Skocz do zawartości

Czerwcówki🤰 | Forum o ciąży

Lilla

Rekomendowane odpowiedzi

@Dusia_dd, @Klaudiuszka4 Trzymam kciuki już jutro poznacie wasze bobaski na żywo 😍

Umówiłam się dziś do fryzjera, a wieczorem na wizytę u gina, zapisałam się bo zaczynam panikować. Niech sprawdzi przepływy i wagę małej. I mam nadzieję, że zgodzi się zrobić masaż szyjki 🙏 wiem, że to boli ale trudno, muszę w tym tygodniu urodzić bo w przyszłym sama bym się musiała zawieźć do szpitala.

Ręce i nogi mi puchną od upałów, siedzę całe dnie w domu to jest lepiej, wychodzę po 18 🥴

A Reszta jak się czuje?

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Przesłane zdjęcia

@Ewelinaaa31 jeszcze przyjdzie Twój czas 🙂

@Kociara to mój wczoraj właśnie chyba tenże masaż przeprowadził, powiedział tyle, że rozmiękczył szyjkę, ale w trakcie to myślałam, że go kopnę w końcu, chociaż nogi podnieść trudno 😛

Mnie wszystko lekko pobolewa po tej wizycie, wczoraj nawet lekkie skurcze miałam ale efektów brak. Za to pierwszy raz od dłuższego czasu nie wstawałam w nocy na siku 😄Może Młody czeka aż doktor na dyżurze będzie, nie wiem XD albo na rekord wagi idzie, ale mu poczytałam o dzieciakach z naszej porodówki i o ile lekarz się nie pomylił to już wszystkie przebił 😄

Pozostaje czekać, w najgorszym wypadku do poniedziałku wytrwam 🤷‍♀️

@Kociara ja się wczoraj sama zawiozłam.😅 Pojechałam do domu, zabrałam walizkę, plecak, wrzuciłam do auta. Zaparkowałam jak się później okazało pod oknem swojej sali. A ostatnio szwagierka pytała czy jeżdżę autem i się śmiali, że się sama zawiozę. Póki nie ma skórczy, to nie ma problemu. Dzisiaj zapis Ktg z rana im się nie podobał i kazali mi nie jeść w razie co do zabiegu. Ale po obchodzie powtórzyli i z głodu mały chyba się obudził, bo już było ok. Czekamy więc kolejny dzień i może jutro będzie już po wszystkim.. 🤷‍♀️

• Mamusia

Ja dziś miałam stawić się ze skierowaniem gdy się szykowałam o 6.30 dostałam skurczy  o 8 byłam w szpitalu z rozwarcie na 5 cm zrobili mi ktg i odeszły wody. O 10:25 na świecie była już Pola. Wagi dokładnie nie słyszałam 3500_3600  60 cm długa ❤️

@paula22 gratulacje ❤️ szybki poród 👍

Byłam u fryzjerki, czuje się jak nowo narodzona 😁 u lekarza wizytę też już zaliczyłam, młoda 3600 waży 😬 będzie to chyba jednak moje największe dziecko. Dr zgodził sie naruszyć szyjkę. Stwierdził, że wszystko ładnie już odklejone ( i nie bolało 😁), rozwarcie na 3cm ale obwódka czy coś twarde więc trzeba czekać na skurcze 🤷 przepływy ok, łożysko dalej 2stopien.  Trochę plamie po badaniu i mam dziwne uczucie, nic więcej. Zapomniałam spytać jak nisko główka ☹️ 

A kiedy się zacznie to zależy od dojrzałości organizmu. Córko wychodź już 🙏

• Mamusia
3 godziny temu, Ewelinaaa31 napisał(a):

@PAULA 22gratuluję 😁🥰a mialas już wcześniej jakieś rozwarcie czy po tych skurczach dopiero okazało się w szpitalu ? 

Nic nie miałam tydzień temu u lekarza szyjka 2,8 zamknięta. Dziś mnie złapało jak się szykowałam do szpitala że skierowaniem. Najpierw z 6 razy w toalecie byłam a później skurcze takie konkretne. Jak dojechałam to 5 cm rozwarcie i masaż szyjki odrazu wskoczyło na 6 cm. Później już ledwo na porodówkę szlam a tam już Mexyk 

@PAULA 22to super 😁pocieszyłaś mnie trochę... Bo u mnie narazie też 0 rozwarcia a chcialabym tak jak Ty zajechać do szpitala już z czymś konkretnym 😁

@Kociaraja mam wizyty co tydzień.. Wczoraj lekarz mi powiedzial że narazie porodu nie widzi i cierpliwie czekamy...moze tez go za tydzień namówię na mały masażyk 😃

Dziewczyny, trzymajcie za mnie kciuki.

Wczoraj wieczorem byłam na regularnej kontroli. Lekarz stwierdził 2cm rozwarcia. Dzisiaj od 2 w nocy mam skurcze i powoli zaczynam się zastanawiać nad wyjazdem do szpitala. Mam nadzieję, że skurcze szybko się rozkręcą i wyruszę do szpitala jeszcze przed porannymi korkami.

Weszłam tu ku pokrzepieniu serca 🙂 Czułam, że będą tu na mnie czekać kolejne pozytywne historie.

@PAULA 22@Dusia_dd gratulacje!!

@koty koty daj znać jak tam, trzymamy kciuki 🙂

@Klaudiuszka4 za was też trzymamy kciuki 🙂

@Kociara to chyba teraz zostałyśmy tylko my, @Magdalena.B i @Ewelinaaa31 jak dobrze liczę 🙂 mam wrażenie że termin miałam na początek czerwca, jako jedna z pierwszych a urodzę ostatnia XD

U nas dziś niewielki ale zawsze postęp - poszedł czop 😄

@Klaudiuszka4, @koty koty trzymam kciuki ale wam zazdroszczę

@Dusia_dd gratulacje ❤️

@Juka92czop dobry znak. Tez mam wrażenie, że będę chodzić w ciąży jak słoń 🐘, dwa lata

U mnie postępy od dawna a i tak cisza ☹️ jak dr wczoraj powiedziałam, że muszę urodzić w tym tygodniu to mi poradził współżycie. Tylko stwierdził, że po tym bardziej bolesna czynność skurczowa i tak się waham teraz czy maltretować męża czy lepiej tańcować z dupa cały dzień.

Dziewczyny jest już że mną mój kochany Mikołajek. Urodził się o 8.56. Był owinięty pępowiną wokół szyi, miał z niej szelki i siedział sobie na niej... Przez to wyciągnięcie go było trudne i mega nieprzyjemne, ale najważniejsze, że wszystko skończyło się szczęśliwie.  Teraz dużo śpimy i dochodzimy do siebie. 😉 

Mój kochany synuś ma 56cm wzrostu i waży 3560g. ❤️❤️❤️ To drugi najwspanialszy dzień w moim życiu. 

IMG_20210610_113538.jpg

Hej laski, o 20 zaczęły mi się sączyć wody różowe, ogarnęłam się, przespałam i szpital bo GBS dodatni więc nie ma co zwlekać.  Badanko - to na pewno nie wody 🥴, więc pytam co to skoro na maksa wodniste -czop się wodnisty zrobił 🤦 przy każdym porodzie mi się sączyły i było tak samo a teraz to nie wody, nie wiem co o tym myśleć. Skurcze jakieś są ale nieregularne, tyle że zaczynam czuć kręgosłup. Trzymajcie kciuki żeby się rozkręciło 🙏. A tym czasem idę spac

• Admin changed the title to Czerwcówki🤰 | Forum o ciąży