Skocz do zawartości

Mamy lutowe 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Joanna1984_m

1092

• sobolinek_m

2610

• julik_m

922

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dzień dobry 😘

U nas też wczoraj śnieżek padał (pierwszy raz był na mikołajki, ale to tak symbolicznie tylko) i specjalnie wtedy wyszłyśmy na spacer 😜 Ula była zaciekawiona co to takiego 😁

Evek, sesja super 🤪 A mały elegancik jaki słodki 🤪 I my musimy pomyśleć o jakiejś świątecznej sesji.
Joanna, Ty coś wspominałaś o tym, że będziecie u fotografa się focić w listopadzie. Sesja doszła do skutku?

doberek
u nas sniegu jeszcze nie bylo,ale pogoda naprawde do bani ,leje ,wieje ,zimno jak nie wiem.
Sobolinku za pozno przeczytalam wiadomosc od ciebie o kalendarzu ,robilam w tym czasie swoj w Rossmanie,ale bez zaznaczonych swoich terminow,a to mi sie podobalo i cena 43 zl,szkoda ale jeszcze nic straconego zamowie sobie wlasnie tam gdzie ty zamawialas a jak mozesz to przeslij mi swoj projekt bardzo chetnie obejze moj adres to [email protected]
Evek Szymcio super wyszedl na zdjeciach ,sama bym taka sesje Zuzi zrobila ale ona 5 min nie usiedzi bez ruchu nawet jak spi to caly czas sie kreci ,a kiedys spala bez ruchu
Malamyszko tak to jest ,jak siedzisz w pracy to masz wiecej czasu zeby tu zagladac ,a jak jestes w domu to caly czas jest cos do zrobienia,albo dzieciaczkami trzeba sie zajac

a, przepraszam Zuza wczoraj siedziala kilka minut bez ruchu jak zalaczylam jej piosenki Arki Noego do ktorych dalyscie linki,baaaardzo jej sie podobalo 😁za to wieczorem zabralam ja na roraty do kosciola,i na poczatku jak byly pogaszone swiatla a dzieci szly w procesji przez caly kosciol z lampionami to myslalam ze bedzie jej sie podobalo ,ale na buzi zrobila sie podkowka i byl placz ,Zuza bala sie ciemnosci,potem juz bylo ok chodzila i zaczepiala dzieci,a jak uslyszala znajomy glas(Michal czytal na oltarzu)to podreptala w strone oltarza i caly czas wolala go NANA (tak nazywa brata)wyrywala sie i chciala do niego isc ,musialam wyjsc z kosciola bo rozpraszala ksiedza i ministrantow ktorzy mieli niezly ubaw,chyba na razie odpuszcze sobie chodzenie z nia do kosciola,Michal tez nie chcial chodzic jak byl maly a po komuni zostal ministrantem i tak jest nim juz 4 lata,

• Mamusie
Zuzka, u nas z Kościołem, to ciężka sprawa. Ja chodzę, czasem nawet z Michasiem, ale Paweł nie chce. I o to u nas są awantury, bo kiedyś chodził, a teraz poprostu jest strasznie leniwy i woli pograć na xboxie. 😠 Może też wezmę Michasia na roraty kiedyś. Przyznam, że nie pamiętam kiedy sama byłam na nich. No i nie mogę doczekać się Świąt i szopki w Kościele.

• Mamusie
Nooo, to mamy gwiazdę telewizyjną !!! Szkoda, że nie przeprowadzili z Wami wywiadu. Anusia pewnie miała dużo do powiedzenia. 😉

Czy Wasze Dzieciaczki też teraz tak dużo śpią? Zauważyłam, że odkąd Michaś zaczął stawać i wstaje przy wszystkim przy czym się da, to szybko się męczy i tak po 2 godz zabawy zaczyna być marudny i zasypia. Teraz też śpi, choć to pora obiadku.

• Mamusie
malamyszko żadnej gwiazdy nie ma, chyba że Ania bo jak nagrywali rozmowę z innym panem to cały czas nadawała i była w zasięgu kamery.
Jeśli chodzi o spanie w dzień, to u Ani bardzo z tym ciężko. Ale ona chyba jako ostatnia będzie chodzić, bo na razie cały czas na czworakach wyczynia różne akrobacje. Nawet bierze sobie moją pierś i sama ciągnie będąc na czworakach. O chodzeniu czy samym staniu u nas nie ma mowy, ale nic nie przyspieszam. Na razie rozwija się wokalnie i tym zaczepia wszystkich wokoło 🙂

• Mamusie
malamyszka napisał(a):
Nooo, to mamy gwiazdę telewizyjną !!! Szkoda, że nie przeprowadzili z Wami wywiadu. Anusia pewnie miała dużo do powiedzenia. 😉

Czy Wasze Dzieciaczki też teraz tak dużo śpią? Zauważyłam, że odkąd Michaś zaczął stawać i wstaje przy wszystkim przy czym się da, to szybko się męczy i tak po 2 godz zabawy zaczyna być marudny i zasypia. Teraz też śpi, choć to pora obiadku.

bLANKA też śpi dużo ostatnio. Dzisiaj wstała o 5 poszła spac o 6 i spała do 9:30 byłam w szoku!

