Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2014 | Forum dla mam

Donna30

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Essence napisał(a):
Hej.
Z ciążą wszystko ok,mam niedobory witamin stąd te bóle brzucha.
Co do płci raczej wątpliwości nie ma- widzialam siusiaka..... 🤨 😜

gratuluje ;* wpisz się do tabelki będziesz miała dwóch chłopców 😉 hihi

• Mamusia
katiaa85 napisał(a):
Dobry z rana mnie naszlo na maca i chyba sie przejde bo mam jeszcze kupony a do dzis jest promocja.

Smacznego !!!!
Ja wczoraj jadlam Grandera z KFC 🙂

Co do chorob to lekarka wczoraj powiedziala ze jakas epidemia jest teraz. Przedszkola sie wyludnily i wiekszosc dzieci ma zapalenie oskrzeli.

Nic mi nie mówcie o takich smakołykach... 😞 Mac nie po drodze. Rozmawiałam dzisiaj z koleżanką i dalej mam nadzieję na dziewczynkę.... 🙃 U niej (jak była w ciąży) niby to siusiak był widoczny w 18 tygodniu i w 22 już go nie było. Jest nadzieja 😉 Lekarz też twierdził,że różnie to może być.

• Mamusia
Essence napisał(a):
Nic mi nie mówcie o takich smakołykach... 😞 Mac nie po drodze. Rozmawiałam dzisiaj z koleżanką i dalej mam nadzieję na dziewczynkę.... 🙃 U niej (jak była w ciąży) niby to siusiak był widoczny w 18 tygodniu i w 22 już go nie było. Jest nadzieja 😉 Lekarz też twierdził,że różnie to może być.

hehe Essence nie strasz mnie 😁 ja nie chce żeby zniknoł :P 😁

Basieńka ja wczoraj byłam w przedszkolu podpisać kontynuacje Zuzi w przedszkolu i dyrektorka powiedziała to samo... o.O

• Mamusia
Essence napisał(a):
\\

to moja kolezanka do samego porodu miala miec chlopca a ma coreczke, za to druga miala miec corke a ma syna a usg 3d obydwie mialy a wiadomo takie usg lepsze a i tak sie myli,

• Mamusia
katiaa85 napisał(a):
Essence napisał(a):
\\\\

to moja kolezanka do samego porodu miala miec chlopca a ma coreczke, za to druga miala miec corke a ma syna a usg 3d obydwie mialy a wiadomo takie usg lepsze a i tak sie myli,

Mi przed samym porodem jak robili USG powiedzieli ze bede mialam 300% faceta i nigdy nie mialam robionego 3D.
Urodzil sie wtedy Floro wiec tym razem sie nie pomylili.
Za to mam kolezanke ktorej powiedzieli ze bedzie miala corke i urodzila synka. Miala straszna traume. Przez pierwsze 3 godziny po porodzie nie umiala uwierzyc w to ze ma syna i oskarzala pesonel ze jej dziecko podmienili. Teraz to jest jej oczko w glowie 🤪

• Mamusia
Basienka84 napisał(a):
katiaa85 napisał(a):
Essence napisał(a):
\\\\\\\\

Mi przed samym porodem jak robili USG powiedzieli ze bede mialam 300% faceta i nigdy nie mialam robionego 3D.
Urodzil sie wtedy Floro wiec tym razem sie nie pomylili.
Za to mam kolezanke ktorej powiedzieli ze bedzie miala corke i urodzila synka. Miala straszna traume. Przez pierwsze 3 godziny po porodzie nie umiala uwierzyc w to ze ma syna i oskarzala pesonel ze jej dziecko podmienili. Teraz to jest jej oczko w glowie 🤪

jaz Zuzią też nie miałam usg 3D i jak mnie przyjeli do szpitala w 28tyg. powiedziała mi lekarka że będzie dziewczynka i tylko wtedy i faktycznie była pipka 😜 teraz jestem w 19 tyg.a już dwa razy było że siusiak 😉 mam nadzieje że tak zostanie...

• Mamusia
zuziek napisał(a):
Witajcie :*

ja dziś do dentysty...dwa dni temu wyleciała mi \"trutka\" bo miałam zatrutego zęba... już mnie boli... 😞
a w piątek wizyta u gineksa 😉

wspolczuje wizyty u dentysty a co do ginekologa tez mam w piatek 🙂

• Mamusia
Ja juz powizycie u Gentyka.
Jutro miedzy 9 a 10 mam amnio. Pocieszyla mnei troche Pani genetyk mowiac ze przed amnio moge zrobic USG i jesli na USG wszystko bedzie ok to nie musze robic amnio, natomiast jesli cokolwiek bedzie niepokojacego to zrobic.
Ogolnie niskie wyniki wyszly mi przy Trisomi 13 wiec w 16 tygodniu zawsze juz cos widac ze jest nie tak. Natomiast tak jak powiedziala to bedzie tylko trisomia 13 a w amnio badaja duuuuzo wiecej.
Jej zdaniem jest nie wielkie prawdopodobienstwo ze cos sie stanie po amnio wiec lepiej zrobic.

