Skocz do zawartości

Angella

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Przesłane zdjęcia

• Mamusie
Godzinę temu, Agnieszka Jelonek napisał:

Cześć dziewczyny faktycznie dawno nic nie pisałam. Od 7 kwietnia byłam już

w szpitalu na patologii ciąży w celu uregulowania pracy wątroby i ogólnej obserwacji. W czwartek 22 kwietnia o godz. 14.45 przyszła na świat Hania przez CC. Waga 3345, 56 cm, 10pkt. Wszystko z nami w porządku. Dziś miałyśmy wychodzić do domu, ale mała trochę za mocno spadła z wagi i musialysmy jeszcze zostać. Miałam trochę za mało pokarmu a jest na samej piersi. 

GRATULACJE 👏👏👏Jak się czułaś po CC?Czekam najwięcej info w miarę możliwości i życzę wszystkiego dobrego!!!

2 godziny temu, dorcia6579 napisał:

To blizna boli? 🤯 Który już u Ciebie tydzień?Lekarz przyjmie?

No takie ciągnięcie od wewnątrz czuje właśnie w okolicach blizny i przy mocniejszych skurczach trochę boli. U mnie dziś 35+4tc. Rozmawiałam z lekarzem i ma mi dać jutro koło 13 znać o której bym mogła przyjechać, bo zapomniał z gabinetu kalendarza z rozpiska na jutro i nie wie dokładnie jak tam jutro ma pacjentki, ale tak na sam koniec na pewno będę mogła przyjechać koło 17-18. Póki co to zalecił mi zwiększyć magnez gdybym dalej odczuwała ciągnięcie w tamtej okolicy. 

• Mamusia
2 godziny temu, dorcia6579 napisał:

No ja mam nadzieję, że mi zrobią, bo przecież cukrzycę mam i wg mnie powinni się upewnić  🤔

powinni jeszcze raz położenie i wagę sprawdzić, ja bym tak zrobiła będąc lekarzem 😛

a co do ciasta które zjadłaś - to jak skończysz z dieta jest taki plus,  że będziesz bardziej wybredna na słodkie i tylko coś naprawde smacznego warto będzie zjeść 🙂 taki myśle plus z tej diety

• Mamusia
1 godzinę temu, Agnieszka Jelonek napisał:

w szpitalu na patologii ciąży w celu uregulowania pracy wątroby i ogólnej obserwacji. W czwartek 22 kwietnia o godz. 14.45 przyszła na świat Hania przez CC. Waga 3345, 56 cm, 10pkt. Wszystko z nami w porządku. Dziś miałyśmy wychodzić do domu, ale mała trochę za mocno spadła z wagi i musialysmy jeszcze zostać. Miałam trochę za mało pokarmu a jest na samej piersi. 

gratulacje ❤️ pokaż nam malutką 😉 to w którym tygodniu się urodziła? bo ma piękna wagę już

• Mamusie
Godzinę temu, dorcia6579 napisał:

GRATULACJE 👏👏👏Jak się czułaś po CC?Czekam najwięcej info w miarę możliwości i życzę wszystkiego dobrego!!!

Wiesz co no nie ukrywam ciężko. Dziś jestem dopiero pierwszy dzień bez środków przeciwbólowych ale nadal boli, ciągnie w miejscu rany, najgorzej się podnieść z pozycji leżącej. Ja już miałam drugie cc drugi raz szycie w tym samym miejscu to może też gorzej.

• Mamusie
W dniu 21.04.2021 o 22:18, Mama88 napisał:

Dziewczyny a tak teraz się zastanawiam że jeżeli moje mleko nie będzie małej wystarczać albo niestety laktacja będzie słaba to jakie mleko kupić? Zastanawiałyście się nad tym. Ciekawa jestem jakim mlekiem u mnie w szpitalu dokarmiają maluszków 

U mnie zanim się rozkręciła laktacja po CC to chyba po 4 dobie, ściągałam lajtatoren dokładnie co 3 godziny po 15 minut z obu piersi w sekwencji 7, 3, 5 minut i piłam femaltiker i piulatte. Dawały NAN optipro mała wtedy mega ulewala, do tego stopnia ze nie przybierała na wadze... I te butelki, mała się krztusiła i odsysali jej przewód pokarmowy bo były pęcherzyki powietrza  potem piła tylko moje mleko z butelki jak miała lampy a teraz jesteśmy tylko na cycu. 

• Mamusie
2 godziny temu, Agnieszka Jelonek napisał:

Gratuluję 😘😘 mi mała dokarmiali modyfikowanym mimo że w papierach się na to nie zgodziłam, ale zależało mi żeby przybrała na wadze i wyjść do domu. 

• Mamusie
7 minut temu, AgaIGaja napisał:

@Agnieszka Jelonekgratulacje!!!!

Ja dzisiaj padam, tak aktywny dzień miałam że nogi wchodzą mi w przysłowiowy tyłek... Swoją drogą @dorcia6579ładnie tam u Ciebie w tym Wałczu, zaliczyłam most Kłosowski i dłuuuuugi spacer w tym lesie... A teraz padam 😂😂😂

Ooo 🙂 u mnie w mieścinie byłaś 😍

27 minut temu, Agnieszka Jelonek napisał:

Dziękuję Wam dziewczyny. Największy minus tego jest taki, że już jestem trzeci tydzień w szpitalu, najpierw te dwa na patologii ciąży, teraz na położniczym. Moja 4 latka w domu coraz bardziej tęskni i przeżywa ale dzielnie czeka.

