Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
hussi31 napisał(a):
wiesz Fijolku mam to samo, przeciez to zbankrutowac mozna bedzie a pozatym jesli kaszka bedzie taka gesta to czy nie bedzie za ciezka dla naszych malych brzuszkow? a potem zatwardzonko?? dlatego narazie zrezygnowalam. a ja mam kaszke bobovity ryzowa bo mlecznych narazie nie mozemy jeszcze przy skazie.

Dziewczyny ja w sprawie kaszek jesli można....Powinno się robić tak jak na opakowaniu jest podane, a kaszka powinna mieć półpłynną konsystencje. Zaleca się podawanie łyżeczką,aby dziecko przyzwyczajać do takiego podawania posiłków, a jesli już butelką to ze smoczkiem specjalnym do podawania kaszek, który jest od 6 msca (Avent i TT), TT ma jeszcze smoczek szybko przepływowy do kaszek O plus. Kaszka mająca półpłynna konsystencje po kliku chwilach zaczyna gestnieć, czyli jak chcecie podać łyżeczką to chwile odczekajcie 🙂 jak bedzie Waszym zdaniem za zimna to włóżcie na chwile do ciepłej kąpieli wodnej. Oprócz kleiku ryzowego i sinlacu jest jeszcze kleik kukurydziany tez bezglutenowy. A mamą które karmią mlekiem modyfikowanym polecam kaszki ale bezmleczne, które robi sie na Waszym mleku modyfikowanym, ktore dziecko pije na codzień, aby nie robić zamieszania w brzuszku 🙂Ale sie pomądrzyłam - ale akurat to wszystko pamietam sprzed 5 lat 🙂

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Malgosiu dziekuje za rade ale podobnie jak u Ani nie gestnieje nawet po chwili,no nie wiem.wiec narazie zrezygnowalam i tak podaje inne pokarmy niz mleczko wiec mam jakies zamienniki a na kaszke przyjdzie jeszcze pora poki co nie chce robic takiej gestej bo jakos jeszcze sie obawiam ze za ciezka bedzie i zatwardzonko bedzie.

• Mamusie
Witajcie :-)
dzieki MArinko za informacje o coccodrillo w sieci, kupiłam kombinezon zimowy przez te stronke o taki
http://sklep.coccodrillo.pl/index.php/product/2105/Odzie_/KOMBINEZON/KOMBINEZON.html
cena na metce to 179zł, kupiłam tez sweterek i rajstopki, powyzej 100zł nic nie płaci sie za przesyłkę. W sklepach coccodrillo takich stacjonarnych nie ma takich przecen :-)A kombinezon jest przepiekny :-)

• Mamusie
Małgosia, nie ma za co 🙂 super kombinezon kupiłaś!
Ja juz znowu wypatrzyłam kolejne rzeczy dla Anielki. Ale i tak na szał czekam jak będą wyprzedaże na tej stronce to wtedy sobie zaszaleje 🙂
Ostatnio kupiła Anielce dresy za 13 zł a na metce 49 zł. I widziałam ten dres w sklepie i cena była oczywiście też 49 zł 😮

• Mamusie
marinka napisał(a):
Ja juz znowu wypatrzyłam kolejne rzeczy dla Anielki. Ale i tak na szał czekam jak będą wyprzedaże na tej stronce to wtedy sobie zaszaleje 🙂
Ostatnio kupiła Anielce dresy za 13 zł a na metce 49 zł. I widziałam ten dres w sklepie i cena była oczywiście też 49 zł 😮
Można się pewnie uzaleznić Hi!HI! Szczęśliwej podróży i dobrej zabawy :-)

• Mamusie
malgosia31 napisał(a):
marinka napisał(a):

Można się pewnie uzaleznić Hi!HI! Szczęśliwej podróży i dobrej zabawy :-)

• Mamusie
Witajcie dziewczyny słonecznie bo u nas ladna pogoda, my juz po porannym spacerze, dzisiaj nawet pospalysmy bo az do 8 🤪. Zosia teraz spiocha na ogrodzie a ja zamiast zrobic cos pozytecznego to sie obijam 😮

Tak czytam o tych kaszkach co piszecie a wlasnie wczoraj stalam w sklepie i patrzylam na polke, jest tego tyle ze glowa boli ale my chyba zaczniemy od sinlac... 🤔

• Mamusie
koleżanka która tu była przez chwilę na forum - pisała, że Sinlac to bardzo dobry wybór

nam poleciła lekarz w szpitalu i dietetyczka - mimo że Maja nie jest alergiczką powiedzieli, że warto bo jest delikatny dla jelitek

na dodatek nie ma tony cukru, aromatów... a za to sporo witaminek i minerałów

• Mamusie
Jamargaretka napisał(a):
koleżanka która tu była przez chwilę na forum - pisała, że Sinlac to bardzo dobry wybór

nam poleciła lekarz w szpitalu i dietetyczka - mimo że Maja nie jest alergiczką powiedzieli, że warto bo jest delikatny dla jelitek

na dodatek nie ma tony cukru, aromatów... a za to sporo witaminek i minerałów

No i wlasnie o to chodzi 🙂 Dzieki, my wlasnie musimy zaczac od czegos bardzo delikatnego bo mamy wrazliwe jelitka, dzisiaj ide kupic bo u nas jest w promocji za 16,99 a ty za ile kupowalas??