Skocz do zawartości

Mamy lutowe 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Hej
Ja już po maratonie TVNowskim 🙂 Oglądam tylko kilka rzeczy w TV i od niedawna mam zajęte niedzielne wieczory 🙂
Na urodzinkach było sympatycznie, aczkolwiek tłoczno 🙂
Kurczę dziś przeżyłam szok, na imprezce roczkowej zalało mnie mleczko. Normalnie miałam pełne piersi jak daawno. Oczywiście nie miałam wkładek, bo ich nie lubiłam a poza tym nigdy aż tak nie było. Nie wiem co się stało. Nawał normalnie. Wsadziłam sobie chusteczki higieniczne. Pech chciał, że włożyłam koronkowy stanik, na szczęście miałam wzorzystą satynową bluzkę i średnio było widać plamy.
julik Ania śpi zazwyczaj ok 12-13 h na dobę, no chyba że nie śpi w dzień, ale ostatnio ładnie zasypia w dzień, może to przez to, że daję jej przed słoiczkowym obiadkiem swoją zupkę, którą się zajada. Do tego słoiczkowy obiadek i cycusie 🙂 I śpi ponad 2 h 🙂

• Odpowiedzi 11,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Joanna1984_m

1092

• sobolinek_m

2610

• julik_m

922

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

dobry wieczór 🙂
ja na momencik bo padam po zakupach z Michałaem ,jak juz kiedys pisałam zakupy z nim to gorzej niz z kobietą,nic mu sie nie podoba a trzeba było kupic buty bo juz mu sie rozleciały,no i kuplismy wkoncu,tylko nie pytajcie jakie? 🙃
Widze ze temat spanie na tapecie,moja mała spała w wozku tylko przez pierwsze 2 miesiace swojego zycia,pozniej moze jej sie zdarzylo kilka razy ,a dzisiaj poszła do poludnia z tatusiem na spacerek i jak wrócili to spała w Pegu ,podobno zasneła na siedzaco(zawsze tak zasypiała jak juz umiała siedziec)a potem ja połozył i spała przez 2 godz przed domem,nie lubie jak spi na dworze ,bo od tego jest łozeczko,
Julik ,ja nie mam zamiaru przestawiac Zuzy na nowy czas ,bardzo mi to teraz pasuje,bo jest juz coraz dluzej jasno i nie mam zamiaru siedziec z dzieckiem w domu o 18 ,wiec chodzi spac po staremu o 19 a po nowemu o 20 i bardzo mnie to cieszy,tylko ze dzisiaj rano zamiast wstac o 7 to wstala o 6,po staremu o 5 😠
Małamyszko ja miałam taki mały ekspres z de longhi,(jakos tak)i był fajny bo była funkcja capuccino,ale tak jak piszesz kazda kawe trzeba było robic osobno ,był taki pojemniczek do sypania kawy na jedna porcje a jak przyszli goscie i sobie zyczyli wlasnie capuccino z ekspresu to miałam dosc jak pierwszy wypil kawe to ten ostatni jeszcze czekał w kolejce a ja nic nie robiłam tylko stałam przy ekspresie,kupe kasy kosztował,350,dostałam,odtesciowej na urodziny 6 lat temu ale naprawde nie warty kasy,
ok uciekam do lozka,dobranoc

• Mamusie
Sobolinku to tylko się cieszyć z tej ilości mleczka tylko szkoda że na imprezie dało o sobie znać 🙂

właśnie tak się zastanawiam bo Jula zawsze dużo spała ale ostatnio w dzień potrafi spać ponad 3 godziny, dzis to nawet wyszło 16,5h

• Mamusie
Dzień dobry Kochane.
Michaś już grasuje po mieszkaniu. Lata z piłeczką. Co do spania, to w nocy śpi ok 12 godzin i jeszcze w ciągu dnia. Zazwyczaj było to 2 razy po godzinie ale ostatnio to raz dziennie 1,5 godziny.
Zuzka, to mam podobny ekspres. I jak goście do nas przyjeżdżają to zazwyczaj robię wcześniej kawę do termosu, żeby była ciepła i dopiero potem robie z ekspresu dolewki, jak ktoś chce.

• Mamusie
Cześć dziewczynki
Ania dziś wstała przed 7, czyli przed 6 wg starego czasu. Za to ja jestem niewyspana, śniło mi się, że Ania mówiła już pełnymi zdaniami hehe i to było takie fajne i nie chciałam się obudzić 🙂
Teraz cały czas "nadaje" bawiąc się.

