Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
JUSTYNA napisał(a):
Kamila Twoja mała śpi rano dłużej?! Jak Ty to robisz, o której wieczorem ją kładziesz?

generalnie śpi do 7.30/8
kładę ją ok.20.30, no ale woła mnie na cyca ok.2 i 5 z tym że zasypia na cycu i śpi 😉
czasem przesypia mi noc do 6 i na cycu zaśnie do 8 🙂 więc wiesz też mam w nocy ruch 😉
my po spacerku, też dziś ciepło i słonecznie ehh szkoda że lato się już kończy, choć taka złota jesień też jest piękna....oby

• Mamusie
Kamila1 napisał(a):
JUSTYNA napisał(a):
Kamila Twoja mała śpi rano dłużej?! Jak Ty to robisz, o której wieczorem ją kładziesz?

generalnie śpi do 7.30/8
kładę ją ok.20.30, no ale woła mnie na cyca ok.2 i 5 z tym że zasypia na cycu i śpi 😉
czasem przesypia mi noc do 6 i na cycu zaśnie do 8 🙂 więc wiesz też mam w nocy ruch 😉
my po spacerku, też dziś ciepło i słonecznie ehh szkoda że lato się już kończy, choć taka złota jesień też jest piękna....oby
ja dzięki tej pięknej pogodzie wyprałam wszystkie brudy tylko przeraża mnie prasowanie

• Mamusie
Ja też uwielbiam taką pogodę. Słonecznie i cieplutko ale nie upalnie. Można na krótko i na długo - jak kto woli. Dla mnie tak mogłoby być cały rok 😜

Majuśka jednak marudzi. Albo nocne baraszkowanie się odzywa i zmęczona jest albo po szczepionce 😞 Zwalniam się jednak z tego i spadam na zebranie do szkoły Natalii. Znając wychowawczynię szybko to się nie skończy więc dziś dzieciocki do spania ogarnia tatuś 😜 Do juterka 😘

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
witam
dopiero co wyzdrowieliśmy a mnie znowu coś dopadło trzeba się szybko wyleczyć żeby małej nie zarazić
dziś miała ciężki dzień
była w żłobku od 7 do 16 i jak ją odbierałam Pani powiedziała że spała niecałe 30 minut nie chciała za wiele jeść i dużo płakała 🥴
ojej! a co się stało 😞

• Mamusie
Kasia napisał(a):
HONORATKA napisał(a):
witam
dopiero co wyzdrowieliśmy a mnie znowu coś dopadło trzeba się szybko wyleczyć żeby małej nie zarazić
dziś miała ciężki dzień
była w żłobku od 7 do 16 i jak ją odbierałam Pani powiedziała że spała niecałe 30 minut nie chciała za wiele jeść i dużo płakała 🥴
ojej! a co się stało 😞

była w żłobku 3 dni po 4 godziny później zachorowała i przez tydzień była w domku a dziś była tam już na cały dzień i pewnie to był dla niej szok
poza tym ja jej daje słoiczki te od 6 miesiąca ale one i tak są bardzo kremowej konsystencji
a w żłobku dają takie z grudkami i ona ma odruch wymiotny
pewnie do tego są bardzo gęste a Anastazja nie lubi gęstych zupek
muszę jutro powiedzieć żeby spróbowały troszkę jej zupkę rozrzedzić może będzie jej bardziej smakowało

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
Kasia napisał(a):
HONORATKA napisał(a):
witam
dziś miała ciężki dzień
ojej! a co się stało 😞

była w żłobku 3 dni po 4 godziny później zachorowała i przez tydzień była w domku a dziś była tam już na cały dzień i pewnie to był dla niej szok
poza tym ja jej daje słoiczki te od 6 miesiąca ale one i tak są bardzo kremowej konsystencji
muszę jutro powiedzieć żeby spróbowały troszkę jej zupkę rozrzedzić może będzie jej bardziej smakowało
moja też nie cierpi gęstych zup ani obiadków dzisiaj chciałam jej dać sloiczek po 8-m-cu i tam są już kawałeczki malutkie i odrazu ją cofało 😞wywaliłam cały słoik 😠ja nie wiem jak wasze maluchy jedzą te słoiczkowe jedzonko 🥴?no moja za cholere nie ruszy 😞a jeszcze ten katar ją tak męczy że bidulka cały dzień marudziła 😞nie mogła usnąć i sie męczyła 😞

