Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dziś zabrałam Tosiulę na spacer w rowerku 🙂 Podobało Jej się do czasu aż zobaczyła obracające się pedały 🤪 Ten widok wywoływał jakąś traumę 😮 Jak nie patrzyła w dół to się cieszyła a jak tylko zerknęła pod siebie to był wyk 😮 I weź tu zrozum babę 😁 😁 😁
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/687/dscf3645f.jpg/][IMG]http://img687.imageshack.us/img687/9558/dscf3645f.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

u mnie zaczyna sie burza i juz deszcz zaczyna padac.sama jestem w domu z chlopakami bo piotrek musial jechac do wawy i wróci ok 22 dopiero 😞ja tez musze myslec juz powoli o foteliku 🤨
dziewczyny smarujecie jak jest goraco dzieci czyms po kapielinp.oliwka czy mleczko?

• Mamusie
Joanna2236 napisał(a):
u mnie zaczyna sie burza i juz deszcz zaczyna padac.sama jestem w domu z chlopakami bo piotrek musial jechac do wawy i wróci ok 22 dopiero 😞ja tez musze myslec juz powoli o foteliku 🤨
dziewczyny smarujecie jak jest goraco dzieci czyms po kapielinp.oliwka czy mleczko?

Ja smaruję wazeliną ale tylko między fałdkami, pod paszkami i szyjkę 🙂

• Mamusie
ale Tosia fajnie wygląda, jakby z 10 m-cy miała
moja to jeszcze się chwieje jak siedzi, a jakbym ją puściła to by padła 🙃
ja też smaruję taką pseudo wazeliną tylko że to na receptę z apteki
jakoś wypije czasem mleko czy kakao i już jej nie wychodzi ta skaza na buzi....może powoli jej przechodzi 🤪

HONORATKA napisał(a):
ja Anastazję oliwkuję codziennie bo inaczej ma suchy brzuszek
niestety odziedziczyła po rodzinie mojego męża przypadłość do przesuszania skórt

a myjecie włoski codziennie?
bo ja tak myślę że u niej z taką liczbą włosów to konieczne

Honoratko mój ma te czuprynka ale nie tak bujna jak Anastazja i myjemy codziennie bo nie wyobrażam sobie nie umycia jego włosków tym bardziej teraz gdy są posklejane chrupakami kukurydzianymi 🙂

• Mamusie
cześć mamuski 🙂
Melduję się po dłuższej przerwie. Pojechaliśmy na działeczkę na zeszły weekend i my z dziewczynkami zostałyśmy dłużej. Dziś wróciłyśmy się poprać, zaszczepić się i w sobotę Miśkowi zaczyna się urlop to znów tym razem na 2 tygodnie tam sobie jedziemy

• Mamusie
promyczek1981 napisał(a):
SmoczaMama napisał(a):
O jakiej porze wasze dzieciaczki są najczęściej kąpane??
Macie stałą porę czy rożnie to bywa??

Ja kąpię Tosiulkę od zawsze co drugi dzień o 19-tej 🙂 No i główka obowiązkowo myta za każdym razem (tzn irokezik 🙂 )
my się kąpiemy codziennie o 21-szej i po tym od razu spać

A ja kąpię różnie 🙂 chociaż ostatnimi czasy ciągle wypada mi 18/19 🙂 dla niej to żadna różnica bo i tak spać nie idzie kiedyś była kąpana o różnych porach i szła zawsze o 19/20 spać, a teraz to zasypia ok. 21/22/23 a czasami 00 😮 ja ją niczym nie smaruję po kąpieli, tylko linomagiem buzię, szyję, tyłek i całą piczunę 🙂 a tak to balsamem raz na ruski rok.

• Mamusie
ja jestem 🙂
my kapiemy małą codziennie jak jest tak gorąco razem z główką, jakos tak dziwnie umyc cialko a głowki nie 🙂
do kąpieli dolewam Oillan wiec po wyjeciu z wanienki juz niczym jej nie smaruje, buzke ewentualnie bambinem

Ja pokarm jeszcze mam i jak mala za bardzo nie chce jesc to mam potem dwa duze balony 🙂
nie wiem do kiedy bede jeszcze karmila, wiem ze dla niuni to jest najlepsze no i dla mnie wygodne 🙂

• Mamusie
Kasia napisał(a):
kamila dzisiaj była ta moja koleżanka z Torunia i pytałam na jakiej ulicy ona mieszka to na kolankowskiego czy jakoś tak 🙂

a to wiem co to za dzielnica 🙂 daleko ode mnie więc ze szkołą nic wspólnego nie miałyśmy....ale i tak świat jest maly 🙂 a jak się ona nazywa, to może mój ją kojarzy bo niedaleko mieszkał 🙂
ja kąpię co 3 dzień, a tak to przemywam wodą z mydłem. Codziennie ok. 20, potem jedzonko i ziuziu 🙂

• Mamusie
ja to czasem po nocy mam takie nabrzmiałe silikony 😉 ale też zawsze lepiej działała mi prawa niż lewa mimo że karmię naprzemiennie. Za to odkąd przekonałam się do picia wody (bo nigdy nie lubiłam, w ogóle zawsze mało piłam) to jest lepiej z pokarmem.