Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Dzień doberek. 🙂 wlasnie mieliśmy pierwsza przerwę na karmienie. Synus już dalej śpi to i ja zmykam. Ale mam kochanego syna 🙂 chodź w ciągu dnia wczorajszego cały czas chciał na ręce miał gorszy dzień bo nawet podwyższona temperaturke 37.5 a zawsze utrzymuje mu się 36.8. A wczoraj byliśmy u pediatry kazał smarowac buzkę różnymi kremami żeby zobaczyc który zadziała no i proponował zmienić mleko na hipoalergiczne. No nic uciekam jeszcze lulkac i życzę miłego dnia.Dzień doberek. 🙂 wlasnie mieliśmy pierwsza przerwę na karmienie. Synus już dalej śpi to i ja zmykam. Ale mam kochanego syna 🙂 chodź w ciągu dnia wczorajszego cały czas chciał na ręce miał gorszy dzień bo nawet podwyższona temperaturke 37.5 a zawsze utrzymuje mu się 36.8. A wczoraj byliśmy u pediatry kazał smarowac buzkę różnymi kremami żeby zobaczyc który zadziała no i proponował zmienić mleko na hipoalergiczne. No nic uciekam jeszcze lulkac i życzę miłego dnia.

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
U nas nocka spokojna 🙂 pobudka o 3 i 6 i na razie nie śpimy 🤔 🙂
No i wykrakałam wczoraj bo rano dałam pierwszego czopka.... Hania się spinała, troche płakała i bączki szły ale ciężko więc czopka jej włozyłam i jest spokój na razie.

I dostałam dzisiaj PIERWSZY ŚWIADOMY UŚMIECH!!!

MIŁEGO DNIA KOCHANE!!!

• Mamusie
dzień dobry Mamusie i Maleństwa!! 🙂 Jak to miło się z rana znów z Wami przywitać 😁

Nasza królewna zasnęła wczoraj po 20 i spała do 4:20 😁 a jak ją przebierałam to miałam meeeega wielką niespodziankę w pampku 😁 😁 zjadłą i spała do 7 i teraz od 45 minut dalej śpiocha :P

widzę że dyskusja jest o pampersach... my na początku mieliśmy huggies... niestety były jakieś takie sztywne i nieprzyjemne i odparzyły nam pupcię 😞 później skusiłam się na te rossmanowskie ale było jeszcze gorzej choć wydawało mi się że są cieniutkie i miękkie... i niestety dupcia mojego maleństwa toleruje tylko PAMPERSY 🤢 🤢 a te niestety trochę kosztują... no ale coż jak trzeba to trzeba 🙂 ale za to jak widzę gładką pupcię Małej to zapominam o cenie :P

Martyna tak ja podawałam przez tydzień rano i wieczorem... ale u nas była naprawdę masakra z brzuszkiem... wtedy co kup nie było... a teraz to już w naprawdę kryzysowych sytuacjach np jak Niuńka cały dzień nie śpi i później wieczorem ma problem z uśnięciem...

• Mamusie
Dzień dobry...i my się witmy.
Noc spokojna...teraz Niuniuś zasnął(ciekawe na jak długo)...bo już się kręci i otwiera oczka.Wypił tylko 50 ml co u niego dziwne bo zawsze wypija 100-120 ml i czasem ma mało.Antybiotyku nie chce łykać i wypluwa...eh...od wczoraj nie gorączkuje i jest zdecydowanie lepiej,podczas choroby jadl i spal a nawet jesli nie to byl spokojny ateraz juz wrocil moj syn i daje popalic...ale wazne ze zdrowieje.
Co do pampkow to my uzywalismy Pampersa potem kupilam Dada i na przemian zakladalam,raz ten raz tamten i Malemu pasuja i te i te...teraz uzywamy tylko Dada i jestem zadowolona.Chusteczki prozne testujemy ale najbardziej jestem zadowolona z NIVEA SOFT&CREAM...A od chusteczek Pampers Sensitive Oskarek dostal strasznego uczulenia...
Wczoraj zjadłam troche bobu...zobaczymy...
Na meczace baczki polecono Nam Esspunisan w kropelkach...u Nas działa i Oskarkowi pomaga.

