Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum dla mam

kkkkoralik_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
monia ja malej na sniadanie daje kanapke bo albo zlize serek z wierzchu, albo wedline i ser zje, a kasza to wiadomo, ze taka jalowa jest.Czasem zje ze mna platki kukurydziane z mlekiem. Jakos sie nie spinam z tym jedzeniem bo wiem, ze jak obiad zrobie to duzo zje i jeszcze bedzie dojadac bo uwielbia zupy i warzywa

• Mamusie
Hej
U nas maly rano nie pije mleka wiec je sniadanie a co to roznie przewaznie jakas kanapka albo z serkiem albo z szynka czasem dzem,do tego parowka albo jakas kielbaska(mamy swojska wiec wiem co w niej jest)i ja uwielbie,zolty serek w kostke,albo jajko gotowane czasem smazone ale nie przepada za nim....A co do jogurtow to lubi bakusie,fantasie,danonki i monte raczej kazdy zje...
Edytko a kiedy te piosenki leca na polsacie bo nigdy ich nie widzialam???

A u nas mysle ze najgorsze juz za nami maly jeszcze dzisiaj nie zrobil zadnej kupy,i wypil mleko rano i teraz do spania,apetytu to on niema,a wczoraj to byla tragedia zrobil 8 kup nic nie chcial jesc ani pic dobrze ze chociaz lekarstwo chetnie wziol,w koncu mama mi kazala ugotowac marchew i dac mu ta wode do picia mi to uratowalo zycie bo jak mialam1 msc to mialam straszna biegunke i nawet szpital mi ledwo pomogl,dopiero to,ale Kacper jak to zobaczyl to od razu bylo NIE i koniec troche mu dalam strzykawka,i na tym koniec dopiero w nocy mu dalam na spiku i troche tego wypil i 100 ml herbatki,miejmy nadzieje ze najgorsze juz za nami 🙂oby... 😮 😮

• Mamusie
U nas mleko rano jest zawsze, chociaz zdarza się niezmiernie rzadko, że mały nie chce, więc jest kanapka, albo coś innego. Zazwyczaj po mleku jest i tak kanapka, jak ja jem 🙂

Co do bajkowych rzeczy w tv to u nas jest "Cbeebies". Taki właśnie dla najmłodszych 🙂

Irciu - dobrze, że już lepiej Kacprowi, dużo zdrówka dla niego.

• Mamusie
HEJ KOBITKI, WIDZE ZE DZIECIACZKI CHORUJĄ.... KURCZE NORMALNIE PLAGA Z TYMI CHOROBAMI. nIECH JUZ BEDZIE WIOSNA I WSZYTKO SIE SKONCZYd
JA JAKAŚ PADNIĘTA JESTEM MIMO IZ DZISIAJ MIAŁAM LUZNZ TEN PIERWSZY DZIEN, SADZE ZE TAK ZACZNIE SIE OD JUTRA LUB PONIEDZIALKU. KŁADĘ ZARAZ MALA NA LULKI I SAMA SIE POŁOŻĘ BO COS ZAKWAS DOSTAŁAM PO WCZORAJSZEJ 6 WEIDERA, HEHE CIEKAWE ILE DNI WYTRZYMAM_

• Mamusie
Ohoho Monia wzięłaś się za szóstkę...podziwiam 🤪 Ja kiedyś to ćwiczyłam, ale jest strasznie ciężkie. Teraz ćwiczę codziennie rano 300 brzuszków zwykłych i 100 skrętnych 😉
No i super, że pierwszy dzień w pracy miałaś lajtowy 🙂 Jak wpadniesz wrytm to będzie już dobrze, najgorzej jest się przestawić.

Ircia super, że Kacpero lepiej się czuje 😘 I ciekawy sposób z tą wodą z marchewki. Muszę zapamiętać 😉
A te piosenki lecą z rana. Nie wiem dokładnie o której, codziennie leci jedna. Coś między 7-9 bo wtedy wogóle lecą same bajki.

• Mamusie
Ja wczoraj miałam punkt kulminacyjny kataru, normalnie jakaś masakra, nos zatkany na potęgę, oczy mi łzawiły, a nos smarkałam co 5 minut. I zakupiłam Sudafed do psikania i tabletki Cirrus, do tego Aspirin C. Mówię wam, rewelacja!!!!!! Sudafed genialnie odblokowuje nawet najbardziej zatkany nos i ten stan utrzymywał mi sie całą noc, a te tabletki szybciutko wysuszyły mi katarzysko. Także gorąco polecam taką kurację!!!!

