Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
justina1975 napisał(a):
Martyna Czaro...to ten lek jest niebezpieczny 😲

ja tego nie rozumiem, jak bylam w ciazy i wyladowalam w szpitalu na patologii, przepisali mi czopki ktorych nie powinno sie brac w ciazy.. ja nei bralam. a jak bylam przed samym porodem to znowu mi je dali i wtedy tez nie bralam..

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
mama-antka napisał(a):
Hej 🙂
u nas noc jak zawsze ok, teraz maluch próbuje sił w gadaniu do karuzeli, czasem to mam wrażenie, że go zjem taki jest słodki.

a czy wasze maluchy mają czkawki? mój to ze 4 razy na dzień, to ok?

Hania ma coraz rzadziej. Najczesciej jak jej stopki zmarzna, albo sie nie odbije po jedzeniu.

• Mamusie
Mamusia20 ale Twój Bartuś ładnie przesypia nockę 🙂 I nie smuć się, bo tamte chwile są już za Wami. Ciesz się tym co jest teraz! 🙂 :*
Kasia-Manki moja Hania też marudna i nie chce spać... a najgorsze jest to, że nie mogę sobie poradzić z tym, żeby nie usypiała u mnie na rękach albo na brzuchu :/ Cały czas chce, żeby ją nosić 🤔 Teraz śpi w łóżeczku bo po noszeniu jak ją włożyłam (mimo,że już zasnęła) to się obudziła, ale włączyłam suszarkę i usnęła 😁 jej. jakie głupie sposoby, no ale co zrobić :P W nocy ładnie na brzuszku usnęła...
Justina1975 dziękuję Kochana :* Nasza baletnica 🙂 🙂
a ta informacja nie była w ulotce, tylko na takiej stronie leku, gdzie wyglądał opis jak ulotka leku. No i podałam Hani te kropelki, bo to jest po konsultacji z lekarzem, więc... 🤔 🤨 🤨
mama-antka Hania też ma czkawkę, ale już rzadziej niż wcześniej. Przystawiam ją wtedy do cycka i przechodzi 🙂

U nas pogoda do bani, więc pewnie dzisiaj nie wyjdziemy.
Wczoraj leżałyśmy z Hanią i też sobie żartowałam, że ją zjem... 🙂 i zjadłam jej rączkę, ucho, nosek, brzuszek 😜 ale druga rączkę zostawiłam dla tatusia 😁 🙂 🙂 Normalnie bym ją schrupała całąą!!! 🙂

Tak sobie dzisiaj pomyślałam, że szkoda, że nie wchodzą do nas Beata, Anonimosia, Barakuda, KasiaGwiazdka i jeszcze kilka naszych majóweczek....

• Mamusie

ewelka wstaw jakieś zdjęcie malutkiej z chrztu 🙂 🙂

uuuuuuuu a u mnie opóźnienie wstałam dziś o 7:30 i przez to cały dzień jakiś taki dziwny. już o tej porze zawsze miałam obiad a tu karkóweczka dopiero się marynuje ja byłam juz na spacerku z małymi ale niezbyt długo. Jak nie będzie padać to znów wyjdę 🙂 🙂

• Mamusie
hjka u nas wieczór koszmarny zaczeło sie popołudniu ewidentnie bolał ja brzuch cały dzień i popołudniu w koncu przestało padac wiec stwierdziłam ze wychodzimy i bach na przewijak zmienic pieluche a ze brzuch miała twardy jak kamień to zaczełam masowac i ugniatac nózkami taki rowerek i tak dobre pare minut i baki zaczeły wychodzic i kopa wyskoczyła ledwie złapałam w pieluche 😁 no to jeszcze ugniatam i jeszcze baki wychodza i nagle jak nie strzeli kupa po prostu jak z fontanny taka wodnista az sie spieniła na koniec a laleczka jak zaczarowana sie uspokoiła wiec powycierałam panne i przebrałam bo w miedzyczasie zasikał body i wygoniłam na dwór z moja siostra a sama wskoczyłam pod prysznic no i po godzinie przyfruneły z płaczem ale cycek załatwił sprawe i myslałam ze bedzie ok ale wieczorem znowu sie zaczeło płacz nieziemski tylko cycek ratował sytuacje wiec cały wieczór prawie na cycku w koncu przed 11 padłysmy obie i w nocy nawet spoko przed 7 powtorka z sytuacji czyli napinanie i wiercenie i stekanie az w koncu kopa znou wyskoczyła ale brzuch nadal wzdęty chyba sie wybiore do lekarza bo mam tego dosc ewidentnie wina kopy jest zbyt wodnista i dlatego gazy zalegaja w jelitach no i niby nic nie jadłam ale w niedziele wieczorem zjadłam jogurt zeby sie upewnic co do mleka krowiego no i pewnie to jest efekt
a jeszcze wieczorem gadałam z miskiem przez telefon i mu opowiadam a on do mnie ze zauwazyłas ze tylko o kupach rozmawiamy 😁 no to uciekam bo sie niecierpliwi

