Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
nusia27 napisał(a):
no i mamy nastepne pekniecie w dziaselku maruda marudzila na zabka:P a obok idzie nastepny. jak nie bylo zebow tak teraz sypia sie ze hej

Ale się sypią 😉
O ile dobrze kojarzę, to już tylko Tosiak jest bezzębny 🤔 Całej reszcie już się coś wylęgło albo właśnie się wylęga 😉

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Blue napisał(a):
Masturbacja jest stosunkowo częstą czynnością u obu płci. Dzieci zaczynają onanizować się od 18 miesiąca życia, a szczytowym okresem masturbacji jest wiek od 3 do 5 lat. Jedna trzecia dzieci w wieku od 3 do 8 lat regularnie ją praktykuje, a w wieku od 6 do 12 lat, onanizuje się około połowa chłopców i jedna trzecia dziewcząt

z strony mamusie net. kawałek 😁 😁 😁 😁

Mój młody miał problemy ze stulejką. Otarliśmy się nawet o chirurga dziecięcego. Dostawał maść sterydową, było nawet ryzyko zabiegu... Jakoś koło 3 lat zaczął odkrywać swoją sexualność i problem sam zniknął 🤪 Także, coś w tym jest 😉

• Mamusie
Blue napisał(a):
Hania napisał(a):
Blue napisał(a):
Hania napisał(a):
U nas masakry ciąg dalszy. Bartek się przydusza do tego uśpienie go to sport wyczynowy i zadanie dla kogoś z niesamowitą cierpliwością. Przy zasypianiu zrywa sie z płaczem jakby go coś bolało i pręży się jak przy kolce. Już nie mam sił dzisiejsza noc była całkowicie bez snu.

Laski wieczorem podeśle foty ubranek jakich będe miała i napiszecie mi czy jesteście nimi zainteresowane.

Blue Kochana ja już jutro swój komp będę miała wiec wyśle Ci to co mam od dziewczyn 🙂

A gdzie podeślesz? to ja też poproszę na emaila od razu z ceną to może coś mi się spodoba 🙂 a jak on się przydusza? 😞 kurcze ja dziękuję Bogu, że Laura wychodzi z tego okresu ulewań, jeszcze zdarza się jej odbijać po kilka razy po jedzeniu kaszką, ale szybko to połyka.

Przez sen się przydusza jak mu się uleje.

Tutaj wstawię link do albumu z tymi zdjęciami mniej więcej cenowo będzie opisana każda rzecz.

Ok to czekamy 🙂
Promyczek LAura zjadła dzisiaj duży słoik obiadu, potem słoik prawie cały jabłek i 1/4 słoika z bananami buahaha 😁 żarłok jeden, a jak zjadła obiad i nie miałam nic więcej to zaczęła ryczeć 🥴

Hehehe witamy w klubie 'nienażartych' 🤪 🤪 🤪

promyczek1981 napisał(a):
Blue napisał(a):
Hania napisał(a):
Blue napisał(a):
Hania napisał(a):
U nas masakry ciąg dalszy. Bartek się przydusza do tego uśpienie go to sport wyczynowy i zadanie dla kogoś z niesamowitą cierpliwością. Przy zasypianiu zrywa sie z płaczem jakby go coś bolało i pręży się jak przy kolce. Już nie mam sił dzisiejsza noc była całkowicie bez snu.

Laski wieczorem podeśle foty ubranek jakich będe miała i napiszecie mi czy jesteście nimi zainteresowane.

Blue Kochana ja już jutro swój komp będę miała wiec wyśle Ci to co mam od dziewczyn 🙂

A gdzie podeślesz? to ja też poproszę na emaila od razu z ceną to może coś mi się spodoba 🙂 a jak on się przydusza? 😞 kurcze ja dziękuję Bogu, że Laura wychodzi z tego okresu ulewań, jeszcze zdarza się jej odbijać po kilka razy po jedzeniu kaszką, ale szybko to połyka.

Tutaj wstawię link do albumu z tymi zdjęciami mniej więcej cenowo będzie opisana każda rzecz.