• Mamusie
malamyszka napisał(a):

bLANKA też śpi dużo ostatnio. Dzisiaj wstała o 5 poszła spac o 6 i spała do 9:30 byłam w szoku!

• Mamusie
Ale mnie dziś Paweł wnerwił !!! Pojechaliśmy z Michasiem na zakupy ubranek, bo skoro od stycznia vat w górę, to trzeba pokupować ciuszki. Chodzimy po sklepach, na zmianę nosimy małego, bo to ciężki klocek i w pewnym momencie w sklepie przy kasie pytam Pawła, czy weźmie małego, bo mi ciężko. Na co on odpowiada - a co? macierzyństwo Cię zmęczyło? Ja wiem, że to miało być śmieszne i pewnie bym się śmiała, ale kasjerka w kasie tak dziwnie na mnie popatrzyła, że poprostu wzięłam małego na ręce i wyszłam ze sklepu.
Ale zakupy udane - nie było dużo promocji, więc kupiliśmy tylko 5 par skarpetek (taki pak) w reserved, czapeczkę w cocodrillo, 2 body i spodenki w Kappalh (tak to się pisze?). No i spotkaliśmy moich rodziców, którzy kupili małemu koszulkę w smyku z napisem Mały pomocnik św. Mikołaja.
No i wieczorem, jak już małego kładłam spać to przyjechał kurier z krzesełkiem do karmienia. Kupiliśmy w końcu:
http://allegro.pl/piekne-krzesla-pepe-6-kolorow-super-gratis-i1960470512.html kolor zebra niebieska.
Tylko takie trochę chybotliwe. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok, bo poskładaliśmy je jak już mały spał. Także pierwsza przymiarka jutro rano.

Małamyszko krzeselko nie wyglada na chybotliwe ,mam podobne i jest bardzo stabilne,najlepiej sprawdzisz jak wlozysz do niego Michasia,a moj Michas jedzie jutro do Bukowiny na zgrupowanie sportowe na 3 dni,zadzwonili o 15 z klubu ze jutro jest wyjazd (wczesniej nikt nic nawet nie wspomniał o wyjezdzie jakimkolwiek)a młody nawet butow zimowych nie ma bo jakos tej zimy nie widać i jeszcze nie kupilismy wiec szybko na zakupy ,no i jeszcze dres trzeba bylo kupic nowy,ale ja juz wspołczuje jego przyszlej zonie ,jemu sie nic nie podoba,jak ma isc do przymierzalni to sie ociaga jak mucha w smole,a jak juz cos mus ie spodobalo to mnie sie nie podobalo i sama juz nie wiem moze to ja sie nie znam na młodziezowej modzie,wkoncu kupil buty takie jak jemu sie podobaly a nie mnie ,ale stwierzdilam ze jak bylam w jego wieku to tez mi sie nie podobaly rzeczy które chciała mi kupowac ma=oja mama,wiec co tam niech ma co chce jakos to bede musiała przezyc,
Sobolinku dzieki za wiadomosc,kalendarz super ,pewnie w rzeczywistosci jeszcze piękniejszy,ja jutro ide odebrac moje z Rossmana,bo pisali ze juz mozna odebrac
Małamyszko mój A tez nie jest chetny do chodzenia do koscioła,ale taki juz byl jak go poznałam,poprostu szybka smierc taty gdy miał 16 lat odebrała mu chec chodzenia do kosciola,potem bylo troszke lepiej ale smierc mamy znowu spowodowala ze chyba obrazil sie na Pana Boga,i troszke go rozumiem i do niczego nie zmuszam,bo miałoby to efekt odwrotny,a jesli chodzi o twojego męża i dzisiejsze zachowanie w sklepie to widze ze ma podobny sposób wyrazania swojego humoru jak moj A ,szkoda tylko ze nie wiedza czasami ze nie kazdy to potrafi zrozumiec a wrecz przeciwnie rozumie po swojemu jak ta ekspedientka w sklepie,ale nic sie nie martw przeciez sama wiesz najlepiej ze nie mial nic złego na myśli,
Jak szukalismy butow dla Michala to Zuza była w siodmym niebie,chodziła za raczke po CCC i zdejmowała buty z połek brała do reki i szla do drzwi ,miala przy tym niezły ubaw,juz ma cos po mamusi -uwielbia kupowac buty 😁(szkoda tylko ze brała meskie)
Nic mamuśki zmylam spać ,dobrej nocki zyczę
Sobolinku puzzle ułożone?

