Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
JESTEŚMY W DOMU 😁

Dzisiejsze badanie USG pokazało, że wodonercze troszkę się zmniejszyło, przewód moczowy też, więc jest co raz lepiej. Następna wizyta w klinice we wrześniu a do tej pory musimy robić badania ogólne moczu co 2 tyg a posiew co miesiąc.

Nasz Szymek też rwie się do siadania, wystarczy mu podać kciuki a on stara się unieść głowę 🤪 ale też się boje, że to może zaszkodzić więc nie praktykujemy tego. Co do śmiania się to księciunio śmieje się w głos prawie od początku czym zawsze rozbraja mamę a ostatnio do repertuaru w rozmowie dodał "no" a dzisiaj "ba". 🙃 🤪 😁

• Mamusie
Justyna - no właśnie tak jest - jedno się rozwija tak - drugie inaczej 🙂 zawitkowski na szkole rodzenia też mówił, że nie ma co patrzeć zbyt dosłownie na to co dziecko robi w którym tygodniu

Majka też jak Twój Kevinek bardzo macha nogami. rączkami zresztą też. mój mąż mówi że Maja będzie piłkarzem. a w wodzie to zachowuje się jak prawdziwa żabka.

a i główkę zacznie ładnie podnosić 🙂

dziś mnie zaskoczyła bo przez sen chciała się dostać do cyca. jakoś tak śmiesznie skakała pupą i głowę przesuwała że w ciągu 5 minut głowa zmieniła połozenie o 90 stopni. więc spryciara dorwała się przez koszule do cyca

• Mamusie
Jolu również cieszymy się że już jesteście w domciu...wszędzie dobrze ale w domu najlepiej 😉
Jamargaretko,Justina macie rację,każde dziecko jest inne i inaczej się rozwija...Nam Pani Pediatra powiedziała że Oskarek jest niezwykle bystry i silny na swój wiek,a ja ciagle porownuje go z innymi,ze np ten umie to a moj jeszcze nie...eh...

A moj synek odkryl ze mamy tv he i siedzi w foteliku i oglada Disney Junior a guga przy tym i macha raczkami i nozkami jakby chcial odleciec heh

• Mamusie
W rozwoju malenstw wszystko w swoim czasie.Nawet,jak cos pozniej zacznie niz inne dzieci,to nie ma co na sile przyspieszac.Kazdy rozwoj ma po prostu inny bieg 🙂 Takze nie zamartwiac sie.Nie kazde musi byc Einsteinem 😉
Kevinek,jak lezy na kanapie to oglada ze mna telewizje.Zawsze mu kbajki wlaczam,takie programy jak Kika czy Toggo.To patrzy sie tak niezmiernie w ekran i smieje,jakby wszystko rozumial...ale za duzo telewizji nie jest dobre,zeby w przyszlosci za duzo siedzial przy telewizorze.A tak to mu teatrzyk z maskotkami robie,spiewam piosenki dziecinne i czytam wiersze i bajki dziecinne 🙂

• Mamusie
no w koncu mam siec!
byla jebitna burza zarowno wczoraj jak i dzisiaj; nie mielismy pradu i ogolnie byly jaja. Dzis temperatura doszla w pewnym momencie do 39stopni a po chwili jak sie rozpadalo i burza.. jejku.. Hania dzis tronke przez pogode marudna, ale dajemy rade. Teraz juz babel spi i mam chwilke dla siebie.
No i meldujemy ze test na krowie mleko zdane na piateczke 🙂 🙂

co do plecow, bola ale glownie jak sie schyle. moge spac i chodzic, ale czasem jak no przewijam Hanusie i jestem pochylona to boli..

