Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Jamargaretka napisał(a):
Bea - my mamy debridat. po poltora tygodnia bez efektów - odstawilam i wtedy przyszła kupa i nastenego dnia tez wiec wrocilam do debtridatu ale znów 3 dzien bez kupy.d zis cierpi bardzo. bączki śmierdzące. bralismy tez esputicon i nic

Ta lekarka twierdziła że kupka zatrzymuje sie i silny ból brzuszka bo za czesto dostawiam do piersi i zoldeczek nie nadarza trawic i sie burzy tam wszystko fermentuje i mały tez ulewal niewiele ale jednak .ja podaje simplex zakupiony w niemczech podaje tylko troszke mniejsza dawke i tylko 3 razy dziennie

• Mamusie
Jamargaretka napisał(a):
my 11 idziemy do neurologa po skierowania ale ponoc ten dr do ktorego nas zapisałam nie chce dawac skierowan.

jedna dziewczyna w przychodni opowiadała że ona dziecko 2 razy odstawiala - i raz spadło o 3 jednostki i pozniej o 2 do poziomu 7,8 i tez dostali skierowanie do neurologa

Wiesz jednego nierozumiem dlaczego kieruja do neurologa ?u mnie jedynie pani doktor mowiła o sprawdzeniu tarczycy i posiew moczu

• Mamusie
nam powiedziała że neurologicznie nie ma zastrzeżeń ale skierowania na te konkretne badania które ona chce ( na jakieś przeciwciała i chyba na cytomegalię) moze dać tylko gastrolog i neurolog. ale że do gastrologów czeka się dłuzej to dała do neurologa.

poleciła naWET konkretną doktor ale tam terminy były na wrzesien

tez rozwazam sab simplex ale póki co bierzemy debridat i nie chce jej za czesto zmieniać. tym bardziej ze jak w piatek i sobote była kupka to łudziłam się, że zaczeło działać.

jutro ja idę do gina. az jestem ciekawa co mi powie - bo ja ciągle mam krwawienia/plamienia
chyba tez zrobie sobie morfologię

hello 🙂śliczne mamusie 😘 😘

widzę że dziś pierwsza jestem,chciałam zapytać jeszcze raz o to utrzymywanie sztywno główki w pionie bo mnie to bardzo martwi że małemu ta głowa sie tak kiwa na boki,kilkanascie-dziesiat sekund utrzyma piona potem fajt na bok albo do przodu 🤢
Po za tym u nas nadal temat "wielka ulewka" ale teraz chyba to moja wina bo chyba go przekarmiam 🥴 🥴
Karmię nadal piersią ale ściągam pokarm i podaje w butli mały ma taki apetyt że 200ml to dla niego pikuś czasem to nawet z 270ml w ciągu 2godz zje z przewrami na odbekiwanie i lekkie zaśnięcia.
Przy okazji polecam wam laktator firmy LOVI z pompeczką jest rewelacyjny ja mam sporo pokarmu(tak mi sie wydaje bo nie mam porównania ,średnio na jednym odciągnięciu mam około 300ml ale i tak nie ściągam do końca) i zdaje egzamin 😁 😁
Ale ile on potrafi zjeść ja nie wiem gdzie on to mieści....??A kupki to nie mieszczą się nam w pieluszkach(pampersy numer 3 od 4-9kg)

Po za tym dziś idziemy na szczepienie pneumokoki i rota wirusy ,ostatnio żabka był bardzo dzielny mam nadzieję że i tym razem tak będzie,koleżanka mi powiedziała że do 1 roku to wizyty u lekarza są super potem się zaczyna jazda jak na sam widok gabinetu dzieci juz płaczą 😮 😮 🤢 Ale dziś się zważymy umieram z ciekawości ile małpka waży bo ostatnio 5kg w 7tyg było a teraz na moją rękę to z 6,5 😜 😜

OK to sie rozpisałam 😉niestety nie nadrabiam waszych wpisów bo nie mam kiedy ale to chyba rozumiecie najlepiej 😜 😁 😁 😘buzia

• Mamusie
Hej. przepraszam jeżeli uznacie, że się wtrącam, ale jak mi się tak już weszło to może będe miała jak pomóc.
kasidelko jeżeli chodzi o głowke to spokojnie daj mu czas 🙂
Mojej też latała na prawo i lewo ale chwila czasu i trzymała ładnie.
A jeżeli chodzi o jedzenie, ulewanie, wymioty noskiem itd
To niestety wiem coś o tym.
Jak karmiłam piersią córcia non stop chciała jesc, jak zjadła i ją kładłam to potrafiła zwymiotowac leżąc na pleckach tak, że nie łapala oddechu..
Ale jeżeli karmisz piersią to może zagęść malutkiemu jedzenie.
Moja lekarka poleciła Nutriton.
Jeżeli chodzi o podawanie to koszmar, bo można dziecku podać z mlekiem ale wtedy trzeba odciągnąć, albo przed karmieniem piersią.
Bo jeżeli on tak dużo je, a to bardzo fajnei to znaczy, że ma apetyt, ale jeżeli tak często to może być dla niego zbyt mało sycące.
Mam nadzieje, że sie nie pogniewacie, że odpisałam, i mam nadzieje, ze coś mogłam pomóc.
Pozdrawiam serdecznie :*

