Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

Kamila1 napisał(a):
a mówiłyście że forum upada, a od rana 20 str musiałam nadrabiac hehe
Blue ja nie mam elektr. niani...jak popłakuje to słyszę ją i wtedy idę do niej z cycem, odkładam i dalej śpi...zdecydowałam się że zostawiam ją w pokoju po wczasach, bo wtedy sama spała na tapczanie, a ja tylko do niej wskakiwałam w razie potrzeby. Póki co od pt śpi sama, chociaż taaak daleko mi się wydaje że jest 🙃 🤨
też jestem ciekawa jakie kombinezony będą w hm, a tam rzeczywiście duże rozm. wypadają...no zobaczymy 🙂

Kurcze odważna jesteś 🤪 ja mam trochę dalej z pokoju do pokoju i nie wiem czy bym ją usłyszała. No najlepiej jak zmierzycie na żywo maluchy, albo chociaż zrobicie pomiary dzieciom 🙂

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
Justa napisał(a):
HONORATKA napisał(a):
Justa napisał(a):
Honoratka a Ty już chodzisz do pracy? bo ja jestem trochę do tyłu i mogłam cos przeoczyć na forum?

tak od tygodnia na 4 godziny (nieoficjalnie)
a od 1 września idę już normalnie podpisać umowę i na 8

I jak się czujesz?? taka troszeczkę odskocznia?
Mnie czasem strasznie tęskno 😜 ale jest oki

łojej rzeczywiście tak jak pisałyście już wcześniej odpoczywam troszkę od małej
dzięki temu jak się za nią stęsknię czuję się lepszą mamą
nie mam już takiego uczucia że jestem zmęczona zajmowaniem się nią
przez to że nie ma mnie kilka godzin stęsknię się za nią i zajmuję się nią z radością bez względu na jej humor
jakoś na razie dajemy radę bo mąż na urlopie i się nią zajmuje od 1 września idzie do żłobka ale coś czuje że szybko się tam zaklimatyzuje
bo w domu w 2 dni nauczyła sie że tatuś jest na równi z mamusią
i nie potrzebuje mnie już do wszystkiego
a wcześniej jak płakała to tylko mamusia ja uspokoić mogła lub jak była zmęczona to zasypiała tylko przy piersi
a w 3 dni zrobiła takie meeeega postępy że potrafi sama sobą zająć się ponad 2 godziny
leży sobie na podłodze wśród zabawek ja sobie prasuje gotuje, sprzątam czy cokolwiek zagaduję ją i to wystarcza
a jak jest zmęczona to tak jak przedchwilą dałam jej cycusia napiła się odwróciła ode mnie dupką i zasneła w 1 minutę 😮 🤪

Super Dziewczyna 🙂 Na prawdę 🙂 Miłoszek góra sam się pobawi 30 min 😜
A my jesteśmy super mamy pracujące 😉 😜

• Mamusie
Blue nie mam tej grupy krwi wpisanej, więc muszę mu zrobić badanie ale troszkę później bo teraz to on taki maleńki 😉
Jak byśmy mieli jeszcze jeden pokój to też bym tam przeniosła małego 😉 przynajmniej bym spróbowała. Nianię mam, mały przesypia noce więc nie byłoby problemu myślę 🙂
Madzia W. jest w Polsce, mój Darek ją widział dziś a ja nie zauważyłam bo gadałam ze znajomymi 🙂
P.s. Madzia W. to była dziewczyna Darka

HEJKA:P
ostatnio brakuje mi czasu, przecieka przez paluchy normalnie... kombinezonu maryli nie kupuje, bo mam ciepla mufke w wozku i mi sie mala by roztopila. kupie kurtke i jakies ocieplane spodnie w razie w 🙂
nadrobilam kilka stron i juz wiem ze maly blutek raczkuje:0 moja mala to tylko siedzi i sie bawi a jak na brzuszku to plywa z rekoma i nogami w gorze 🙂

• Mamusie
Hej. Ja dzis wpadłam do lumpka i za 48 zł kupiłam cała torbe markowych ciuchów dla dzieci większość z h&m i disneya. cudne są. chyba ze 20 sztuk jak nie wiecej.(nie liczyłam)
Najlepszy szlafrok kubusia puchatka narazie dla mai pózniej bbedzie dla Bartka. jak wypiore pstrykne fote i wam pokarze .

Mało mam czasu ostatnio zeby tu do was zaglądac, pracuje a jak mam wolne to staram sie cos porobic w domku. teraz przez weekend robiłam przetwory na zime.

Witam z rana.
U nas od 2.45 wojna Bartek nie śpi tylko piszczy i rozrabia ja patrze ledwo na oczy ale jeszcze żyje i mam nadzieje że Potwór niedługo padnie z z męczenia 🙂

Gosiu super profilówka.

Dostałam w piątek propozycje pracy od stycznia bym wróciła do zawodu. Zadzwonił do mnie dawny szef i zaproponował mi u siebie posadę na stanowisku Bartman-Kelner z prowadzeniem stanowiska. Ja ucieszona i szczęśliwa że mam czas na powolne odzwyczajanie Bartka od ciągłego przebywania ze mną oraz zadowolona bo w końcu by było więcej kasy i wogle. Tylko musiałabym małego do żłobka puścić.
A tu klops obdzwoniłam wszystkie żłobki z pytaniem kiedy rekrutacja i tak dalej i w każdym mi to samo powiedzieli "DO NASZEGO ŻŁOBKA ORAZ PRZEDSZKOLA PRZYJMOWANE SĄ TYLKO DZIECI Z MIASTA WIEŚ SIĘ NIE KWALIFIKUJE!!!!!!! PROSZĘ SPRÓBOWAĆ W INNYM LUB PRYWATNYM!!!!"
Wk***iłam się na maxa bo mam szanse wrócić do pracy za dobrą kase ale niestety nie mam z kim zostawić dziecka i weź tu żyj w tej Polsce jak prawo jest popie***one.

