Skocz do zawartości

Majóweczki 2014:) | Forum dla mam

KarolinaMotyl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kangoor polecam stronę: http://www.slodkiemamy.edu.pl/ i tam jest przykładowy jadłospis. Masz też kalkulator posiłków: http://www.slodkiemamy.edu.pl/kalkulator/
Do tego są produkty o wysokim indeksie glikemicznym które bardzo podnoszą poziom cukru i trzeba się ich wystrzegać albo jeść z umiarem. To Ci pewnie powiedzieli. Dasz rade na pewno 😉

Doti, wlasnie przestudiowalam sobie ta stronke i wychodzi na to ze dobrze jem
, bo np. Kromka z 1 plastrem chudej wedliny i np rzodkiewka powinno byc ok a u mnie niestety poziom zbyt wysoki. Juz nie wiem... Znalazlam pare wskazowek i zobaczymy moze bede miala lepsze wyniki. Ale kurcze cos sie boje zeby nie skonczylo sie insulina 😞

• Mamusia
Szysza ściągnij sobie program snajper do licytacji allegro. 3 licytacje w miesiącu możesz zrobic za darmo, dajesz cenę najwieksza jaka chcesz zaplacic za przedmiot, a on sekundę przed końcem zalicytuje Ci to co chcesz. Kiedyś wiele aukcji na nim wygrywałam 😮 Teraz jak mnie cos interesuje, to staram się dogadać ze sprzedawcą,by dał opcje kup teraz 🤢
Czekam na telefon od kumpeli od bliźniaków,bo zmieniła dzis lekarza swojego na mojego i ciekawa jestem jak Jej wizyta 😜
Ogólnie dzien jakis zamulony 😠 byle do środy,byle do badania glukozy. Kangoor ja Ci współczuje strasznie,ale nie zdziwię się jak podzielę z Tobą swój los, wiec miej w zanadrzu dla mnie jakaś dietę 🤔

Dziewczyny jeśli macie facebooka to polecam użytkownika Bejbusiowo, dziewczyny ma dużo nowych i zadbanych rzeczy za rozsądną kasę, właśnie zamówiłam u niej 3 rzeczy i łącznie z przesyłka zapłaciłam 20zł.

• Mamusia
Kangoor ja w poprzedniej ciąży miałam zdiagnozowaną cukrzycę więc i teraz może sie pojawić...Może trzeba czasu żeby Ci się cukry uregulowały?

Połaziłam dziś trochę i mam wrażenie że ktoś mi miednicę połamał......ot przypadłość która towarzyszy mi w każdej ciąży powyżej 20tc..

No i ułożyłam dziś ubranka w szafce Groszka.... Rozmiary tylko 0-3 miesiące. I wyszło na to, że muszę jakieś ubranka wyjściowe kupić bo były a nie ma...nie pamiętam żebym komuś dawała, no ale sweterków, bluzeczek ani jeansów co miałam po Starszym nie mam...gdzie je wcięło????

• Mamusia
Kangoor ja bym na Twoim miejscu zastanowiła się nad rezygnacją z przenicy w każdej możliwej postaci, na tyle, ile się da. Wiem, że wpływa na poziom cukru bardzo. Może tez poczytaj sobie o chlorelli ( ja łykam od początku ciąży), ponoc jest mega na cukrzycowe sprawy, dużo osób się wyleczyło w ogóle z cukrzycy jedząc chlorellę. Na pewno nie zaszkodzi. Ma dużo mikroelementów i żelaza, można w aptece kupić lub na necie.

U mnie wyniki w normie, wręcz idealnie takie same przed wypiciem "lukru" i po 2 h ten samiutki wynik. Ale z jedzenia pączków mnie wyleczyło to badanie na maxa! A tak lubiłam pączki ostatnio!
A mam TTTAAAKĄĄĄĄ Zgage po tym teście glukozowym cały dzień, że ho ho!!! Idę leżeć, Dobranoc Brzuszki, spokojnej nocy, mało problemów ze snem i różnych innych!

• Mamusia
Cześć.

Małgonia co masz na myśli pisząc że kobiety są coraz słabsze? Jeśli chodzi Ci o dolegliwości ciążowe, to ja myślę, że nie jesteśmy słabsze tylko po prostu otwarcie mówimy o tym co się dzieje i co nas boli. A słabsi to są wszyscy ludzie, bo kiedy medycyna nie była tak rozwinięta to natura prowadziła naturalną selekcję i słabe, chore jednostki po prostu umierały. Teraz za wszelką cenę podtrzymuje się ciążę, utrzymuje się przy życiu i leczy i słabe geny przekazywane są dalej. Pewnie, że ja też walczyłabym o życie i zdrowie mojego dziecka, nawet nienarodzonego... ale taka jest prawda, że ta walka osłabia całą populację.

Hej Dziewczyny 🙂
Jak się macie, przeziebienia przegonione?
Ja się dziś trochę poucze, poprzypominam sobie to i tamto

Madzie, Monia i inne dziewczyny które się dawniej częściej odzywały- co u Was słychać, jak Wasze samopoczucie? Jeśli nas podczytujecie to pozdr i odezwijcie się czasem 🙂

Miłego dnia drogie mamy!

Dzien dobry mamusie I dzidziusie,
U mnie nadal mozce przeziebienie, mam nadzieje ze jakos z tego wyjde o wlasnych silach.
Znalazlam dzis stronke z darmowymi probkami. Nie wiem ile z tego faktycznie przyjdzie ale zawse mozna sie zglosic, nic nie ryzykujemy... chyba 😎
http://bezplatnie24.blogspot.com/2013/06/bezpatne-probki-mleko-modyfikowane.html
Milego dnia!

