Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
kolo177 napisał(a):
promyczek1981 napisał(a):
Mniej więcej ogarnęłam 😉 Sałatka zrobiona 😎 Jeszcze 'tylko' łazienki i z bańki 😉

a jaką sałatkę robiłaś?

'śmieciówę' hehehe
Wymieszałam co miałam i jest 🤪
Dziś padło na makaron(ten w kształcie ryżu), kurczak pieczony pokrojony w kosteczkę, papryka czerwona, ogórek konserwowy, por i majonez TA-DAM 😁 😁 😁

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
kolo177 napisał(a):
Mniej więcej ogarnęłam 😉 Sałatka zrobiona 😎 Jeszcze 'tylko' łazienki i z bańki 😉

ja cały czas pokój lece... masakra jakaś...

My wynajmujemy dom. Mam trzy sypialnie i dwie łazienki na górze, salon, dużą kuchnię i kolejną łazienkę na dole 🤢 Jest się przy czym narobić 🥴 No ale jaka przestrzeń 😉 Coś kosztem czegoś hehehe

• Mamusie
kolo177 napisał(a):

a jaką sałatkę robiłaś?

'śmieciówę' hehehe
Dziś padło na makaron(ten w kształcie ryżu), kurczak pieczony pokrojony w kosteczkę, papryka czerwona, ogórek konserwowy, por i majonez TA-DAM 😁 😁 😁

miałam kiedyś świetny przepis na sałatkę z tuńczykiem i makaronem tym właśnie i nie pamiętam jak to było 😞

Laski dzięki jakiejś mamuśce z brzuszka wpadłam na pomysł, że nie muszę męczyć Ani emailami z info o naszych maluchach tylko wszystkie piszcie do mnie na priwa mamusiek na tą skrzynkę pocztową przypomnę: interesuje mnie data porodu i data narodzin (tylko od nowych dziewczyn) godzina narodzin (od wszystkich), waga/wzrost (tylko od nowych) obwód klatki i obwód główki (od wszystkich) a zdjęcia spróbuję od Ani skombinować 🙂 z góry wielkie dzięki 🙂 czas w końcu naszą tabelkę uzupełnić o dokładne informacje 🙂

Co do nowych dziewczyn to chodzi mi tu o dziewczyny nasze kochane co później tu przyszły 😁 wy musicie wszystko napisać, chociaż niektóre info od was mam 🙂 to czekam!!

• Mamusie
Hej 🙂buziole dla Anastaszji 😘
A my dziękujemy za życzenia i ślemy buziaki 😘
U nas dzisiaj bylo święto miodu i wina 🤪i taki festyn z udziałem kilkudziesięciu samochodów z lat 70-tych 🤪a więć byliśmy tam troche bo taka piękna pogoda 🙂ale Sonia tak marudziła ze zwineliśmy sie szybko 😠
Blue- jak jak bym nie wyszła z domu chociaż przez jeden dzień to bym umarła chyba 🤪 😉my już ok 10-tej wieszamy pranie Sonia w spacerówie wysypuje klamerki a ja wieszam 😉a potem tylko jedzenie i spanie w domku(często na dworze przed domem)i do 19-tej na dworze 🙂więc jak sie zrobi zimno i przyjdzie jesień to uciekniemy do Afryki 😉 😉 😉

• Mamusie
kolo177 napisał(a):

a jaką sałatkę robiłaś?

'śmieciówę' hehehe

uwielbiam tą sałatkę...tylko najczęściej nie mam pora 🙂 a kurczaka daje w gyrosie..
ale dziś intensywny dzień, a jutro ciąg dalszy objazdówy 🙂
Blue widzę że masz już czapeczkę, szkoda że moja już wyrosła 🙂
idę oglądać film, dobranoc!

Kamila no mam, ale roz., 86 hehe i lubi jej spadać z głowy, ale ostatni zakup czapki, gdzie kupiłam troszkę większą niż jej głowa nie był pomyślny, bo szybko jej urosła i zrobiła się za ciasna i robiła jej odciski na czole, więc teraz to może ją nosić spokojnie wiele mieś. 🙂

• Mamusie
Blue napisał(a):
Aha i widziałam nie wiem może 2-3-4letnią dziewczynkę w tym szarym bereciku H&M super wyglądała, jeszcze miała szary kardigan i chyba te ocieplacze z H&M podobne 🙂
my też kupiliśmy tę szarą czapusie i tą różową co Laura ma na głowce i tę taką typowo na zime 🤪 porobie fotki to wstawie wieczorkiem 🙂