• Mamusie
hej mamusie
Widze, ze zakupy udane- Julik fotelik fajny, Malamyszko krzeselko bradzo ladne i tez wyglada mi na stabilne 🙂
Zuza heheh to sie usmialam z twojej Zuzinki 😁 dobra aparatka hehehe w kosciele dala czadu, a w sklepie z butami tez pokazala klase 😉 hehehe nie obejzymy sie jak nasze male beda juz panienki i sie nie odgonimy od wydawania kasy na buty dla nich 😉
A co do Michala to fakt dobrze, ze pozwolilas mu kupic buty jakie chcial. U mnie mama raczej zgadzala sie z tym co ja chce, ale jak patrze jak moja tesciowa teraz swego drugiego syna wychowuje i wszystko mu narzuca- nie pozwala mu byc soba i to mnie przeraza wrecz zreszta moj M mowi, ze on tez tak z nia mial 😉 heheh
Wow strzelanina ??? A co sie tam podzialo konkretniej bo ja nie w temacie??
Joasiu wiesz co te smoki to widze, ze jakies "najciensze" i moze Blanka przywyczaila sie miec grubszy smoczek hmmm a te z mam to tylko takie chude sa nie ma takich normalnych ja np: takie tu masz linka http://www.diapers.com/p/productname-48663 i daj mi znac.
Evek zdjecia przepiekne 😁 😁 😁 moj Szymcio kochany 😘 😘 😘 😘 no i wow juz niedlugo Tomcio bedzie 😁
Sobolinku to Ania juz niedlugo bedzie tez wstawac, narazie zbiera sile w miesniach 🙂 i zobaczysz, ze z dnia na dzien sie podniesie przy kanapie 😉
A u nas chyba jakis skok sie zaczyna Alusia to mamusina dziewczynka. Od wczoraj za mna placze jak tylko ja posadze gdzies. Wogle duzo sie rozwija intelektualnie np wklada jeden przedmiot w drugi, wrzuca ksztautne klocki w odpowiednia dziurke, naklada kuleczka itp 🙂 swietnie jej to idze. No i chyba bedzie z niej jakas artystka normalnie spiewa "lalala" i tak jezyczkiem po gornej wardze robi heheh slodko to wyglada kolysze sie, podskakuje, nawet na stojaco opierajac sie o cos podrzuca dupke do gory heheh i uwielbia swoje male pianinko ciagle je wlacza 😁 😁 Pozatym ciagle chodzi przy meblach, cos tam cuduje, ale widze, ze zaczela miec wieksze zainteresowanie chodzeniem niz raczkowaniem 😉
No i dzis jak bylysmy w sklepiej to kupilam jej takiego pluszowego chomika co sie turla po podlodze. Normalnie dzis caly dzien z nim chodzila, przytulala, calowala hehehe pierwszy raz widzialam takie dlugie zainteresowanie jedna i ta sama zabawka. 🙂
ok zmykam musze zrobic liste co w sobote bo jedziemy w koncu pokupowac prezenty
3macie sie kochane 😘

• Mamusie
Cześć Kochane 😉
Ania rano wzruszyła mnie prawie do łez 😉 Zaczęła wołać tata więc T, który szykował się do pracy wziął ją z jej łóżeczka i poszedł do naszej sypialni. Ja w tym czasie poszłam na moment do łazienki. I T zapytał Anię kogo szukamy i ja w tym czasie przyszłam a ona z uśmiechem spojrzała na mnie i powiedziała MAMA 😁 😁 😁 😁 Jakie to było słodkie. Oczywiście tylko raz, bo cały czas woła TATA 🙂 Ale T przeważnie nie ma a ja jestem cały czas przy niej. No i jeszcze później jak tak siedzieliśmy w tym łóżku to sama sobie poszukała cycusia i na siedząco zaczęła ssać. Samoobsługowa mleczarnia 😁 😁
malamyszka nie martw się stabilnością, ja mam identyczne krzesełko i jest naprawdę super i stabilne 🙂
zuzka niestety przez marudną Anię nie mam tyle czasu na puzzle a wieczorem zasypiam po 20. Wczoraj zasnęłam na moich ulubionych kuchennych rewolucjach. Szkoda, że to już ostatni odcinek...
Zazdroszczę troszkę drepczącej Zuzi, musiała słodko wyglądać taszcząc takie wielkie męskie buciorki 😁 😁
nanusia super, że Alusia tak fajnie się rozwija. Zdolna z niej dziewczynka !

