Skocz do zawartości

Kwietniowe bobaski :) | Forum o ciąży

Wiola1983

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Sera pleśniowego,tatara.nie lubię,więc z etym problemu nie mam 😉 oscypków yeż ponoć nie wolno,a ja z Alanem w ciazy jadlam za kazdym razem jak tylko malam okazje,a szwagra rodzina mieszka w gorach,wiec jak jevhali tam albo oni przyjezdzali do nich to zamowienie na oscypki bylo 🙂 o wedzonych rybach nawet nie slyszalam,ze nie wolno,a uwielbiam i nawet wczoraj A.makrele mial kupic tylko zapomnial. Co do sushi nie jadlam i nie umiem sie przelamac,bo to mi sie z surowa ryba kojarzy i nie dam rady.
Ja dzis na obiad mam gulasz z kasza i kaze A.kupic ogorki kiszone 🙂 no justyna tez podzielam zdanie Twojego ze to troche szalenstwo jest 😉

Okno u Alana umyte,ale z Nim to w ogole ciezko cokolwiek zrobic

• Mamusia
Hej Mamusie.
Tez tesknie za serem plesniowym bo uwielbiam... co do sushi to nigdy nie próbowałam a krewetki to samym swoim wygladem mnie odstraszaja (kojarza mi sie z bialymi robakami na ryby tyle ze wieksze ble...) 🙃
Juz myslalam ze mi mdlosci przeszly bo mialam dwa dni spokoju a tu dzisiaj masakra. Moze przez to przeziebienie mi sie nasililo ale wszystko mi w domu smierdzi... i tak mi nie dobrze. O jakimkolwiek jedzeniu nie pomysle to ble...
najgorsze ze drazni mnie zapach prania a wlasciwie płynu do prania tego perła woolight czy cos tam... normalnie masakra przytulam meza czy dziecko i od razu mnie odrzuca

• Mamusia
czesc laski! wczoraj bylam u gina i widzialam moje malenstwo! 3 cm ma 🙂 machalo do mamusi raczkami i nozkami, uczucie nie do opisania! wizyte mam na 10.10 i mam tydz na zastanowienie sie czy chcemy badanie u mojego lekarza z usg gdzie jest 80% pewnosci lub w lodzi z pobrania krwi i 95% pewnosci tylko w lodzi 400 zł nie moje. waham sie bo nie wiem co robić. wad genetycznych w rodzinach nie bylo wiec moze niepotrzebnie panikuje co Wy na to?

• Mamusia
kingasz a jeśli mogę zapytać to ile masz lat? bo jeśli nie jesteś w wieku gdzie wskazane są takie badania bardziej szczegółowe i jeszcze w rodzinie obciążeń nie ma to ja bym zdecydowała się na to co daje 80 % pewności. To również dużo a 400 zł można już na wózek czy inne takie odłożyć 🙂 ale oczywiście to Twoja i Twojego męża decyzja więc pewnie sami rozważycie za i przeciw 🙂

już się nie mogę doczekać aż zobaczę Bąbla, może i mi pomacha :P

• Mamusia
Justynaaa kochana w pazdzierniku skoncze 26 lat. Wlasnie tez mysle czy by tylko u gina ich nie zrobic z usg i koszt wejdziwa wizyte czyli kolo 100 zl. No wlasnie nie bylo zadnych deficytow genetycznych, nie pale nie pije nie cpam nie biore lekarstw zdrowo sie odzywiam. Tak sobie mysle czy to nie jest wyciaganie troche kasy od matek i zaburzania blogiego oczekiwania. A co z usg moze mi wyjsc?

Ogolnie..najbardziej to,ze go o cos prosze to ona ma czas..piwko sobie wypije,posiedzi,polezy,przejrxy neta i dalej ciezko wstac(chcialam,zeby mlodemu firanke powiesil,bo ja za niska),a jak jemu cos w leb wpadnie to juz,zaraz,natychmiast!!! Kasy na nowa kanape jeszcze nie ma,a juz oglada i odmierza metrem,kolejny przyklad tego jego natychmiast to,to ze cos kupimy,przyjezdzamy z zakupow,a on tylko musi poskladac albo wyprobowac ta nowa rzecz,wypakowanie zakupow,Alana rozebranoe..niewazne,wazna tylko jego nowa zabawka!!! Serio wkurza mnie to,ze ja musze prosic sie po 10razy!!!

