Skocz do zawartości

wrześnióweczki 2014 | Forum dla mam

kami0603

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ja pierwsze ruchy poczułam jakoś w 16 tygodniu. takie właśnie pyknięcia, potem to było wyraźniejsze jakby mnie ktoś małym paluszkiem od wewnątrz dotykał a teraz to czuje takie ocieranko 😁

jak Wam mija sobota? ja się nudzę sama biedna bo mój chłopak gra koncert we Wrocławiu i oglądam cały wieczór seriale 😞

• Mamusia
Meg i Zona gratuluje ruchow 😁 ja niby czuje...i to jest moje drugie dziecko ale na 100% to ja nadal nie jestem pewna 🤪 narazie to taki delikatny motylek we mnie tam lata i czasami gdzies tam sie dotknie 🤪 ale nie jest to jakies oczywiste i musze sie niezle wczuc zeby poczuc a i to czasami nic nie daje 😁
u mnie tez nudy na dodatek delikatnie sie posprzeczalam sie z moim bo chcial mecz ogladac 😠 no nie ma nic lepszego jak mecz w sobotni wieczor 😠

• Mamusia
Cześć Dziewczyny! witam nowe mamusie! tak przeglądam nasze forum bo do tyłu byłam lekko, i widzę, że chyba tylko ja jeszcze nie czuje ruchów małego 😞 a już tak bardzo bym chciała 🙂 ja w Kętach jestem 1 w tygodniu (a przynajmniej staram się tak być) więc Krk jest dla mnie ok 🙂
pozdrowionka i miłej nocki

• Mamusia
Didel nie smuc sie ja dzis pozulam jak polozylam reke i trzymalam i takie pykniecie podobno to kopniaki ale musze wczuc sie by poczuc zobaczymy czy moj maz jak jutro wroci z dyzuru poczuje mowilam mu i mowi super ze tez chce poczuc szkraba...Ogladam twoja twarz brzmi znajomo powoli chyba zasypiam choc czuje ze bedzie ciezko bo imprzowicze chodza gora dol masakra 😞!!!!!!!!!!!!!!!

• Mamusia
Diestel to my powinnysmy sie spotkac bo to az wstyd tak blsko byc i sie nie wdziec 😁 a co do ruchow to nie martw sie kochana...ja w pierwszej ciazy poczulam dopiero cos kolo 21-22 tyg...a teraz tez nie jestem pewna 🙂
Meg ja mam dokladnie to samo 😁 u mnie na gorze tez impreza na calego 😁 juz nawet pani starsza z dolu po kaloryferach sie tlukla 🤪

• Mamusia
Żona i Meg fajnie że maluchy już Was smyraja 🙂gratki.

Co do spotkania w Krakowie to dla mnie trochę daleko, choć żeby nie brzuch to na pewno bym smignela autkim taki kawałek ale w zaawansowanej ciąży siedzenie za fajera parę godzin to zbyt męczące.
Meg my możemy sie w każdej chwili w sumie spotkać skoro po sąsiedzku mieszkamy 🙂 z jakiej jesteś dzielnicy?
Czy mamy jeszcze jaakies mamusie z okolic wawy?

• Mamusia
Dzien dobry to ja z WLKP pochodze. Dzis w dobrym stanie wstalam i nawet sie wyspalam bo tylko raz malej o 4 dalam mleka a tak spoko nocka. My na 10 do kosciola sie szykujemy bo dzis niedziela palmowa i z palemka mala bedzie szla a co... 🙂

Jednak DADA najlepsze a dla niemowlat to wogole sa dobre bo one sa szerokie i utrzymuja dzieciaczka nozki szeroko by potem nie pieluuchowac. Dzis mi sie snila moja mala tylko ze w wozku glebokim wozilam a starszej nie mialam przy sobie wiec pytanie czy snila sie starsza czy jednak mlodsza to nie wiem :P Ale fajny sen ze bylam w moim rodzinnym miescie i chyba przezywam ze mi sie to sni bo w srode na pare dni z mala w koncu jade odwiedzic tate i rodzinke. A dawno tam nie bylam mimo ze mamy tylko 30km 😮 😮 😮

