Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

donia napisał(a):
hej
ja wpadlam na chwile bo moja niunia spi
rzeczywiscie idzie jej dolna jedyneczka, juz ją troszke widac, narazie bezobjawowo
a noce nadal budzące i marudzące

U mnie to samo od kilku dni, też jest marudna, ale noce zaczęła o dziwo przesypiać całe odkąd widać już kawałek zęba i czuć. Może od tego nie mogła spać?

• Mamusie
Blue napisał(a):
Co tu tak cicho paskudy??
cicho bo cieplutko 🙂Sonia na krótki rękawek śpi przed domem 🙂u nas obok w mieście babka chce sprzedać ten pchacz z vtech co ma Ola dla Tosi za 40zł 🤪dzwoniłam do niej to mówi że jest praktycznie nowy bo jej córcia bardziej sie tym bawiła(wszystko gra świeci itd..)niż uczyła przy tym chodzić tak jak Blue mówiła 🙂
Kurcze no sama nie wiem może warto kupić za takie pieniądze??? 🤨 🙂

Asia one chyba normalnie kosztują ponad 100zł nie? albo i 200? tej firmy? to myślę, że się opłaca jak chcesz sprawić jej nową zabawkę 🙂 bo wątpię, że będzie zainteresowana pchaniem go i nauką chodzenia.

Kasia napisał(a):
witam 🙂
u mnie noc do bani mały cały czas się budził i w dzień nie chce spać miał tylko dwie drzemki może z pół godzinne 😞
lecę obiad robić

Powrót do wczesnego niemowlęctwa? nie zazdroszczę! 🤢

Laski wkleiłam częściowo uzupełnioną i aktualną tabelkę dziewczyn, które stale z nami piszą, a nie tylko widnieją z nazwy lub piszą raz na kilka mieś. 🙂 chciałabym też tam wrzucić zdjęcia z narodzin naszych maluchów 🤪 tylko powysyłajcie wszystko do Ani albo do mnie, bo ile można czekać paskudy jedne 😜 na pewno wszystkie nie wysłałyście info.

Wesa moja też powtarza i to od dawna i lubi się wygłupiać tzn, mówi "ba" i straszy i czeka na reakcję i jak mówię ba to ona jeszcze szybciej "ba" i ja znowu ba to ona wtedy takim słodkim głosem woła aaaaaa i od nowa zaczyna z "ba" no do posikania 🙂 muszę ją nagrać. Najbardziej się tak lubi bawić z moim. No i też jak Twój Bartuś idzie co komody i zabiera się za szuflady.

Kasia napisał(a):
Blue do tabelki możesz dopisać że Patrynio ob.główki i klatki miał 36cm

Oki mamuśku 🤪 😘

Wasze dzieci też się szybko irytują jak czegoś nie mogą zrobić ? moja jak kulkę rzuci daleko i wpadnie jej pod łóżko czy butlę od coli to zaczyna ryczeć, że nie może wyjąć, tak samo jak chce coś się jej wziąć z ręki moment histeria. Jak ją przebieram to musi mieć obowiązkowo linomag albo sudocrem w ręce inaczej nie ma mowy, że ją ruszę.

A przy jedzeniu (wstyd mi za to) muszę włączać chodzik i musi stać na przeciwko niej wtedy otwiera buzię jak ma jeść kaszkę, jak go nie włączam to buzia zamknięta i jeszcze pluje. Straszna zołza się z niej zrobiła. Także kaszki tylko takim sposobem przemycam inaczej odwraca buzię, interesuje się wszystkim tylko nie jedzeniem. No jeszcze takich scen przy obiedzie nie urządza, ale kto wie może się doczekam 🙂

• Mamusie
Hej Babeczki 😉

Blue moja Tośka rodzona była 18-go stycznia przez cc(termin miałyśmy na 23-go), o godzinie 14.55, z wagą 3,78kg i wzrostem 52cm. Obwodu główki i klatki piersiowej nikt tu nie sprawdził wiec nie mam ☺️ (sama jakoś nie wpadłam żeby zmierzyć 😞)
Ja jak moja gwiazdę przebieram to też się muszę konkretnie nagimnastykować 😉 Najczęściej też muszę dać Jej coś w łapki wtedy w miarę spokojnie to przejdziemy 😉
Wczoraj pierwszy raz kapałam dzieci razem 😎 Nie wiem czy to jeszcze powtórzę, bo Tośka to szogun do potęgi n-tej 🤪 Wariatka cały czas zamierzała się na Karola i łoiła Go w co popadnie!! Jeszcze się śmiała jak udało Jej się walnąć tak żeby woda pryskała 🤢 W każdym razie to było mega przeżycie dla całej naszej trójki hehehe