Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Blue napisał(a):
anka111 napisał(a):
Co do owoców i innych deserków to Darek ze wszystko 😁 z obiadkami nie jest już tak kolorowo no ale tragedii też nie ma 🙂 Mleko jako tako też pije więc nie narzekam 😁

Moja jakby mogła to by jadła tylko same zupy i obiady i wszystko to co my jemy 🙂 a mleko mogłoby istnieć tylko raz dziennie rano, bo wtedy chce się jej pić 🙂
Sonia tak samo 🙂dlatego daje jej i zupe i drugie 🙂

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Blue napisał(a):
Asia napisał(a):
Blue napisał(a):
Asia napisał(a):
Blue moja lącznie z kaszkami(wliczam mleczno-ryżową i ryżową-robie na bebiko)to ok 500ml.ale kaszki je raczej na siłe(za wyjątkiem waniliowej) 🙂ale je codziennie zupe i obiadek(drugie danie) 🙂i jogurt albo deserek mleczny żadnych owoców(chyba że dam do kaszy)i żadnego soku 😠i jak ją przekonać?nie wiem... 🥴

Moja uwielbia owoce w każdej postaci oprócz owoców leśnych. I nie podchodzi jej zbytnio deser czekoladowy 🤪 2 kubeczki deseru musiałam zjeść sama 🙂 resztę zjadła na siłę. Kurcze ja chyba też zacznę jej dawać 2 dania obiadowe, bo uwielbia. A mleko chyba będę już stale dodawać do zup i obiadów jak nie chce normalnie pić, więcej wody dodam i tyle.
jak mleko do zup i obiadów? 🤨

Normalnie, nawet w przepisach masz dla niemowląt. Tak samo jak możesz dawać ziemniaki z mlekiem modyf. 30ml wody i 1 łyżeczka mleka i to dodajesz do zupy albo obiadu, a z zupą to możesz nawet 60ml bo oni mają gęste te żarła ze słoika. To działa na tej samej zasadzie co budynie, koktajle itd.

Tu masz np. zupę na mleku modyf. http://www.ksiazka-kucharska.pl/przepis/3130/Zupa-marchewkowa-z-mlekiem-modyfikowanym/
ooo dzięki 🙂

• Mamusie
Blue napisał(a):
anka111 napisał(a):
Co do owoców i innych deserków to Darek ze wszystko 😁 z obiadkami nie jest już tak kolorowo no ale tragedii też nie ma 🙂 Mleko jako tako też pije więc nie narzekam 😁

Moja jakby mogła to by jadła tylko same zupy i obiady i wszystko to co my jemy 🙂 a mleko mogłoby istnieć tylko raz dziennie rano, bo wtedy chce się jej pić 🙂

Za to co my jemy to Darek mógłby dać się zabić 🙂 nawet jak zjadł dopiero swoje jedzonko i 5 minut później my zaczynamy jeść to on nagle robi się głodny i to tak jak by co najmniej z kilka dni nie jadł 😁 🤪

No jakoś Asia trzeba te dzieci oszukiwać 😁 jeszcze kombinuję do czego mogę wrzucić to mleko.. ale nic mi nie przychodzi do głowy, jak robiłam jej mleko z biszkoptami to miała potem trudności z kupą. Szkoda, że do owoców nie można 😁

• Mamusie
Hej 🙂
a dałybyście już rosołu, takiego gotowanego dla was? bo ja jutro chcę ugotować i jej dać....
moja obiady też średnio je, albo takie co nie mają zbyt wielu grudek hehe
a kaszkę dałam jej wczoraj w butli, taką geściejszą to zjadła 150ml, mam nadzieje że jej się nie zmieni 😉
Honorata super krzesełko...

Kamila1 napisał(a):
Hej 🙂
a dałybyście już rosołu, takiego gotowanego dla was? bo ja jutro chcę ugotować i jej dać....
a kaszkę dałam jej wczoraj w butli, taką geściejszą to zjadła 150ml, mam nadzieje że jej się nie zmieni 😉

No jak w słoiku mają rosołek to sama też możesz robić 🙂

• Mamusie
Kamila1 napisał(a):
Hej 🙂
ja daje rosół od dłuższego czasu tak np. teraz wyjęłam marchewke pietruche selerek normalny kupny makaron(nieraz robie kluski lane z żółtka)i zalewam nie doprawionym rosolkiem i miksuje 🙂wcina jak szalona aha i obieram mięsko do tego oczywiście 🙂

Asia napisał(a):
Kamila1 napisał(a):
Hej 🙂
ja daje rosół od dłuższego czasu tak np. teraz wyjęłam marchewke pietruche selerek normalny kupny makaron(nieraz robie kluski lane z żółtka)i zalewam nie doprawionym rosolkiem i miksuje 🙂wcina jak szalona aha i obieram mięsko do tego oczywiście 🙂

A makaron nie jest czasem po 9mieś.? bo mam taki obiadek ze słoika z makaraonem przypadkiem kupiłam i tyle czasu musi jeszcze poczekać. Tyle, że on chyba jajeczny jest, a ten bez jajek to pewnie można wcześniej?