W nocy znowu miałam nawał pokarmu, nie wiem co się dzieje 🙂 Karmiące mamusie macie jeszcze takie chwile?

doberek 🙂
Małamyszko to Michas spi podobnie jak Zuza,w nocy ok 11 godzin,oczywiscie z pzrerwami ,dzisiaj były 2,a w dzien tez spi juz tylko raz półtorej godz czasami 2,
Sobolinek,ja moze kilka razy miałam nawał a tak to nie,wczoraj nawet stałam przed lustrem i nie mogłam uwierzyc jakie mam obwisłe ,wyssane ,brzydkie piersi, 😞,zmalały napewno bo biustonosz mam za duzy z leksza,a moze Ty w ciąży jestes? 😜(żartuje)moze poprostu wiecej pijesz niz zwykle,a dalej pijesz karmi?

a ja musze isc dzisiaj kupic Zuzi wiaderko do piasu ,bo wczoraj zabierała innym maluchom w piaskownicy 😁
a teraz powiedzcie mi jak mam Zuzi pobrac mocz? 😲przeciez ona na nocniku nie posiedzi az zrobi ,do pojemnika nie ma mowy ,A powiedział ze mam jej przyczepisc ten specjalny woreczek i niech z nim chodz 😁,przeciez go oderwie 🙃

• Mamusie
hej mamusie 🙂
jestem tylko nie wiem na jak długo zaraz nadrobię zaległości jak mi sie uda a chciałam tylko powiedziec że u Nas znów coś tym razem Gabryś ma mega rozwolnienie od wczoraj raczej to nie zeby tylko pewnie jakaś wirus€wka bo kumpeli córa własnie skończyła biegunke jakoś 3 dni temu
jakby co to miłego dnia a ja teraz jak mi sie uda to nadrabiam

• Mamusie
zuzka w ciąży na pewno nie jestem 😉 Karmi pijam czasami (ale już niedługo stop 😉 )ale w moim przypadku to za bardzo nie ma związku.
Umyłam dziś ostatnie okna w sypialni i finitoo 🙂 🙂 Ania przyglądała się jak mamusia myje przez swoje okno w pokoiku i poszło nawet sprawnie 🙂
alwo nie obraź się kochana, ale do Was teraz idealnie pasuje powiedzenie "Jak nie urok to sraczka" Może faktycznie jakiś wirus panuje, może jelitówka. Dużo zdrowia i twardych kupek Gabrysiowi życzę!

dobry wieczor
Ja chyba bede musiala isc do lekarza 😞kaszle tak ze mam wazenie ze zaraz płuca wypluje ,a mi mowi ze mam wziac jakies leki wkoncu i to bedzie dobry sposob na koniec cycka,moze ma racje ?chce skonczyc karmic w tym miesiacu ale to takie trudne ,w sumie od 3 dni karmie Zuze tylko o 5 rano i gdyby spała dluzej to o tej 5 nie dawalabym jej cycka a jakby wstała o normalnej porze to dostałaby normalne sniadanie,
Sobolinku to nie mam pojecia skąd masz tyle mleczka ,ale to dobrze chyba nie?
Alwo ,Sobolinek ma racje jak nie urok to sraczka,oby mu szybko przeszło,a potem pewnie Ciebie złapie? 😜
My dzisiaj jeszcze nie poszlismy na te badania ,bo siuśków nie udało mi sie złapac 😉,poszłam po poludniu do prywatnego laboratorium ,bo w przychodni to tylko rano,z mysla ze zrobie tylko krew ,ale jak mam zaplacic ponad 50 zł to poswiece sie i jutro rano wstane i wybiore sie o 7 🙂
Dziewczyny ja ni moge dojsc do "porozumienia"z moja kuchnia po remoncie i kafelkowaniu 🙃moze któras z Was jest chętna przyjechac do Radlina bo mnie ciągle czasu brak jak mam w niej posprzątać 😜(żartuje)
A pochwale sie wam jeszcze ze dzisiaj w komisie udało mi sie kupic zupełnie nowe nieuzywane adidaski dla Zuzi takie jak wczoraj kupiłam Michałowi (tylko ze chyba powinno byc odwrotnie bo on ma czerwone a ona czarne ) z tą róznica ze za jej zapłaciłam 10x mniej niz za jego ,ale jaka konsternacja ze strony Michała jak je zobaczył,powiedział ze jak on był taki mały to bym mu takich drogich butów nie kupiła 🙂nie wiedział ze to z komisu 😁
Ok uciekam ,jutro od samego rana znowu mnied czeka ciezki dzien ,i nadal nie wiem jak ten mocz złapac 😉
DOBRANOC 🙂

• Mamusie
hej dziewczyny, rano bylam u laryngologa pozniej w pracy i dopiero wróciłam 😞 Blanka mi się budziła teraz i nie moglam jej uspic, okazało sie ze chce mleczka, teraz chyba zasypia!
Laryngolog zbadał uszka, nosek i gardło i mówi ze jeszcze się goją uszka, oze to z tydfzien potrwac, a Blanka niestety od srody musi wrócic do zlobka 😞 mam nadzieje ze nie bedzie nawrotu bo sie załamie, no i za miesiąc mamy badanie słuchu, czy nei ma ubytku bo to juz drugie zapalenie ucha w ciągu miesiąca 😞
uciekam dzieczyny do wanny i spac bo padam ze zmęczenia! buziaczki dla wszystkich

• Mamusie
zuzka uważam, że A mądrze prawi 🙂 Jeśli zamierzałaś karkić do końca marca, a tak pamiętam to jest ku temu okazja. Weź kochana tabletki bo tak to daleko nie zajedziesz. Tym bardziej, że karmisz Zuzię tylko raz na dobę. U nas to 5 razy jeszcze jest i Ania na razie nie zamierza przestać. Szanuję to i na siłę nie będę jej zabierać tej przyjemności tym bardziej, że tyle tego pokarmu mam 🙂