• Mamusie
Cholerne choróbska życzę zdrowia wszystkich pochorowanym. Natomiast mi stało sie cos dziwnego nie czuje zapachów od jakiegoś czasu, dodatkowo mam suchy kaszel drapie w gardle. Lekarka nie wiedziała co mi jest infekcji nie mam,kataru wcale. Dostałam lek alergiczny i za dwa tygodnie mam sie pokazać. Na starość coś takiego 😮

• Mamusie
Witaj Kolumnea 🙂

Monia - fajnie, że pierwszy dzień luźny, ale pewnie dopiero ci się zacznie 🙂 Powodzenia w pracy 🙂 A jak Gabi znosi twoją nieobecność?

Edytko - jeszcze zanim Sudafed nie był reklamowany, parę ładnych lat temu, też kupiłam go i byłam zachwycona. Ja miałam tabletki do łykania i jak ręką odjął. Ale nie wiem, czemu tylko raz go stosowałam i męczyłam się zawsze 🥴 😉

Koraliku - no ja niestety też tak miewam z tym kaszlem jak ty, i kupiłam kiedyś sobie Drosetux i bardzo mi pomógł. Kosztuje ok 10zł. Może spróbuj. Wątpię, żeby to alergia była....

Izunia - dużo zdrówka dla ciebie i Kubusia 🙂

A Franek uwielbia tą bajkę, szczególnie śmiech dzidziusia 🙂 http://www.cbeebies.com/poland/shows/baby-jake/
Włąśnie moje dziecko kazało założyć sobie kurtkę i chodzi w niej z rurą od odkurzacza, zaczepiając przy okazji odkurzacz 😁

• Mamusie
Hej
A u nas szpital wszyscy chorzy poza mna tesciowa wczoraj cala noc rzygala i biegunke miala,i moj maz tez dzis do pracy nie poszedl...normalnie jakas epidemia,ale maly juz lepiej wczoraj zrobil tylko 2 kupy dzisiaj nic,ale marudny strasznie.....Mam nadz ze mnie minie....

Kolumnea witaj w naszych progach napisz cos wiecej o sobie i synku 🙂
lusiu Kacper tezs uwielbia Baby Jake,i Bruma a najbardziej Dobranocny ogrod ma ksiazki z tej bajki i umie pokazac kazda postac ak sie go pytam,no i lubi jeszcze Swiat elmo ale to na youtube mu wlanczam
Monia mam nadz ze dzisiaj tez bedzie taki lajtowy dzien 🙂

• Mamusie
Witajcie dzisiaj mamusie 😁
Witaj i Ty Kolumnea, miło nam ze sie dołaczysz 😁

Gabi juz dzisiaj lepiej z zachowaniem w złobku, no i odzyskała apetyt a to mnie cieszy. ja dzisiaj mialam tez w miare luzny dzien a pod koniec to juz sie dłuzyło i marzyłam o godz 16.00.
Ogólnie to mam same nowe obowiazki no i nauke na programie który jest masakrycznie ciężki...a łatwy w miare dla tych co pracuja na nim X lat...ehhhh mam stresika no ale co trzeba sie nauczyc.
Dziewczyny sezon chorobowy dalej, bierzcie leki i dbajcie o siebie! dzieki Edytko za info o lekach 😁
my z m zamówilismy sobie pizze na uczczenie mojego powrotu do pracy hehe a zaraz sie biore za 6 weidera,,,dzisiaj 3 dzien a ja juz nie mam siły hohihiihhihii do jutra buziolki dla was mamusie

• Mamusie
Cześć dziewczynki 😉
coś wiem na temat chorób bo i nas niestety to dotyczyło a w szczególności mnie :/ 4 tydzień jak antybiotyk biorę ale na szczęście w końcu czuje ze coś puszcza dokładnie to zatoki tak miałam zaniedbane 🥴 i najgorzej dawał się we znaki ból głowy dlatego ostatni czasy jak najmniej przesiadywałam przed komputerem bo mnie światło monitoru drażniło :/
Jeśli chodzi o nasze śniadanie to różnie : jajecznica, płatki (szczególnie miodowe kółeczka uwielbia), kanapki, kasze gryczana, manna, jogurty itp.
Nocnik już na szczęście opanowaliśmy Kinga woła albo na kibelek albo jak ma w pobliżu nocnik to i sama sobie radzi tylko by otworzyć jej drzwi i opróżnić nocnik woła ( raz jak zrobiła sobie kupę to i po chusteczki sobie sama poszła wytarła pupę ubrała się z powrotem i do zabawy wróciła nic mi nie mówiąc- taka niespodzianka) zakładamy pampersa na sen i jak wyjezdzamy z domu ale jak tylko wraca to od razu sama sobie ściąga i są minusy bo w nocy lubi sobie sama zdjąć a jak już się zaleje mądrala myka z łóżeczka do nas bo u niej mokro.
Olusia fotki rewelacja i mi się cieplej zrobiło na myśl o wiośnie a teraz takie wiatry za oknem się słyszy. Viki super rośnie urocza dziewczynka!!!

