Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
promyczek1981 napisał(a):
Kasia napisał(a):
właśnie weszłam do drugiego pokoju i zobaczyłam że marcel popisał mi panele ołówkiem 😠

Kasiu Marcel ma dopiero dwa lata, więc(powiedzmy 😉) wiek Go usprawiedliwia. Mój cudak ma już prawie pięć lat. Zawsze był bardzo rozsądny i w ogóle bardzo grzeczny. Za to teraz od jakiś dwóch tygodni normalnie nie nadążam za Nim 😞 Pomalował mi ściany u siebie w pokoju, w salonie i w korytarzu. Panele w Jego sypialni też już zostały ochrzczone 🤢 Normalnie masakra z Nim!!! 😠
to był jego pierwszy raz

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
To ten szlafroczek co w lumpku kupiłam i moja mega "słodka" córcia hehe
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/534/dscf4664fh.jpg/][IMG]http://img534.imageshack.us/img534/9282/dscf4664fh.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/20/dscf4667i.jpg/][IMG]http://img20.imageshack.us/img20/17/dscf4667i.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Asia napisał(a):
Blue ty pisałaś że dajesz Laurze jakieś chrupeczki i bardzo je lubi?....z jakiej firmy? 🙂

Chrupaczki z Bobovity 🙂 tylko uważaj jak je, bo moja była taka na nie chciwa, że prawie się zadławiła 🙃 a ja miałam zawał na miejscu i musiałam ją po plecach porządnie klepać i szybko wyjęłam z buzi niepogryzione kawałki do końca, bo się bałam, że wdychając powietrze i jeszcze je wciągnie także chyba lepiej samej dawać po malutkich cząsteczkach co dziecko będzie je bezpiecznie żuło, chociaż oni na opakowaniu mają napisane, żeby dawać dziecku całe do rączki i uważać jak je.

Nusiak no to sprawa wyjaśniona tylko teraz czekać 🤪 ale przynajmniej wiesz co jej jest 🙂

Moja znowu marudzi okropna jest 😞

Promyczek ależ Ty masz śliczne te dzieciaki, a w ogóle synuś Ci się udał 🤪 mały przystojniak 🙂

Wesa moja też stoi, ale jak ją przyłożę do łóżeczka, sama nie stanie i nie wiem czy by dała radę się utrzymać tylko za 1 rękę hehe 🙂

Kamila a pamiętasz, że Maja urodziła się w 37tyg? to też robi swoje 🙂 niby się mówi, że ciąża trwa 40 tyg. to masz aż 3tyg. różnicy do innych dzieci 😉 synek mojej koleżanki ur. się w 36tyg. i wszystko robi z opóźnieniem, ale to wcześniak był, jedzenie też musiała mu później wprowadzać.

Moje Potworzysko dzisiaj cały dzień z dziadkiem na podwóreczku tak wiec ja posprzątałam i pranie zrobiłam na spokojnie,>
Bartek dostał dzisiaj histerii gdy zobaczył że Babcia przyjechała i nie dało się go uspokoić normalnie wył chyba z 10 minut aż się zanosił płaczem.

• Mamusie
Mój Lolek dzisiaj znowu miał pewien 'wypadek' 😉 Szłam z Nim do sklepu, rozmawialiśmy i nagle PŁACZ!! Biedny nie zauważył słupka, który nagle wyrósł Mu na drodze 🤢 Dodam tylko, że słupek ten była wysoki prawie jak On sam i ciężko go było nie zauważyć, no ale mój synuś jak zwykle... Normalnie czasami aż się boje, ze się to moje dziecię zabije na prostej drodze 🤔

Blue napisał(a):
SmoczaMama napisał(a):
Gosiu śliczne te Twoje dzieciaczki:*

Wszystkie maluchy są śliczne 🙂

O tak wszystkie nasze i nie nasze dzieciaczki są cudowne.

Blue jak tam dla Laury wychodzą treningi do Titanica??