Ok to czekamy 🙂
Promyczek LAura zjadła dzisiaj duży słoik obiadu, potem słoik prawie cały jabłek i 1/4 słoika z bananami buahaha 😁 żarłok jeden, a jak zjadła obiad i nie miałam nic więcej to zaczęła ryczeć 🥴

Ciekawi mnie czy zamiast owoców dałaby radę wcisnąć drugi słoik obiadu 190 następnym razem spróbuję 😁 tyle, że kurcze powinna jeść wg poradnika tylko po 200g a nie prawie 400 za jednym razem. No Laura Tosiaka i tak nie przebije, ale jest blisko 🙂

Promyczek super zdjęcie zrobiłaś Tosi 🙂 ale oczy jak zwykle ma dzikie hehe, a moja ostatnimi czasy ciągle naburmuszona wychodzi na fotkach. A mój ją nazywa "generał maks Tituszkin" bo ja na smoczek mówię tit lub tituszek 😁

nusia27 napisał(a):
no i mamy nastepne pekniecie w dziaselku maruda marudzila na zabka:P a obok idzie nastepny. jak nie bylo zebow tak teraz sypia sie ze hej

Ale się sypią 😉
O ile dobrze kojarzę, to już tylko Tosiak jest bezzębny 🤔 Całej reszcie już się coś wylęgło albo właśnie się wylęga 😉

Mojej wyłazi coś, ale dopóki nie wyjdzie to ją traktuje jak bezzębną skąd wiesz może u mojej wyjdzie jej jak będzie mieć rok skoro niektóre dzieci ząbkują miesiącami buaha całkiem możliwe u niej. Zębów nie ma chyba jeszcze córka Dony i Kamili. No i nie wiem jak z Milką? nie pamiętam. No i czy synek Patki ma. Skleroza nie boli.

• Mamusie
Blue napisał(a):
Blue napisał(a):
Hania napisał(a):
Blue napisał(a):
Hania napisał(a):

Ok to czekamy 🙂

Ciekawi mnie czy zamiast owoców dałaby radę wcisnąć drugi słoik obiadu 190 następnym razem spróbuję 😁 tyle, że kurcze powinna jeść wg poradnika tylko po 200g a nie prawie 400 za jednym razem. No Laura Tosiaka i tak nie przebije, ale jest blisko 🙂

Laura przynajmniej mimo wciąganych gramów jedzonka trzyma dobra figurę 😉 Tosia ostatnio nazywana jest przez brata 'sumo' 😮 😁 😁 😁

• Mamusie
Blue napisał(a):
Promyczek super zdjęcie zrobiłaś Tosi 🙂 ale oczy jak zwykle ma dzikie hehe, a moja ostatnimi czasy ciągle naburmuszona wychodzi na fotkach. A mój ją nazywa "generał maks Tituszkin" bo ja na smoczek mówię tit lub tituszek 😁

Dzięki 😉 Wasza fotka też pikna 😉
Tośka niezmiennie wybałusza gały jak tylko zobaczy kogoś z aparatem 🤪 Ciekawe czy Jej się kiedykolwiek zmieni 🙃
Laura to taka poważna dziewczynka hehehe I ten 'generał maks Tituszkin' brzmi baaardzo dostojnie 😉

• Mamusie
Blue napisał(a):
nusia27 napisał(a):

Ale się sypią 😉

Mojej wyłazi coś, ale dopóki nie wyjdzie to ją traktuje jak bezzębną skąd wiesz może u mojej wyjdzie jej jak będzie mieć rok skoro niektóre dzieci ząbkują miesiącami buaha całkiem możliwe u niej. Zębów nie ma chyba jeszcze córka Dony i Kamili. No i nie wiem jak z Milką? nie pamiętam. No i czy synek Patki ma. Skleroza nie boli.

To mnie pocieszyłaś, bo już myślałam, ze tylko my zostaliśmy 😉
A u Was skoro już coś widać to przynajmniej możesz mieć pewność, że prędzej czy później ząb się pojawi 😉

• Mamusie
Dzisiaj przywiozłam młodej ten jeździk. Jest zachwycona 😉 Próbuje się nawet na nim poruszać, na razie wychodzi Jej tylko jazda do tyłu ale co tam hehehe Od czegoś trzeba zacząć 😁 😁 😁
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/839/dscf4547c.jpg/][IMG]http://img839.imageshack.us/img839/1410/dscf4547c.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
Kuba połamał pokrywkę od schowka na przodzie jak go wiózł 😠

Blue napisał(a):
nusia27 napisał(a):

Ale się sypią 😉

To mnie pocieszyłaś, bo już myślałam, ze tylko my zostaliśmy 😉
A u Was skoro już coś widać to przynajmniej możesz mieć pewność, że prędzej czy później ząb się pojawi 😉

No tak jest nadzieja, że nie będzie całkowicie bezzębna tylko z 1 zębem 😁

Dzisiaj przywiozłam młodej ten jeździk. Jest zachwycona 😉 Próbuje się nawet na nim poruszać, na razie wychodzi Jej tylko jazda do tyłu ale co tam hehehe Od czegoś trzeba zacząć 😁 😁 😁

Moja tylko na tym chodziku się opiera staje przy nim i nic więcej, najwięcej to molestuje jego klocki i włącza melodyjkę.

