Skocz do zawartości

Marcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
A my nie byliśmy na szczepieniu a mamy to samo 🙂 Na spacer nie poszłam bo gdy tylko znikałam mu z pola widzenia był ryk więc nijak się wyszykować i wózek znieść. Spał godzine w pociągu i miał krótką drzemke od 12.30 do 13 i od tamtej pory nic. Już nie wiem jak go uśpić, nawet cycuś nie pomaga. Dobra lece, bo znów marudzi 😞

• Odpowiedzi 10,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• samantka_m

1158

• niunia26_m

1010

• Misia_m

855

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Marta to mówisz o tej butelce madela że też nie pomogła? Ja kubek niekapek będę miała dopiero jutro a wypróbowałam różne smoczki i też nic.... jeszcze spróbuję z innym mlekiem teraz mam gerbera. Dzięki Tobie się zmobilizowałam i dałam zdjęcie 🙂 czytałam też że butlę najlepiej żeby inna osoba podała dziecku bo każda mama pachnie mlekiem i dlatego dzieci nie chcą z butli bo czują mleko z piersi. Jeszcze tego nie próbowałam.

• Mamusie
Fajna Twoja Weronika 🙂)) wygląda poważnie jak taka większa dziewczynka 🙂
Ja na szczęście nie mam problemu z butlą, ale nie daję mu... jedynie w wyjątkowych sytuacjach. Ale wody czy herbatki nie wypije, jedynie moje mleczko.
W końcu zasnął. Chyba poleżę z nim, żeby w końcu odpoczął.

• Mamusie
hej dziewczyny!
Cały dzień nie wchodziłam,bo milka tematów ekstra mi rodzice dali.MUSzę im jeszcze kwaterę w Darłówku znaleźć od przyszłej niedzieli.
Marta ja mieszkam w Skórzewie za ulicą mam Poznań, na początku sierpnia będę w Boszkowie koło Leszna trochę bliżej Ciebie na wakacjach tydzień.
Co do humoru to u mnie też nie najlepiej oczywiście przez pogodę.Leje od 14:00,Agatka marudna bo pośpi ale w wózku ja jej daję tetrę i smoka i śpi ale w domu tylko przy mnie przy cycku. 😞
Muszę wam się pochwalić że wieczorne zasypianie już wygląda całkiem nieźle mała wczoraj zasnęła o 22:00 i spała do 6:55!rekord w swoim łóżeczku!Potem karmienie i z mamą do 11:00.WIdzę że przeniesienie jej do swojego pokoju i do łóżeczka było super decyzją.

a u mnie mały cały dzień przez to marudzenie nie chciał jeść i mam pusto w cyckach 😞 no ale coś tam musiał zjeść, bo zasnął, ale cycki jak nigdy miękkie 😞

Weronika jest sliczna 🙂 Teraz jeszcze mame przydaloby sie zobaczyc 🙂
Dorota sorki, ze pokrecilam miejscowosci..Boszkowo to bardzo blisko nas jest.
Tuska ja wlasnie sie wykapalam i patrze na moje cycki a one tak wisza jak u krowy i jeszcze sprawdzilam czy cos tam w ogole jest, nacisnelam a tam tryska z kilku dziurek..wiec mleko jest..
Dziewczyny nie wiem co sie dzieje z moim brzuchem, ale jest jak pilka okragly..nie jakis flak, tylko jak balon i nic z nim nie moge zrobic 😞 Przeciez jesc musze, bo karmie..Jak jest u was?

u mnie raczej taki flaczek, choć ostatnio przytyłam trooszkę i zrobił się okrąglejszy, ale raczej wisi..flaczek! 🤢
a co do cycków jak u krowy to się już przyzwyczaiłam, bo ja niestety mam duże i przyciągała je grawitacja! 🤢

• Mamusie
Mały wykąpany i już lula smacznie. No i o dziwo poszło mi całkiem nieźle- mały był grzeczny. U mnie też brzuszek okrąglutki, prawie jak początki ciąży 🙂 A ćwiczyć mi się nie chce, wystarczy że codziennie spaceruje po 2h z wózkiem. Cycki jak u krowy, hihi, też to mam. Na początku karmienia były takie fajne, jędrne, a teraz takie flaczki, mimo że mleka sporo 🙂

nie no to ja jeszcze wczoraj miałam mleczka, a mleczka i cycuszki były jędrniutkie, a dziś takie dwa flaki 😞 😞 moje cycki już przed ciążą przyciągała grawitacja, ale to przez to, że ja miałam miseczkę F 🤪 teraz mam biustonosze 80G, ale ostatnio cyce poszły znów o rozmiar w dół 😮 zobaczymy co to będzie jak skończę karmić, ale już stosuję krem ujędrniający dla kobiet karmiących.. zawsze używałam kremu z avonu, ale dopóki karmię nie mogę.
No ale o tym już chyba kiedyś pisałam.
Mam kompleksy przez moje piersi od zawsze, więc boję się co będzie później!