• Mamusie
Witam kochane. My wczoraj byliśmy na szczepieniu, był wielki krzyk, płacz i łzy jak grochy, nie obeszło się bez cyca na pocieszenie. Pediatra go zważyła i mój bąbel waży już 4300g 🙂
Maluszek wypróżnia się raz dziennie, ale idzie mu to czasami z trudem. Wczoraj pomógł dopiero czopek glicerynowy.
Noce są w miarę spokojne, zazwyczaj dwie pobudki między 1-2 a potem ok 4-5, więc jest całkiem nieźle.
Aktualnie mały śpi. Pozdrawiam

• Mamusie
witajcie kochane
Ja dzis nieprzytomna wczoraj wieczorem przezyłam koszmar STAS dostal witamine i popił troszke cycem i sie zaksztusil boze to było straszne nie mogł załapac powietrza zrobił sie cały czerwony przełozyłam go przez kolana maż zacząl go opukiwac załapał powietrze zaczął płakac i zachwile znowu to samo zebrała mu sie duża ilosc slinki i nie umiał tego wykrztusic 😞w miedzy czasie corka wezwała pogotowie jechali 10 min nam udalo sie odksztusic Stasia zaczął normalnie oddychac i plkał dosc mocno to byly najgorsze chwile w moim życiu tak strasznie sie o niego bałam a zarazem miałam tyle energii i siły by go ratowac 😞kiedy przyjechało pogotowie sprawdzili wyglad małego obejzeli go i stwierdzili ze super sobie poradziłam że z małym ok ale podjedziemy do szpitala by go zbadzal pediatra
a w szpitalu poprostu masakra ta pani lekarz zamias małego obejrzec to wywiad robi i ok rozumiem ale nawet na dziecko nie spojrzy tylko sprawozdanie spisuje maz sie wkurzył ze chyba najpierw dziecko powinna obejrzec a ona ze musi zapisac wszystko bo zapomni nosz kur.....mac ważne papiery a dopiero pózniej pacjent ludzie z karetki tez głowami machali co za lekarka sie trafiła młoda ale wogóle bez podejscia do sytuacji na szcescie zbadalago z pielegniarka stwierdziły ze wszystko dobrze ale powinnam zostac w szpitalu na obserwacji bo zdarza sie po kilku godz zapalenie płuc ale my wrocilismy do domu narzie jest ok tylko ja nie moge dojsc do siebie i ryczec mi sie chce ......

• Mamusie
Witajcie Dziewczyny,
BEA podziwiam Cię ze udało Ci się zachować zimną krew.Dobrze ze wszystko miało swój szczesliwy koniec i że nie byłas sama w domu. Ja to sie nawet zastanawiałam ostatnio czy nie pojsc na jakis kurs pierwszej pomocy, bo bardzo sie boje ze w kryzysowej sytuacji ogarnie mnie panika.

MARINKA, GOSIAA21 jak Wy to robicie,że wstajcecie o takich porach, u nas 5-6 i koniec spania...ewentualnie w ciągu dnia można sie połozyc kiedy Franio przyśnie...

Martyna Czaro - powiem Ci,że moj Mały przy tej piosence nie zasnął, ale wygladał jakby go zaczarowała...Leżał spokojniutki z szeroko otwartymi oczami, na prawde jak zaklęty..:-))) Po prostu słuchał zachwycony!

Dziweczyny powiedzcie czy Wam też tak szybko mija każdy dzień??To jest jakaś masakra, wstaje i nagle sie robi wieczór, czas ucieka przez palce...Czy Wam też czy ja taka jestem bezproduktywna??? 😁

• Mamusie
malgosia31 napisał(a):
Witajcie Dziewczyny,
BEA podziwiam Cię ze udało Ci się zachować zimną krew.Dobrze ze wszystko miało swój szczesliwy koniec i że nie byłas sama w domu. Ja to sie nawet zastanawiałam ostatnio czy nie pojsc na jakis kurs pierwszej pomocy, bo bardzo sie boje ze w kryzysowej sytuacji ogarnie mnie panika.

MARINKA, GOSIAA21 jak Wy to robicie,że wstajcecie o takich porach, u nas 5-6 i koniec spania...ewentualnie w ciągu dnia można sie połozyc kiedy Franio przyśnie...

Martyna Czaro - powiem Ci,że moj Mały przy tej piosence nie zasnął, ale wygladał jakby go zaczarowała...Leżał spokojniutki z szeroko otwartymi oczami, na prawde jak zaklęty..:-))) Po prostu słuchał zachwycony!

Dziweczyny powiedzcie czy Wam też tak szybko mija każdy dzień??To jest jakaś masakra, wstaje i nagle sie robi wieczór, czas ucieka przez palce...Czy Wam też czy ja taka jestem bezproduktywna??? 😁

nie tylko Tobie tak mija dzien, ale niestety u mnie kazdy wyglada podobnie...