• Mamusie
Blue napisał(a):

Moja tylko na tym chodziku się opiera staje na niego i nic więcej.

My mamy taki chodzik-jeździk z Vtech'a i Tośka już zaczyna przy nim chodzić, tylko, że jeszcze Jej potrafi uciec, więc muszę być cały czas przy Niej jak sie za to zabiera 😉

Kurcze a ta zamiast biegunek przez te ząbki ma zaparcia już 2 razy musiałam dać czopka 😞 masakra! jak robiła kupy po 4 razy dziennie tak nie robi nic i ciągle ma twarde bobki, czytałam, że dziecko może tak właśnie mieć albo to albo to nie wiem co jest gorsze 🤨

• Mamusie
Blue napisał(a):
Kurcze a ta zamiast biegunek przez te ząbki ma zaparcia już 2 razy musiałam dać czopka 😞 masakra! jak robiła kupy po 4 razy dziennie tak nie robi nic i ciągle ma twarde bobki, czytałam, że dziecko może tak właśnie mieć albo to albo to nie wiem co jest gorsze 🤨

Kurcze! Faktycznie nieciekawie 😞 To moze dobrze, że My jeszcze nie ząbkujemy 🤔

Blue napisał(a):

Kurcze! Faktycznie nieciekawie 😞 To moze dobrze, że My jeszcze nie ząbkujemy 🤔

No właśnie niefajnie, bo nie wiem jak jej pomóc je cały słoik jabłek i nic. Bez sensu. Wcześniej nie miała takich problemów mogła jeść co chciała a diety przecież nie zmieniłam. Za to Bartek Wesy ma ciągle biegunki. Żyć i nie umierać 😠

Promyczek takie mogą nas spotkać miłe niespodzianki 🙂 A ja lecę oglądać tv buziony 😘
Z Wikipedii:

Ząbkowanie - proces wyrzynania się zębów mlecznych u dzieci.

Fazy ząbkowania:

przederupcyjna: kształtowanie się korony zębowej niewidocznego zęba,
przedfunkcyjna: od pojawienia się zęba do połączenia z zębem drugiej szczęki, wytworzenie korzenia i kieszonki zębowej,
funkcyjna: ukończenie kształtowania korzenia i kieszonki dziąsłowej.

Zęby mleczne zaczynają wyrzynanie ok. 6 miesiąca życia dziecka. Do 9 miesiąca wyrasta 8 siekaczy, między 14 a 20 pierwsze zęby trzonowe, a w okresie 24-30 miesięcy życia drugie zęby trzonowe. Zwykle pierwsze wyrastają zęby dolne, a później odpowiednie zęby górne.

Ząbkowanie łączy się z następującymi objawami: rozpulchnieniem dziąseł, obfitym ślinieniem, nierzadko stanem podgorączkowym. Zdarzają się biegunki, zaparcia, wymioty lub wysypka na skórze. Zachodzą zmiany w zachowaniu: zaburzenia snu, niepokój i podrażnienie, osłabienie apetytu. Dziecko wkłada do ust różne przedmioty w zasięgu rąk, co wiąże się z ryzykiem wystąpienia stanu zapalnego jamy ustnej.

• Mamusie
Blue napisał(a):
Promyczek takie mogą nas spotkać miłe niespodzianki 🙂 A ja lecę oglądać tv buziony 😘
Z Wikipedii:

Ząbkowanie - proces wyrzynania się zębów mlecznych u dzieci.

Fazy ząbkowania:

przederupcyjna: kształtowanie się korony zębowej niewidocznego zęba,
przedfunkcyjna: od pojawienia się zęba do połączenia z zębem drugiej szczęki, wytworzenie korzenia i kieszonki zębowej,
funkcyjna: ukończenie kształtowania korzenia i kieszonki dziąsłowej.

Zęby mleczne zaczynają wyrzynanie ok. 6 miesiąca życia dziecka. Do 9 miesiąca wyrasta 8 siekaczy, między 14 a 20 pierwsze zęby trzonowe, a w okresie 24-30 miesięcy życia drugie zęby trzonowe. Zwykle pierwsze wyrastają zęby dolne, a później odpowiednie zęby górne.

Ząbkowanie łączy się z następującymi objawami: rozpulchnieniem dziąseł, obfitym ślinieniem, nierzadko stanem podgorączkowym. Zdarzają się biegunki, zaparcia, wymioty lub wysypka na skórze. Zachodzą zmiany w zachowaniu: zaburzenia snu, niepokój i podrażnienie, osłabienie apetytu. Dziecko wkłada do ust różne przedmioty w zasięgu rąk, co wiąże się z ryzykiem wystąpienia stanu zapalnego jamy ustnej.