• Mamusie
Hej 🙂
Dzięki za ciepłe słowa na temat moich żabolców 😉
Blue nie wiem jak jest w Polsce(już dawno nie byłam w polskim sklepie za obiadkami), ale tutaj spagetti np. daję Tosce już od 2 m-cy. Są też tzw. budynie jajeczne, które można tu podawać dzieciom już po 4 m-cu życia 😮 W każdym razie dania z makaronami(jajecznymi) są tu od 6 m-ca.

• Mamusie
Moja niunia strasznie się tej nocy męczyła 😞 Katar dokuczał nam ogromniaście 😞 Kilka razy musiałam Ją wybudzać, żeby wyczyścić nosek 😞 Teraz w dzień jest już lepiej, ale nocy boję się znowu 😞 Dałam Jej dzisiaj syrop taki przeciw zapalny, może pomoże nam szybciej zwalczyć infekcję... Lolek oczywiście też smarczy 😞

• Mamusie
Blue napisał(a):
Laura ogólnie weszła w tryb straszenia dosłownie sikam jak to widzę, stoi w łóżeczku i szarpie je i tak dziwnie straszy głosem, wczoraj z 10min tak robiła, udawała, że jest groźna a jak też próbowałam ją straszyć w podobny sposób to się aż zanosiła od śmiechu 😁

Moja też tak robi 🤪 Słodzinki nasze 😘

P.S. Przyłapana na straszeniu 🤪
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/714/dscf4380j.jpg/][IMG]http://img714.imageshack.us/img714/5461/dscf4380j.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
Uuuuuuu...STRACH SIĘ BAĆ!!! 🤪 🤪 🤪

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
kupiliśmy też fotelik do karmienia
tzn zapłaciliśmy zaliczkę i będzie we wtorek
jest fajne bo łączy w sobie zalety krzesełka drewnianego (zamienia się w stolik i krzesełko) oraz krzesełka z tworzywa sztucznego (można regulować oparcie, ma szelki, i wygodne siedzonko)
oto ono http://ale.gratka.pl/ogloszenie/7973137_wielofunkcyjne_krzeselko_multi_do.html

Świetny ten fotelik 😉 I cena jaka przystępna 😎

• Mamusie
promyczek1981 napisał(a):
Hej 🙂
Dzięki za ciepłe słowa na temat moich żabolców 😉
Blue nie wiem jak jest w Polsce(już dawno nie byłam w polskim sklepie za obiadkami), ale tutaj spagetti np. daję Tosce już od 2 m-cy. Są też tzw. budynie jajeczne, które można tu podawać dzieciom już po 4 m-cu życia 😮 W każdym razie dania z makaronami(jajecznymi) są tu od 6 m-ca.
w Polsce jest wszystko opóżnione 😠ja daje normalny sklepowy makaron od jakiegoś m-ca tera zjadła więcej rosołu od Cypriana 🤪 i śpi 🙂

gratulacje dla Miloszka 🙂 za mna 3 juz z rzedu nie przespana noc. nie wiem czy to zeby czy przez ta alergie... Maryla obiadkow nie lubi, a to co jej ugotowalam to wszystko wyrzucilam 😞 najlepiej to kaszki albo owoce, a mleko wciaga jak maly dzidzius 🤪

mi bylo najbardzej przykro jak ogladalam wywiad z rodzinami, ktorych bliscy przezyli i nie mogli sie wydostac, dzwonili do nich mowili ze sa cali, a potem sie wieze zawalily... to jest masakra jak nie mozesz pomoc tylko bezradnie czekasz...

• Mamusie
Justa napisał(a):
TO musi być straszne,ja sobie nie wyobrażam życia bez mojej rodzinki.Ja zawsze płacze jak oglądam takie rzeczy 😞A jak by ktoś zrobił krzywdę mojemu dziecku to bym zabiła
moj mąż był wtedy w Stamford 30 km od NY poleciał na ślub swojego brata jak ja sie o tym dowiedziałam co tam sie stało to kilka nocy nie spałam a że jest ta różnica w czasie to wiadomości dochodziły z opóznieniem to był koszmar 😞do dzisiaj ciężko zapomnieć chciałam i modliłam sie żeby stamtąd jak najszybciej wracał.

• Mamusie
ja też od kiedy mam dla kogo żyć to ryczę na samą myśl o tych nieszczęściach jakie człowieka mogą spotkać, jakie dotykają ludzi wokół 😞
W piatek np zryłam się jak oglądałam "Na dobre i na złe". Tak inaczej pokazali jak umierał kapitan. Tuliłam Majkę (bo akurat tylko z nią byłam w domu) i wyłam dziękując jednocześnie Bogu za to szczęście jakie mam - moje dziewczyny i Adama! Nie wyobrażam sobie życia bez nich ale też nie mogę nawet pomyśleć co z moimi Skarbami jakby mnie zabrakło... 😞

• Mamusie
no wiem że w słoikach są rosołki, bo też jej daję jednak to trochę różnica, taki gotowany jest bardziej tłusty, a w tamtych to tych "oczek" za bardzo nie ma 😜 i też chcę jej zmiksować z marchewką, pietruszką i miąskiem, no i makaronik mam ten kupny 5-jajeczny 😎
ja też szybko wzruszam się w takich sytuacjach i strasznie martwię się o swoich bliskich....
chyba jak byłam 3 tyg. temu w kościele to na koniec zawsze są ogłoszenia m.in kto umarł i bylo że zginęła w wypadku 3-osobowa rodzina......normalnie porażka 🤨
eee nie ma co......