Skocz do zawartości

Mamy lutowe 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
zuzka napisał(a):
zastanawiam sie dlaczego dzieci jak coś dopada to zazwyczaj w piątek po południu ,jak juz wszystkie przychodnie pozamykane i weekend przed nimi 😲?

dobre pytanie 😁

każdy sposób jest dobry najważniejsze że działa, ja Julce paznokcie obcinam na parapecie, jak gapi się przez okno bo inaczej nie ma szans 🙂

• Odpowiedzi 11,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Joanna1984_m

1092

• sobolinek_m

2610

• julik_m

922

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hej
Porobiłam wszystko i siadłam w końcu 🙂
Asiula być może to po szczepieniu, u nas wyskoczyła gorączka po tygodniu. Ale na krótko. W zasadzie to Ania jeszcze nie miała prawdziwej gorączki, tylko stan podgorączkowy.
Julik ale Wam było fajjjjjnie. Zazdroszczę strasznie!!! Super się wybyczyliście. U nas chyba byłoby podobnie jeśli chodzi i Anię, bo też nie mielibyśmy za bardzo z kim jej zostawić (cyc 🙂 )

• Mamusie
A wiesz Julik, że tak naprawdę to ja dopiero niedawno skojarzyłam, że ten mój nick tak można odczytać?... 😜 Asiulą byłam już na brzuszku.net, kiedy jeszcze nie miałam pojęcia, jak będzie miało na imię nasze dzieciątko 🤪 To jakiś omen był chyba 😜 A ten "Asiul" to mi nie pasował, bo beznadziejnie brzmi 🥴

julik napisał(a):
zuzka napisał(a):
zastanawiam sie dlaczego dzieci jak coś dopada to zazwyczaj w piątek po południu ,jak juz wszystkie przychodnie pozamykane i weekend przed nimi 😲?

dobre pytanie 😁

a co do sposobów to ja Julce paznokcie obcinam na parapecie, jak gapi się przez okno bo inaczej nie ma szans 🙂

u nas raczej nie ma problemu z paznokciami,ale nie ma mowy o oknie bo wtedy trzaska po szybie i krzyczy na psa, 😁musi mi siedziec na kolanach , a teraz to nawet lepiej bo od kilku dni bierze mnie za reke i prowadzi do swojego pokoju ,tam kaze siadac na srodku ,przynosi mi ksiazeczki i mowi po swojemu CICIAć(czytać) TOTE(prosze) 🙃i moze tak i godzine siedziec a wtedy kozystam i obcinam jej paznokcie

• Mamusie
Asiula napisał(a):
A wiesz, że tak naprawdę to ja dopiero niedawno skojarzyłam, że ten mój nick tak można odczytać?... 😜 Asiulą byłam już na brzuszku.net, kiedy jeszcze nie miałam pojęcia, jak będzie miało na imię nasze dzieciątko 🤪 To jakiś omen był chyba 😜 A ten "Asiul" to mi nie pasował, bo beznadziejnie brzmi 🥴

Miałaś super przeczucie kochana 🙂 Mnie też Asiul brzmi brzydko, a fee !

• Mamusie
zuzka ale fajnie, że Zuzia chce żebyś czytała jej książeczki. Ania nie chce, a jak biorę jej książeczkę i próbuję czytać to mi ją odbiera i sama obraca strony i się bawi. Kiedyś jej dziennie czytałam, ale ona jeszcze wtedy leżała i nie miała innego wyjścia 🙂 Chociaż lubiła to i pamięta fragmenty do dziś 🙂

sobolinek napisał(a):
zuzka ale fajnie, że Zuzia chce żebyś czytała jej książeczki. Ania nie chce, a jak biorę jej książeczkę i próbuję czytać to mi ją odbiera i sama obraca strony i się bawi. Kiedyś jej dziennie czytałam, ale ona jeszcze wtedy leżała i nie miała innego wyjścia 🙂 Chociaż lubiła to i pamięta fragmenty do dziś 🙂

to nie do końca można nazwać czytaniem 😜przewracam strony i pokazuje jej co jest na tych stronach nazywając kazde zwierze czy ludzi,albo ogolnie przyrode,i ona to lubi ,w jednej ksiazeczce ma ludzi ktorzy stoja na peronie i mowie jej ze to jest pan ,pani ,chłopczyk,jest tam pani w okularach wiec mowie ze to baba,i pewnego dnia ona mi mowi pokazując na tę babcie CIECIE(cześć,cześć)patrze a babcia trzyma za rękę chłopca a Zuzia stwierdziła ze daje mu cześć 😁a wczoraj poprosilam A zeby jej poczytał ,ten usiadł z małą i jak zaczol czytac to Zuza wstała i poszła ,poprostu czytał co było napisane i to tak bez emocji 😉

• Mamusie
zuzka napisał(a):
sobolinek napisał(a):

to nie do końca można nazwać czytaniem 😜przewracam strony i pokazuje jej co jest na tych stronach nazywając kazde zwierze czy ludzi,albo ogolnie przyrode,i ona to lubi ,w jednej ksiazeczce ma ludzi ktorzy stoja na peronie i mowie jej ze to jest pan ,pani ,chłopczyk,jest tam pani w okularach wiec mowie ze to baba,i pewnego dnia ona mi mowi pokazując na tę babcie CIECIE(cześć,cześć)patrze a babcia trzyma za rękę chłopca a Zuzia stwierdziła ze daje mu cześć 😁a wczoraj poprosilam A zeby jej poczytał ,ten usiadł z małą i jak zaczol czytac to Zuza wstała i poszła ,poprostu czytał co było napisane i to tak bez emocji 😉

ach te chłopy, zamiast czytać po dziewczyńsku (między wierszami) to oni tylko to co napisane. U nas Anka zaraz wydziera mi książeczkę z ręki i po zawodach. Za to non stop opowiadam jej co robię, mówię do niej i dziś jak jej powiedziałam, żeby się przesunęła bo chciałam otworzyć pralkę... to się przesunęła, a jak powiedziałam że jeszcze, to się jeszcze przesunęła 🙂 Główka zaczyna pracować 🙂

julik napisał(a):
u mnie Jula też nie lubi jak tata czyta i biega z książeczkami do mnie 😁 ale jak ma ochote na wygłupy to leci do tatusia i się popisuje 🙂

hehe,skąd ja to znam ,tylko ze u mnie zamiast tatusia,jest starszy brat,ktory czasami nie zna umiaru 🙃

• Mamusie
julik napisał(a):
dziewczyny a wiecie że jest bezprzewodowy internet darmowy! fakt że tylko do końca 2013 roku ale i to się opłaca, w sumie nie jest do końca darmowy bo wpłacasz kaucję 29zł

Ja nie skorzystam, mój teściu ma blueconnecta i klnie na niego strasznie. Początkowo jeszcze jakoś chodził, a teraz strona otwiera mu się 10 min. Autentycznie byłam i widziałam. Zgłaszał i nie potrafią mu pomóc, coś ograniczyli na nadajnikach. Złodzieje i tyle. Płaci więcej od nas za niby 512kb, a my mamy 25MB za 60 zł ale radiowy i śmiga jak błyskawica.

• Mamusie
Sobolinku, świetnie wygląda ta motylkowa rodzinka na ścianie 🤪

Ula też lubi "czytać" ze mną książeczki. Jeszcze do niedawna najfajniejsze było przewracanie kartek, ale teraz już pokazuje paluszkiem i czeka aż jej opowiem po raz setny co jest na obrazku 😜

Kasiu, to Zuzia bardzo rozgadana dziewczynka jest 🤪