• Mamusie
Hej mamusie 🙂

Irciu - to się wam porobilo z tymi chorobami 😞 Zdrówka dla wszystkich!!!

Eva - ładnie, miesiąc na antybiotyku 😲 Może jakiś mało skuteczny lekarz ci przepisał 🤨
I gratuluję nauki nocnikowania, u nas pieluchy i jeszcze raz pieluchy....

Olusiu - śliczne zdjęcia, fajnie, że tak wiosennie u was.

Monia - pizza i ćwiczenia, niezła mieszanka 😁

Wogóle powiem wam, że ja to chyba jestem kiepską matką 😞 W sumie od zawsze Franek chodził późno spać, teraz już na tyle sie przyzwyczaiłam do tego - w sensie że sam mój organizm tak funkcjonuje, że dla mnie też byłby problem przestawić się...dochodzi do tego pora jedzenia - późno śniadanie - bo jak wstaje o 10 lub trochę po, to nie dziwne...obiad niekiedy woli zjeść po drzemce - ok.17, więc też późno.....
Generalnie mam wyrzuty, że taki rozwalony ma dzień moje dziecko. Sama prowadziłam nieregularny tryb życia, i niestety przerzuciłam to na Franka 😞 Tak mnie jakoś wyrzuty sumienia dopadły 😞

• Mamusie
Czeeeeść mamuśki 🙂

Na wstępię witaj Kolumnea. Miło nam, że kolejna mamusia lipcowa chce do nas dołączyć 🙂 Napisz coś o sobie i synusiu 😉

Eva gratuluję nauki nocnika 🤪 U nas marnie...Emilka ciągle nie woła 😞 Ehhhh może w lato będzie łatwiej...

Olusia ależ wam zazdroszczę tej pogody 🤪 🤪 🤪 U nas niby słońce świeci, ale wiatr jest jeszcze mroźny, więc jeszcze wiosna do końca nie zawitała. Ale z tego co pamiętam, to jak u was jest ciepło, to do nas dochodzi ta pogoda po jakichś paru tygodniach, więc nadzieja jest 😉
A Viki jak zawsze cudaśna, mały skrzacik 😘 Ślicznie wygląda w chusteczce.

Lusiu nie miej wyrzutów sumienia, poprostu powolutku zacznij przestawiać Franka o 10-20 minut dziennie i wkońcu uda wam się zmienić cały rytm dnia. Trochę to czasochłonne ale trochę samozaparcia i dasz radę 🙂 Głowa do góry 🙂

• Mamusie
A ja wczoraj miałam wolny wieczór i wyszłam z kumpelam na imprezę. Trochę się strułam, bo dawno nie piłam 🤢 Popełniłam straszny błąd bo pomieszałam piwo z wiśniówką 🤢 Ehhh a dziś kac morderca mnie męczył. Ale już żyję 😉
Za tydzień w sobotę idę na ten wieczór z okazji Dnia Kobiet, ale już nie będę tyle pić, mam dość...

• Mamusie
Edytko - dzięki za słowa wsparcia 😘

Fajnie, że wyskoczyłaś się odchamić 🙂 😉 Ja niestety też mam zwyczj mieszać alkohol 😎 ale obecnie po kilku łykach szampana przewraca mi się w głowie, a co dopiero mieszanka wybuchowa 😮 Zgon na miejscu 🙃 😁 😁 😁 Mnie koleżanka zapraszała, żeby wyskoczyć na piwko urodzinowe (jej 🙂), ale niestety....jest pare powodów, no i doszedł kolejny 😞 Otóż od kilku dni brakowało mi troche powietrza w kołach, a wczoraj z jednego zeszło mi całkowicie. Dzisiaj szczęśliwa, ze udało mi się napompować - niestety okazało się że jest dziurawa dętka i jestem uziemiona 😞 🥴 Może jutro ojciec podjedzie mi ją skleić.....eh, jak nie urok to sraczka 😠

• Mamusie
Teraz rozmawiałam z tatą, to może jutro albo dopiero w poniedziałek podjedzie...
Co do koleżanki, to raczej jednak nie da rady...ona miała plan na dzisiaj/jutro, a mieszka koło moich rodziców, więc nie podjadę, a jakby ona miała przyjechać w moje okolice, to z kolei nie mam z kim Franka zostawić - a i tak nie chciałby z nikim zostać. Ale kiedyś odbiję to sobie 😎