• Mamusia
basiu
jutro myslami z toba. trzymam kciuki.
amnio zrob bo czlowiek zwariuje z niepokoju do konca ciazy a jestem przekonana ze zadnych powiklan nie bedziesz miec.
powodzenia.
a robisz z fishem?tzn na wynik czekasz 4 tyg czy 2?

• Mamusia
mph napisał(a):
basiu
amnio zrob bo czlowiek zwariuje z niepokoju do konca ciazy a jestem przekonana ze zadnych powiklan nie bedziesz miec.
powodzenia.

Robie normalne bo czytalam ze Fish nie jest w 100% pewny. Poniewaz bardzo sie spiesza wiec moga cos przeoczyc. Pomecze sie 4 tygodnie ale bede miala 100% pewnosci...

• Mamusia
Basienka84 napisał(a):
mph napisał(a):
basiu
powodzenia.

Robie normalne bo czytalam ze Fish nie jest w 100% pewny. Poniewaz bardzo sie spiesza wiec moga cos przeoczyc. Pomecze sie 4 tygodnie ale bede miala 100% pewnosci...

rozumiem i zaciskam kciuki

• Mamusia
Basienko będzie wszystko dobrze. Trzymam kciuki za jutro.

Essence gratuluje chłopaka, spokoju w domu raczej nie będziesz miała. Chyba że faktycznie jeszcze coś sie zmieni 😉

zuziek powodzenia u dentysty, ja wybieram sie dopiero po ciąży żeby zaoszczędzić sobie stresów ☺️

W ogóle póki co u tych z Was które mają już córy ma być druga córcia a u tych z synami drugi syn i chyba jest jeden wyjątek (zuziek 😜)??? aż zaraz sprawdze tabelke dla pewności 🙂

• Mamusia
cobi napisał(a):

Essence gratuluje chłopaka, spokoju w domu raczej nie będziesz miała. Chyba że faktycznie jeszcze coś sie zmieni 😉

zuziek powodzenia u dentysty, ja wybieram sie dopiero po ciąży żeby zaoszczędzić sobie stresów ☺️

W ogóle póki co u tych z Was które mają już córy ma być druga córcia a u tych z synami drugi syn i chyba jest jeden wyjątek (zuziek 😜)??? aż zaraz sprawdze tabelke dla pewności 🙂

Ja jeszcze nie wiem co bedziemy mieli ale stawiam ze bedzie druga corka moze dowiem sie w piatek na wizycie. Dla dziewczynki nie mamy imienia mezowi zadne sie nie podoba no procz malych wyjatkow : Zuzanna, Agata i jeszcze jakies mowil ale nie pamietam. Dla chlopca chyba Adam ale jeszcze nic pewnego bo do sierpnia sie wszystko zmieni 🙂

Dziewczyny ktora z was spi jeszcze na brzuchu? Mnie sie zdarza jeszcze mimo ze brzuch troche mi wywalilo ale macicy tak mocno nie odczuwam.

Cobi a czemu spokoju nie będę miała? 😆 Wiesz,że niektóre dziewczynki są gorsze od chłopaków 😁 Mój Aleksander jest bardzo żywy,ciągle biega,piszczy z radości i skacze jak piłka. Tarza się po podłodze,na parkiecie robi istnego breakdance 😁 Niezależnie czy to będzie chłopak czy dziewczyna to fajniej gdyby było trochę bardziej spokojne od starszego brata,bo faktycznie zwariować będzie można 😆

• Mamusia
cobi napisał(a):

Cobi mój ginekolog zaznaczył mi wielki !!!!!! w karcie ciąży że muszę iść na konsultacje bo są ważne w ciąży o.O a że dodatkowo bolał to musiałam iść na mus...

Essence ja też licze że będzie troche spokojniejsze od Zuzi bo moja młoda do 3lat była jak burza 🤨 🤨 🤨 czasem miałam dość... liczę na to bo podobno Wojtek był spokojnym dzieckiem i Wiktoria też jest... 😜 hehe

Katiaa mam kilka koleżanek które mają Zuzie i wszystkie mówią że to istne diabły dopisuje się do tego 😜