hussi31 napisał(a):
Witajcie! wracamy wlasnie od rehabilitantki i tam niezbyt fajne wiadomosci, musimy z Piotruniem duzo cwiczyc po 3 razy dziennie, potem kontrola za 2 tygodnie, potem co miesiac i tak stale do 12 miesiaca zycia, az mi lzy podeszly do oczu jak uslyszalam ze trzeba bedzie wlaczyc metode vojty (poogladajcie sobie na youtube)

o mateczko kochana obejrzałam jednen filmik z tą metodą vojty i to bez dzwięku i jestem przerażona 😲 😲 😲 😲 😞

"Moja lekarka poleciła Nutriton."

Podawałam mu ten zagęszczacz ale niestety dostał po nim rozwolnienia:/
Z tym wymiotowaniem na plecakch w łóżeczku na przewijaku na rękach to wszędzie nawet na brzuszku mu sie zfdarzy ulać ale żadko,niestety to u nas norma czasem to tak mu sie chluśnie nie ma całą głókę z tyłu w mleku ucho buzia no horror więc jak z niego się tak leje to ja nie wiem czy on juz się przejadł(np.250ml wypił) bo cały czas płacze przy butli jest spokój ale jak tak ulewa to jest błędne koło 😞 😞 😞 😞
Dzieki za odpowiedz 🙂

• Mamusie
Witajcie! U nas wczorajszy wieczór i nocka ok, chociaż Hania troszkę płakała...
Cały czas podkurcza nóżki, więc pewnie ją ten brzuszek boli... ale rano zrobiła taką kupę, że cały pampers zalany aż pod plecki 🙂 🙂
Małgosia, jak podajesz ten DEBRIDAT to czekasz te 15min, czy od razu dostawiasz do cyca, bo ja już nie wiem jak mam robić... 🤨 i cieszę się, że Hania to w ogóle połyka jak jej wlewam z kubeczka-miarki 🙂

• Mamusie
Hej MAMUSIE 🙂 🙂
U nas noc naprawde dobra butelka juz odstawiona i możemy ze Stasie cieszyc sie wspólnym czasem przy cycusiu 🙂
A teraz szybko sie ubieramy i jedziemy sprawdzic poziom bilirub.Dziewczyny trzymajcie kciuki żeby wszysto ok było zeby wreszcie porzadnie spadł ten poziom. 🙂 🙂

• Mamusie
hejka u nas łobuzica mała po kapieli i cycku wogóle nie chciała spac zapewne przez brzuszek i dopiero ja spacyfikowałam o 23 🤢 dzisiaj przyjezdza misiek wiec jestem 🙃
a w nocy mam taki horror bo jak ja nakarmie i zpionizuje i odbije ładnie to ja kłade a ona za minute zaczyna sie napinac bo baczka puszcza i przy tym chyba wypycha mleko z zoładka bo słysze jak prawie sie krztusi wiec sie zrywam chociaz spi obok mnie i biore do góry i tak po kazdym karmieniu czasami odbije raz a czasami az jej sie cofnie wiec leze i nasłuchuje czy zasneła głeboko i czy równo oddycha no masakra jakas i wez tu badz wyspana 🥴

Hej, u nas noc jak zwykle ok... wypracowaliśmy sobie mniej więcej jej plan... a od 6 rano gdy królewicz się obudził bawimy się, jemy, kupkamy... no i przychodzi 10... czyli czas gdy chciałby iść spać bo zmęczony ale jest zbyt zmęczony by usnąć, więc cierpliwie bujamy i czekamy... ehh 🙂

Martyna z tego co widzę po zdjęciu to Hania nie ma dużo tej wysypki... u nas chyba jest więcej więc pewnie też mnie czeka odstawienie nabiału...

fajna chusta tak w ogóle! a jedna osoba bez problemu ją wiąże? czy potrzebna pomoc?

• Mamusie
W piatek bylismy na szczepieniach.Malutki bardzo plakal,ale przezylismy! I juz prawie od tygodnia przesypia nocki! Lekarka mowila,zeby nie budzic w nocy i dac pospac.I powiem Wam,ze Kevinek spi po ok 8 godz w nocy,z przerwa na cycka i zmiane pieluszki(sam sie melduje 🙂) Jest coraz lepiej! W dzien jest bardzo aktywny i w ogole nie lubi byc sam.Takze caly dzien "rozmawiamy" razem...tzn ja mowie,a on "guga" 😉 To jest wspaniale 🙂)