Skocz do zawartości

Marcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

Hawajka napisał(a):
Krystianek dziękuje za życzonka. Mam nadzieję, że zrobi mamusi prezent i będzie spał w miarę dobrze. Jak tak się zastanawiam to chyba jeszcze tylko Misia wstaje w nocy tak często jak ja. Wczoraj już o 23 kwękał ale przytuliłam go i zasnął. Potem o 1, o 3 i o 5. A zaraz po 6 jak zwykle ostatnio pobudka na godzinę i potem dalej nyny. Nie wiem co mu się przestawiło. Jeszcze niedawno często wstawałam w nocy ale chociaż do tej 9 spałam a teraz o 6 pobudka (często poprzedzona półgodzinnym rzucaniem się i postękiwaniem przez sen) i zabawa prze godzinę albo i dwie. A potem śpi jeszcze godzinkę albo półtorej. No cóż, takie uroki macierzyństwa. Zresztą zauważyłam, że już nie jestem taka zmęczona jak na początku.

Ząbki 🙂

• Odpowiedzi 10,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• samantka_m

1158

• niunia26_m

1010

• Misia_m

855

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
szarla napisał(a):
Hawajka napisał(a):
Krystianek dziękuje za życzonka. Mam nadzieję, że zrobi mamusi prezent i będzie spał w miarę dobrze. Jak tak się zastanawiam to chyba jeszcze tylko Misia wstaje w nocy tak często jak ja. Wczoraj już o 23 kwękał ale przytuliłam go i zasnął. Potem o 1, o 3 i o 5. A zaraz po 6 jak zwykle ostatnio pobudka na godzinę i potem dalej nyny. Nie wiem co mu się przestawiło. Jeszcze niedawno często wstawałam w nocy ale chociaż do tej 9 spałam a teraz o 6 pobudka (często poprzedzona półgodzinnym rzucaniem się i postękiwaniem przez sen) i zabawa prze godzinę albo i dwie. A potem śpi jeszcze godzinkę albo półtorej. No cóż, takie uroki macierzyństwa. Zresztą zauważyłam, że już nie jestem taka zmęczona jak na początku.

Ząbki 🙂

No coś też tak czuję. I na dodatek boję się, że u nas będzie podobnie jak u Monisi. Tym bardziej, że od trzech dni wieczorem jest problem z zasypianiem w łóżeczku 😞

Hawajka napisał(a):
szarla napisał(a):
Hawajka napisał(a):

Ząbki 🙂

No coś też tak czuję. I na dodatek boję się, że u nas będzie podobnie jak u Monisi. Tym bardziej, że od trzech dni wieczorem jest problem z zasypianiem w łóżeczku 😞

Tulę :*

EdytaS napisał(a):
Ja tez wstaje jeszcze w nocy co najmniej 2-3 razy!
ide sie troszk pokokosic z moja niuncia bo wrocili od babci, wykapalismy ja i zjadla to czas na przytulanki 🙂 Uwielbiam te chwile!!!! 😁

U nas tak ni ma :/. Jest jedzonko, potem do łóżeczka, młoda głowkę odwraca i zasypia. Ni chce się do mamy poprzytulać, woli to zrobić o 5 :P

• Mamusie
Próbowałaś może już kubkiem niekapkiem podawac płyny? Tuska chyba Alanowi daje.

Jaki kubek niekapek kupić??? W sumie to w książce Zawitowskiego jest napisane że właśnie tylko mleko powinno być podawane przez butelkę inne należy podawać łyżeczką typu kaszka i w niekapkach typu woda. Tak się zastanawiam jaki kupić. Kaszkę to chyba będę jednak podawać w butelce smoczek już zakupiłam, bo Agatka łyżeczką to za bardzo nie chce jeść, a mi nie chce się takiej ilości jej przez 2h podawać.

• Mamusie
szarla napisał(a):
To pisz do allegro. Oni od razu się takimi sprawami zajmują 🙂

tak też zrobiłam został przeze mnie otwarty spór, i 10 dni temu odpisała że nie jest oszustką i ze przeprasza i że do końca ubiegłego tygodnia wpłaci mi pieniądze i nie wpłaciła. Zakończyłam spór i teraz osoba z allegro się tym zajmie.

Co do niekapka to mam z tommee tippe bo był w zestapue. Ale kaszka przez niego nie przejdzie. Dzisiaj rozebrałam go na części pierwsze i nie da rady. Ja kaszkę póki co łyżeczką podaję i pewnie tak zostanie, bo ja ją w miarę gęstą robię.

Dobra uciekam, bo oczka się kleją, a rano rehabilitacja 🙂. Kolorowych snów Dorotko 🙂