• Mamusia
kingasz napisał(a):
Justynaaa kochana w pazdzierniku skoncze 26 lat. Wlasnie tez mysle czy by tylko u gina ich nie zrobic z usg i koszt wejdziwa wizyte czyli kolo 100 zl. No wlasnie nie bylo zadnych deficytow genetycznych, nie pale nie pije nie cpam nie biore lekarstw zdrowo sie odzywiam. Tak sobie mysle czy to nie jest wyciaganie troche kasy od matek i zaburzania blogiego oczekiwania. A co z usg moze mi wyjsc?

jest wyciąganie kasy, jest. ja w poprzedniej ciąży tak się "dałam" zrobić. robiłam wszystko co zalecił lekarz. usg nagrywane na płyty, testy z krwi, cuda wianki i w sumie wszystko to było za wiele. teraz gdy to już wiem to to widzę jednak wtedy byłam młoda ( 22 lata ) i wierzyłam, że lekarz robi to dla mojego dobra a nie dla zysku...

Justyna a to dziwne,ze nagrywanie usg.na plyty platne,co prawda w tamtej ciazy nie nagrywal,dostawalam tylko zdjecie usg..no a w tej nagrywa usg i to mam w cenie wizyty.
Nawet na 4d przelaczyl i nic kasy doplacac nie musialam,a wiem,ze inni lekarze licza sobie wiecej jesli chcesz usg 4d.

Jak to w sobotę porządki pełną parą,niestety mój A.poszedł do pracy i jestem sama z Młodym..na pierwszy ogień poszedł Jego pokój,i aprzątanie z nim to jakaś masakra! Czy u Was też tak jest? Wszystkie zabawki Go nagle interesują! Przynajmniej tyle,że jak zaczęłam odkurzać to mi pomagał..teraz mycie podłóg,ech...

• Mamusia
Hej dziewczyny

co do sprzatania to nie jestem wielka fanka... no ale czasem trzeba a u mnie to nawet dosc czesto.
obecnie to nie mam na nic ochoty jestem taka wypluta... wczoraj moj syn dal mi niezle popalic normalnie jak nigdy. postanowilam ze zostanie ze mna i nie pojdzie do przedszola a on mi dal taka szkole ech... zlapalam niezlego doła widzac jaka popełniłam porażkę wychowawczą 😞

dzis moj M ma wolne wiec troche mnie odciazy.
szczerze Wam powiem ze juz rzygam tym miodem, czosnkiem i syropem z cebuli... 😠 a poprawy jak nie bylo tak nie ma.

miłego weekendu
p.s. moj M tez mnie czasem (oststnio czesciej) doprowadza do bialej goraczki zazwyczaj z byle czego.

leniuch z tego co dobrze kojarzę masz na imię Asia,więc może to coś w tym imieniu jest,bo ja też nie palę się do sprzątania,ale już mnie odstraszał ten kurz na szafkach,no ogólnie za czysto nie było 😜 czesciej moj A.sprzata niz ja,jak mam byc szczera. Niestetu sprzatanie przy mlodym do prostych nie nalezy,ale juz za mna 🙂 tylko wyschnie podloga w kuchni i przedpokoju to pochowam odkurzacz,wyleje wode z wiadra i spokój,odpocxywam,bo mnie plecy nawalaja 😜 aaa..lustra w szagie i w lazience musze jeszcze przetrzec.

• Mamusia
ja nie mam na imię Asia ale też ie lubię sprzątać a już najbardziej łazienki i układać ciuchów w szafce 😜 dlatego jak urządzaliśmy mieszkanie to wybierałam w większości białe meble i teraz wypieram sama czasem te wszystkie kurze które się czają 😜
A Młody jak mi już zacznie pomagać to w efekcie potem jest więcej pracy niż było ale przynajmniej jest wesoło więc lubię jak mi "pomaga" 😉

• Mamusia
Witam 😉
Jestem wsród Was nowa ale rownież bardzo ciekawa jak przebiegają inne ciąże 😉.
To moja pierwsza ciąża i jak na moje nieszczęście prowadzona tylko przez Polozna a nie lekarza ;(
Tu gdzie mieszkam lekarz jest tylko jak cis sie dzieje i ciąża nie jest uznawana do 12 tygodnia 😞
Ja juz mam za sobą pierwszy skan tak ze juz widziałam dzidziusia tylko szkoda ze nie słyszałam jego serduszka 😉 a Wam jak przebiegła pierwsza wizyta ze skanem czy lekarz mówił jak bije serduszko czy tego sie nie robi?
Pozdrawiam gorąco 😉

Słobeczko ja tylko widziałam jak bije serduszko i pytałam czy mozna posluchac to powoedzial mi,ze dopoki dzieciatko nie osiagnie 4,5cm jest to dla Niego niebezpieczne.ja bylam juz na dwoch wizytach i na drugiej malenstwo mialo 3,16cm wiec moze juz na tej wizycie 7.10 uslysze bicie serduszko mojego drugoego sloneczka 🙂

Justyna lazienka to dla mnie katorga.teraz mam wymowke zeby nie myc kabiny,bo ten srodek do mycia strasznie smierdzi,wiec moj A.umyje