badała mówi, że szyjka na ok 2,5cm i rozwarcie na 1 palec i dzisiaj nie urodzę... Się okaże 😉

• Mamusia
Cześć dziewczyny.Od jakiegoś czasu podczytuje to forum i musze przyznać, że jest dla mnie bardzo pomocne. Sama jestem w ciąży i juz niedługo powitam na tym świecie moja trzecia córkę. Życzę Wam wszystkim szczęśliwego rozwiązania i wiele radości z macierzyństwa. A dziewczynom, które już urodziły dużo zdrowia dla maleństw i szybkiego powrotu do formy 😁

Malgorzatta napisał(a):
Dziewczyny jak tam z Maluszkami w domu???? Chyba już jesteście, com???

a jak tam starsze rodzeństwo reaguje????

Gosia, my niestety jezzcze w szpitalu. Maly dostal infekcje I sie leczymy ale juz w czwartek do domu. W koncu.... juz te 3tyg daly mi tu w kosc.
Ania ale Ty juz chyba jestes w domku? Jak Kuba zareagowal?