Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Blue napisał(a):
Kurcze jednak Wesa miała rację z tym przewracaniem itd. że dzieci wtedy szybko pełzają 🙂 tyle, że moja jełopka nic a nic nie chce pełzać 😁

Mój też nie chce pełzać 😁 jak leży na brzuchu to daje ręce na boki i udaje że samolotem lata 🤪

anka111 napisał(a):
Blue napisał(a):
Kurcze jednak Wesa miała rację z tym przewracaniem itd. że dzieci wtedy szybko pełzają 🙂 tyle, że moja jełopka nic a nic nie chce pełzać 😁

Mój też nie chce pełzać 😁 jak leży na brzuchu to daje ręce na boki i udaje że samolotem lata 🤪

Moja identycznie 🙂 mówimy wtedy zrób żółwika 😁

• Mamusie
SmoczaMama napisał(a):
Blue napisał(a):

Blue zobaczysz co bedzie jak zacznie mój to usilnie podciąga nóżki pod siebie i w ten sposób się przemieszcza 🙂
mój też tak robi i pełza po całym pokoju 🙂
Wszystkiego najlepszego dla Bartusia 🙂

• Mamusie
Blue napisał(a):
Wiecie jakiego my mamy pokręconego listonosza? wczoraj go złapaliśmy przypadkiem pytamy się czy ma do nas listy a wiecie co on na to? 😮 bo zaczyna łazić do nas tylko raz na tydzień ostatnio był w tamtą środę, a on "no mam, ale nie wziąłem, bo są ciężkie!!!!!!!!" i wypisał kretyn awizo na 5 listów 😮 dobry koleś co?? nie dość, że chodzi jak chce to jeszcze mu się nie chce nosić i człowiek sam ma sobie iść po listy śmiechu warte. I jeszcze żeby było śmieszniej to tego samego dnia awizo nie mogę odebrać tylko kolejnego 😉 tak ta poczta funkcjonuje, to w moim rodzinnym mieście można było odebrać już po 16 🙂 a tutaj poczta jest czynna do 19 i nie można 🤪
dobry koleś nie ma co 😁

wsystkiego naj dla Bartka 🙂

a tak babcia wczoraj cwiczyla z Marylka (troche za pozno wzielam kamere, bo juz zmeczona byla)

http://www.youtube.com/watch?v=PDNAVpV1tm4

• Mamusie
nusia hehe super naśladuje, a moja oglądała ten filmik u mnie na kolanach i gadała i krzyczała do dzidzi hihi 🙃
my po szczepieniu...mój chuderlak waży 6650g ehhh i ma 68 cm, głowa jak zwykle większa od klaty 43/41 i lekarka mówi ze to dlatego że jest drobna ale niedługo powinno się to wyrównać
to chyba ja, Honorata i anulka mamy takie patyczaki co jeszcze poniżej 7 kg ważą....matko kiedy to nastąpi 😮
idę tłuc schaba 😎

• Mamusie
Kamila1 napisał(a):
nusia hehe super naśladuje, a moja oglądała ten filmik u mnie na kolanach i gadała i krzyczała do dzidzi hihi 🙃
my po szczepieniu...mój chuderlak waży 6650g ehhh i ma 68 cm, głowa jak zwykle większa od klaty 43/41 i lekarka mówi ze to dlatego że jest drobna ale niedługo powinno się to wyrównać
to chyba ja, Honorata i anulka mamy takie patyczaki co jeszcze poniżej 7 kg ważą....matko kiedy to nastąpi 😮
idę tłuc schaba 😎
wasze laski dbają o linię 😁

Kamila1 napisał(a):
idę tłuc schaba 😎

Moja wg mojego mierzenia też ma głowę większą o 2cm 🙂 ale wy karmicie piersią to też coś innego 🙂 hmm a moja nie chce pić mleka to też gorzej tyje 😁 i ciągle rzyga już mam dość tego dosłownie. A rzyga z tego powodu, że ciągle na brzuch się przewraca.

Moja się umie obracać wokół własnej osi i przez to wszystko wokół siebie łapie no i uwielbia wyciągać chusteczki i wkładać do buzi, a dzisiaj mi zepsuła gazetę, jak się do niej dorwała to pogniotła i jest obśliniona i w tym miejscu brakuje małego kawałka może zeżarła ehh a wyszłam tylko na chwilę.

• Mamusie
Hej kobitki 🙂
U nas Tosiak namiętnie ćwiczy się w pełzaniu 🙂 Dziś nawet siedziała pięknie trzymając pion przez kilka ładnych minut 🙂 Przesiedliśmy się do spacerówki i tam obowiązkowo część spaceru musi odbyć się na siedząco 🙂
Tutaj mam małą próbkę pełzakowania 🙂 Nie jestem w stanie nagrać Jej wygibasów, bo baaaardzo często ulewa i każdy film kończy się zaraz po rozpoczęciu kręcenia pięknym pawikiem hehehe
https://picasaweb.google.com/lh/photo/WvO1eBIKfRZwhb88_TmVkYvWvALE7zGiEEbV1H8Yeg0?feat=directlink

promyczek1981 napisał(a):
Ostatnio podnosi się na rączkach i podkurcza nóżki tak jakby chciała ruszyć z kopyta tylko na razie nie ma pojęcia co i jak 🤪 i Jedyne co Jej wychodzi to takie dyganie w przód i tył 🤪

Obejrzałam ze swoim Tosię 🙂 ale ona papuśna i ta dupka taka grubiutka 😁 🙃 Laura do Tosiaka to kruszynka, no, ale sama mówiłaś, że wagą wychodzi poza siatkę 🙂 3 razy powtórzyłam sobie jej rzyga haha 🙂 moja identycznie hafta jak szaleje na brzuchu albo więcej, a niekiedy potrafi normalnie zwymiotować, że chlusta i leci jej też przez nos wtedy to mam wewnętrzną panikę, że się zadławi rzygami 😞

aha i mój zazdrosny był i co chwilę mówił, no "nasza też niedługo będzie pełzać nie? bo się obraca wokół osi, zobaczysz za tydzień zacznie pełzać" 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

Justa napisał(a):
Najlepszego dla Bartusia 🙂
Marylka mówi 🙂 zazdroszczę Mamuśka 🙂 mój jeszcze mama i baba nie potrafi 😞 jego pierwsze słowo to będzie NIE 😉
A Tosiaczek już prawie zasuwa 🙂

Ty się matka nie martw 🙂 dziewczynki się szybciej rozwijają i nie oczekuj, że zacznie szybko mówić 🙂 u chłopców to normalna sprawa, że mówią po roku, 2 czy 3latach 🙂 Mojego siostry synek nie mówił NIC jak miał 2latka 🙂 i lekarz powiedział, że to normalne u chłopców, a teraz ma 3 i też ledwo co mówi mama czy tata, zdań nie składa tylko jakieś pojedyncze słowa i to bardzo mało. Tyle, że on jest wcześniakiem z 32tyg. ale jest całkowicie zdrowy.

Blue napisał(a):
A Maryla jest the best 🤪 ślicznie mówi mama 🙂 też muszę swoją nagrać.

dzieki 🙂 jacek od razu zaczal do niej mowic "tata" zazdrosnik 😜 a mi sie za nim juz teskni, bo polecial dzisiaj do domu 😞