Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2014 | Forum dla mam

Donna30

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kacha_84 napisał(a):
No widzicie a u mojej córki testy z krwi wykazały na co jest uczulona i cieszę się bo wiem csego unikać i na co uwagę zwracać. Moja miała często zapalenie ucha, katar i zmiany skórne.
U mnie mąż jest alergikiem.
Aha no i u nas to tak chorowała że mieliśmy przygody szpitalne. No a z testami było tak że nie prywatnie tylko dostaliśmy skierowanie na oddział alergologii.

Schudłam 2 kilo przez to moje chorowanie... Dziś czuję się o niebo lepiej niż wczoraj ale wciąż na jedzenie patrzeć nie mogę...

Super ze u Was cos wyszlo 🙂 U Nas niestety nic. Nie mial zmian skornych tylko katar i kaszel non stop.
Z obserwacji wyszlo nam sie jest uczulony na mlekokrowie, wiec tego teraz mu nie dajemy. Choc jest baaardzo ciezko bo krowie mleko dodaje sie praktycznie wszedzie.
Zamienilismy mu to na mleko sojowe.... co jak sie dowiedzialam w srode nie bylo dobrym wyborem wiec teraz bedzie trzeba kombinowac dalej. Najprawdopodobnie z mlekiem ryzowym albo migdalowym, zobaczymy...

• Mamusia
mph napisał(a):
katia85, cobi jeszcze wy i tabelka zapelniona 🙂
essence-gratulacje 🙂 synek 🤪 typy co do imienia macie?
ja za 6 dni wizyte prenatalna mam-odliczam dni....
moja corcia nosi 104- wysoki niejadek:P

Niezle wysoba ta Twoja corka 🙂
Moj syn chodzi w 86/92 🙂 ale on chyba taki niski po mamusi jest 😞

• Mamusia
Halo 🙂

A ja ma jutro usg połówkowe - w sumie usg mam co tydzień, więc nie powinno mnie to specjalnie ruszać, ale jakoś tak nieco rusza 😁

Essence - gratulacje 🙂 Maksymilian - mmm...śliczne imię 😜 😉 😉

Mój starszak nosi rozmiar 104 - 110 😜

Dziewczyny bolą Was więzadła??? Ja ostatnio miałam tak silne bóle, że myślałam, że znowu szpital l mnie czeka, ale nie...ponoć to ma macica rośnie 😮

• Mamusia
zuziek napisał(a):
Xandi mnie ostatnio wszystko boli nawet kość ogonowa... środek ciężkości się zmienia... przy Zuzi też to bolesne troche było... pachwiny mnie rwą też...

A w pierwszej ciąży, też Cię bolało??? Bo mnie nie, no przynajmniej nie aż tak - chociaż możliwe, że teraz leżę i siłą rzeczy zwracam uwagę nawet na najmniejsze kłucie...

• Mamusia
Essence napisał(a):
Xandi mnie tak bolały wiązadła z 3 tygodnie temu. I to bardzo. panikowałam troche,bo ruchów jeszcze db nie czułam i już myślałam,że coś nie tak 😮

To mnie tak złapało w czwartek i bolało przez cały dzień - dokładnie w dwóch punktach; mniej więcej tam gdzie jajniki 🤔 A do tego nie mogłam się dodzwonić do mojego dr 😠

• Mamusia
Zuziek i słusznie - leń się, ile wlezie, bo za moment zacznie się maraton 😉 😉

Aaaa...i wiecie co? Mój tyłek już się zrobił jak ciążowy naleśnik; sukienki odpadają (chociaż w sumie niewielka strata, bo ubieram się raz w tygodniu na wizytę 😉 )

katiaa85 napisał(a):
Hej kochane jestem juz po wizycie i dobre mialam przeczucie bedzie DZIEWCZYNKA 😁 wazy 300g i wszystko jest ok. Mam zdjecie buzi ale takie niewyrazne ze szkoda gadac cos widac ale mogl zrobic zdj calej osobki.
Tabelke uzupelnilam 🙂

super 🙂)

xandi- taki własnie ból czułam

• Mamusia
Katiaaa gratuluje 😉 😉

dzisiaj przyjechał szwagier mojej mamy z Anglii i prosiłam żeby mi ciotka kupiła tam staniki 2 się załamałam bo kupiła 42/E i one są OGROMNE!!! 😞 w zeszłym roku tam byłam kupiłam świetne staniki a tu takie rozczarowanie... 😞 rozmiar mniejsze i było by ok...