• Mamusie
wesa napisał(a):
blue mój juz taki cwaniak ze jak stanie przy czymś to tylko jedna ręką sie trzyma a druga coś broi, łapie wyrywa.... najchętniej jak juz stanie chciałby sie całkiem puścić i dalej stać i wtedy jest zdziwiony bo leci 🙂 hihi

Hehehehe Jakbym o Tosi czytała 🤪 🤪 🤪

SmoczaMama napisał(a):
Blue napisał(a):
SmoczaMama napisał(a):
Gosiu śliczne te Twoje dzieciaczki:*

Wszystkie maluchy są śliczne 🙂

O tak wszystkie nasze i nie nasze dzieciaczki są cudowne.

Blue jak tam dla Laury wychodzą treningi do Titanica??

Coraz lepiej jej to wychodzi 🙂 bo stoi już sztywno i ledwo co się trzyma, ale jak czuje się zbyt pewna to puszcza i leci 😁 aż boję się, że sobie coś zrobi, bo się wtedy wiadomo wygina do tyłu i jest mocny ucisk na kolana a potem ona wrzeszczy, że hoho! Dzisiaj np. jak raczkowała zaczęła prostować nogi z uniesioną dupą.

promyczek1981 napisał(a):
wesa napisał(a):
blue mój juz taki cwaniak ze jak stanie przy czymś to tylko jedna ręką sie trzyma a druga coś broi, łapie wyrywa.... najchętniej jak juz stanie chciałby sie całkiem puścić i dalej stać i wtedy jest zdziwiony bo leci 🙂 hihi

Hehehehe Jakbym o Tosi czytała 🤪 🤪 🤪

To teraz tylko możemy obstawiać, które z nich zacznie prędzej chodzić 🤪

Laura od 2dni powtarza za mną sylaby baba i papa 🙂 mamy nie chce powtórzyć nie wiem czemu, mama tylko mówi jak jej smutno lub zaczyna płakać i to bardzo wyraźnie tak, że normalnie łączy w wyraz. Ogólnie coraz więcej mówi nowych sylab. Dzisiaj uczyłam ją mówić lala 😁 ale też nie chciała współpracować 😁 uparte to dziecko jak nie wiem 🙂

bartek to mistrzunio nasz 🙂
blue a te chrupaczki to sa takie ryzowe? bo ja z takimi wlasnie mialam to samo z maryla. myslalam ze jej pluca odbilam tak sie balam ze mi sie udusi 😜

Blue napisał(a):
Laura od 2dni powtarza za mną sylaby baba i papa 🙂 mamy nie chce powtórzyć nie wiem czemu, mama tylko mówi jak jej smutno lub zaczyna płakać i to bardzo wyraźnie tak, że normalnie łączy w wyraz. Ogólnie coraz więcej mówi nowych sylab. Dzisiaj uczyłam ją mówić lala 😁 ale też nie chciała współpracować 😁 uparte to dziecko jak nie wiem 🙂

ty ja lepiej czytac naucz 😜

nusia27 napisał(a):
bartek to mistrzunio nasz 🙂
blue a te chrupaczki to sa takie ryzowe? bo ja z takimi wlasnie mialam to samo z maryla. myslalam ze jej pluca odbilam tak sie balam ze mi sie udusi 😜

Tak ryżowe, a najlepsze jest to, że sporo zjadła normalnie i jak się nim zakrztusiła to od razu był koniec, sama zjadłam resztę na szczęście nie było tego dużo, na razie jej nie dam.

nusia27 napisał(a):
Blue napisał(a):

ty ja lepiej czytac naucz 😜

Buahahah 😁 zrobię z niej geniusza 🙂 czytałam kiedyś o kolesiu co od niemowlaka uczył wszystkiego syna i mały w wieku chyba 10lat studiował na Oxfordzie 😁 albo już kończył studia buehehe z nią będzie podobnie 🤪

Nusiak Ty podajesz Bebilona Ha czy Pepti? do kiedy będziesz go podawać? ja się zastanawiam do kiedy Bebilona używać.. chyba tylko do roku, a potem przejdę na inne mleko. Ile w ogóle Marylka pije Ci mleka dziennie?? Po 1 roku życia dziecko ma pić po 500-600ml 🙃 a moja teraz pije po 360 lub 450 🙃 ale częściej po 360...

dawalam jej pepti, ale to ochyda byle ble 🤢 a teraz daje jej tutejsze bez laktozy. jak skonczy rok to moze jej dam sojowe mleko. idziemy niedlugo do dietetyka to sie wiecej dowiem 🙂