Skocz do zawartości

Grudzien 2010 | Forum dla mam

kasiak_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89_m

1188

• SylwiaC_m

1379

• naylaaa_m

1441

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
naylaaa napisał(a):
Ja jestem zdania, że powinno się podkreślać płeć dziecka ubiorem od małego 🙂 Uważam, że Agata ma prawo ubierać Zosię jak ma ochotę, bo to ona jest matką. Mi by tylko było szkoda robić z dziewczynki chłopczycę i argument, że się brudzi i wariuje (jak każde dziecko) i ubierać dlatego, że jest taka żywotna w rzeczy typowe dla chłopca, jest bez sensu. Dziewczynki to nie tylko róż. Przecież są różne kolory dla dziewczynek 🙂 Przecież może się brudzić i być ubrana na czerwono, czy zielono 😁

Nina, a czy ja napisałam, że nie ma prawa! NIE NIC TAKIEGO NIE NAPIAŁAM jak najbardziej każda matka ubiera swoje dziecko jak chcę, ale ja uważam, że dziewczynka to dziewczynka, a chłopiec to chłopiec 🙂

• Mamusie
Nic nie robie ☺️, heh nic nie mam i śmieje się ze będe robić pomiędzy kąpielą jak mi wody odejdą a wyjazdem do szpitala 🤪
Z Zosią byłam przygotowana już w większym czy mniejszym stopniu a teraz zero koncepcji zero czegokolwiek, tyle że za chwile łóżeczko mm przywiezie pomalowane i Zosia się do niego przeżuci a małe będzie w jej spało bo jej bez ścianki trzyma się w kupie, materac mam po Zosi bo Zosia teraz dostała z trawy morskiej więcej nie wiem wszystko mi się wydaje śmiesznie wcześnie coś robić i wogóle chęci nie mam jakoś, a jakie pieluchy? bo tetrowych mam z 20 po Zosi, chyba raczej powinnam pomyśleć o wkładkach laktacyjnych i wkładach poporodowych bo poszło mi tego multum, tych drugich to chyba z 10 opakowań 🤪

• Mamusie
kafinka napisał(a):
naylaaa napisał(a):
Ja jestem zdania, że powinno się podkreślać płeć dziecka ubiorem od małego 🙂 Uważam, że Agata ma prawo ubierać Zosię jak ma ochotę, bo to ona jest matką. Mi by tylko było szkoda robić z dziewczynki chłopczycę i argument, że się brudzi i wariuje (jak każde dziecko) i ubierać dlatego, że jest taka żywotna w rzeczy typowe dla chłopca, jest bez sensu. Dziewczynki to nie tylko róż. Przecież są różne kolory dla dziewczynek 🙂 Przecież może się brudzić i być ubrana na czerwono, czy zielono 😁

Nina, a czy ja napisałam, że nie ma prawa! NIE NIC TAKIEGO NIE NAPIAŁAM jak najbardziej każda matka ubiera swoje dziecko jak chcę, ale ja uważam, że dziewczynka to dziewczynka, a chłopiec to chłopiec 🙂

Ale ja nie napisałam tego w kontekście Twojej wypowiedzi, tylko napisałam że każda matka może ubierać dziecko jak chce 😁 jakby chodziło mi o Ciebie to bym napisała: Kaffi, uważam że.... 🙂

• Mamusie
naylaaa napisał(a):
kafinka napisał(a):
naylaaa napisał(a):

Ale ja nie napisałam tego w kontekście Twojej wypowiedzi, tylko napisałam że każda matka może ubierać dziecko jak chce 😁 jakby chodziło mi o Ciebie to bym napisała: Kaffi, uważam że.... 🙂

OK 🙂ZWRACAM HONOR 🙂 🙂 🙂

• Mamusie
Agata, to Ty myśl. Myślisz nad radiem do kuchni, jak teraz najważniejsze jest drugie dziecko 🙂 A Ty sama wiesz czego Ci najbardziej brakuje. Kupuj powoli pieluchy, podkłady, to tak nie odczujesz, bo potem dla Zosi i dla bobo, to się odczuje w portfelu.

Pieluchy ~chodziło mi o jednorazowe oczywiście 😉 które przy noworodku ida co pół godziny hahaha.

