Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2014 | Forum dla mam

Donna30

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej dziewczyny, czy mogę do Was dołączyć 🙂 dzień przed wigilią dowiedziałam się że jestem w pierwszej ciąży 😉 byłam już u lekarza ale było widać tylko pęcherzyk, 14.01 idę znowu, powinno być już serduszko. Tak bardzo się cieszę, bałam się że będę musiała długo starać się o dziecko bo 5 lat brałam tabletki anty a tu proszę. Martwię się tylko cały czas czy wszystko będzie w porządku, też tak miałyście czy tylko ja panikuję???

• Mamusia
cobi napisał(a):
Hej dziewczyny, czy mogę do Was dołączyć 🙂 dzień przed wigilią dowiedziałam się że jestem w pierwszej ciąży 😉 byłam już u lekarza ale było widać tylko pęcherzyk, 14.01 idę znowu, powinno być już serduszko. Tak bardzo się cieszę, bałam się że będę musiała długo starać się o dziecko bo 5 lat brałam tabletki anty a tu proszę. Martwię się tylko cały czas czy wszystko będzie w porządku, też tak miałyście czy tylko ja panikuję???
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Witamy nową mamusie.....
Ja w pierwszej ciąży tez strasznie panikowałam....teraz jest inaczej....jest strach ale jakos inaczej do niego podchodzę ....najbardziej boje się wizyt u lekarza...
Jak się czujesz???

• Mamusia
Cieszę się że nie jestem sama z moimi obawami 🙂
ja póki co nie czuję się źle, jedynie dokucza mi nieustanne zmęczenie, mogłabym spać na stojąco. Współczuję Wam dziewczyny - tym które mają nudności, większość moich koleżanek na nie narzekała i wiem że nie było im łatwo.

Wg pierwszego usg moje maleństwo ma 5 tyg i 4 dni, czyli 7 tydz, 4 dzień ciąży- ale nie mam jeszcze dokładnego terminu, przez to że brałam tak długo tabletki anty rozregulował mi się okres, od sierpnia miałam tylko 2 razy. Mam nadzieję że po następnym usg będę już wszystko wiedzieć na 100% 🙂

Chodzicie jeszcze do pracy czy już macie l4? 🙂

• Mamusia
niestety nie uporalam sie z nimi, nastepna wizyta 15 stycznia a ja juz schizuje czy nadal serduszko bije 😞 staram sie nie nakrecac ale to nic nie daje.
Ja w pierwszej ciazy od poczatku bylam na l4, teraz postanowilam pracowac, jak bedzie wszystko ok to jeszcze pare miesiecy popracuje.

• Mamusia
cobi napisał(a):
Wg pierwszego usg moje maleństwo ma 5 tyg i 4 dni, czyli 7 tydz, 4 dzień ciąży- ale nie mam jeszcze dokładnego terminu, przez to że brałam tak długo tabletki anty rozregulował mi się okres, od sierpnia miałam tylko 2 razy. Mam nadzieję że po następnym usg będę już wszystko wiedzieć na 100% 🙂

ciesz sie ze w 5 tygodniu juz bylo widac cokolwiek 😉 ja bym w 5 tc i 2d nic potem w 7tc tez nic tylko pecherzyk. znajoma powiedziala ze to moze byc wina starego sprzetu ze nic nie bylo widac. mam nadzieje ze tak faktycznie bylo. a ja znow mam krwawienia super 😠 teraz to modlic sie zeby bylo wszystko w porzadku

• Mamusia
ewcia151515 napisał(a):
cobi napisał(a):

ciesz sie ze w 5 tygodniu juz bylo widac cokolwiek 😉 ja bym w 5 tc i 2d nic potem w 7tc tez nic tylko pecherzyk. znajoma powiedziala ze to moze byc wina starego sprzetu ze nic nie bylo widac. mam nadzieje ze tak faktycznie bylo. a ja znow mam krwawienia super 😠 teraz to modlic sie zeby bylo wszystko w porzadku

Bedzie dobrze oszczedzaj sie ile wlezie bierz luteine czy duphaston i lez.

• Mamusia
doberek ;*

Czarna nie panikuj jestem jestem nie chce mi się pisać z tel. ale czytam was na bieżąco 😁 dziękuuje ci również za 300 oklaska 😁

Cobi witaj wśród sierpniowych brzuszków ;*

wczoraj się obżarłam pizzą 😁 bo cóż mi pozostało zawsze na spotkaniach z pracy lubiałam se wypić :P nie tylko ja z resztą 😉 mamy bardzo fajną ekipe zwłaszcza po za pracą 😁 i zabawne mamy akcje 😉 no ale cóż nadrobie innym razem 😉

ostatnio też doskwiera mi huśtawka nastrojów 🤔 raz płacze ze szczęścia raz ze smutku... innym razem rozmyślam o przeszłości potem o przyszłości i jakoś wracają moje obawy... 😞 czy nie będzie powtórki z rozrywki... chociaż wiem że nic nie jest jak kiedyś i jestem szczęśliwa to hormony mi dają popalić... 🤨 🤨 🤨

podejrzewam że stresuje się sprawą...

to se ponarzekałam ;* miłego dnia

• Mamusia
Czarna jesli jutro znow bedzie jak ostatnio to zmienie na pewno bo powoli zaczynam watpic w kometencje mojej lekarki...:/ a co u Ciebie? 🙂 bo to ze chcesz wszystkie ustawic do porzadku to wiemy 😉

Cobi ja mam przed soba egzamin licencjacki i jesli dobrze pojdzie wstrzele sie i zdam 😁 Ty masz za to lepsza sytuacje zdasz magisterke i spokoj a ja bym tez chciala magisterkie robic tylko jak znależć na to czas:O

Zuziek zazdroszcze takiego spotkania 😉 i wiem co czujesz piszac ze zostala Ci pizza zamiast picia:P ja sie tak czulam w sylwestra jakos sztywno 😁

• Mamusia
Hej,

Trafilo i na mnie 😉 mam juz 2 latka wiec to bedzie moje drugie dziecko. Z tego co przeczytalam to poki co to wiekszosc z Nas juz ma po jednym dziecku 🙂
Co do ciazy... zadnych objawow (zreszta tak jak przy poprzedniej). Jedyne co to troche bardziej zmeczona jestem jak wchodze po schodach z synem na rekach.
Termin mam niby na 20 sierpnia ale zobaczymy jak wyjdzie. Trzymam kciuki za Nas wszystkie.

Co do L4 i pracy to poprzednia ciaze cala przepracowalam i mam nadzieje ze sie uda i ta 🙂
Pozdrawiam

• Mamusia
ja równiez witam nowa mamcie 🙂 no wlasnie cięzko bylo zapisac sie do innego gina nawet po znajomosci.... wizyta wyszlaby tak samo. wiesz to moja pierwsza ciąża w sumie z zaskoczenia ale nie powiem bardzo się ucieszylam i strasznie tym wszystkim nakręcałam a tu ciągle mnie cos dobijało. koleżanki sie ze mnie smieją ze chyba nie ma onnej dziewczyny ktora zrbilaby tyle testów ciązowy 😁 wszyscy są dobrej myśli tylko ja nie potrafie jakoś.

• Mamusia
Witamy kolejna Mamusie 😘
Ja tez jestem w trakcie studiów ale podyplomowych, magisterke skonczylam 3 lata temu, mam nadzieje ze ciaza bedzie bezproblemowa bo ze studiow nie moge zrezygnowac bo to z Unii dla pracownikow pomocy społecznej i jesli nie skoncze to obciazą mnie kosztami studiow, materialow, noclegów i wyzywienia 😲