Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
monalissa napisał(a):
joma napisał(a):
Monalissa ale pytasz w sensie czy na nartach będzie mogła jeżdzić? 🤪
Ja myślę, że jeśli będziecie mieć nianię, która będzie zostawała z małą - to czemu nie...
Choć jeśli ja miałabym wybierać to też wybrałabym morze - lepiej dla zdrowia 🙂

🤪 no mysle ze tata nie przepusci i najpierw stanie na jednej desce 😁 ale na powaznie to mozliwe ze jak bedziemy jechac autem to bysmy moja mame zebrali i wtedy byloby super i ta opcja chyba najbardziej mnie przekonuje ale to z kolei ogranicza kierunki troche bo za daleko to szkoda nam czasu na podroz no i w zimie z malym dzieckiem jechac kilkanascie godzin tez mi sie nie usmiecha
a morza tez nie odpuszcze 🙂

a samolotem? my myslimy o nartach we Francji i jesli wogole to tylko samolotem.

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
joma napisał(a):
A ja mam pytanie - kiedy mniej więcej można myć dziecku bużkę wodą z wanienki - w sensie nie wacikami itd...
Z przegotowanej wody już chwilę temu zrezygnowałam i nic się nie dzieje...
Poza tym Manio w kąpieli tak chlapie, że i tak ma całą buźkę w tej wodzie... 😉

mysle ze juz mozemy moja ostatnio jak jej plecy mylam to zaliczyla mycie buzki centralnie pacnela w wode moze chciala zanurkowac 🙂 ale nic jej nie bylo wiec mysle ze okres ochronny juz minąl

• Mamusie
Fijolek napisał(a):
monalissa napisał(a):
joma napisał(a):
Ja myślę, że jeśli będziecie mieć nianię, która będzie zostawała z małą - to czemu nie...

🤪 no mysle ze tata nie przepusci i najpierw stanie na jednej desce 😁 ale na powaznie to mozliwe ze jak bedziemy jechac autem to bysmy moja mame zebrali i wtedy byloby super i ta opcja chyba najbardziej mnie przekonuje ale to z kolei ogranicza kierunki troche bo za daleko to szkoda nam czasu na podroz no i w zimie z malym dzieckiem jechac kilkanascie godzin tez mi sie nie usmiecha

no wlasnie we francji bylismy w zeszlym roku pod koniec stycznia i bylo super ale wtedy dochodzi dodatkowy bilet np dla mamy wiec sie zastanawiam chyba ze kogos jeszcze namowimy ale watpie

• Mamusie
Fijolek napisał(a):
monalissa napisał(a):
joma napisał(a):

no wlasnie we francji bylismy w zeszlym roku pod koniec stycznia i bylo super ale wtedy dochodzi dodatkowy bilet np dla mamy wiec sie zastanawiam chyba ze kogos jeszcze namowimy ale watpie

• Mamusie
Joma sto lat Manio!!!! 😘

Ja właśnie wróciłam z Opoczna, byłam na ślubie naszej Antenki!!!!! 🙂 🙂 🙂 PIĘĘĘĘKNIE WYGLĄDALI 🙂 A Kubuś był chrzczony i miał mały garniturek 🙂 ślicznie wyglądał! 🙂

Co do nart, a raczej desek 😉 to marzy mi się jakiś wypad ale w tym roku to skończy się pewnie na Górze Kamieńsk... 😉

Co do tv to Hanka też główkę wykręca ale też uważam, że to za wcześnie... Choć czasami jak usiądę z nią na fotelu i ona patrzy w tv to nie robię jakiegoś popłochu wielkiego

Co do wody, to my do buźki cały czas przegotowaną... Choć w wanience też sobie uchlapała nie raz swoją śliczną buziunię 🙂 🙂 🙂 i nic sie nie działo 🙂 My do pupy też jeszcze przegotowaną dajemy 😜 czasem chusteczki, czasem waciki 😉 🙂

Lecę do łóóózia 🙂 DOBRANOC 😘

• Mamusie
witajcie1 ja dzis tak pozno bo caly dzien bylam u mamy, o dziwo Piotrul dzis byl cudowny tfu tfu zeby nie zapeszyc nocy tak wiec Kasiu Manki dzis bylo ok.
Joma dobrze wiedziec ze jestes fizjoterapeuta jakby co posloz jakas rada a moja kolezanka jeszcze nie urodzila ma termin za 3 dni ale wiecie jak to bywa z terminami. 🙂
a tak pozatym to dostalam dzis mega pake ciuchow na jesien i zadowolniona jestem.tylko nie mam ani kurteczki ani kombinezonka takiego przejsciowego,a jak wy rozwiazecie te sprawe?
wszyscy juz spia w domku zatem ja tez padam na buzie dobranoc do jutra

• Mamusie
Dzień doberek!

Mi w nocy zrobił się zastój w piersi 😞 😞 Boli jak cholera... chyba jutro pójde po receptę na antybiotyk...

Hussi
ja mam tylko kombinezon na zimę i nie wiem właśnie co wymyślić na jesień... :/

A my może dzisiaj do Łodzi zajrzymy... Port Łódź, Ikea, te sprawy 😁 🙂 🙂

Miłego dnia 😘
p.s. uwielbiam wstawać o 6.00 :/ :/

• Mamusie
Witajcie 🙂

Mój Manio obudził się dzisiaj o 5:30 (nie z głodu itp) i zrobił próbę głosu 🤪
No i o niebo lepiej 🙂
Potem godzinkę się pobawił i zasnął jeszcze i spał do 8 🙂
Ja tez już przechodzę ostatni etap czyli mega katar i odkrztuszanie....ufff 🙂

Hussi
w miarę mojej wiedzy na pewno posłużę radą 🙂
Niestety w tej działce jestem najmniej doświadczona, bo na pediatrię na moich studiach był położony najmniejszy nacisk...ehhh
Ale zawsze chciałam pracować z dziećmi...

My dzisiaj znowu bez Tatki, ale znowu przyjeżdza moja Mama więc damy radę 🙂

Miłej niedzieli Wam życzę 😘

• Mamusie
Witam
U Nas noc...masakra 😞 😞 😞 😞Maly ma dopiero 2 zęby więc niewiem kiedy to ząbkowanie się skończy 😞 😞 😞
Joma ja od dłuższego czasu myję wodą z wanienki i jest ok 🙂
Hussi to fajnie że u Ciebie lepiej.Buziaki dla Piotrusia z okazji 5 miesiąca 😘 😘 😘:Co do kombinezonów to ja też mam typowo zimowe a na jesień zdecyduję się chyba na kurteczke jakąś...niewiem...pomyslimy.
Jamargaretko super fotki...no widać Majusi podoba sie na basenie...cieszymy się razem z Wami 🙃
Martyna kiedy sie przeprowadzacie na swoje?Wiesz już?

• Mamusie
Kasia może w tym tyg będą klucze ale trzeba jeszcze pomalować, przewieźć meble i zrobić kuchnię więc może w pierwszej połowie października już będziemy u siebie 🙂

Co do siadania to chyba ok 5-6 miesiąca dzieci mogą samodzielnie siedzieć ale moja Hanka tak się wyrywa i złości jak jej nie pozwalam, że to jakaś masakra... 😁 I czasami ją sadzam oczywiście trzymając ją pod paszkami i na moich kolanach więc trwa to tylko chwilę i opieram ją z powrotem o siebie 🙂