Oj biedactwo, pół miesiąca bez mamy jakby nie patrzeć ... Faktycznie długo.A jakie perspektywy na wyjście?

• Mamusia
Godzinę temu, Agnieszka Jelonek napisał:

Z terminu wg badań prenatalnych 37+4 z terminu z OM 37+1.

To jakbyście do 40 tyg czekały to prawie do 4 by dobiła. Wspolczuje tych boli po szyciu.... czy dają Ci chociaż jakieś przeciwbólowe zastrzyki?

• Mamusia
Godzinę temu, Wercia93 napisał:

U mnie zanim się rozkręciła laktacja po CC to chyba po 4 dobie, ściągałam lajtatoren dokładnie co 3 godziny po 15 minut z obu piersi w sekwencji 7, 3, 5 minut i piłam femaltiker i piulatte. Dawały NAN optipro mała wtedy mega ulewala, do tego stopnia ze nie przybierała na wadze... I te butelki, mała się krztusiła i odsysali jej przewód pokarmowy bo były pęcherzyki powietrza  potem piła tylko moje mleko z butelki jak miała lampy a teraz jesteśmy tylko na cycu. 

Wercia a jaka butelka podawałas swoje mleko? Dobrze tez ze na cycka udalo się przejść. Jesteście mocne babeczki!

• Mamusia

Ja za to zauwazylam ze każdy stres jaki przeżywam od razu kończy się nasilonymi skurczami 😨 czasem jak piszecie o swoich teściach, ze mało się interesują to ja mam takich rodziców. Do dziś nigdy się nie spytali czy mam wszystko dla dziecka lub czy czegos potrzebuje 😖 a jednocześnie dogryzają i każdy kontakt z nimi jest nie przyjemny... 

teraz leżę i dziwnie mnie bóle łapią bo na plecach, ale na wysokości żeber 😬

• Mamusie
9 minut temu, mami napisał:

Wercia a jaka butelka podawałas swoje mleko? Dobrze tez ze na cycka udalo się przejść. Jesteście mocne babeczki!

W szpitalu dały jakas fatalna... ale kupiłam do domu inna polecana i tak leciało za szybko czkawka i ulewanie. Odeszłam od butelki i po problemie. 

2 godziny temu, Anonimowa napisał:

A u mnie noc spokojna, ale cały dzień mi jest niedobrze, wymiotować mi się chce,  boli mnie głowa i ogólnie opadam z sił 😞 Chyba organizm jest już mocno zmęczony tą ciąża... A tu jeszcze niespełna 3 tygodnie do terminu.

Wiesz, z racji twojego nadciśnienia...  Ból głowy i nudności to objawy stanu przedrzucawkowego. Rozmawiałam z kardiologiem o tym, jak to wygląda i jest tak, że nawet gdy ciśnienie jest regulowane lekami i wydaje sie, że jest w porządku i sytuacja się stabilizuje to pojawiaja się jej objawy. Jeśli nadal będziesz się tak czuła, zgłoś się na IP. Nie masz obrzęków?

• Mamusia
6 minut temu, Wercia93 napisał:

W szpitalu dały jakas fatalna... ale kupiłam do domu inna polecana i tak leciało za szybko czkawka i ulewanie. Odeszłam od butelki i po problemie. 

Ważne ze się udało 😉 ale przygód w szpitalu nie zazdroszczę,,, mi już któryś raz śniło się ze jestem jzu w szpitalu i zawsze było jakieś zamieszanie we śnie... dużo niepokoju... 

3 godziny temu, Agnieszka Jelonek napisał:

Fajnie, że się odezwałas. Coś tak przeczuwaliśmy. Gratulacje!🤩Szybko, który to był tydzień? To chyba jeszcze wczesniaczka? Fotę podeślij.

• Mamusie
15 minut temu, Wercia93 napisał:

Gratuluję, że pomimo przeszkód udało się być na piersi.A jak wogole się " docieracie"? 🙂

9 minut temu, AgaIGaja napisał:

@dorcia6579 napewno wrócę w te okolice już po porodzie i jak dojdę do siebie, piękne tereny do spacerowania 🤗🤗 ale teraz już leżę 😂 nie mam siły na nic 😂😂😂

Tak, zgadza się, akurat mamy fajne miasto na spacerki, dwa jeziora w mieście, ja sama prawie spod bloku mam ścieżkę właśnie aż do mostu 🙂 a nawet właśnie wkoło jeziora, nad którym wisi most 🙂

36 minut temu, Emi_ja napisał:

Wiesz, z racji twojego nadciśnienia...  Ból głowy i nudności to objawy stanu przedrzucawkowego. Rozmawiałam z kardiologiem o tym, jak to wygląda i jest tak, że nawet gdy ciśnienie jest regulowane lekami i wydaje sie, że jest w porządku i sytuacja się stabilizuje to pojawiaja się jej objawy. Jeśli nadal będziesz się tak czuła, zgłoś się na IP. Nie masz obrzęków?

Obrzęki mam (głównie stóp-ginekolog o tym wie) ale to juz od około miesiąca .Już teraz wróciła mi energia. Mąż mi skutecznie ją podniósł 😄 wiem, wiem też się oczytałam na temat gestozy na Internecie, więc jestem czujna 🙂Na tygodniu bede tez robic badanie moczu to sie troche uspokoje

• Admin changed the title to Majóweczki🤰 | Forum o ciąży