Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2014 | Forum dla mam

Donna30

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Basienko jak się czujesz ????
Zuziek mam tak samo zakupy sa bleeeeee
Dobrze ze teraz muszę dokupić pieluchy bo chusteczki nawilzajace wczoraj zakupiłam duzą ilość wiec już nie musze i kosmetyki ....wyprać ciuszki i wyprasować
Ostatnio miałam sen ze urodziłam sama i połozona mi dziecię na piersiach , az płakałam ze wzruszenia przez sen ....jak miałam cc tak nie było i tego było mi najbardziej szkoda , ze przez chwile widziałam Jule i nawet nie mogłam ją dotknąć ...a później dostala ja jak już mnie zszyli ....

• Odpowiedzi 5,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dobrze sie czuje. do wczoraj lezalam w lozku dzis sobie juz troche chodze 🙂 Kaszel mnie meczy nadal wiec jutro ide do lekarza dowiedziec sie co ijak.
Mam L4 do konca tygodnia a od soboty urlop 😉 jedziemy na zimowisko do Austrii. Przed wyjazdem mam jeszcze dwie wizyty u ginekologa. W srode i piatek bede miala sprawdzane ilosc wod czy jest dobra.
Renia tak jak mowi zuziek widac u Ciebie poprawe i inne myslenie. Tak trzymac !!!
Zuziek swietne zdjecia z placu zabaw 🙂
zuzieki i czarna nie jestescie same ja tez nie lubie zakupow 🙂 jedyne gdzie moge chodzic to po komputerowych i budowlanych reszta jest bleeee 🙂

• Mamusia
😉 ja dziś po za domem cały dzień 😉 spacer z dziewczynami (Zuzią i Wiktorią córką Wojtka) potem basen (ja na spokojnie bo troche brzusio się stawiał :/) ale dziewczyny się wyszalały, obiad u rodziców Wojtka i plac zabaw 😉 dziewczyny nam popadały a wieczorkiem znajomymi wpadli na pogaduchy Wojtek porozwoził znajomych a ja na chwilkę do was 😉 padam na twarz... dobranocki ;*

• Mamusia
Essence napisał(a):
Kasiu mi się wydaje,że 15 tydzień to zdecydowanie za wcześnie.

jestem pewna ze to nie jelita byly a ruchy dziecka lekarz powiedzial bym obserwowala bo mozliwe ze mozna juz czuc ruchy, ale nie czuje nic od tego momentu. Jednak moze to bylo tylko jednorazowe i na regularne ruchy jeszcze czas.

• Mamusia
katiaa85 napisał(a):
Essence napisał(a):
Kasiu mi się wydaje,że 15 tydzień to zdecydowanie za wcześnie.

jestem pewna ze to nie jelita byly a ruchy dziecka lekarz powiedzial bym obserwowala bo mozliwe ze mozna juz czuc ruchy, ale nie czuje nic od tego momentu. Jednak moze to bylo tylko jednorazowe i na regularne ruchy jeszcze czas.

Całkiem możliwe 🙂 Pierwsze ruchy to takie jakby kotłowanie się pod pępkiem (niektórzy mówią o motylkach) i to kiedy się je odczuwa zależy od ułożenia i wielkości malucha, czy od lokalizacji łożyska - ja mam na przedniej ścianie, dlatego malucha czuję tylko na lewo, odrobinę poniżej pępka - widocznie tam łożysko nie nachodzi i również nie są to regularne kopniaki, a rozpychanie - jakby się synalek przeciągał 😁

Aaaa...bo nie pisałam - i u nas ewidentnie siusiak 😉

Jutro mam kontrolę szyjki, już dziś rozmawiałam z lekarzem, który najchętniej założyłby mi szew...no cóż...na razie leżę i może jutro będę wiedziała coś więcej - oby nie było gorzej 😞

Hej. U nas jutro wielki dzień- pierwszy dzień w żłobku 😆 Tłumaczę Alkowi "pójdziesz do dzieci" a on : "taaa?" 😁 Będzie jutro ryk,no ale co nas nie zabije to nas wzmocni 🙂

• Mamusia
Essence napisał(a):
Hej. U nas jutro wielki dzień- pierwszy dzień w żłobku 😆 Tłumaczę Alkowi \"pójdziesz do dzieci\" a on : \"taaa?\" 😁 Będzie jutro ryk,no ale co nas nie zabije to nas wzmocni 🙂

będzie dobrze 3mamy kciuki 🙂 trzeba to przeżyć niema innej opcji ;*

ja na początku też tak wyczuwałam młodego dopiero potem były te ruchy pewne...

