Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
A my dzisiaj jedziemy z Hanią do galerii handlowej 🙂 mamusia kupi sobie jakąś marynareczkę i bluzeczki (chciałam jeszcze jeansy sobie kupić, bo wszystkie mi z tyłka spadają... ale jak zacznę jeść już całkiem normalnie, słodycze itp. to pewnie kilka kg mi przybędzie, więc muszę się wstrzymać...)
I Hani zamierzam jakieś bodziaki z długim rękawkiem kupić, bo wyrasta juz z tych co mamy 😁 🙂
Jak oglądałam sobie zdjęcia z porodu i po od razu to taka maleńka była! 🙂 Już teraz widać jak urosła i przytyła! 😜 🙂 😁

małgosia31
witamy kolejną majóweczkę 🙂

• Mamusie
Aneczka1983 napisał(a):
MArtyna nie moge cos tu zdjecia wrzucic wyswietla sie ze jestem nowym uzytkownikiem i nie moge dac linka.. wrzuciałam na nk 😁 😁 a Ty wrzuc swoja Haneczke ... ciocia sie steskniła 🙂
a ja przygotowałam do obiadu ogarnełam w mieszkanku zrobiłam 2 prania i czekam az sie ksieżniczka obudzi spi od 11, zebysmy na spacerek poszły 😁

Ja tez czekam aż się Hania obudzi 🙂 mam kilka spraw na mieście do załatwienia podczas spacerku (coś się Skarbowy do mnie przyczepia i muszę iść wyjaśnić 😜 )
Zaraz zerknę na nk 🙂
A oto Hania - najnowsze zdjęcie 🙂 Już się Mała Bambułka robi 😁 🙂

• Mamusie
Aneczka1983 napisał(a):
ja pije z hippa dla karmiacych,, ale nie martw sie sa takie momenty gdzie sie ma wrazenie ze w cycochach mleka jest mniej 3, 6 tydzien, a pozniej 3, 6 miesiac.. to mija 😁 😁 😁

Wiem, wiem 🙂 miałam tak gdzieś w 2-3 tygodniu ale teraz jest 4-5 tydz. i znowu to samo. Hania się denerwuje przy cycu ale nie dokarmiam jej, tylko jak najczęściej przystawiam. Już jest lepiej 🙂 Piję dużo wody no i teraz tą herbatkę kupiłam 🙂

• Mamusie
martyna_czaro napisał(a):
Aneczka1983 napisał(a):
ja pije z hippa dla karmiacych,, ale nie martw sie sa takie momenty gdzie sie ma wrazenie ze w cycochach mleka jest mniej 3, 6 tydzien, a pozniej 3, 6 miesiac.. to mija 😁 😁 😁

Wiem, wiem 🙂 miałam tak gdzieś w 2-3 tygodniu ale teraz jest 4-5 tydz. i znowu to samo. Hania się denerwuje przy cycu ale nie dokarmiam jej, tylko jak najczęściej przystawiam. Już jest lepiej 🙂 Piję dużo wody no i teraz tą herbatkę kupiłam 🙂

brawo kochana 🙂 🙂 ja tez nie dokarmiam 🙂

• Mamusie
Witajcie w kolejnym mamusiowym dniu 🙂 witam takze nowe mamusie :*
no wiec krecz szyjny objawia sie tym ze dziecko czesciej obraca glowke w jedna strone i dodatkowo odchyla ja do tylu, u mnie i tak jest w miare bo Piotrus jak chce to potrafi obrocic glowke w druga strone a ponoc bardzo czesto dzieci nie umieja, mam nadzieje ze skonczy sie tylko na cwiczeniach i masazach nie wyobrazam sobie nic innego...
ciemieniuche tez mamy az taka skorupka sie zrobila, ale smarowanie tak mocno mocno oliwka i potem wyczesywanie pomaga niestety u nas zrobila sie jedna mala ranka wiec musze byc ostrozna.
co do skazy to zalezy jak sie dba o skore dziecka, u nas fakt byly suche czerwone placki, ale kapiel w krochmalu i smarowanie oilatum w zupelnosci pomoglo, nie bylo zadnych saczen ani ran.
Aneczko witamy ponownie wlasnie ostatnio o tobie myslalam gdzie sie podziewasz, buziak dla ciebie i Martynki :*
idziemy na spacerek dam znac pozniej...buzka

• Mamusie
Tak Aneczko, ja to z reszta tak na prawdę to z Torunia jestem , po studiach tak wyszło ze sie przeprowadzilismy do Bydgoszczy, ale w Toruniu jestem bardzo czesto bo tam mam cala rodzinkę, znajomych i moj maz tez w Toruniu pracuje a poza tym to kocham to miasto, no i tez w Toruniu sie urodziłam :-)

• Mamusie
hejka u nas efekt mojego wczorajszego ciasta czyli tarty z masa budyniowa i truskawkami czyli dzisiejszy atak brzuszka na szczescie byłam u mamy wiec w przerwach miedzy cyckami ona ją przejmowała a pózniej poszly na spacer a ja musiałam się zdrzemnac bo wykonczyły mnie 2 h jej płaczu no ale teraz sobie drzemie mam nadzieje ze nie bedzie tak jak wczoraj ze drzemała z przerwami na cycka do 22.30 a pozniej oczy jak 5 zł i w koncu o północy ją ululałam bo spac wogóle nie zamierzała a ja ledwo oczy otwarte miałam 🤢
Martyna w czasie jak mała miała ostre wzdecia tez jadła herbatniki myslałam ze chociaz na tyle sobie pozwole ale je odstawiłam i teraz jeszcze nie próbowałam wiec nie wiem ale moze one tez sie do wzdec przyczyniały 😮
tak sobie myśłe po ilu godzinach od zjedzonego posiłku jest z niego mleko ? 😮 😮 😮
no bo lepiej wiedziec czy płacze po wczorajszym obiedzie kolacji czy moze dzisiejszym śniadaniu 😮