Skocz do zawartości

Majóweczki 2014:) | Forum dla mam

KarolinaMotyl

Rekomendowane odpowiedzi

Aniu ja tez zaczelam miewac durne sny. Na poczatku ciazy nie snilo mi sie zupelnie nic a teraz co noc cos. Dzis to juz w ogole mialam jakas masakre, ale nie bede pisac bo az mi sie slabo robi. wazne ze to tylko sny.
A jeszcze pytanko co do wyprawki, uzywalyscie nozyczek czy obcinaczek? Ja mialam nozyczki ale cos tak czytam ze mamy chwala sobie obcinaczki... i juz sama nie wiem.

• Odpowiedzi 4,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Ja mam i to i to ale nie potrafię obcinaczkami, z nozyczkami nie mam problemu. Raz spróbowałam obcinaczek i źle chwycilam i krew poszła. Jezu tak się wystarszylam że już więcej nie próbowałam, a u mnie tylko ja obcinam bo M się boi

Heh nawet mi nie mówcie o snach, mój czasami mówi do mnie "kurko" a więc śnilo mi się ostatnio że jestem kurą i mieszkam w kurniku...
A co do kosmetyków dla maluszka to jeszcze nad tym nie myślałam 🙂

To tak jak u nas, tez tylko ja obcinam. Jak Hania byla mala to uzywalam tylko nozyczek ale od jakis 4 miesiecy uzywam obcinaczek i jest mi lepiej- szybciej. Nie wiem jak u Ciebie ale u nas to jest wielka sprawa obciac malej paznokcie, bunt na maxa!
Natomiast co do maluszka to jakos tak nie moge sobie wyobrazic zeby obcinac obcinaczkami takie malutkie i mieciutkie paznokcie wiec chyba zostane tez przy nozyczkach.

Aga - 🙂 🙂
Kangoor mi jest teraz łatwiej bo mi daje ręce i potem mówi mama jeszcze stopy, ale jak był młodszy to na śiocha musiałam bo nie było innej opcji. Najbardziej się bałam u stóp bo ta płytka paznokcia taka miękka a on jak go zagilglalo to ruszał stopą we wszystkie strony i bałam się strasznie że zadre. Zresztą nie wiem jak Twojej Hani ale mojemu Młodemu strasznie szybko rosną

Kangoor miałam Ci kiedyś napisać i zapomniałam. Mam w rodzinie bliźniaków parke- Hanie i Filipa 🙂 Mają ponad 3 lata. Hania to prawdziwa księżniczka i to ona rządzi 😉 Filip jest typowym pieszczochem mamusi i ciągle a to nabije guza a to gdzieś się wywróci wszędzie go pełno. Strasznie fajne dzieci. Ciekawe czy i u Ciebie Hania będzie rządzić 🙂

• Mamusia
No w koncu się odezwalyscie i jest co poczytać 😆
Ja jestem happy,bo w rodzinie żona kuzyna w 7tyg. Ciazy, wiec mowię do brzucha,ze fajnie jakby dziewczyna była,bo moja mała miałaby kompankę w swoim wieku w rodzinie,ale z drugiej strony w tej rodzinie mamy 5 dziewczynek,moja Kajka bedzie 6 i tylko jeden chłopak, wiec moze w sumie jednak przydałby się chłopak. Podobno Ona bardzo źle się czuje, zemdlała w kościele, leżała juz 2razy w szpitalu i ciagle wymiotuje, no ale takie uroki ciazy. Widziałam się z Nią na swieta i faktycznie dziwnie mnie wypytywała o wszystko,ale Ona jest od sierpnia w naszej rodzinie,wiec mi głupio było zapytać czy się starają itd. No ale super, cieszę się. Myślałam o tym kuzynie,by wziac Go na chrzestnego dla naszej małej,no ale w tej sytuacji nie bede Go prosić 🙂
Na spacerku byłam - pogoda jak wiosną....i nadal byle do maja 😉

Ania31 napisał(a):

Kangoor miałam Ci kiedyś napisać i zapomniałam. Mam w rodzinie bliźniaków parke- Hanie i Filipa 🙂 Mają ponad 3 lata. Hania to prawdziwa księżniczka i to ona rządzi 😉 Filip jest typowym pieszczochem mamusi i ciągle a to nabije guza a to gdzieś się wywróci wszędzie go pełno. Strasznie fajne dzieci. Ciekawe czy i u Ciebie Hania będzie rządzić 🙂

Cos czuje ze tak moze byc. Moja Hania to prawdziwy dynamit. Uparta jak maly osiol, jak chce postawic na swoim to nijak nie da rady zmienic jej zdania. Az sie boje co bedzie jak bedzie dorastac. Ale przy tym poza tymi napadami uporu i dominacji nad wszystkimi potrafi byc slodziutka i przytulinska. Tez taki maly pieszczoch- no zobaczymy jaki bedzie jej braciszek 🙂

• Mamusia
Hej Kochane. Od jutra mamy teścia w domu...