• Mamusia
Kangoor ja na poczatku ciazy sporo wysyłałam o darmowe próbki i z Bebilona dostałam próbkę mleka i sliniak dla dziecka. O sudocrem się zgłosiłam,ale w tamtym roku mieli zapasy wyczerpane, az w końcu dostałam cały od koleżanki,bo Jej mama jest położna i ma sporo takich rożnych próbek. Dostałam jeszcze sloiczek i książeczkę od bobovity. Trochę sie nudzilam wiec szukałam takich rzeczy 🙂
Dzis mam ochotę na zupę fasolową 😮 a jutro odwiedzają mnie rodzice 🙃 🙃 😆

• Mamusia
ja Was czytam tylko sama nie mam weny na pisanie. dziś mam wizyte u doktora zobaczymy co z moim chłopcem, i czy to łożysko dalej jest dwupłatowe. ogolnie zaczynam mieć powoli dosyć;> wszystko mnie boli pachwiny biodra krzyż i żebra, co jakiś czas tez mnie cos strasznie na dole kłuje. poza tym nie moge spac. potrafię zasypiać dopiero o 5 rano a o 6 budzi mnie córka. mały jest bardzo wysoko i praktycznie nic nie moge zjeść bo zaraz sie dusze. od początku ciąży przytyłam 4 kg, wiem ze to za mało. no to sobie ponarzekałam. oby do maja.... 🤪

Pamiętam że jak wychodzilam ze szpitala z Kubą to dostałam taką paczuszke tam były czasopisma ulotki próbki kosmetyków różnych firm a i smoczek aventa, malutki sudocrem i śliniaczek, także spoko. Te ulotki były fajne m. in z nivea o pierwszej pomocy, kąpieli, karmieniu,masażu brzuszka. Różne przydatne info zostawilam to sobie. I taki kalendarz był jak się baby rozwija miesiąc po miesiącu. No różne różnynosci 🙂 Nie wiem czy te paczuszki są normą i czy wciąż je dają ale byłam mile zaskoczona

Madzia to daj znać że okey ( innej opcji nie ma 😉 a tymi kg to pojechałas ☺️ zazdroszczę 😁

• Mamusia
ja chodzę prywatnie do lekarza każda wizyta kosztuje 200 zl ale bardzo sie starają przed wizyta u doktora mam 30 min spotkanie z położna i od niej zawsze dostaje jakies prezenty kremy butelki pieluchy i inne pierdołki jakieś kupony zniżki do sklepów,gazety. lekarz tez czasem coś daje jakieś suplementy, witaminy itd także jestem bardzo zadowolona zwłaszcza ze mój lekarz jest bardzo dokładny i wizyta trwa czasem nawet ponad godzinę nawet jak ma w kolejce inne pacjentki

Też chodzę prywatnie ale nie kojarze bym cokolwiek od mojego dostała... dlatego mnie z tym w szpitalu zaskoczyli 😉 Jednak ciągle mi robi zniżki z kasą.. normalnie bierze za wizytę 100 zł, a przedostatnio wziął 50. Ostatnio zrobił usg w cenie. Także ta kasa co to mi czasem, a w sumie często zostaje to najlepszy prezent 😉
Dobrze Madzia że masz dobrą opiekę w końcu to łożysko wymaga szczególnej uwagi, trzymam kciuki by Twój synek dał sobie radę a to już coraz blizej 🙂

Pochwale się Wam że dostałam od mamy bvlgari jasmin noir, uwielbiam 🙂 wyglądam jak grube czupiradło ale co pachne 😉 🙃

Aguś próbowałam ale ten pucuś w lustrze mówi " weź kobieto łatwiej Cie przeskoczyć niż obejść 😁" a poważnie to staram się siebie jakoś akceptować i z "przymrużeniem oka" patrzeć na te zmiany 😉 a mój brzuch kocham bardzo 🙂
P.s mam 20 książek do kupienia 😁 nie wiem za co i kiedy ale zdecydowanie mam za dużo czasu do szperania po necie 😉

Ja tez chodze do lekarza prywatnie I u mnie wizyta to koszt 150 ale jakos nie pamietam abym cokolwiek dostala od lekarki albo zeby mi kiedykolwiek onbizyla cene za wizyte a przeciez z moja trudna ciaza chodze do niej w odstepach 2 lub 3 tygodniowych. Niektore mamy chodza co miesiac wiec ona na mnie zarabia praktycznie podwojnie. Ach no I do tego musze wlaczyc 2 dodatkowych lekarzy juz do konca ciazy. Nie pamietam czy Wam pisalam wczesniej- diabetolog oczywiscie- Sprawa jasna! 🤪 o I jeszcze specjaliste od przeplywow, co 2 tyg badanie USG przeplywowe z tytulu hipotrofii u Hani. No to sobie ponarzekalam 🤢
Aniu- Aga ma racje- nie wmawiaj sobie ze wygladasz nie tak jak trzeba, bo jestes w ciazy, nosisz malucha I jestes super kobieta bo dajesz swojemu skarbowi to co najpelsze. A to czy przytylas 4 czy 10kg to nie ma kompletnie znaczenia.
Magda- koniecznie daj znac co z tym lozyskiem I jak synus 😘

• Mamusia
Ja tez Was czytam, dzis jednak mam energię do spania bardziej nż pisania 🙂 nadal w piżamie snuję się po domu. Muszę iść pod prysznic!!! Potem wizyta z Mężem w salonie zobaczyć kosztorys kuchni! Mam nadzieję, że będzie nas stać na ten projekt! Już się boję ceny!

Mały tańczy w brzuszku 🙂
Dziewczyny mam 3 imiona Filip, Patryk i Julian. Które wybrać?

Pozdrawiam Was! Bądźcie dzielne i zdrowe w ciążowych problemach i problemikach!