• Mamusie
Joanna nawet nie potrafię sobie wyobrazić co przeżywasz, bo nas takie choróbska póki co (odpukać) omijają, ale to pewnie dlatego, że Ania nie chodzi do żłobka. Dobrze, że uszka Blanusi się goją. Oby jak najszybciej wróciła do pełnego zdrowia, tego Wam życzę z całego serca!!!

jestem jeszcze,
Sobolinku ,wiem ze to dobra okazja ale zeby to było takie proste 😞sama nie wiem komu bedzie bardziej brakować tej bliskości,mnie czy Zuzi 😉czasami jest to bardzo męczące np tak jak dzisiaj w sna dworze wkładała mi rękę pod bluzkę jak gadałam z sasiadką ,i mówiła AM (nie była głodna)powiedziałam jej ze nie ma a ona tak długo grzebała az sie dogrzebała i powiedziała JEEST
(po swojemu)
Joanna ,przykro mi z powodu Blanusi ,oby tylko nie złapała nic znowu w żłobku,bedzie dobrze z jej słuchem,zobaczysz 🙂
Dobra teraz to juz napewno sie kłade,no jescze tylko fotki od maluszków zobaczę 😜

o ,wczoraj ostatnia ,dzisiaj pierwsza 🙂DZIEŃ DOBRY 😎
My juz po badaniach,moczu udało nam sie zlapac tylko kilka kropel i to było za mało do badania ,trudno bede probowac dalej,a z krwia ten sam problem ,Zuza sie darła oczywiscie od wejscia do gabinetu jak tylko zobaczyła kobiety w fartuchach,A trzymał ja na rekach na siedzaco a ja zagadwyałam ,pokazywałam ptaszki za oknem itp ale nic jej nie uspokajało ,tylko ze ona tak naprawde nie płakała,bbo nawet łzy nie leciały ,a jak faktycznie ptak przelecial to w momencie była cicho,tylko ze krew jej z palcow nie chciala leciec ,trzy paluszki ma pokute ,a potrzeba bylo az do 3 fiolek bo kilka tych rodzajow badan ma zlecone,jedna kobieta naciskala na paluszki zeby krew leciala a druga starala sie zlapac te krople,chyba z 15 min to trwalo,a i wiecie co?moja mala budzi sie o 5.30,czyli po staremu o 4.30 a myslalam ze bedzie lepiej ,a ona znowu pokazala ze bedzie tak jak ona zechce
ok ,uciekam,miłego dnia 😎

• Mamusie
Zuzka, wczoraj mnie nie było, więc piszę dopiero teraz. Może następnym razem Wam to pomoże. Jak będziesz robiła badanie krwi to wcześniej, np wieczorem, w nocy czy rano daj jak najwięcej wody do picia albo soku. Krew będzie bardziej rozrzedzona i łatwiej wyleci. Nam tak powiedziała znajoma laborantka.
A co do łapania siuśków, to my kupiliśmy takie specjalne woreczki. Nawet można na nie założyć pieluszkę, więc dziecko tego z siebie nie ściągnie.

• Mamusie
Kurcze Zuzka to wspolczuje, ze tyle czasu się meczyliscie z tym pobraniem krwi :/ biedna Zuzia, pewnie zapamięta to i pozniej będzie ciezej :/ oby tak nei było... popieram Małamyszkę, Zuzia musi pic dużo wody.też o ty słyszałam.
Dzieki dziewczyny za kciukasy, mam nadzieje ze te chorbóska wreszcie się skonczą, jutro idzie na 3 dni, pozniej na cztery i świeta, to moze bedzie zdrowa przez tern czas, najwazniejsze zeby katarku znowu nie złapała, bo od niego wszystko się zaczyna, teraz nie ma zadnych gilków od nie pamiętam kiedy! Frida trochę odpocznie!
Zuzka jeśli chcesz odstawić od piersi to musisz być konsekwentna, powiedziec sobie, ze to juz czas i koniec 🙂 trzymam kciuki za Towje zdrówko!!!
Tak propo karmienia, to wczoraj u mnei w sklepie babka karmiła swoją 2 letnią córeczkę w przymierzalni, nawet się nei zasłoniła i wiecie co, sorki ze to napisze, ale to wyglądało obrzydliwie :/ taka duża dziewucha i ssała pierś, jakos nie mogłam na to patrzec! POpieram jak najbardziej karmienie piersią, nawet namawiam do tego, ale czy jest sens tak długo to robić? :/

• Mamusie
Joanna, u nas różnie bywa z siusianiem. Czasem okropnie ciężka a czasem pusta przez dłuższy czas. A co do karmienia tak dużych dzieci, to dla mnie to też już zbyt długo. No i to samo z pieluchami. Jak miałam tego 3 letniego synka mojej przyjaciółki i zmieniałam mu pieluszkę, to tak dziwnie. On już nie jest takim maluszkiem. Dziwnie się przewijało takiego dużego chłopaka.