• Mamusia
Dotarłam do tabelki. Bardzo czytelna.
Mieszkałam w Krk na studiach, siostra tam mieszka z rodziną, więc Kraków jest mi bliski. Jeśli byłaby taka wizja, to ja się piszę na spotkanie. Ale po majówce dopiero. We wtorek jadę do rodziców na święta za granicę i wracam właśnie po majówce.
Mieszkam koło piekarni, wczoraj taki śmieszny facet dzwoni do furtki i mówi, że jaja wozi do piekarni, czy nie chcę? No to ja daj panie kratkę. Mówię Wam, pychotka. Właśnie zjadłam jajecznicę na twarożku. Zaraz zrobię muffinki, też na twarożku wiejskim i tych jajkach. Jak ja lubię taką propagandę spożywczą 🙂

• Mamusia
Primadonna napisał(a):
Dotarłam do tabelki. Bardzo czytelna.
Mieszkałam w Krk na studiach, siostra tam mieszka z rodziną, więc Kraków jest mi bliski. Jeśli byłaby taka wizja, to ja się piszę na spotkanie. Ale po majówce dopiero. We wtorek jadę do rodziców na święta za granicę i wracam właśnie po majówce.
Mieszkam koło piekarni, wczoraj taki śmieszny facet dzwoni do furtki i mówi, że jaja wozi do piekarni, czy nie chcę? No to ja daj panie kratkę. Mówię Wam, pychotka. Właśnie zjadłam jajecznicę na twarożku. Zaraz zrobię muffinki, też na twarożku wiejskim i tych jajkach. Jak ja lubię taką propagandę spożywczą 🙂

ojj takie jajeczka świeżutkie to pychotka !!! naprawdę! mojego ojczyma rodzice mieszkają na wsi i mają swoje kurki i dostajemy zawsze pyszne jajeczka !

• Mamusia
polie napisał(a):
Primadonna napisał(a):

ojj takie jajeczka świeżutkie to pychotka !!! naprawdę! mojego ojczyma rodzice mieszkają na wsi i mają swoje kurki i dostajemy zawsze pyszne jajeczka !

Ja dziś jaja sadzone, jaja od kurki bez pieczątek, wiejskie, swojskie hehe

• Mamusia
Kiedy zaczniecie kompletować wyprawkę dla maluszka? Jakieś kosmetyki, ubranka, łóżeczko, wózek? Moja mama niby lata po ciuchach i mi tych malutkich ubranek przynosi - mówię wam nówki sztuki 😁 ale właśnie się dziś zastanawiałam co z łóżeczkiem i wózkiem.

• Mamusia
Witam 🙂
My już po kościele a u nas każde dziecko z palmą po mszy dostaje coś słodkiego 🙂 w tym roku wafelek 😉 mały więc pomaszerował z palmą..... 🙂 po ciacho

Wyprawke myślę skompletować gdzieś lipiec/sierpień ale ja termin mam na koniec września....myślę że na zakupy lipiec będzie dobrym czasem......kosmetyki butelki itp na pewno i tak na necie będę zamawiać .....no i ja większość rrzeczy mam 🙂 a na ciuchach dla maluszków wiadomo można kupić super rzeczy bo są często niezniszczone i firmowe dobrej jakości 🙂

• Mamusia
Karolista nom ja mieszkam na okeciu tzn al.kmrakowska dokladniej a za msc planujemy przeprowadzke do domku zaczynaja elewacje dokanczac i do czerwca im zajmie a srodek juz mamy wykonczony by sie wprowadzic.Ja dysponuje czasem bo jestem na L4 wiec mysle ze mozemy sie spotkac .... 🙂
Polie ja czekam do wtorku na wizyte by moc juz kupic wozek i lozeczku na allegro znalazlam i czekam by kolor wybrac i to mnie w tej chwili powstrzymuje od zakupu...ale we wtorek juz zamowie po wizycie...musze jeszcze przeszukac allegro by znalezc te rzeczy ktore mi sie spodobaly bo stron sobie oczywiscie nie zapisalam a poki co szukamy rzeczy do domu 🙂Dzis skrocilam paznokcie u rak mialam takie dlugie i twarde ale juz mi przeszkadzaly w ubiorze choćby, troche bylo szkoda ale jak maluszek sie urodzi to musze miec do opuszka by go nie uszkodzic.MY dzis po spacerku i obiadku wlasnie deszcz zacxzal padac mam niesamowita ochote na truskawki i arbuza 🙂))))))
A i dzis znowu poczulam pykanie mojego maluszka moj maz tez poczul i mowi to takie pykanie to to....a ja mowie ze chyba tak...i to juz nie jelita na dole brzuszka pyka co jakis czas....bardzo fajne uczucie o ile to to sa odruchy maluszka...