• Mamusia
Hejka 😆

Basia to kiepsko jak na mleko bo faktycznie to jest wszędzie 😞 Wiesz co istnieje coś takiego jak alergie krzyżowe i przykładowo jak mojej córce zaczyna alergia doskwierać to odstawiamy mleko. Mimo, iż nie jest uczulona na mleko ale ono ponoć potęguje alergię. Ciekawe co? W życiu bym na to nie wpadłam. U mojej koleżanki był taki problem, że dziecko jej było bardzo chore ciągle i ciągle. Tabletki, antybiotyki i w kółko coś. Z tym, że też miał zmiany skórne oprócz gorączki. Już się załamali bo nie wiedzieli co robić, a testy nie wykazywały nic. I odstawili całkowicie wszystkie produkty i zaczęli stopniowo wprowadzać i wyszło - Danonki!!! A to bliska koleżanka, więc byłam na bieżąco. Ja pierdziu... niby takie jedzenie dla dzieci a tu kolejny raz słyszę, że te danonki więcej szkody robią niż pożytku 😠 🤢

Zuziek, xandi
mnie też zaczynają pachwiny doskwierać, na razie tak niezbyt silnie ale ja wiem, że to się jeszcze rozkręci 🤢

Katiaaa
czyli tak jak chciałaś 🤪 gratulacje 😆 😆 😆

Zuziek mogło się zmienić coś w ich rozmiarówce, może inna fabryka szyje itp? 😆 ale też ponoć jest tak że w drugiej ciąży więcej się przybiera 🤢

• Mamusia
Essence, katia - gratuluję poznania płci 🙃 no to zostałam ostatnia, która nie wie... wizyta we wtorek, jak ja wytrzymam? 😉

zuziek piersi mogą Ci jeszcze urosnąć, więc może staniki się przydadzą 🙂

Ja to się ucieszę, jeśli w przyszłości moje dziecko przekroczy 160 cm wzrostu... Co prawda u kobiet to normalne, ale wiem ile mój mąż nieraz nasłuchał się głupich żartów i docinków. Nawet moja własna mama kiedy zaczęliśmy się spotykać powiedziała "pamiętaj, że przy nim nigdy nie włożysz szpilek a sama jesteś niska!" Cóż, miała rację...choć ja się dość łatwo przyzwyczaiłam 🙂

• Mamusia
zuziek napisał(a):
nie tyle one są na prawdę OGROMNE :P w życiu takich nie miałam a miałam spore 😁

mój eks był mojego wzrostu i młoda do wysokich nie należy :P ale dziewczynie to luzik 🙂 więc życzę dziewczynki 🙂

Ja mam 155cm a maz nie wiele wiecej takie liliputy sie dobraly. Corcia w wieku 2 lat mierzy 83/84cm. Dokladnie nie wiem bo nie kaze sie zmierzyc ale jakos tak ma.

• Mamusia
Basienka84 napisał(a):
mph napisał(a):
katia85, cobi jeszcze wy i tabelka zapelniona 🙂
essence-gratulacje 🙂 synek 🤪 typy co do imienia macie?
ja za 6 dni wizyte prenatalna mam-odliczam dni....
moja corcia nosi 104- wysoki niejadek:P

Niezle wysoba ta Twoja corka 🙂
Moj syn chodzi w 86/92 🙂 ale on chyba taki niski po mamusi jest 😞

ja mam 177 a maz 185 🙂 to i corka wysoka. tylko niejadek
zuzia nosi ubranka na 104 majac wzrostu ok 100 cm bo bluzeczki, kurteczki wszystkie maja za krotkie rekawki, za krotkie spodnie....

katia- gratulacje. super ze plec poznalas. beda siostrzyczki tak jak u mnie 😉

• Mamusia
W sumie wzrost i tak ma najmniejsze znaczenie 🙂 Mam kolegę, który jest odrobinę wyższy od mojego synka, ale wierzcie mi, że swoją osobowością wypełnia pomieszczenie, w którym się znajduje, a swoją postawą zawstydza wszystkich wokół. Pewnie że najlepiej żeby chłopak miał 170 cm wzwyż, bo będzie mu duuuużo łatwiej 🙂 Z drugiej strony mój synek jest bardzo wysoki, tak jak całe jego kuzynostwo z rodziny mojego M - mają tam np. 13. latka, który ma ponad 190 cm i nogę rozm. 56 😮 🤢 Mój konus też ma duże szanse na to, że będzie miał ponad 2 metry i jak o tym pomyślę, to aż mnie zatyka 🤢

mph to laska jesteś 🙂 Taka wysoka 🙂
Ja mam 168 cm a mój mąż 180 cm. Tak przeciętnie 😉 Alek wg mnie jest w sam raz na swój wiek. Nosi ubranka na 92/98. Chociaż ma np spodnie 86 cm i w pasie za duże mimo tej regulacji na gumki. Ma tak jak swój tato,też jest szczupły w talii- typ sportowca 😁
Pytanie do dziewczyn, które mają już dzieci z niewielką różnicą. Co robicie z łóżeczkami ?