• Mamusie
Asia napisał(a):
A tak wogóle to cześć 😘my też od 6-tej nie śpimy 😠rosolek już nastawiłam a na drugie mielone i marechwka z groszkiem 🙂ps.oczywiście mój mężulek śpi sobie słodko 😠

Robert też sobie śpi 😁 ale Darek się pobawił poskakał trochę po nim to się obudził przytulił Darka i znowu zasnęli razem u nas w łóżku 😁 teraz odwrócili się tyłkami do siebie i śpią w najlepsze 😁
a ja dzisiaj obiadu nie robię bo do szkoły jedziemy więc nie ma za bardzo jak albo załapiemy się na jakiś obiad u mojej mamy albo zjemy coś później na szybko 😁

Asia napisał(a):
A tak wogóle to cześć 😘my też od 6-tej nie śpimy 😠rosolek już nastawiłam a na drugie mielone i marechwka z groszkiem 🙂ps.oczywiście mój mężulek śpi sobie słodko 😠

Mniam! 🤪 narobiłaś mi smaku! swoją drogą to u nas na pomorzu nie ma obiadów z 2 daniami, najczęściej każdy robi tylko 1 obiad, albo zupa albo ziemniaki itd.

anka111 napisał(a):
Asia napisał(a):

Robert też sobie śpi 😁 ale Darek się pobawił poskakał trochę po nim to się obudził przytulił Darka i znowu zasnęli razem u nas w łóżku 😁 teraz odwrócili się tyłkami do siebie i śpią w najlepsze 😁
a ja dzisiaj obiadu nie robię bo do szkoły jedziemy więc nie ma za bardzo jak albo załapiemy się na jakiś obiad u mojej mamy albo zjemy coś później na szybko 😁

Moja za nic w świecie z nami nie zaśnie, zresztą od małego nie lubiła zbytnio spać z nami w łóżku.

• Mamusie
Blue napisał(a):
anka111 napisał(a):
Asia napisał(a):

Moja za nic w świecie z nami nie zaśnie, zresztą od małego nie lubiła zbytnio spać z nami w łóżku.

Darkowi też się raczej nie zdarza i zawsze śpi u siebie ( poza tym ja nie uczyłam Darka spania z nami w łóżku bo dla mnie to jest nie wygodne i w ogóle nie wyobrażam sobie jak byśmy z nim razem spali albo ja z Darkiem, a Robert na innym łóżku jak to się zdarza u niektórych ) ale jakoś mu się przykimało z Tatusiem to niech sobie śpią 😁

anka111 napisał(a):
Blue napisał(a):
anka111 napisał(a):
Asia napisał(a):

Darkowi też się raczej nie zdarza i zawsze śpi u siebie ( poza tym ja nie uczyłam Darka spania z nami w łóżku bo dla mnie to jest nie wygodne i w ogóle nie wyobrażam sobie jak byśmy z nim razem spali albo ja z Darkiem, a Robert na innym łóżku jak to się zdarza u niektórych ) ale jakoś mu się przykimało z Tatusiem to niech sobie śpią 😁

Ja się zawsze bałam, że w śnie ją przygniotę, jak jedna kobieta nie wiem czy z mojego miasta, ale jak mi mama opowiadała, że położyła się chyba z córką i musiała ją przygnieść albo dziecko mogło się nakryć kołdrą cholera wie i dostała może przez to bezdechu, ale rano było już martw 🤨 no sorry, ale ludzie nie kontrolują niczego w śnie.

• Mamusie
Blue napisał(a):
Asia napisał(a):

Mniam! 🤪 narobiłaś mi smaku! swoją drogą to u nas na pomorzu nie ma obiadów z 2 daniami, najczęściej każdy robi tylko 1 obiad, albo zupa albo ziemniaki itd.
ja zzawsze robie dwa dania tzn.zupa a za 2 godz jemy drugie 🙂także zapraszam do mnie 🙂a tak mi sie chce cholera tej marchewki z groszkiem że już nastawie 🤪

Asia napisał(a):
Blue napisał(a):
Asia napisał(a):

ja zzawsze robie dwa dania tzn.zupa a za 2 godz jemy drugie 🙂także zapraszam do mnie 🙂a tak mi sie chce cholera tej marchewki z groszkiem że już nastawie 🤪

A ile to kalorii 😁 😁 😁 no pycha !! Moja mama robi cudną marchewkę z groszkiem 🙂 i sos grzybowy lub zupę pieczarkową jeju już się rozmarzyłam 😉