Skocz do zawartości

Czerwiec 2010 | Forum dla mam

Maria_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Koniecznka pewnie też się wkrótce zamelduje (mam nadzieję :P)

U nas pogoda się zepsuła 😞 wiatr, grzmi gdzieś w oddali. Młoda spała w dzień chyba ze 4 godziny, bo zdążyliśmy posprzątać całe mieszkanie, włącznie z porządkami w szafie, na półkach i szafkach w pokoju Młodej, a to nie lada wyczyn, bo była rupieciarnia, że ho ho 😉 dziś pewnie zamówimy okleinę do mebli i jak moja mamuśka wróci do domu (pojechała na tydzień do swoich rodziców), to dam jej Agę do opieki, a my z mężem będziemy mebelki remontować 🙂 tylko nie wiem jaka okleina będzie pasowała do naszej wykładziny 🤢 jak myślicie?

ściany są delikatnie żółte... początkowo myśleliśmy o białym i dodatkach w takim delikatnym liliowym kolorku, ale obawiam się, że to by w ogóle nie pasowało...

• Mamusie
Kwasiek, a taki kolor jak ma ten koszyk pod zegarem? Liliowego jakoś też w zestawieniu z tym dywanikiem nie widzę ale kremowy np. już tak, tylko nie mam pewności czy będzie pasować do koloru ścian. Ja miałam w mieszkaniu ściany mocno żółte (w dwóch pokojach), w jednym były meble po prostu sosnowe a w drugim w kolorze dębu rustykalnego - oba zestawienia wyglądały ok, nie sprawdziło mi się natomiast w ogóle zestawienie żółtego z niebieskim / granatowym, które teoretycznie powinno być fajne. Zasłony miałam lniane w kolorze lnu z żółtymi i pomarańczowymi kwiatami - też to fajnie wyglądało. A potem narzutę na tapczan kremową z delikatnymi rudymi kwiatami - pasowało i to bardzo. Ale co do żółtości to jest jedna rzecz która mi wyszła w praniu: w lecie w słoneczne dni w tych pokojach wydawało się dużo bardziej gorąco niż było w rzeczywistości, w zimie za to wydawało się cieplej. Po przemalowaniu ścian na biało ten efekt ustał więc to rzeczywiście była kwestia subiektywnego odbioru kolorów a nie obiektywnej temperatury 🙂