Jeśli chodzi o kosmetyki to wczoraj trafiłam na takiego fajnego bloga: http://www.srokao.pl/2011/06/analiza-kosmetyki-dzieciece-kapiel.html Na górze jest zakładka z analizami różnych kosmetyków. Warto poczytać!

Pazurki obcinamy nożyczkami bo tak mi szybciej i wygodniej. Obcinaczkami nawet nie próbowałam bo zwykle bywały za tępe do moich paznokci, więc stwierdziłam, że nie będę testowała na dzieciach. No ale ja już wprawę mam 😉

Doti, ja tez m.in. czytalam to samo forum z analizami. Wychodzi na to ze ten Rossmann ma calkiem fajna jakosc kosmetykow. Natknelam sie jeszcze na 2 inne analizy i wyniki byly podobne, takze chyba skusze sie na ta serie.

Doti fajny link
Miałam tą niebieską mustelle dla dzieci i rzeczywiscie porażka nawet nie rozkładając składu na części pierwsze to tak strasznie intensywnie pachnial że umyłam tym Kube raz.
Tak z trochę innej beczki z kosmetykow którym jestem tzn byłam i teraz znow bede wierna mogę polecić krem viola f18 taki w niebiesko- zielonej tubce, tani polski i moim zdaniem naprawdę w porządku. Używałam go przy zmianie pieluszki, Kuba odparzenie miał tylko raz jak był większy, ale to chyba za długo był w niezmienianej pieluszce a było gorąco, plusem tego odparzenia było to że wietrzylam mu wtedy pupe i zaczął sikac do nocnika. Wcześniej używajac tego kremu nie miałam problemu
Na ten babydream też się chyba skusze nie zaszkodzi wypróbować tzn na starszym póki co bo dla maleństwa to na początek ten oilatum albi oillan bo skladem się chyba niewiele różnią, w zasadzie i to parafina i to parafina

Jejku dziewczyny od tygodnia łykam żelazo i mam jakąs maskarę 😞 ciągle wzdęcie a o wyprożnieniu już nie wspomnę 😞
A z innej beczki byłam dziś u kosmetyczki, nie ma to jak chwila dla siebie 🙂

A pewnie Marta 🙂 tylko to pewnie jutro bo ja nie umiem ☺️ a Misza jeździ teraz autkami 😉
Aga przerabialam to i często przerabiam więc współczuję bo to straszny dyskomfort. Jak pojem nabiału to jakoś łatwiej ☺️

• Mamusia
witajcie ciężarówki 🙂

Jejku, jestem sama dopiero czwarty dzień, a już powoli przestaję wytrzymywać. Dzisiaj już wylazłam z wyra i biorę się za chałupę. Jeszcze trochę i zwariuję. Jednak z jednej strony ciężko mi sobie wyobrazić takie full zwolnienie 🤢

Co do snów, to podobno te durne sny są normalką. Gdy rozum śpi budzą się demony. W związku z tym nasza podświadomość robi z nami co tylko chce. Wszelkie obawy, lęki pokazują nam się zwielokrotnioną siłą.

W poniedziałek idę na glukozę :P po waszych wpisach to normalnie zaczęłam się bać. Jak długo trzeba czekać na wyniki?

• Mamusia
Szysza ja miałam wynik glukozy w ten sam dzien popołudniu.
Co do zelaza rownież biorę i wyniki poprawiły się. Przy żelazie jest ważne,by dieta była bogata w wit.C bo wtedy zelazo się wchłania. Dr.kazał mi zelazo rownież popijać czymś kwaśnym. Do tego ważne jest by nie brać go razem z magnezem, tylko w rożnych odstępach czasu. Z zaparciami problemy miałam chwile, potem minęło.

Dzięki Gosia za radę musze wypróbować 🙂
Nawet nie wiedziałam że nie powinno się łykam magnezu z żelazem...ja łykałam razem. ech to musze jakoś pory zmienić 🙂