Skocz do zawartości

Grudzien 2010 | Forum dla mam

kasiak_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89_m

1188

• SylwiaC_m

1379

• naylaaa_m

1441

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
naylaaa napisał(a):
Sylwia, dawaj fotkę 😁
Na tvnie mówili, że święta mają być przyjemne 🙂 się okaże 🙂 ale pogoda na ten weekend koszmarna.
Byłam u lekarza, na jutro mam morfologię, crp, tsh, badania moczu. Dziś zrobiłam rentgen klatki piersiowej, jutro wynik. No i zobaczymy dlaczego tak się źle czuję 🤨 🤨
Łukasz drugi dzień widzę bez drzemki 😜
Sylwia, mój się kotłował od 4 do 5 i nie mógł usnąć, ale na szczęście zasnął do 7:30 🙂
A mi windykatorzy spieprzyli humor... chodzi o dług taty, który w spadku dostał mały. Miły pan mnie poinformował, że w dniu 18 lat Łukasz dostanie dług 90 tysięcy... We wtorek lecę do radcy prawnego, niech mi pomoże, bo ja już nie wiem co mam robić.

z tego co pamiętam ze studiów to jeśli przyjeliście spadek z dobrodziejstwem inwentarza to długi by były pokryte ze spadku, jesli natomiast przyjeliście wprost no to bedzie odpowiadać swoim majątkiem, tylko nie wiem jak to jest z osobą małoletnią , musisz znaleść naprawde dobrego radce bo możesz się utopić na maksa w niepotrzbenych długach

kafinka napisał(a):
Mini nie chwal się, bo będą jeszcze chciały dołączyć 😁 😎 🙃 🤪
ha ha ha pilnujesz interesu 😁 dziś wkońcu pogoda się robi a ja tak marze o kaszance z grilla 😁

• Mamusie
kafinka napisał(a):
Nina jak to możliwe, że Łukaszek ‘’przejął ‘’dług twojego taty?

Przepisy prawa spadkowego opierają się na założeniu, że po śmierci spadkodawcy stosunki majątkowe, w których był stroną uprawnioną lub zobowiązaną nie wygasają, lecz przechodzą na spadkobierców w drodze dziedziczenia. (...) Przejście ogółu praw i obowiązków majątkowych następuje tutaj bez względu na to, czy następca prawny o tym wie. to fragment moich wypocin licencjackich, w każdym razie wynika z tego ze niestety obowiązki czyli bardzo często długi sa przedmiotem dziedziczenia, wiecej z siebie nie wypoce bo się skupiałam raczej na innych aspektach :P

moja mała śpiewaczko gibaczka 🤪 http://www.youtube.com/watch?v=0GlZl7_FOOI&feature=share

• Mamusie
Cześć Jesteśmy już w domu. Szymuś był bardzo dzielny 🙂 Za 3 miesiące powtórka bo ma też z drugiej strony 😞 Zdjęć nie dodam bo mam na komórce a nie mam kabla gdzieś się zapodział :/ co do roczku to nie odprawialiśmy..... Potwierdziła się alergia na mleko i dodatkowo na jaja ekstremalne ma 😞 Aga_ta Szymek też tak tancuje jak włącze mu vive to cały dzień może spędzić przed telewizorem 😉

aga_ta napisał(a):
kafinka napisał(a):
Nina jak to możliwe, że Łukaszek ‘’przejął ‘’dług twojego taty?

Przepisy prawa spadkowego opierają się na założeniu, że po śmierci spadkodawcy stosunki majątkowe, w których był stroną uprawnioną lub zobowiązaną nie wygasają, lecz przechodzą na spadkobierców w drodze dziedziczenia. (...) Przejście ogółu praw i obowiązków majątkowych następuje tutaj bez względu na to, czy następca prawny o tym wie. to fragment moich wypocin licencjackich, w każdym razie wynika z tego ze niestety obowiązki czyli bardzo często długi sa przedmiotem dziedziczenia, wiecej z siebie nie wypoce bo się skupiałam raczej na innych aspektach :P

moja mała śpiewaczko gibaczka 🤪 http://www.youtube.com/watch?v=0GlZl7_FOOI&feature=share