• Mamusie
Jeszcze na słówko wpadłam 😉

Moja Majusia zjada wszystko. Ja miksuję ale nie tak na papkę jak wczesniej. Wczoraj makaron tylko pokroiłam i rozdrobiłam widelcem a warzywa i mięsko zmiksowałam. Musi się bardziej "pomęczyć" aniżeli jedynie przełknąć ale poszło 🙂 No i zawsze geste obiadki jej robię

Hania napisał(a):
kto chce próbkę prezentacji 🙂
ja poproszę!

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
Kasia napisał(a):
HONORATKA napisał(a):
witam
dziś miała ciężki dzień
ojej! a co się stało 😞

Honoratka mój tez miał długo taki odruch, ale teraz już wcina z grudkami 🙂i tez nie lubił gęstych. Wszystko przyszło z czasem.

• Mamusie
Byliśmy dziś u lekarza, z katarkiem już dużo lepiej 🙂bo teraz ja go mam 🤪
Miłoszek został cały przebadany i pomierzony. Główka 43cm, klatka 44cm dł.75cm,waga ok.8250 kg. Pytaliśmy lekarki czy nie za wcześnie, że mały sobie już staje sam. Powiedział, ze nie mamy się co martwić, jak dziecko jest gotowe na takie kroki 🙂 Siusiaka mam mu naciągać, ale nie na siłę. Kolejne usg bioderek dopiero około 3 roku życia.

• Mamusie
Justa napisał(a):
Miłoszek został cały przebadany i pomierzony. Główka 43cm, klatka 44cm dł.75cm,waga ok.8250 kg. Pytaliśmy lekarki czy nie za wcześnie, że mały sobie już staje sam. Powiedział, ze nie mamy się co martwić, jak dziecko jest gotowe na takie kroki 🙂 Siusiaka mam mu naciągać, ale nie na siłę. Kolejne usg bioderek dopiero około 3 roku życia.
to super oklask dla Was 😘a ile dni Miłoszek miał katarek?dawalaś coś i miał taki gęsty czy wodnisty?u nas coraz gorzej 😞nie wiem czy nie póść do lekarza ale z drugiej strony z samym katarem??? 🥴

• Mamusie
Asia napisał(a):
Justa napisał(a):
to super oklask dla Was 😘a ile dni Miłoszek miał katarek?dawalaś coś i miał taki gęsty czy wodnisty?u nas coraz gorzej 😞nie wiem czy nie póść do lekarza ale z drugiej strony z samym katarem??? 🥴

Asiu katarek miał taki wodnisty od soboty, czyściłam mu marimerem i odciągałam kilkanaście razy dziennie, krople do nosa nasivin soft i maść majerankowa. 2 dni siedzieliśmy w domu i kąpaliśmy szybciutko. W poniedziałek było lepiej, choć przeszło mu na taki gęściejszy, ale już się tak nie meczy. Najgorsze były pierwsze dwa dni. Jeszcze mu teraz robię marimerem, odciągam i krople 2 razy dziennie
Oklaski dla Choruńkiej 😘
I DUŻO PICIA MU DAWAŁAM WODY I HERBATKI o temp. pokojowej

• Mamusie
Asia napisał(a):
Dzięki Justynka 🙂to wszystko właśnie robie u nas dzisiaj drugi dzień kataru Sonia sie męczy bo oczka załzawione i cieknie woda z nosa 😞a jak widzi mnie z marimerem albo z fridą to odrazu wrszask 😞

Asiu kup olbas oil w aptece i pokrop jej poduszeczkę czy chusteczkę i niech to przez sen wdycha u nas pomogło wczoraj był katar dzisiaj już go niema a przynajmniej troszeczkę tylko się pojawia