• Mamusie
😜 😉 🙃 🙃 🙂Hej.................trzecia 🙃 😞 🙃 😞 🙃 😞 🙃 😞
a ja mam nerwa Stas znowu dwa dni kupki nie robił i marudzi........a ja nie umiem mu pomóc gimnastyka ,rowerek, masowanie brzuszka lezenie na brzuszku i co nic ....a powinno byc gów..... 🙂

• Mamusie
Witajcie 🙂

Martyna ojej 😞 To co Hanulka wyprawiała w nocy?

U nas za to dobra noc..
Wczoraj cieszyłam się z 2 pobudek, a dzisiaj była praktycznie tylko jedna - najpierw 6h snu, a potem 4h - juuuuuuuuupi 🙂
Ehhhh jakby tak zostało... 🙂

• Mamusie
Martyna, dziękuję za przepis 🙂 😘
Bełchatów daleko.. Od nas aż 238 km. Ale być może we wrześniu będziemy jechać na 2-3 dni w okolice Łodzi, więc może wtedy się na chwilkę spotkamy..? 🙂
Jolajcik, dziękuje za linka do chusty. Mam tylko dylemat, bo jeśli piszesz, że mimo wszystko jest nieco za gruba, a u nas w mieszkaniu jest tak strasznie gorąco, to nie wiem jak Tomek by w niej wytrzymał 🥴
Tomek w miesiąc i 3 tygodnie też przybrał zaledwie kilogram, ale teraz już ładnie przybiera co tydzień, wiec kiedyś to się wyrówna 🙂 Tak samo będzie z Szymkiem, nic się nie martw 🙂 I super, że już jesteście w domu 🙂
Hussi, Piotruś się ślicznie uśmiecha w Twoim profilowym zdjęciu 🙂
Gosia, a o której kąpiecie, że Vanessa przesypia Wam potem całą noc? My od czasu szpitala mamy nocne karmienia - dziś nie spałam od 4:30 do 6, bo nie mógł z powrotem zasnąć 😞 Kąpiemy się około 19:30, karmimy około 20, potem budzimy na karmienie o 23:30 - 24:00, a potem Mały sam się budzi między 4 a 5. Zazwyczaj wtedy jest też kupka... Może nie powinniśmy budzić o północy..?
Odnośnie kąpieli - też kąpiemy Tomka codziennie, choć przyznaję się, że do tej pory chyba 4 razy odpuściliśmy ☺️
Za to przyznam się Wam, że nie prasuję ubranek od baaaardzo dawna i Tomek AKA "Twardziel" 😁 nie odczuwa różnicy czy wyprasowane czy nie.
Kasia-Manki, ja nie używam oliwki, ale do kąpieli stosujemy oilatum soft i skóra jest pięknie nawilżona, zero wyprysków. Tylko na twarzy ciągle takie jakby potóweczki, ale twarz tylko przegotowaną wodą myjemy.. Tak sobie teraz myślę, czy by nie spróbować również Oilatum.

A my wczoraj byliśmy na wizycie u pediatry. Wzrost: 57 cm, waga: 4470 g. Malutki ten nasz Tomek, ale rośnie w swoim tempie i tyle. I nadrabia okres żółtaczkowy, gdy nic nie przybierał. W przyszlym tygodniu robimy badania kontrolne, w tym próby wątrobowe, które były podwyższone - mam nadzieję, że wszystko będzie już w normie.

I nie muszę chyba pisać, że w gondoli nadal mnóstwo miejsca i my na pewno jeszcze zostaniemy przy gondoli prze kilka miesięcy 😁

• Mamusie
Ja pilam soki multiwitaminowe i mleko sojowe(na probe),ale Kevinek po tym zrobil dwie bardzo zielone kupki.No i odstawilam te rzeczy,nie jem slodkiego w ogole,za to duzo blonnika,chleb razowy,müssli z mlekiem,jogurty,warzywa, kukurydza,pomidory,ogorki,owoce:nektarynki,brzoskwinie,jablka, i co wazne regularnie ryby!I teraz znowu piekne kupki robi,poza jedna sluzowata,ale tylko jedna byla i juz minelo 🙂