cześć laseczki
ja tylko sie witam i ide pakować młodego ,jak mi Zuza pozwoli 😁bo ona drepta do mnie i ciagnie za palec i kaze chodzic po całym domu,Sobolinku nie ma czego zazdroscic,juz niedlugo i Ty sie doczekasz a wtedy sama zobaczysz co mialam na mysli 😁nic juz wtedy nie mozna zrobic 😉A co do Waszego słodkiego poranka to faktycznie slodkie to musiało byc,jak Ania Cie wołała,a z tą "samoobsługową mleczarnią"to tez fajne Zuza tak robi jak leze obok niej ,tylko ze A sie to nie podoba ,bo Zuza czasami w sklepie jak trzymam ja na rekach szuka paluszkami piersi i sie upomina,ale co tam facet tego nie zrozumie ,a moj jest troszke zazdrosny ze Zuza jest takim "mamincyckiem"wczoraj jak sie kapałam z mała i A po nia przyszedl i wyjął z wanny to byl straszny placz i mama,mama wtedy powiedział ze az mu ise serce kraje ze ona tak na nie reaguje,wrecz przeciwnie 😞
mialo byc szybko a znowu sie rozpisalam,pozniej wpadne,idziemy sie pakowac ,tylko co jak tam taka okropna pogoda,w gorach to pewnie halny,ale mu zazdroszcze tego wyjazdu

• Mamusie
Sobolinku, Ty czekasz na raczkowanie, a ja na pierwsze świadome mama. Bo u nas to mamama jest co chwile, ale Michaś woła tak na wszystko.
Zuzka - a jak ze szkołą Młodego? Nie robią problemów, jak np dziś nie idzie?
A u nas masakra nocna. Michas obudził się o 2.30 i nie spał do 5.30. Nie pomogło karmienie (150 ml i 90 ml), smarowanie dziąsełek Dentinoxem. Dopiero jak daliśmy Mu Paracetamol to zasnął. Obudził się o 8.45, zjadł, pobawił się chwile i znów poszedł spać. Spał godzinkę i obudził się. Zmiana pieluszki, pobawienie się, mała porcja mleczka i poszedł znów spać. Nie wiem co jest nie tak. Ma lekką temperaturę 38,1. Mam nadzieję, że to kolejne ząbki. Dobrze, że mam dziś wizytę kontrolną u lekarza, to pogadam z moją lekarką żeby go obejrzała.

• Mamusie
oj malamyszko to faktycznie mieliście nocną jazdę z Michasiem 😞 Nie wiem co to może być bo nie znam się na chorobach dziecięcych, ale najprawdopodobniej kolejne ząbki Michasiowi idą. Dobrze, że tak dużo śpi no i ta dzisiejsza lekarka Wam z nieba spadnie 🙂
Ja właśnie walczę z Anią żeby poszła spać, ale ona cały czas chce się bawić i robić różne akrobacje. A po przyjściu T z pracy musimy załatwić kilka rzeczy w Chorzowie i musi być wyspana.

• Mamusie
Hej mamusie!
malamyszko krzesełko fajnie się prezentuje 🙂 daj znać jak Michałkowi się podobało? Co do tej nocki nieprzespanej, tez mi się wydaje, że to ząbki. Daj znać jak po wizycie kontrolnej!

Zuzka no fakt to co nam rodzicie proponowali to nam się nie podobało, więc Michał musi wybrać sam 🙂 nie masz wyjścia kochana i tak jak piszesz, jakoś to przeżyjesz 🙂 😉

Nanusiu to jest właśnie taki smoczek jakiego szukałam, z taka końcówką http://www.diapers.com/p/mam-night-silicone-pacifier-green-2-months-48633 spróbuje jeszcze popytać w aptece, bo widzę, że to są na noc, a ja za takimi sie nie rozglądałam, w sumie to ona tylko w nocy używa smoczka 🙂 dzięki Nanka, że pomogłaś mi znaleźć odpowiedni 🙂 buziaczki
Brawa dla Ali za to, ze tak pięknie się rozwija 🙂

A ja drugi dzień Blance nie dałam mleczka o 23h i nei obudziła się w nocy, tylko przebudzała ale dawałam smoka lub wodę i zasypiała, także chyba już koniec karmienia nocnego 🙂

• Mamusie
Rzeczywiście to ząbki. Byłam na kontroli. Osłuchany, uszka sprawdzone, gardło sprawdzone i wszystko czyste. Śmiałam się, że czyste, bo Mamusia dobrze myje syneczka 😁 A jak lekarka zobaczyła dziąsełka, to stwierdziła, że idą dwie dolne dwójki. No i znów nocne wstawanie, płacze i paracetamol będzie potrzebny.
Tak z jednej strony ciesze się, że to zęby a nie nic poważnego, a z drugiej to żal mi Michasia jak tak się męczy bez wytchnienia. Ledwo wyszły górne dwójki to już atakują dolne. Ciekawe kiedy się przebiją.