• Mamusie
małgosia 🙂 zaczarowany... hehe 🙂
Mi tez szybko dni mijają... wydają się być takie same (bo cały dzień jest podporządkowany Hani) ale jednak każdy dzień jest inny 🙂 odkrywamy coś nowego, córcia rośnie i jest pięknie!!! 🙂 🙂

Właśnie robię kolejną porcję bułeczek drożdżowych bez mleka i jajek 🙂
A Hania "niby śpi" w łóżeczku, bo budzi się co chwila, kręci i zasypia, budzi, kręci i zasypia. Wcześniej się budziła po kilkunastu minutach snu z płaczem... Jakoś nie może zasnąć spokojnie na 2-3 godzinki... :|
No nic, mam nadzieję, że zanim się obudzi na dobre, zdążę wyjąć bułeczki z piekarnika 😉

• Mamusie
Bea 29 trzymaj się i ucałuj Stasia ode mnie! Współczuję!

Małgosia 31 mi tylko dziś tak się udało pospać. Normalnie to dużo wcześniej wstaje bo nie wyrabiam się jak później

Gosia do 9 , 10?? To masz nieźle! Ale ja gdybym tak wstała to bym nic nie zrobiła. A moja Anielka by biedna była, bo co by zjadła?? A poza tym jak wcześnie wstaję to jakoś mi przyjemnie , że mam tak długi dzień. Zaczynam od kawy zbożowej na swoim balkonie i krzesełku i pół h ksiązki. hmmm no chyba , że pada. To wtedy od razu za obiad się biorę

• Mamusie
Bea, super sobie poradziłaś! brawo! 😘
Martyna, Fijolek - super filmy 🙂
Monalissa, my też ostatnio mamy jakieś bardziej wodniste kupy. Jedna trafiła się w niedzielę, potem jakby bardziej normalne, ale wczoraj wieczorem poszła taka strasznie wodnista, zrobiłam foty i dziś wczesnym rankiem pokazałam pani doktor - spytała właśnie czy piję dużo mleka. A ja wcale mleka nie tykam... Ostatnio jadłam tylko mały jogurt i masło z nabiału. Powiedziała, żebym dzisiaj nakarmiła raz butelką i obserwowała kupy. A Mały przed butelką zdążył już się wykupkać całkiem normalną kupą, może trochę wodnistą, ale nie tak płynną jak wczoraj. I już sama nie wiem z czego to się bierze.. Jeśli się czegoś dowiesz, to daj znać. My mamy się pojawić jutro u pani doktor jeśli kupki nadal będą wodniste. No i Mały raz butlę dostał - zobaczymy co będzie.
Plusem całej sytuacji jest to, że odciągnęłam pokarm z jednej piersi i bez problemu poszło 100 ml, więc już się nie boję, że mam za mało mleka 😁

• Mamusie
U mnie też jeden dzień podobny do drugiego i szybko mija. Ale całe szczęście możemy sobie co nieco pospać. Tomek śpi od północy do ok. 4:30, przerwa na karmienie, a potem nawet do 9 znowu śpi, więc tu nie narzekam 🙂 A dziś zerwałam się o 7, poszłam do przychodni podpytać panią doktor o kupki, potem nakarmiłam Małego i spaliśmy sobie aż do 12 🙂 Och, oby więcej takich dni! 😁

• Mamusie
Bea - mnie też Majka raz sie zakrztusiła lekarstwem. cała w panice szybko wzięłam ją na ręcę. przestraszona byłam nieźle. ale jakoś szybko sobie poradziłyśmy. ale po Twojej historii pewnie znw będę się bała podawać jej leki.

my dziś z przygodami i w deszczu ogromnym pojechałyśmy na usg stawów biodrowych. na szczęście wszystko ok

• Mamusie
Witajcie, my dzisiaj bylismy z mała na wizycie u pediatry i szczepieniu. Martynka wazy 5100 🙂
wzielismy szczepionka na "6" i na rotawirusy. Mam nadzieje ze nic nie wyjdzie.. mała poki co ciagle spi, a ja co chwila z termometrem latam.
No i musze wam powiedziec ze mała wyrasta z ciuszków .. taka jakas długa sie zrobiła i pajace niektórych firm juz na 68 cm zakładam. A spodnie czy spodenki w pasie wszytskie za duze, a co do pampków to my 2 używamy i jeszcze poki co nie przechodzimy na 3..
Spokojnego wieczorku 😘

• Mamusie
Martyna powiedz prosze jak sprawdzaja się Tobie te z Biedronki, moja kumpela twierdzi ze sa zupełnie takie jak pampki jesli chodzi o miękkość i nie uczulają, ale ona juz nosi 4 wiec nie moge pd niej wypróbować...są podobno bardzo dobre a o połowe tańsze - daj znać prosze jakie jest Twoje zdanie.