• Mamusia
Hej,
jak dzis bylam u lekarza. Na plucach i oskrzelach czysto 🙂
co do ruchow to nie wiem. Czulam cos wczesniej a od czasu amniopunkcji nic... nie wiem czy sie malenstwo nie wystraszylo...
Moze to nie byly ruchy... nie wiem juz sama...
Gratulacje kolejnego \"siusiaka\" 😁 To jest juz nas 3 😁
Powodzenia w zlobku jutro i daj znac jak poszlo 🙂

• Mamusia
Basienka84 napisał(a):
Patrzylam wlansie na tabelke i jest 4:3 na korzysc chlopakow 🙂
Najlepsze jest jeszcze to ze komu wczesniej urodzil sie chlopak teraz tez bedzie miec chlopaka, a komu wczesniej dziewczynka teraz tez dziewczynka 😉 WYJATEK: Zuziek 🤪 bedzie miec parke 🤪

wszystko fajnie i mam nadzieje że to się nie zmieni 😎 😎 😎 bo będzie chłopczycą :P hehe 🤪

Hej.
Alek w żłobku- ryk nieziemski. 🥴Mam go odebrać o 12,bedzie mi się dłużyć ten czas.... O nauce nie ma mowy,może posprzątam,zawsze mnie to relaksuje.. 🙃 Panie do Alka mówily "Olek". Nikt z nas go tak nie nazywa,raczej na to nie reaguje. jak myślicie powiedzieć im o tym czy dać sobie spokój?

• Mamusia
Essence napisał(a):
Hej.
Alek w żłobku- ryk nieziemski. 🥴Mam go odebrać o 12,bedzie mi się dłużyć ten czas.... O nauce nie ma mowy,może posprzątam,zawsze mnie to relaksuje.. 🙃 Panie do Alka mówily \"Olek\". Nikt z nas go tak nie nazywa,raczej na to nie reaguje. jak myślicie powiedzieć im o tym czy dać sobie spokój?

Ja bym powiedziała, skoro reaguje na "Alek" to niech tak zostanie 🙂 nie martw sie, zaklimatyzuje sie szybko. Dobrze że poszedł teraz a nie we wrześniu bo dopiero by sie biedny stresował

xandi gratuluje drugiego synka 🙂 jeszcze tylko ja , czarna i katia nie wiemy co nam sie w brzuszkach ukrywa

w ogóle u mnie chyba coś sie ruszyło, w końcu brzuch sie powiększył i z boku już wygląda całkiem ciążowo 🤪

Basienka a Ty już dobrze sie czujesz? mam nadzieje że tak

• Mamusia
Essence powiedz koniecznie jego może też to stresuje że panie nie wiedzą jak ma na imię... potem okaże się że nie słucha pań a to tylko dlatego że myśli że to nie do niego... 😜

a ja rano przyszłam z przedszkola obudziłam Wojtka zjedliśmy śniadanie i wyłączyli prąd (jakieś prace robią) więc się "chwile" położyłam i wstałam o 13 :/ masakra zbieram się za ogarnianie mieszkania 😜

Cobi śliczny brzusio 😜

• Mamusia
Już sie wpisałam. Na razie wstępnie wiem że chłopiec mam nadzieje ze nic się nie zmieni :P Ale na Usg widziałam "niby" małego siusiaka. U was dziewczyny to już pewne ? Ostatnio moja koleżanka rodziła ,cała ciąże słyszała ze bedzie to dziewczynka a tu niespodzianka urodził sie chłopiec Jak na moje to ewidentny bład lekarza. No chyba że maleństwo cała ciąże sie "zakrywało".

• Mamusia
Ania juz od 30 min spi ale wstala o 6 rano potem o 10 godzinna drzemka i od 11 nie spala wogole a do tego 2 godziny szalala na sali zabaw wiec dziecko takie padniete ze sama ciagnela do lozeczka. Cos czuje ze rano znowu o 6 pobudka ech...

ja padnieta caly dzien nie wyspanie daje swoje.

No u mnie w zasadzie bylo \"coś\" widać,niby siusiak 😉 Ale tak jak wspominałam,koleżanka z mojego wczesniejszego forum (lutóweczki 2012) też nastawiała się w 19 tyg na chłopaka,bo tak wyszło na usg a ok 25-26 lekarz powiedział,że dziewczynka. No i urodziła się Hania 🙂
Drugi dzien w żłobku-bez płaczu,przynajmniej przy mnie 😉

• Mamusia
Essence 😉 super ale weś tak 2 tyg. w zapasie że może się zmienić :P moja Zuzia cały tydzień miałaok a w czwartek piątek był ryk płacz a ja jak bym dostała w buzie bo myślałam że było wszystko OK :P a potem był weekend i od początku... dopiero po tych 2tyg. byłam już pewna że już załapała 😉

ja teraz 17 marca na połówkowe idę prywatnie do Genomu w Rudzie śl. tam mają bardzo dobry sprzęt i wykwalifikowany personel który tylko tym się zajmuje więc myśle że jak tam nam potwierdzą to już będe pewna na 99% a przy porodzie na 100% 😜 hehe

• Mamusia
Wszystko zazwyczaj zależy od tego jak maleństwo sie ułoży. Niektóre to zakrywają sie,podkurczaja kolanka inne "rozkładają" nóżki do Usg :P Dużo tez zależy od lekarza i sprzętu jaki posiada. ;p Dlatego od pierwszej wizyty chodze prywatnie do lekarza który prowadził wiele ciąż moich koleżanek. I do którego jestem pewna. :P Mam nadzieje że żadnej z nas nie przytrafi się taka niespodzianka. :P