• Mamusie
Witajcie mamusie dziekuje za dobre słowo fajnie ze moge tu z Wami pisac podzielic sie smutkami i radosciami i powiem ze jestescie mi bliskie bardzo 🙂 🙂 🙂
U nas dzis noc spokojna choc po tych wydarzeniach postanowilam narazie nie podawac wit.poprostu sie boje 😞a lekarz powiedziała że mały super sie rozwija i wage ma tez bardzo dobrą5800wiec nie musze jej podawać narazie Stas lezy w leżaczku i guga sobie pieknie wiec uciekam pod prysznic 😜

• Mamusie
Kasia-Manki napisał(a):
martyna_czaro napisał(a):
Witaj Kasiu :*
No to dobrze, że Oskarek wraca do formy 🙂

Też się cieszę 😁a jak Hanusia???
A czy któraś z Was używa podgrzewacza do butelek?
No mój Maly Ksiąze już sie wyspal...eh

Hanusia dobrze 🙂 Wydaje mi się, że buźka się poprawia po tej maści i odstawieniu nabiału, więc jestem dobrej myśli. Płaczów wieczornych takich jak były tez nie ma... tylko marudzenie 😉

Ja nie używam podgrzewacza bo karmię cycuchem 😉

• Mamusie
bea29 napisał(a):
Witajcie mamusie dziekuje za dobre słowo fajnie ze moge tu z Wami pisac podzielic sie smutkami i radosciami i powiem ze jestescie mi bliskie bardzo 🙂 🙂 🙂
U nas dzis noc spokojna choc po tych wydarzeniach postanowilam narazie nie podawac wit.poprostu sie boje 😞a lekarz powiedziała że mały super sie rozwija i wage ma tez bardzo dobrą5800wiec nie musze jej podawać narazie Stas lezy w leżaczku i guga sobie pieknie wiec uciekam pod prysznic 😜

Bea, chyba każda z nas tak ma, że tutaj (na forum) może spokojnie o wszystkim napisać i spotka się ze zrozumieniem 🙂 🙂 Też mi jesteście bliskie "moje majóweczki" 🙂 🙂 🙂
Super, że Stasio ładnie przybiera na wadze! 🙂 🙂
A ja się trochę na lekarkę wkurzyłam, bo miałam witaminki K+D w jednej kapsułce i chciałam, żeby mi receptę wypisała, bo się kończą, to ona mi przepisała na każde osobno... mimo, że jej mówiłam o jednej kapsułce. Teraz podwójna robota.... :/

A Hanuśka moja jeszcze sobie śpi 🙂 chociaż co chwilę coś kwęka i mruczy i zasypia dalej 🙂 🙂

• Mamusie
bea29 napisał(a):
Martyna i Kasia21 te czopki na kolke były skuteczne?

Ja dopiero dzisiaj pierwszego włożyłam rano. O dziwo Hania nawet nie pisnęła, bardzo spokojnie leżała i później spokojna już była. Ciekawe, czy jakaś kupa jest w pampersie 😉 (chociaż ona ładne i regularne kupki robi, tylko bączki ją męczą i ma wzdęty brzuszek).
Na razie śpi, jak wstanie to zobaczymy co będzie 😉

• Mamusie
Dziewczyny Viburcol testowałam przy starszym Synku (ma 5 lat), wtedy był bez recepty. Są to czopki całkowicie bezpieczne - dla nas były rewelacyjne przy ząbkowaniu. Na bóle brzuszka na pewno nie pomoga tzn nie zniwelują przyczyny, ale uspokoją i złagodzą ból.

• Mamusie
malgosia31 napisał(a):
Mam nadzieje ze pomoże Bea :-) Oj namęcza nam sie te maluszki....a za chwilekę beda ząbki 🤪

Gosia, nie przypominaj 😉 ja żyję na razie tym, że zaraz przejdą kolki a nie myślę o ząbkach...
Czasem chodzę z Hanią po pokoju i mówię do niej: "Zaraz będziesz duża, skończysz trzy miesiące i nie będzie brzuszek bolał... taaaak..." 🙂 Ale nie pomyślałam, żeby dodać "...ale zaczną Ci wychodzić ząbki i będzie bolało..." 😞
Łosz Ty... :P 😁