• Mamusie
U mnie też cycki coraz bardziej miękkie, a mleko leci. Jedynie twarde to są rano... ostatnio kupiłam stanik 65G 🤪 babka mi taki dobrała... normalnie szok, bo sama sobie to bym wzięła z 75C... i nie uwierzycie, ale cycki wyglądają super 🙂)) a co do brzucha to u mnie okrągły się robi jak się najem, jak stoję to jest płaski, ale jak usiądę to skóra się marszczy :P ale ja to już wcześniej tak miałam, więc to nie po ciąży. Ogólnie stwierdzam, że po ciąży mam fajniejszą figurę niż przed 🙃 jedynie galaretka na udkach została :P

• Mamusie
Misia ja tam zadnego brzucha u ciebie nie widzialam,a sporo sie zjadlo 😁 😁 Marta,co do brzucha,to ja tez mialam dola przez niego.Cala chudne a tam dalej paskudnie wyglada.Poszlam do lekarza,a on mnie uswiadomil,ze to jest normalne po cesarce,bo zeby wyjac ci dziecko musza miesnie rozciac.I ze do 1,5 roku moze taki paskudny byc 😞 😞 Ja skonczylam prasowac.Julka dzis byla tak jazdowna,ze szok.Jeszcze nigdy nie miala takiej jazdy.Teraz spi.Ciekawe jak ta nocka.Kurcze,zaluje ze w Polsce bylam,bo w efekcie wiecej minusow niz plusow z tego wyszlo 😞 😞Przed wyjazdem mala szla spac o 21 i wstawala o 6 na karmienie a wczoraj nawet mi sie 2 razy w nocy obudzila.I w ogole jakas taka inna jest 😞Ech dobra ide pod prysznic i spac,zeby wam tu nie smucic.Dobranoc.Misia wyspij sie,jutro wazny dzien 🙂

• Mamusie
Ja patrzeć na siebie już nie mogę normalnie nie znoszę swojego wyglądu od stóp do głowy. Cycki to masakra, brzuch dziwny na dole okrągły na plecach w dole boczki a przy cycach żebra wystają,na twarzy pełno pryszczy jakbym nastolatką była szkoda tylko że jebite zmarchy mi się robią i jeszcze plamy od słońca. NA domiar wszystkiego fryzjerka mnie wk..rwiła nieziemsko bo miała tylko mi grzywkę obciąć żebym coś widziała a ją fantazja poniosła i mi ją normalnie tak wycieniowała jakbym za dużo włosów miała. Ogólnie z kiepskiego humoru to już nawet nie mam tylko wku..wiona jestem jak siebie widzę. Zresztą nawet mojemu J.przestałam się podobać.

• Mamusie
Witam po całym dniu... Ufff ale sie narobiłam, ale meble poprzestawiane, okna pomyte posprzątane na błysk... i bylam tez w szpitalu... dostalam jakies leki na powstrzymanie krwotoku... bo normalne to nie jest... wczesniej zadzwonilam do lekarza po rade i kazala jechac... no to o 21 sobie pojechalam na urgence i wrocilam po 23h00 ..
Dzisiaj juz nie nadrobie co zescie napisaly.. jyrto poczytam 🙂

• Mamusie
cześć dziewczyny, nie ma mnie ostatnio, bo przyjechała do nas moja siostrzenica na tydzień, więc nie bardzo mam czas, w sobotę ja odwozimy do domu i ja jadę do swoich rodziców, jak wrócę to pewnie i tak nie nadrobię, w każdym razie mam już wyniki Filip na wit D3 wszystko jest w normie, jutro idę do lekarza.
Dziękuje Za życzenia urodzinowe na FB, bardzo mi miło. Trzymajcie się ciepło, za kilka dni wracam 🙂