Zosia jak delikatnie się buja 😁

• Mamusie
Renata współczuję to napewno trudne do zniesienia jak dziecko musi się wycierpieć. Agata a Zosia jak delikatnie zgadzam sie z Miniaturą, Dominik to zaraz się kreci wkółko hehe i najlepiej mu to wychodzi 😉 lece śniadanko szykowac bo Paweł niedługo przyjdzie, a Dominika położyłam do łóżka spać tzn nawet nie protestował bo już taki był padniety wstał dziś o 6, ale zęby mu dokuczają i marudzi 😞 pewnie bede musiała go jeszcze raz położyć dziś spać bo nie da rady wytrzymać do wieczora, a zresztą Paweł z nim zostaje po południu bo ja do lekarza dziś na 17.30 a wcześniej zakupy muszę zrobić więc pewnie wróce jak mały będzie gotowy do kąpieli jak nie będzie drugi raz spał. Wczoraj byliśmy u teściów na chwile wypili po dwa drinki i do domu bo mały padał. U nas też dzis pogoda nawet łądna jak mały wstanie to na spacer idzeimy

• Mamusie
Orzeszek21 napisał(a):
Cześć Jesteśmy już w domu. Szymuś był bardzo dzielny 🙂 Za 3 miesiące powtórka bo ma też z drugiej strony 😞 Zdjęć nie dodam bo mam na komórce a nie mam kabla gdzieś się zapodział :/ co do roczku to nie odprawialiśmy..... Potwierdziła się alergia na mleko i dodatkowo na jaja ekstremalne ma 😞 Aga_ta Szymek też tak tancuje jak włącze mu vive to cały dzień może spędzić przed telewizorem 😉

współczuje alergi, myśmy mieli jazde do roku czasu, ale nie martw się, to mija, najczęściej koło 2 roku życia, na początku jest problem bo czytasz wszystko i wszedzie jajka, mleko serwatka i tym podobne, ale wejdziesz głębiej i okaże się że da się bez tego normalnie funkcjonować, a jak z mlekiem kozim? albo sojowym?
hehe Zosia delikatna, haha czasem aż nogi na boki podnosi i sie buja jak cyrkiel 🤪

• Mamusie
naylaaa napisał(a):
Wiecie może ile czasu powinny działać leki na gorączkę?? Daję Ibufen.

ja dawałam nurofen to 8 godz powinien, 6 działał mocno potem powoli puszczał ale Zosia to wogóle starsznie szybko reagowała to ja jej dawałam pół dawki niecałe, przy ząbkach nigdy nie było gorączki więc nie wiem, w każdym razie przeczytaj ile razy dziennie dana dawka jest i bedziesz wiedzieć ile mniej wiecej działac powinien (teoretycznie), np nurofen był chyba 5ml max 3 razy na dobe czyli wychodziło te reklamowane 8 godz

naylaaa napisał(a):
Wiecie może ile czasu powinny działać leki na gorączkę?? Daję Ibufen.

Nina jeśli nie przechodzi łukaszkowi po Ibufenie to po godzinie,2 od jego podania podaj dodatkowo paracetamol dla dzieci,i na zmianę stosuj leki tak nam zalecali gdy Majka miała trzydniówkę 🙂

A się znów wkór.... 😠
ząb a raczej zrastanie się dziąsła nadal boli,dodatkowo źle się czuje,no i na dodatek głupi się nie rodzą głupi się sieją stwierdziła świnia z krową 😠 😠 😁 😁 🙃

dobrze że jutro ostatni ha ha to sobie humor poprawie 😁 może pojadę już odebrać laptopa 😁
albo może kupie coś na swój chudy tyłek 🤪 w końcu posłuchałam rad i się przestaje wstydzić szczupłości 🙂 w końcu nie mam dupy jak szafa a do ślubu Łukaszka sobie przytyje 🤪

naylaaa napisał(a):
Aga, a z jakiej okazji Ty się masz wstydzić szczupłości do cholery?? 🤪 🤪

bo się wstydziłam ☺️ ☺️ ze mam takie gnaty ☺️ ☺️ ale teraz sobie myśle że lepsze to niż wały.... ☺️

mini23 napisał(a):
naylaaa napisał(a):

bo się wstydziłam ☺️ ☺️ ze mam takie gnaty ☺️ ☺️ ale teraz sobie myśle że lepsze to niż wały.... ☺️

ale z chęcią przyjmę od którejś 10 kg bo mój nie chce mi dać 🤪 😁

• Mamusie
mini23 napisał(a):
mini23 napisał(a):
naylaaa napisał(a):

ale z chęcią przyjmę od którejś 10 kg bo mój nie chce mi dać 🤪 😁

ja Ci oddam 20 :] tylko nie wiem czy nie spowoduje to spadku produktywności bo ja się już tocze a nie chodze 🤪