Faktycznie 'miłe' 😉
Ja cały czas mam nadzieję, że tak jak u Karola po prostu wyjdą i żaden z tych objawów się nie pojawi 🙂

• Mamusie
JUSTYNA napisał(a):
hejka 🙂 Ja dziś niesamowicie padnięta po wczorajszym wieczorze z sąsiadami 😜 Troooochę posiedzieliśmy i dziś cały dzień dochodzimy z Miśkiem do siebie po zarwanej nocy. Ale sąsiadów mamy ok 🙂 Musiałam jednak do Was choć na chwilę... Nałóg taki 🙂

Co tam zarwana noc 😉 Najważniejsze, ze zabawa była przednia hehehe
Ja też czuję, że jestem uzależniona od tego forum ☺️ Nie ważne co się dzieje i jak bardzo jestem zmęczona -zajrzeć muszę, choćby po to żeby Was poczytać 😉

• Mamusie
No tak. Dzień jakoś minął, piękna pogoda to pospacerowaliśmy dłuugo 🙂 Oby jak najwidłużej taka śliczna, ciepła jesień trwała.
Ja po woli zaczynam odliczanie. Za tydzień w poniedziałek mój wielki powrót... do pracy 😲

Dziewczyny jak wygląda nocne spanie Waszych dzieciaczków? Chodzi mo o to czy bardzo się wiercą czy raczej śpią spokojnie? Moja Majka od jakiś 2 miesięcy aż mnie przeraża. Całą noc, śrdenio tak co godzina przemieszcza się na śpiocha po całym łóżeczku. Jest wszędzie i w każdej pozycji - na boku, plecha, brzuchu, siedzi, kładzie się. No wierci się niemiłosiernie. O przykryciu jej czymkolwiek to nawet nie marzę bo tylko poczuje od razu skopuje. Od razu. Rano jak już wstaje i biorę ją do siebie to nie jest zbyt ciepła a raczej chłodne bywają jej rąsie choć już -przez to, że śpi ciągle odkryta- ubieram ją w bodziak z krótkim rękawem i welurowy pajac.
Czy to normalne?

• Mamusie
hej
u mojej niuni tez nie ma mowy o przykrywaniu, od razu kopie i zrzuca kołdre, ja okryta po szyje a ona rozneglizowana 🙂

zauwazylam wczoraj, ze chyba wyjdzie niedlugo jeden ząbek na dole, bo miala rozpulchnione dziąsełko i widac cos bialego, takze moze lada dzien wyjdzie

Blue ile dni Laura nie robila kupki?

ps. spoznione zyczonka dla dzidziusiow, ktore wczoraj i przedwczoraj skonczyly 8 msc 😘

• Mamusie
JUSTYNA napisał(a):
No tak. Dzień jakoś minął, piękna pogoda to pospacerowaliśmy dłuugo 🙂 Oby jak najwidłużej taka śliczna, ciepła jesień trwała.
Ja po woli zaczynam odliczanie. Za tydzień w poniedziałek mój wielki powrót... do pracy 😲

Dziewczyny jak wygląda nocne spanie Waszych dzieciaczków? Chodzi mo o to czy bardzo się wiercą czy raczej śpią spokojnie? Moja Majka od jakiś 2 miesięcy aż mnie przeraża. Całą noc, śrdenio tak co godzina przemieszcza się na śpiocha po całym łóżeczku. Jest wszędzie i w każdej pozycji - na boku, plecha, brzuchu, siedzi, kładzie się. No wierci się niemiłosiernie. O przykryciu jej czymkolwiek to nawet nie marzę bo tylko poczuje od razu skopuje. Od razu. Rano jak już wstaje i biorę ją do siebie to nie jest zbyt ciepła a raczej chłodne bywają jej rąsie choć już -przez to, że śpi ciągle odkryta- ubieram ją w bodziak z krótkim rękawem i welurowy pajac.
Czy to normalne?

Tośka w nocy zachowuje sie dokładnie tak samo jak Maja 😉 Moim sposobem na to by nie zmarzła jest śpiworek - sprawdza sie rewelacyjnie 🙂 Myślałam, ze bedzie on przeszkodą we wstawaniu, ale nie 🙂 Także polecam 😉

• Mamusie
Blue obiecałam to wrzucam na dzisiaj tyle bo tylko tyle sis mi wysłała ceny na dzień dzisiejszy orientacyjne mogą minimalnie ulec zmianie.

https://picasaweb.google.com/106036373874820181414/Ubranka

Co do spania jest u nas tak samo jak u Justyny.
A jeśli chodzi o ząbki to racje dolne wyszły w miare spokojne z górnymi była masakra i teraz chyba znowu góra idzie 😞