• Mamusie
naylaaa napisał(a):
Kaffi, jak się boisz, ale chcesz to sobie zrób "próbę" w jakimś wirtualnym styliście 🙂 ja nie lubię krótkich włosów, ale na niektórych osobach wygląda to świetnie, np. Dorota Gardias. ona wygląda pięknie i w długich i w krótkich.

Myślałam o tym, ale to nie to samo, bo wiesz jakbym poszła i powiedziała, że tak chce wyglądać to chodź nie wiem jakby się starała fryzjerka to nie byłoby tak jak na zdjęciu. Tak Dorota wygląda ślicznie i tak i tak ma bardzo łady kształt czaszki to jest bardzo ważne przy króciutkich włoskach 🙂

• Mamusie
mini23 napisał(a):
odmeldowuje się ide oglądać nie bój się ciemności 🙂 😘
Dobranoc przekupki 😘

I powiedziała to największa przekupa z mamusiek wszystkich razem wziętych 😁 Nie bój się ciemności zatem i dobranoc 😁
ja idę się kąpać i coś przekąsić ☺️ ☺️ to przez te parówki... zapachniały mi 😠 😠

• Mamusie
Heh Nina to chyba taka obrona przed tym wszytskim, musze kupić z 6 pajaców, podkłady i wkłady i może ze 3 ręczniki ale po ostatnich zakupach na necie sie boje (kupiłam Zosi i zostają po nim zielone paprochy na ciele) a u nas to tylko takie dla dzieci 60na60 a większe to już takie jak dla dorosłych po praniu szorstkie się robią, zresztą ja sporadycznie jestem w mieście a jak jestem z małą nie pochodze bo ledwo sama się tocze a ona wszystko dotknąć i w ogóle nie nadążam 🙂 może po świętach coś się zmieni, w każdym razie kilka dni w szpitalu poleże to w ostateczności mm zrobi zakupy bo u nas do szpitala to praktycznie nic nie trzeba

• Mamusie
Agata, to się ruszaj z zakupami na allegro 🙂
Kaffi, oglądałam ostatnio Panią Gadżet (na tvn style) i testowała na sobie trzy depilatory, ten bodajże pokazała jako bezbolesny.

http://www.braun.com/pl/female-grooming/silk-epil-epilators/silk-epil-7-dual.html

Ja nigdy nie używałam depilatora 😜 Idę się szykować do łóżka 😁
Dobranoc 😁

kasiak napisał(a):
a tu Kaya z Kura 😜
http://www.youtube.com/watch?v=u13IAJYnA0E&feature=youtu.be
Kaya chciała rosołek z blaszanej kury?? 😮 😁
Kasia zaryzykuje spostrzeżenie że mała czysty tatuś 😁 no prawie 😁

• Mamusie
naylaaa napisał(a):
Agata, to się ruszaj z zakupami na allegro 🙂
Kaffi, oglądałam ostatnio Panią Gadżet (na tvn style) i testowała na sobie trzy depilatory, ten bodajże pokazała jako bezbolesny.

http://www.braun.com/pl/female-grooming/silk-epil-epilators/silk-epil-7-dual.html

Ja nigdy nie używałam depilatora 😜 Idę się szykować do łóżka 😁
Dobranoc 😁

no własnie Nina ostatnio kupiłam Zosi ręcznik na allegro i jak ją wycieram to mi zielone paprochy na ciele zostawia, a jak zaczne kupować pampersy wkładki czy pajace na allegro dolicze koszt przesyłki to sie dopiero nie pozbieram
Ale przez Ciebie całą noc mi się śniło że rodziłam, a jak urodziłam to nic dla dziecka nie miałam! 🤪 🤪 🤪 nie słucham Cie już 🤪 ja żyje jutrzejsza wizyta może jakimś cudem się pokaże i będe już wiedzieć jakiej płci fasolinka, chociaż to pewnie płonne nadzieje

• Mamusie
Hej 🙂
Krowa, takie to straszne było?? 🙂
Kaya z kurą świetna 😁 wie, że kury są przyjacielskie 😁 a jak pięknie ubrana 😁 laleczka 🙂
Agata, a może konkurs na imię dla obydwu płci?? 😉
Mi się Aleksandra podoba, Paulina, Dominika... nic więcej mi do głowy nie przychodzi 😁 a dla chłopca Łukasz (hahahaha), Dominik.