Skocz do zawartości

Czerwiec 2010 | Forum dla mam

Maria_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Tak naprawdę nie ma znaczenia jakiej wielkości będą te kawałki. Chodziło mi o to żeby 2-3 kawałki wchodziły na porcję. Mogą być jak do gulaszu a mogą być większe (większe pewnie lepsze bo trudniej wysuszyć).
Odgrzewać możesz jak chcesz - ja odgrzewam czasem w mikrofali a czasem w piekarniku. Ważne żeby pod przykryciem i w niezbyt wysokiej temperaturze, żeby nie wyschło. Sosu nie oddzielasz, w obu przypadkach odgrzewasz z sosem.
Tak sobie teraz pomyślałam, że powinno to być też dobre z dodatkiem grzybów leśnych 🙂 Ale nie robiłam tak więc pewności nie mam, ale na mojego nosa powinno być super 🙂

Acha, tylko nie sugeruj się tymi 3 godzinami - ma się dusić aż mięso będzie się rozpływać pod widelcem - dla tylu osób to może nawet być sporo więcej - 5 godzin? To nie jest uciążliwe, bo nie trzeba nic mieszać tylko czasem sprawdzać czy sos się nie wygotował i wtedy ew. dolać wody.

• Odpowiedzi 6,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Aha z leśnymi grzybami albo nawet nie suszonymi tylko marynowanymi. Moja mama dodaje je do gulaszu i wychodzi rewelacyjnie 🙂 bo sos robi się delikatnie kwaskowaty. oki dokłki to robie sobie tak 12 porcji i jeszcze jakieś inne. A dobre będą do tego albo kluski śląskie albo poprostu ziemniaki 🙂 Dziękuje 🙂

• Mamusie
hej 🙂
u nas nocka spokojna, ale Aga dziś marudna - właśnie zasnęła, może obudzi się w lepszym nastroju. A może ją brzuszek boli, bo już 2 dni się nie załatwiała...
Mąż dziś na 13 jest umówiony na podpisywanie umowy 🙂 i dzwoniła dziś do niego kadrowa ze starej firmy z prośbą, żeby (we własnym interesie) pojawił się dziś w firmie i w ogóle chodził do pracy 🤢

Więc jedzie mężuś do starej firmy, oddać sprzęt, wybadać sytuację, pogadać z kadrową i z drugim informatykiem (takim jakby swoim kierownikiem, który uczestniczył we wszystkich rozmowach mojego męża z prezesami). No, zobaczymy...

• Mamusie
Kwasiek hmmm, troche to nie ciekawie zabrzmialo,co Twoj maz na to?

Mialam Wam juz kiedys napisac, moja znajoma, ma 14miesiaczna corke, poszla z nia dolekarza, bo malej zaczely rosnac piersi.Lekarka sie pyta czy pani daje malej kurczaki, ona mowi ze wlasciwie wylacznie i ta lekarka mowi, ze absolutnie zadnych kurczakow, moze byc kazde mieso byle nie kurczaki.Chyba, ze ze sprawdzonego zrodla gdzie wiadomo, ze nie sa pasione hormonami.Bo pozniej sie okazuje, ze dziewczynki wieku 6 lat maja ukl.hormonalny doroslej kobiety.Niby kazdy to wie, ale wolalam napisac.

Pamietam jak bylam w ciazy to moja gin mi mowila, ze zamiast kurczakow to lepiej zebym jadla indyki.

• Mamusie
Waja, cały czas straszą go sądem pracy. No i my się szykujemy na sprawę sądową - wolimy dmuchać na zimne, niż później za przeproszeniem robić w gacie ze strachu. Jeżeli teraz sobie wszystko przemyślimy i spróbujemy przewidzieć następne kroki prezesów, to być może uda się z tego wywinąć obronną ręką...

• Mamusie
Kwasiek, jak rozmawialam ze swoim mężem o Waszej sprawie, to podsunął jeszcze żebyście spróbowali wziąć z PIP na piśmie tę opinię że pracodawca nie może nałożyć kary na Twojego męża. W urzędach dużo zależy od tego kto mówi, to by było jakieś zabezpieczenie przed tym żeby jakiś inny urzędnik nie powiedział czegoś zupełnie innego.