• Mamusie
SmoczaMama napisał(a):
Dostałam w piątek propozycje pracy od stycznia bym wróciła do zawodu. Zadzwonił do mnie dawny szef i zaproponował mi u siebie posadę na stanowisku Bartman-Kelner z prowadzeniem stanowiska. Ja ucieszona i szczęśliwa że mam czas na powolne odzwyczajanie Bartka od ciągłego przebywania ze mną oraz zadowolona bo w końcu by było więcej kasy i wogle. Tylko musiałabym małego do żłobka puścić.
A tu klops obdzwoniłam wszystkie żłobki z pytaniem kiedy rekrutacja i tak dalej i w każdym mi to samo powiedzieli "DO NASZEGO ŻŁOBKA ORAZ PRZEDSZKOLA PRZYJMOWANE SĄ TYLKO DZIECI Z MIASTA WIEŚ SIĘ NIE KWALIFIKUJE!!!!!!! PROSZĘ SPRÓBOWAĆ W INNYM LUB PRYWATNYM!!!!"
Wk***iłam się na maxa bo mam szanse wrócić do pracy za dobrą kase ale niestety nie mam z kim zostawić dziecka i weź tu żyj w tej Polsce jak prawo jest popie***one.
noprzerypane, ja tez sie martwiłam o maje z tym przedszkolem, ale na szczescie własnie od tego roku otwierają przedszkole u nas na wiosce.

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
dziewczyny wkładałyście świeże truskawki w słoiki na kompot
moja mama mówi że wystarczy truskawki zasypać cukrem zakręcić słoik i zagotować
ale jakoś jej nie ufam 😁

ja truskawki zasypuję cukrem w misce zostawiam tak na całą noc a potem wkładam do słoików zakręcam, zagotowuję i jest 🙂

• Mamusie
Joanna2236 napisał(a):
hej wszyskiego najlepszego dla patryczka 🙂
honorata ja robilam dzemy to ci nie pomoge 😞
ja w domku posprzatalam 5 autoamtów zrobilam i wszystko wyschlo juz mi bo juz szykuje sie na wczasy bo w srode w nocy wyjezdzamy.
Z aga gadalam do jechala szczesliwie dyska byla grzeczna w pociagu wczoraj byli juz na plazy super pogode mieli dyska boi sie troche piasku na plazy i wody ale moze sie przyzwyczai 🙂
dzięki i ślę oklaska

• Mamusie
SmoczaMama napisał(a):
super że możesz wrócić do pracy tylko szkoda że nie masz z kim zostawić małego 😞

• Mamusie
ja dzisiaj w nocy pierwszy raz dałam dla Patryka mleko modyfikowane, najpierw próbował odpychać rączkami a potem jak zaciągnął i ładnie zjadł. Muszę go przyzwyczajać bo 3 września jadę na wesele do łukowa a mały zostaje z moją mamą a ja już mam mało pokarmu i się mały nie najada 😞

Ja mam dom wariatów teraz 😮 wymieniłam w tym pianinku co Laura ma baterie i ta w kółko teraz puszcza pianie koguta 🤢 ona jest strasznie monotonna, potrafi ciągle ten sam przycisk z minutę męczyć, ale jak chce to zmienia sobie sama z zwierząt na melodie albo wyłączy sobie 😁 oczywiście robi to przypadkiem, ale jednak eheh 🙂

I co najgorsze ma znowu bunt na mleko i kaszki 😞 z rana nie chce pić samego mleka albo nie ruszy wcale albo wypije z 80ml to jej wtedy z kaszką dorabiam to co zostało i daję owoców, ale też od biedy zjada. I nie wiem po jaką cholerę mnie budzi o 6 skoro nie chce jeść 😉

Kasia napisał(a):
ja dzisiaj w nocy pierwszy raz dałam dla Patryka mleko modyfikowane, najpierw próbował odpychać rączkami a potem jak zaciągnął i ładnie zjadł. Muszę go przyzwyczajać bo 3 września jadę na wesele do łukowa a mały zostaje z moją mamą a ja już mam mało pokarmu i się mały nie najada 😞

Kasiu organizm wie co robi 🙂 Z Marcelem chyba miałaś podobnie nie? więc się niczym nie obwiniaj 😘

• Mamusie
Blue napisał(a):
Kasia napisał(a):

Kasiu organizm wie co robi 🙂 Z Marcelem chyba miałaś podobnie nie? więc się niczym nie obwiniaj 😘
Marcela karmiłam przez 8 miesięcy, Patryk to większy głodomorek, już tak jest a ma mi się nie najadać to wolę karmić go modyfikowanym 🙂

Kasia napisał(a):
Blue napisał(a):
Kasia napisał(a):

Marcela karmiłam przez 8 miesięcy, Patryk to większy głodomorek, już tak jest a ma mi się nie najadać to wolę karmić go modyfikowanym 🙂

No dokładnie 🙂