• Mamusie
hej laski

u nas pobudka ok 8 teraz Iga ma pierwszą drzemkę a ja przelewy sprawdzam

a zapomniała m sie pochwalić wczoraj nam się przebił ząbek górny to mamy teraz już 3 (2 na dole i 1 u góry)

u nas też pogoda do dupy zimno i wieje strasznie a moje dziecko bierze mnie za rękę i prowadzi do drzwi może później ją wezmę troszkę bo nie wytrzyma cały dzień w domu

• Mamusie
No i od jutra mój mąż będzie chodził do "starej" pracy. Według kadrowej jakieś szanse są na bardziej pozytywne podejście prezesów. No i dzięki temu, że będzie chodził do pracy, dostanie normalne wynagrodzenie.
Ale jak to będzie wyglądało w praktyce i czy wyjdzie mojemu mężowi bardziej na "+" czy na "-" okaże się dopiero po jakimś czasie...

heh, nowa kadrowa (tzn. przyjęta "do pomocy" tej starej kadrowej) powiedziała, że mogą mojego męża obciążyć kosztami związanymi z rekrutacją nowego pracownika. Jakimi qrwa kosztami?! 🙂 skoro mój mąż powiedział im, że bez problemu wdroży nowego pracownika, będzie na telefon żeby mu pomóc i w ogóle, a prezesi nie wyrazili na to zgody, to czyja to jest wina - mojego męża, czy prezesów? 🙂
Oj, dobrze, że mąż już teraz odchodzi, lepiej mieć tą firmę szybko z głowy.

• Mamusie
Alicja wchodzisz w swój profil edycja tam w zakładke forum i wklejasz link z jakiejś strony z suwaczkami kod forum i gotowe

co do spacerówki to mu kupujemy SPACEROWKA SOUL CoTo BABY fioletowa na roczek Igusi nie mogę wstawić linka bez sensu 😠zaczyna mnie drażnić to forum drugi raz pisze posta

• Mamusie
Alicja ja szukałam spacerówki chyba ponad miesiąc. Aż w koncu wybrałam Baby Design Travel.
Jestem z niej zadowolona, jest lekka fajnie sie prowadzi i daszek chroni przed słoncem. W kazdym wózku znajdzie sie jakis minus jak sie go szuka. Ja początkowo chciałam kupic tania spacerówka taka za 150 zł a wkocu wydałam na nią 300zł a teraz wiem ze waro było. W kwestii spacerówki warto dołożyc, przynajmniej ja tak uważam bo jest ogromna różnica między ta za 150 a 300 zł.

• Mamusie
sylwia85 napisał(a):

co do spacerówki to mu kupujemy SPACEROWKA SOUL CoTo BABY fioletowa na roczek Igusi nie mogę wstawić linka bez sensu 😠zaczyna mnie drażnić to forum drugi raz pisze posta

tez mnie to wkurza bo juz którys raz z kolei wstawiłam linka i zmyło mojego posta,
ile trzeba mieć tych postów żeby móc linka wstawić?

• Mamusie
Po 20 postach można umieszczać linki i zdjęcia.
Alicja, my mamy Baby Design Mini - malutki i bardzo leciutki (5 kg?)
Wygoniłam męża na spacer z Agą, bo chwilowo wyszło słoneczko i wiatr troszkę się uspokoił, a ja w tym czasie porobię biżuterię.
A, mąż podpisał nową umowę 🤪 będzie teraz głównym programistą, a na wizytówce będzie miał "dyrektora" 🤪 ot, ojciec - dyrektor 😁 😁 umowa na czas nieokreślony, za ładne pieniążki, więc super 🙂 🙂 szef już jest w trakcie zakupu sprzętu dla programistów (laptopy, programy itp.), we czwartek ma podesłać mężowi jakiś pierwszy projekt, żeby miał czas się do niego przygotować, zaplanować robotę i 1 lipca zacząć pracować na pełnych obrotach 🙂 🙂

Aaaa, dziewczyny, biorę z Agą udział w kolejnym konkursie 😁 gramy o pluszowego misia 🙂 🙂 pomożecie? 😜 będziemy wdzięczni 🙂
http://www.bebiko.com.pl/home/konkurs/tak-sie-smieje-w-wiosenne-dni/zobacz/?item=1271

• Mamusie
Kwasiek, cieszę się bardzo z tej umowy 🙂 W sumie nawet jeśli byście musieli zapłacić tę karę to w 8 miesięcy przy takiej różnicy w zarobkach się to Wam zwróci 🙂
No i gratulacje dla Agi 🙂 🙂 🙂
Stasiek na razie nauczył się schodzić tyłem ze wszystkich łóżek, więc jest już nieco bezpieczniej 🙂 A poza tym nauczył się kiwać przy muzyce 😁 Strasznie śmiesznie to wygląda, szczególnie jak doda do choreografii ręce 🤪

• Mamusie
Kwasiek nie zapomnimy oddawac glosiki.
No dziewczyny dzieki za propozycje wozkow , no ja moge kupic taki do 500zl , a te co piszecie tez mi sie podobaja, najwazniejsze zeby byly lekkie i wygodnie sie prowadzilo no i malenstwu zeby bylo wygodnie .
Moja Marika spi od 20 zreszta jak zawsze. a ja zjadlam kolacyjke, piotrek moj w pracy ,wypiłam pół piwka u szwagierki wczesniej i jakos spiaca sie juz robie